STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li vodolije evolutivno napreduju tek kad sebe mogu da dožive kao samo jednu od brojnih varijacija bezvremene ideje?
Hoću reći, kad razreše paradoks između sopstvenog osećaja jedinstvenosti i potpune nezainteresovanosti za druge pojedinačne
primerke (ljude, životinje, stavove, naučne istine...) kod kojih je interesuju samo večne praslike koje su prepoznatljive u svima i samom korenu realnosti?

Ovu opservaciju i pitanje ne izvodim iz nekog znanja astrologije, već iz samoposmatranja, pa molim da me korigujete ako
sam nešto pogrešno zaključila...;)
joj mila, pa nisam ja astrološki fundamentalista:sad2:
A i ovo je kafana
A i tvoj post je mnogo kvalitetniji od mnogih -posebno od ""ta i ta pevaljka je rođena u tom i tom znaku""

joj mila, pa nisam ja astrološki fundamentalista:sad2:
A i ovo je kafana
A i tvoj post je mnogo kvalitetniji od mnogih -posebno od ""ta i ta pevaljka je rođena u tom i tom znaku""

Znam da nisi, nego se ja osećam kao neko ko nema dovoljno znanja (a i nemam objektivno).
Nemoj odmah k srcu, nisam ni pomislila da si ti takva...:cmok2:
Nego, rekoh, možda lupetam...:mrgreen:

Nema na čemu... doći ćeš drugi put...

- - - - - - - - - -

Ni ja nisam znala to za vitezove...
Sad drugačije gledam tu kartu...
Baš zanimljivo... :heart:
ta karta je samo u tom špilu tako predstavljena
Mala Arkana je transformisana u karte za igranje
Te bi ova odgovarala četvorci Pik
Samo Velika Arkana ima obavezne slike kao i dvorske karte - paževi, vitezovi, kraljice i kraljevi
E sad- neko divno i ilustruje
Ali nije obavezno jer to je lična asocijacija

- - - - - - - - - -

Znam da nisi, nego se ja osećam kao neko ko nema dovoljno znanja (a i nemam objektivno).
Nemoj odmah k srcu, nisam ni pomislila da si ti takva...:cmok2:
Nego, rekoh, možda lupetam...:mrgreen:
nemoj da mi diraš drugaricu!:zcepanje:
A da znaš kakva ja lupetanja svakodnevno čitam, ne bi bila tako nepravdeno stroga prema samoj sebi

Poslednja izmena:
Nije to nepravedno, nego realno.
Ako nešto nedostaje ljudima u današnje vreme, to je strogost i disciplina.

Evo, u poslednje vreme sam se opustila i kajem se.
Ima ponovo bič da uzmem u ruke prema sebi...
Samo tako uradim nešto što vredi...

Prvi kontakt sa Tarotom sam imala kroz Krolijev Tarot i tu me je fascinirala karta Eon, ali ne odgovara ovoj temi jer kao karta je njegov dodatak umesto Strašnog suda i ne postoji ni u jednom drugom Tarotu.

Druga karta koja je kod mene oduvek izazivala jake impersije je Luda.
Luda na neki način takođe ne pripada Velikim Arkanama, a po narodnom igranju karata ni malim kartama već stoji sama igrajući svoj ples kroz sve karte od prve do poslednje, odigravajući dramu svake u sebi, potpuno poistovećena i transformisana iskustvom, pa opet, u svojoj izvornoj čistoti duše nezamađijane svetom pojava, suštinski nedodirnuta kao glumac koji od karte do karte menja kostime, scenografije u najrazličitijim ulogama, a da je on sam večno nepromenjen.

Luda, kao početak, sredina i kraj koga sledi uvek novi i novi početak, nekad kroz uništenje, drugi put kroz preporod, putnik je koji nema cilj ili odredište kome stremi , već zna da je put sam po sebi važan od prvog koraka nevinosti i neznanja, do poslednjih koraka onog ko je nakon stečenog znanja okrunjenog životnim iskustvom ponovo zaronio do dubina svoje nevinosti, tek tada shvatajući njenu pravu vrednost.

