STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
images

Dajte i meni jedan caj da odahnem ovde, evo se natezem na Politici vec par debelih sati sa nekima koji misle da znaju sve o IZBOROMA, a ustvari ne znaju nista...

Jeste li nekada pili caj od KOKE?

Peruanski specijalitet!

z3t-mate-d.jpg

Poslednja izmena:
Dajte i meni jedan caj da odahnem ovde, evo se natezem na Politici vec par debelih sati sa nekima koji misle da znaju sve o IZBOROMA, a ustvari ne znaju nista...

Jeste li nekada pili caj od KOKE?

Peruanski specijalitet!

z3t-mate-d.jpg
Nisam
mada znam da je to nacionalna biljka
ja pijem Zlatnu Maku
izuzetno je lekovita i popravlja raspoloženje
pravi balans u organizmu

To bi i meni trebalo.

Nisam dobro raspolzen.

Nedostatk seksa pod stre dane, sta li...?
Škorpija bez sexa može biti opasna:sad2:

nego da ja malo objasnim šta je Maka
Zlatna maka (maka peruvia) sa svojim jedinstvenim nutricionim sastavom, pripada grupi najefikasnijih adaptogena za ljudski organizam. Adaptogeni su definisani kao supstance koje imaju sposobnost da usklade i harmonizuju reakcije tela na fizičke, hemiske, biološke i psihičke, kao i spoljašnje i unutrašnje nadražaje.
Adaptogeni su netoksične biljke, čija svojstva, to jest, hemijski sastav, vrlo efikasno utiču na zdravlje ljudi, posebno kada je reč o smanjenju stresa i na mentalnom i na fizičkom nivou. Tako recimo, glukozinolati koji ulaze u sastav make, štite čitav centralni nervni sistem.
Jednostavno rečeno, adaptogeni, pomažu organizmu čoveka da se prilagodi stresnom okruženju.

Koji su mehanizmi delovanja make?
Pre svega, maka sadrži jedinstvene alkaloide: makaide i makaene, koji putem trasmiterskih, neuroloških veza utiču na pravilan rad hipofize i hipotalamusa u našem mozgu, koji posredno utiču na kompletnu ravnotežu rada svih vitalnih funkcija u organizmu čoveka. Veoma je važno istaći da hemijski sastav make, koje nema ni jedna druga biljka veoma efikasno održava čitav endokrini sistem, što znači da reguliše pravilan rad svih hormona u organizmu. Odatle potiče uticaj make na sve disbalanse endokrinih žlezda u telu, gde pre svega spadaju polni, tireoidni i nadbubrežni hormoni. Maka sadrži sterole kao što su: kaposterol, sitosterol, betasitosterol i zajedno sa aminokiselinama kao što su linolenska, palmitinska i oleanska ima direktan uticaj na povećanje energije, mentalne i fizičke snage, izdržljivosti, libida, plodnosti, potentnosti i očuvanju vitalnosti svih organa čoveka.
Dejstva:

Maca-powder-B.jpg

Kako sam raspoložena, pre sam za malj...:rotf::zcepanje::rotf:

Mislim u vaspitne svrhe bezobraznih žena-aždaja...:malav:

Ja sam jutros ustala ko sa mrtvačke lopate
za promenu mi je nizak pritisak
al zbog mog Sunca u 11. (Vodolijsko) me dragi ljudi neverovatno oraspolože

- - - - - - - - - -

Znači ja jedno bure tog čaja da nabavim, i biće sve u redu...:mrgreen:
U stvari je prah veoma lepog ukusa
imam ga kod kuće
može se posuti preko jela kao začin

- - - - - - - - - -

TO !!!

Agi, moracu da potrazim ovde....

Samo ne kao Maka nego kao Maca ;)

kako god se zove - uzmi je obavezno
isprobala na sebi - stvarno pomaže
inače je ne bih preporučila

lj1-a10.jpg

Na slici sam snimio spomenik jednoj vrlo cudnoj ptici koja se zove guacharo (Steatornis caripensis), a koju je prvi put zapazio i opisao nemacki prirodnjak Alejandro Von Humbolt.