I kao budala, i kao mudrac, uvek je između pajaca i šamana, razbijajući okamenjene i prevaziđene forme humorom i smehom, otvarajući vrata spoznaje istinama koje toliko lako može da iznese i učini prihvatljivim istim tim humorom, on podučava, čak i kažnjava, inicira, prorokuje, ali iznad svega – oslobađa i vodi druge do oslobođenja i svojim primerom, a još više bezbrižnim prisustvom koje plastično prikazuje plitkost i karavanski karakter cele naše zbilje sa jedne strane i neslućena prostranstva i mogućnosti sa druge strane ogledala.

60a01ac1b69303352e405e342eaf25dd.jpg

Tarot_de_Marseille_major00_fool.jpg

Nije čudo da je od njega nastao Joker u današnjim kartama koji sam po sebi nema nikakvu vrednost, a može da zameni bilo koju kartu...

d556a06a9eeb47d71f7e4868d6082dd2--jester-outfit-jester-costume.jpg

Al ste me inspirisale sa ovom temom... :heart:
Ispisah ovo u dahu...
i Luda je NULTA karta
To je baš zanimljivo
Negde ga zovu i Green man
Mada ne liči baš na ONOG green mana
91Vl%2BQhri0L._AC_UL320_SR240,320_.jpg

- - - - - - - - - -

Nije to nepravedno, nego realno.
Ako nešto nedostaje ljudima u današnje vreme, to je strogost i disciplina.

Evo, u poslednje vreme sam se opustila i kajem se.
Ima ponovo bič da uzmem u ruke prema sebi...
Samo tako uradim nešto što vredi...
joj ja ne volim ni strogost ni disciplinu:rumenko:
Vidi se po meni
Bolje bih prošla u životu

Znam da je 0, ali u nekim špilovima je i 22, ali on danas živi i kao džoker tako da je i to on...
A što se green man-a tiče, to sam pročitala samo kod (da li?) Maje Mandić ili Krolija, pa nisam bila sigurna...
On ga je poredio i sa Pan-om i Orfejem (koliko se sećam???), ali su mi te asocijacije bile nesigurne...

Ovo je bilo više lično iskustvo i inspiracija, nego analiza...:D

Znam da je 0, ali u nekim špilovima je i 22, ali on danas živi i kao džoker tako da je i to on...
A što se green man-a tiče, to sam pročitala samo kod (da li?) Maje Mandić ili Krolija, pa nisam bila sigurna...
On ga je poredio i sa Pan-om i Orfejem (koliko se sećam???), ali su mi te asocijacije bile nesigurne...

Ovo je bilo više lično iskustvo i inspiracija, nego analiza...:D
ja više ne znam gde sam pročitala
Verovatno u knjizi Tota ko što kažeš
Pristalica sam tradicionalnog da se obeležava sa nulom ali je u suštini 22.karta
I ti bi mogla sebi da nacrtaš veliku Arkanu
Onda su najmoćnije

Vidi ovu divotu
51wOmZP-LDL._SX334_BO1,204,203,200_.jpg

ja više ne znam gde sam pročitala
Verovatno u knjizi Tota ko što kažeš
Pristalica sam tradicionalnog da se obeležava sa nulom ali je u suštini 22.karta
I ti bi mogla sebi da nacrtaš veliku Arkanu
Onda su najmoćnije

Vidi ovu divotu
51wOmZP-LDL._SX334_BO1,204,203,200_.jpg
Divna!!!:zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:

Razmišljala sam o tome i razmišljam...
Ali mene takva tema ne može da uradi na malim komadima papira.
Il veliko platno - il ništa...:cool:
Ako se odlučim, moraću da kupim sva platna odjednom, a ima da ih radim bar 10 god...
A usput i one moje "obične"...:pljus:
Ne znam...
Već će mi se kasti šta treba, kad bude trebalo...:zper:

Divna!!!:zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:

Razmišljala sam o tome i razmišljam...
Ali mene takva tema ne može da uradi na malim komadima papira.
Il veliko platno - il ništa...:cool:
Ako se odlučim, moraću da kupim sva platna odjednom, a ima da ih radim bar 10 god...
A usput i one moje "obične"...:pljus:
Ne znam...
Već će mi se kasti šta treba, kad bude trebalo...:zper:

Kroulijeve karte su velika platna
Pre 30 godina su naši umetnici napravili izložbu Tarot karata kao slika
Al je većino bolela ona stvar da proučavaju značenje pa su se istripovali i omašili
Al neke su stvarno dobre
Npr od Radovana Hiršla
On je Smrt radio

- - - - - - - - - -

Nema toga na netu al imam ja kod kuće
Dok sam tražila nađoh ovo za Strelca
6188675feaec9a5d7551db27ed8bb422.jpg

To sam i mislila...
Prvo se treba pripremiti što se tiče simbolike...
Pa ideja...
Pa uraditi 22 velike slike...
Ja sporo radim, tako da...:confused:
Kakvih 10 godina... pre 20!:(

Ali to nije razlog za odustajanje...
Nisam sigurna da je to ono što TREBA da radim...:think:
Kao što jesam za ovog slona koga sad radim...
To me gricka iznutra...

Valjda ću sanjati šta da radim... čim mi se sredi ovo sr***...

Poslednja izmena:
Ti lepo prvo uradi 22 male koje ćeš taman koristiti za predikciju a posle po njima napravi velike slike
Ionako ti trebaju skice
Ili ti radiš direktno na platnu?

U životu nikad nisam skicu uradila.
Ako uradim skicu, ništa od slike...
Čak sam se i sa Rakom svađala u Dizajnerskoj (pored svega što mi je radio) jer
ne umem celu ideju da vidim na skici.
Kad kažem - gotovo - tek tada vidim šta sve još treba.
Tako da sam i postere i korice knjiga menjala u odnosu na skicu, a on hteo da poludi, ali
ipak je morao da prizna da je na kraju bolje...
Svaka slika je gotova bar 3-4 puta, a onda se nekad toliko promeni da se skoro ne prepozna i tek tada bude prava stvar.
To ti je kod mene proces i potraga za potpunom idejom, zato i traje dugo...

- - - - - - - - - -

Dobra je slika... mada nisam naklonjena modernim oružjima i slično...
Pre nešto bezvremeno...Luk i strela su bezvremeni i da nestane civilizacija umeli bi sami da ih napravimo...
A to čudo od puške...:confused:

- - - - - - - - - -

Moram da idem da spremim francuski za M. i fiziku...
Vidimo se večeras :cmok2::heart:

Poslednja izmena:
Prvi kontakt sa Tarotom sam imala kroz Krolijev Tarot i tu me je fascinirala karta Eon, ali ne odgovara ovoj temi jer kao karta je njegov dodatak umesto Strašnog suda i ne postoji ni u jednom drugom Tarotu.

Druga karta koja je kod mene oduvek izazivala jake impersije je Luda.
Luda na neki način takođe ne pripada Velikim Arkanama, a po narodnom igranju karata ni malim kartama već stoji sama igrajući svoj ples kroz sve karte od prve do poslednje, odigravajući dramu svake u sebi, potpuno poistovećena i transformisana iskustvom, pa opet, u svojoj izvornoj čistoti duše nezamađijane svetom pojava, suštinski nedodirnuta kao glumac koji od karte do karte menja kostime, scenografije u najrazličitijim ulogama, a da je on sam večno nepromenjen.