Guacharo zivi u dubokim pecinama Venecuele i Brazila, samo nocu izlazi i hrani se sumskim plodovima i semenjem

lj1-a10.jpg

Na slici sam snimio spomenik jednoj vrlo cudnoj ptici koja se zove guacharo (Steatornis caripensis), a koju je prvi put zapazio i opisao nemacki prirodnjak Alejandro Von Humbolt.

Guacharo zivi u dubokim pecinama Venecuele i Brazila, samo nocu izlazi i hrani se sumskim plodovima i semenjem

Meni se sve sviđa u tvojoj zemlji... :aha:

- - - - - - - - - -

Ja sam jutros ustala ko sa mrtvačke lopate
za promenu mi je nizak pritisak
al zbog mog Sunca u 11. (Vodolijsko) me dragi ljudi neverovatno oraspolože
A meni u 6.!

Ja procvetam kad mogu nekome da pomognem ili budem od koristi...:D

lj1-a10.jpg

sjajno!!!!
od tebe sam čula i za Morskog petla kog su ljudi istrebili
imala sam FANTASTIČNU MONOGRAFIJU -''ANIMALS OF THE NEW WORLD'' ( i nekom dala i nije mi vraćena:()
KAKVO JE TO BOGATSTVO VRSTA
i vaši majmuni su najslađi
ovo mi je omiljen - marmozet
ko mačka je
how-do-pygmy-marmosets-protect-themselves_6008a2e91efaa590.jpg

marmozet_33423_1.jpg

mux-gallit.jpg

Priroda i klima su ovde FANTASTICNI!

Evo jos jedne retke ptice: gallo de roca ('Petao sa stene")

Slika nije moja, nisam stigao da ga uslikam iako sam ga video vise puta, jer je brzo odleteo.

Belicine je nase morke.(biserke)

Мазнуше ми телефон у кинотеци на пројекцији Сталкера...пре пар сати. Ајд да је у бусу, али овде где излази "културна и интелектуална елита".:think: Капирам да ми је испао из џепа и неко је покупио кад смо излазили. Иначе, невероватан пример интуиције. Данас више пута ми се у глави вртела мисао "ако не оставиш телефон кући нећеш жив остати". И ја замишљам како бих могао да погинем кад оно мазнуше ми мобилни. Интуиција је стварно чудна ствар...

Мазнуше ми телефон у кинотеци на пројекцији Сталкера...пре пар сати. Ајд да је у бусу, али овде где излази "културна и интелектуална елита".:think: Капирам да ми је испао из џепа и неко је покупио кад смо излазили. Иначе, невероватан пример интуиције. Данас више пута ми се у глави вртела мисао "ако не оставиш телефон кући нећеш жив остати". И ја замишљам како бих могао да погинем кад оно мазнуше ми мобилни. Интуиција је стварно чудна ствар...

Problem sa intuicijom je što je ljudi retko poslušaju...;)

Žao mi je zbog telefona. A što se "elite" tiče češće su mi se takve stvari dešavale na mestima okupljanja elite, nego u autobusu ili na pijaci.

Štaviše, na pijaci mi se dogodilo više nego jednom da zaboravim ceo novčanik na tezgi (izgubljena umetnica), a prodavačica me sa njim juri po pijaci da mi vrati... :zcepanje:

Да, а додатан проблем је што је људи тешко разумеју. Ја сам размишљао "да л уопште да изађем из куће данас" мислећи да је реч о некој метафори пошто увек носим фон са собом а решење је било крајње буквално...поука из овог случаја је да не морам да разумем своју интуицију, само треба да је послушам.

Ово за крађе се слажем. Студенти и факултетски образовани људи масовно краду. Тужно и жалосно.

Да, а додатан проблем је што је људи тешко разумеју. Ја сам размишљао "да л уопште да изађем из куће данас" мислећи да је реч о некој метафори пошто увек носим фон са собом а решење је било крајње буквално...поука из овог случаја је да не морам да разумем своју интуицију, само треба да је послушам.

Ово за крађе се слажем. Студенти и факултетски образовани људи масовно краду. Тужно и жалосно.

"Kradja je jedan vid pravilnije raspodele bogatstva u drustvu" govorio je Konfucije....:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back