Luda, kao početak, sredina i kraj koga sledi uvek novi i novi početak, nekad kroz uništenje, drugi put kroz preporod, putnik je koji nema cilj ili odredište kome stremi , već zna da je put sam po sebi važan od prvog koraka nevinosti i neznanja, do poslednjih koraka onog ko je nakon stečenog znanja okrunjenog životnim iskustvom ponovo zaronio do dubina svoje nevinosti, tek tada shvatajući njenu pravu vrednost.

I kao budala, i kao mudrac, uvek je između pajaca i šamana, razbijajući okamenjene i prevaziđene forme humorom i smehom, otvarajući vrata spoznaje istinama koje toliko lako može da iznese i učini prihvatljivim istim tim humorom, on podučava, čak i kažnjava, inicira, prorokuje, ali iznad svega – oslobađa i vodi druge do oslobođenja i svojim primerom, a još više bezbrižnim prisustvom koje plastično prikazuje plitkost i karavanski karakter cele naše zbilje sa jedne strane i neslućena prostranstva i mogućnosti sa druge strane ogledala.

60a01ac1b69303352e405e342eaf25dd.jpg

Tarot_de_Marseille_major00_fool.jpg

Nije čudo da je od njega nastao Joker u današnjim kartama koji sam po sebi nema nikakvu vrednost, a može da zameni bilo koju kartu...

d556a06a9eeb47d71f7e4868d6082dd2--jester-outfit-jester-costume.jpg

Al ste me inspirisale sa ovom temom... :heart:
Ispisah ovo u dahu...

Pazi, ovo je sad meni skroz zanimljivo, zašto neko baš neku kartu voli...

Onako usput sam naučila da je Fool, Ovan, jer nestrpljivo kreće u nešto novo. Ovan je revolucionar, i preseca lako patrljke prošlosti i bespotrebnog tereta. Ovan je prvi znak zodijaka. Tu smo mali, bebe... Još uvek ne znamo ništa, a sve nas zanima. I sve bismo da pipnemo, jer tako učimo... Budalasto, dečije, ovnovsko. Bez straha, naivno, krećemo u sve, sad i odmah, ostavljajući sve za sobom. Ne slušamo mudrosti drugih, nego moramo život sami da probamo... Moramo da steknemo iskustvo.

Takođe Fool vezuju za Uran, i Vodoloji, jer je takođe znak revolucionarnosti. I evo baš si lepo primetila da ona ne pripada nigde. Vodolija je nekako odmetnik. Neko ko je vojska od jednog. Ali baš kako si napisala da nosi u sebi praznanje, memoriju duše. Intuicija. Autentično podsvesno.

Ona ide putem kojim niko ne ide.

I Vodolija tj. uran uvek svima zvuči kao ludak. I njene ideje su toliko avangardne da su neshvaćene i deluju budalasto onome ko nema širinu da shvati.

Ona eksperimentiše... I sve to radi sa lakoćom (vazdušni znak)...

Ona je neko ko nema koren, niti se skrašava nigde (nosi svežanj na ramenu, i tu je sve što joj treba... tj. veoma malo potrepština, jer ono što joj stvarno treba je sloboda da ode uvek u nešto novo i nepoznato)...

Sve vreme dok sam čitala tvoj post razmišljala sam da li imaš nešto u prvoj tj. u Ovnu... I onda reče da ti je Mesec u prvoj...

Inače, meni lično i Strelac ulazi u ovu priču, kao neko ko voli da proba, i ako padne, njemu ne smeta, jer je naučio novu lekciju... Voli da stiče iskustva... I zabavljač je...

- - - - - - - - - -

Sad razmišljam da Luda (ovako kako ja gledam na nju) i Krolijeva Eon karta imaju baš mnogo dodirnih tačaka, čak preklapanja...
Nije ni čudo da su me obe oduvek fascinirale...

Drugu vezu pronalazim između Prvosveštenice i Kraljice Pehara nisam sigurna zašto,
štaviše nekad ih i brkam pa umem da napravim lapsus i govorim o jednoj, a u stvari mislim na drugu.
Od njih dve mi je bliža Prvosveštenica (nije čudo jer mi je mesec u 1. konj asc), ali me više iz daleka privlači
Kraljica Pehara koja mi uvek deluje nedokučivo i kao misterija ispod hiljadu velova koja nikada ne može da se sasvim razotkrije,
već samo oseti i doživi...

Kraljica Pehara je Ribe... A Prvosveštenica je Mesec, Rak... Mada negde vidim i da je povezuju sa Devicom... Hmmm... Moram priznati da meni zvuči logično ovo za Devicu... Jer sveštenica je neko ko je tako devičanski, celibatski opredeljen je l'... I na osi Ribe/Devica... Spiritualnost, žrtvovanje (ali ne znam dovoljno simboliku karte, pa moguće da grešim)...

Takođe je povezuju sa Bikom... Hmmm... Oov mi posebno ima logike, jer Mesec koji je nacrtan na karti, je egzaltiran u Biku... A ova karta baš ima nekako egzaltiran naziv... High... Msm...

pozzz Meduse:heart:
Za Ludu je ezoterični naziv DUH ETRA
A Sandveil ima i Mars u Ovnu ako se dobro sećam
Ovan je inače karta Car - broj IV
Luda nema astrološke korespodencije, kao ni Prvosveštenica
Ribe su Mesec broj XVIII
Rak je Kočija broj VII
Devica Pustinjak IX
Bik je Papa broj V
u maloj Arkani su planete po znacima
npr VIII Štapova - Merkur u Strelcu
IX Štapova - Mesec u Strelcu itd...

Poslednja izmena:
Da li vodolije evolutivno napreduju tek kad sebe mogu da dožive kao samo jednu od brojnih varijacija bezvremene ideje?
Hoću reći, kad razreše paradoks između sopstvenog osećaja jedinstvenosti i potpune nezainteresovanosti za druge pojedinačne
primerke (ljude, životinje, stavove, naučne istine...) kod kojih je interesuju samo večne praslike koje su prepoznatljive u svima i samom korenu realnosti?

Ovu opservaciju i pitanje ne izvodim iz nekog znanja astrologije, već iz samoposmatranja, pa molim da me korigujete ako
sam nešto pogrešno zaključila...;)

Znači ovo je srž simbolike ovog arhetipa. Ne mogu da objasnim koliko si tačno objasnila ovaj znak.

Vodolija/Lav, 5/11, osa... Da, to je osa izražavanja ega.

Vodolija ima dar... Neki dar, vidi nešto što drugi ne i sl.

Dok to ne podeli sa drugima... Neće moći da uživa u plodovima svog dara... Jer on ima samo vrednost ako se deli...

Kao pronalazači... Dok svoj izum ne daju svetu na korišćenje, ne mogu da uživaju u razvijanju tog izuma... Jer Vodolija ima za cilj da čitavu grupu podigne na viši nivo. A to mora da uradi primenom svojih revolucionarnih ideja. Kada taj izum prihvate široke mase, onda se svest čitavog bivstvovanja podiže na viši nivo. A to je ono što Vodolija voli... Na to orgazmira... A to ne može dok svi ne prihvate njene ideje. A neće ih prihvatiti dok ne nauči da deli... Da uvažava druge iako oseća da je posebnija na neki način...

Sunce u Vodoliji je u izgonu... Ono ima ideje, ali ima traume (Vodolija je znak trauma, podsvesnih) vezane za izražavanje svog ega... Za srčanost (Lav)... Za slobodno izražavanje egoizma...

I onda ekstremno želi da nahrani te komplekse... Pa, u tom pohodu gazi druge egoe...

Ona ne razume da joj trebaju drugi, da bi bila popularna (Lav), da bi njene ideje bile prihvaćene. Ona želi da bude sama, i da sebično čuva svoje izume od drugih koji su mizerni i ne zaslužuju ih...

Da, mislim da si baš dobro rekla poentu Vodolije...

Ona mora da nađe način da se inkorporira u društvo, da ne bude odmetnik. Nego da svoje talente (Lav), podeli sa drugima, bez želje za aplauzom i potvrdom (Lav, povređen ego)...

Zbog toga što njene ideje ne shvataju, ona se odmeće, i stvara elitiskičke grupe... Kojima pristup imaju samo odabrani... Posebni... Na taj način, na neki način leči svoje povređeno Sunce...

Ovo je jako dobra priča o Uranu i Vodoliji... Ne mogu i da hoću da ispišem sve šta je rekao...

Moja velika preporuka za ovo predavanje o Vodoliji... Tj. Uranu.

(I da, interesantno je što si izabrala kartu Fool... S obzirom na simboliku Vodolije i Ovna...)

Ribe su Mesec broj XVIII
Rak je Kočija broj VII
Devica Pustinjak IX
Bik je Papa broj V

Hiii :bye:

Znam da je Ovan i Emperor... Ali tarot tumači povezuju i Fool sa Ovnom (čak najčešće koliko sam primetila)...

To je ono što sma usput pokupila... Nisam nikad detaljno učila o tome... Sad upravo razgledam sajtove i tekstove...

Da, vidim da kažu to za planete, kuće itd. mala arkana... Ali ja zastupam arhetipsku astrologiju najviše... Pa, je meni isto planeta, znak ili kuća. Tj. ista simbolika...

A ovo za simboliku Prvosveštenice (Mesec) i Fool (Uran), sam baš večeras čitala na nekom tarot sajtu (ostaviću dole linkove).

http://tarotnotes-majorandminor.blogspot.rs/2008/12/high-priestess.html

http://horoscope.co.uk/2012/10/27/astro-tarot-the-fool-and-uranus/

http://www.astrojyotish.com/tarot/major-arcana/default.asp

I ovaj sajt je dobar:

https://tarot-lunar.com/2016/02/11/uranus-in-aries-the-fool-and-the-emperor/

Poslednja izmena:
vidiš to za mere nisam znala:ok:

Znam da sam ove ležeće kipove na grobu videla na templarskim grobnicama

A85C40FF-A09F-52E3-09E7A47C69182DEF.jpg

d83978fa9de09e2f866cdc961e89c1a1--maltese-cross-effigy.jpg

7644554918_d3536c5281_b.jpg

:trlja::heart2:

Ovo je predivno... Nemam reči, pogotovo druga... Da, to je baš to...

Vidim d aje povezuju sa Jupiterom u Vagi, Merkurom u Vagi...

Ja ovu simboliku (oporavak posle velikih gubitaka, povlačenje u neku osamu, radi bega od napetosti, da bismo se oporavili... Kao san, regeneracija... Ova tri mača koja vise gore, su još uvek na raspolaganju, možda smo izgubili bitku ali ne i rat) vidim kao Merkur u četvrtoj (Rak je defanzivan znak, uvek spreman na odbranu, i stalno pokušava da zaštiti svoju neku srž., intimu)... Rakovska mi je nekako, jer i grob je serija četiri... Ta intima i ćutanje u istoj, mi je isto Rak. Rak je takođe znak samozaštite... Nekoga ko se brine za sebe, za svoje... Takođe su to rebra, taj grudni koš, ono nešto ograničeno zidovima, intima u četiri zida (Saturn)...
Ali takođe regeneracija mi vuče na Škorpiju...

San kao odmor, i kao mala smrt (jer kovčeg je tu, samo nije zatvoren)... Opet vuče na 12. Ribe...

Kovčeg je simbolika Meseca i Saturna... Rak, početak i kraj...

Tako da meni ovo vuče na neki vodeni Merkur, tj. u nekoj vodenoj kući (4,12) ili u aspektu sa Mesecom, Neptunom ili Plutonom. (msm ovo ja razmišljam ovako o ovome)... Meni je Jupiter u Vagi previše veseo i outgoing, i raskalašan za ovo... Ovo mi vrišti MIR... Spokoj... Oporavak... Smirenje (misli- Merkur)...

Čak... AKo se setimo da je značenje, stani, odmori, rastereti se, opravi se... To je simbolika i retrogradnog Merkura...

I tako... Lupam, kad mi se ubaci materijal u glavu... :cool::hahaha:

Hiii :bye:

Znam da je Ovan i Emperor... Ali tarot tumači povezuju i Fool sa Ovnom (čak najčešće koliko sam primetila)...

To je ono što sma usput pokupila... Nisam nikad detaljno učila o tome... Sad upravo razgledam sajtove i tekstove...

Da, vidim da kažu to za planete, kuće itd. mala arkana... Ali ja zastupam arhetipsku astrologiju najviše... Pa, je meni isto planeta, znak ili kuća. Tj. ista simbolika...

A ovo za simboliku Prvosveštenice (Mesec) i Fool (Uran), sam baš večeras čitala na nekom tarot sajtu (ostaviću dole linkove).

http://tarotnotes-majorandminor.blogspot.rs/2008/12/high-priestess.html

http://horoscope.co.uk/2012/10/27/astro-tarot-the-fool-and-uranus/

http://www.astrojyotish.com/tarot/major-arcana/default.asp

I ovaj sajt je dobar:

https://tarot-lunar.com/2016/02/11/uranus-in-aries-the-fool-and-the-emperor/

sve je to tačno
fool i jeste novorođeno dete koje kreće u svet nalik Ovnu koga isto porede sa detetom
i za druge stvari ima logoke
nego ovo što sam ja napisala je osnovna podela
a o tarotu imam mnogo knjiga, i lično više volim, zbog očiju da čitam na papiru nego elektronski
svaki Tarot tumač obavezno stavi i svoje lične asocijacije
u knjigama koje imam uvek su navedena tumačenja od više autora, baš zbog tog bogatstva

Znači ovo je srž simbolike ovog arhetipa. Ne mogu da objasnim koliko si tačno objasnila ovaj znak.

Vodolija/Lav, 5/11, osa... Da, to je osa izražavanja ega.

Vodolija ima dar... Neki dar, vidi nešto što drugi ne i sl.

Dok to ne podeli sa drugima... Neće moći da uživa u plodovima svog dara... Jer on ima samo vrednost ako se deli...

Kao pronalazači... Dok svoj izum ne daju svetu na korišćenje, ne mogu da uživaju u razvijanju tog izuma... Jer Vodolija ima za cilj da čitavu grupu podigne na viši nivo. A to mora da uradi primenom svojih revolucionarnih ideja. Kada taj izum prihvate široke mase, onda se svest čitavog bivstvovanja podiže na viši nivo. A to je ono što Vodolija voli... Na to orgazmira... A to ne može dok svi ne prihvate njene ideje. A neće ih prihvatiti dok ne nauči da deli... Da uvažava druge iako oseća da je posebnija na neki način...

Sunce u Vodoliji je u izgonu... Ono ima ideje, ali ima traume (Vodolija je znak trauma, podsvesnih) vezane za izražavanje svog ega... Za srčanost (Lav)... Za slobodno izražavanje egoizma...

I onda ekstremno želi da nahrani te komplekse... Pa, u tom pohodu gazi druge egoe...

Ona ne razume da joj trebaju drugi, da bi bila popularna (Lav), da bi njene ideje bile prihvaćene. Ona želi da bude sama, i da sebično čuva svoje izume od drugih koji su mizerni i ne zaslužuju ih...

Da, mislim da si baš dobro rekla poentu Vodolije...

Ona mora da nađe način da se inkorporira u društvo, da ne bude odmetnik. Nego da svoje talente (Lav), podeli sa drugima, bez želje za aplauzom i potvrdom (Lav, povređen ego)...

Zbog toga što njene ideje ne shvataju, ona se odmeće, i stvara elitiskičke grupe... Kojima pristup imaju samo odabrani... Posebni... Na taj način, na neki način leči svoje povređeno Sunce...

Ovo je jako dobra priča o Uranu i Vodoliji... Ne mogu i da hoću da ispišem sve šta je rekao...

Moja velika preporuka za ovo predavanje o Vodoliji... Tj. Uranu.

(I da, interesantno je što si izabrala kartu Fool... S obzirom na simboliku Vodolije i Ovna...)

Al si me opisala... Uhhh!!! Od glave do pete!

A još mi je asc Lav i mesec takođe u 1. u konj sa Asc
Prosto ne znam da li to popravlja stvar ili pogoršava, al bi pre rekla ovo drugo...

Da li se računa to da imam na umu da radim za ljude, ali da to stigne do njih posle mog života?
Umetnost mislim, time se bavim...
Pokušala sam da stavim sve što radim da bude dostupno, ali to bi bilo super jedino da ništa više ne treba da radim...
Ljudi me sluđuju, izgubim orijentaciju u životu, kontakt sa dušom, kao da ne znam više ni ko sam, ni gde idem, ni zašto...
Potpuno se blokiram...

Ali nikada ne radim "za sebe", to mi je besmisleno i kao ideja... već samo radim da im dam u budućnosti...

Ribe su Mesec broj XVIII
Rak je Kočija broj VII
Devica Pustinjak IX
Bik je Papa broj V

Imam, Mars u ovnu u 9. kući, dobro se sećaš...:heart:

Aj pitanje i za meduse i za Agi.
Dve karte mi nikad nisu bile jasne Obešeni i Pravda...
Mislim, znam osnovni koncept, ali ih ne shavtam...
Volela bih da čujem vaše impresije - i činjenice, i intuitivno...
Obe ste jake u tome :heart:

I kakve veze ima venera u ribama u 8. kući sa svim ovim (mislim i prethodnim) kartama...
Nekad mi rekoše da mi je to kao planeta koja najviše utiče na mnoge moje odluke...
Ne sećam se baš tačno...

Poslednja izmena:
Agi, jasno mi je bilo zašto si to napisala. Nego ja nisam nešto stručna za to, samo onako šta sam usput pokupila, pa sam htela da kažem da sam ovo baš pročitala na tarot sajtovima, nije samo neka moja opservacija.

Sandvel, ma gde sam ja stručna... Ja sam ta značenja pokupila usput slušajući tarot tumačenja... Nisam nikad sama to učila...

Za obešenog znam da je to situacija u kojoj ti nemaš baš nekog uticaja, nego prosto se osećaš kao da visiš tako u nekom iščekivanju događaja.

U astrologiji retrogradne planete, pogotovo Mars imaju tu simboliku... Da ti se prosto dešavaju neke takve okolnosti koje ne možeš da kontrolišeš, i onda je jedina mogućnost koju imaš, da se povučeš u sebe i da analiziraš svoje korake, greške itd.

Retrogradne planete su arhetipi koji se manjaju pod uticajem spoljnih faktora. Tako se taj Mars izgrađuje zbog takvih situacija. I vremenom postaje mudriji, oprezniji Mars nego što je bio pre nego je krenuo retro...

Takođe čvorovi u astrologiji predstavljaju događaje na koje namaš baš mnogo uticaja, tj. Južni čvor... Kao okolnosti prvog dela života...

Što takođe ima veze sa Saturnom... Jer on vlada desetom, to je sve što je izvan nas, drugi ljudi, javnost... Okolina...

Pravda, znam samo da je analogija Vage...

Danas ću pogledati malo o tim kartama, pa ću onda reći ako vidim nešto interesantno...

Inače mi je na ovaj način i interesantno da to sad analiziram...

I posebno volim analogiju između tarota i astrologije...

Rune su mi takođe zanimljive, ali o njima baš nemam pojma...

Ček, samo, tek se budim, da popijem kafu pa ću svratiti...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back