STARDUST CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inače, za neobaveštene o mundanoj astrologiji :

Mundana Astrologija je grana astrologije koja se bavi odnosom unutar države i naroda; od političkih, ratnih, privrednih, društvenih, do prirodnih potencijala, klimatskih, socijalnih i monetarnih zbivanja.
Horoskopi se izrađuju prema datumu i mestu proglašenja nezavisnosti, uvodjenja novog režima, krunidbe vladara

by http://jovanalg-astrology.com/mundane.astrology.html

Ako neko pogleda sajt Kepler Asocijacija Profesionalnih Astrologa u odeljku MUNDANA ASTROLOGIJA, uvideće da se tu izuzetno piše o političkom stanju raznoraznih država, te njihovih čelnika.
KAPA : MUNDANA ASTROLOGIJA

"Mundana astrologija je grana astrologije koja se bavi proučavanjem planetarnih uticaja na države, narode, gradove, vlade i slično. Tehnika ove astrologije se u nijansama razlikuje od natalne utoliko što određene planete i polja dobijaju mnogo šire značenje.
Dok u natalnom horoskopu Mesec simbolizuje majku, emocije, dušu, u mundanoj astrologiji Mesec simboliše široke narodne mase, narod. Mesec kao takav može se posmatrati i u horoskopu pojedinca kao planeta koja opisuje kako bi narod živeo, ukoliko bi ta osoba postala predsednik.
Dakle, da bismo sagledali sudbinu naroda neke države, poželjno je pogledati kako mundani tako i natalni horoskop predsednika. Takođe, važno je poznavati istoriju, kulturu i političku situaciju te zemlje da bismo sa sigurnošću proverili da li je horoskop tačan i da li funkcioniše.
Postoje dve vrste mundanih horoskopa. Jedan je "genetski" koji podrazumeva opštu simboliku nekog naroda i često nije vezan za datum kada je država stvorena, i drugi, zvaničan horoskop koji je utemeljen na terminu proglašenja državnosti.
Srbija tako ima svoj genetski horoskop za koji se uzima datum 4. januar 1217. godine, što je datum krunisanja prvog Nemanjića. Ovde postoje neslaganja među astrolozima, kao i među istoričarima jer postoje još neki datumi koji datiraju dublje u prošlost, a koje bismo mogli uzeti kao trenutak osnivanja naše države. Bilo kako bilo, ovaj datum se u praksi pokazao kao funkcionalan jer simbolika tog horoskopa opisuje kompletnu srpsku istoriju do modernog doba. Dakle, po tom vremenu, Srbija je "rođena" sa Suncem u znaku Jarca i podznakom u znaku Bika."

Za sudbinu naroda odgovoran i predsednikov horoskop

Citat preuzet sa sajta profesionalnog astrologa Nikole Stojanovića

Iz tog razloga svako ko želi da piše o mundanoj astrologiji ni po kojoj osnovi ne sme biti sankcionisan razlozima da ''je to dosadno za nekoga'', s obzirom da je ona bitan i važan deo astrologije.

Svetski poznati stručnjaci koji su se tim fenomenom bavili su jasno definisali da se radi o marketingu koji je u to vreme zaživeo, a počeo simbolično u gotovo isto vreme kada i tarot - varanje masa - u periodu oko 15-16 veka n.e.

The Curious Lore Of Precious Stones : George Frederick Kunz

kamencicisux.jpg

Dok sa jedne strane za znak Vodolije Indusi predlažu MESEČEV KAMEN koji nazivaju CHANDRAKANTA, juveliri Amerike kao i Velike Britanije su odabrali AMETIST.
Dok sa jedne strane za znak Raka Indusi predlažu SAFIR, u periodu od XV veka pa sve do XX veka u pitanju je bio kamen ONIKS, da bi početkom XX veka se pretvorio u RUBIN u americi, odnosno u CARNELIAN u Velikoj Britaniji.
Dok sa jedne strane za znak Jarca Indusi predlažu SERPENTIN (vrsta Antigorita), Amerika i Velika Britanija predlaže GRANAT.

---------------------

Kada bi kamičci u astrologiji mogli da donose ma kakvu signifikaciju, makar prema podelama koje su osnovne i zapisane kako od strane hindu tekstova, tako i od strane juvelira Amerike, odnosno V. Britanije (koji su izuzetno prometno tragali za blagom tokom 19 i 20 veka N.E. sa svih strana sveta), njihova podela se svakako ne bi ni u kom slučaju ustanovila prema podeli ma koje od gorenavedene tri grupe.
Iz tog razloga je vrlo evidentno da se radi o čistoj marketinškoj manipulaciji koju nije bilo teško ukombinovati u astrologiju koja nema jasno određenih granica za ljude koji joj olako pristupaju bez mnogo znanja.
Upravo to definiše zbog čega je podela počela da se primenjuje tokom 15-16 veka N.E., recipročno podeli sa Tarotom koja je takođe zaživela tokom tog perioda u zapadnoj i centralnoj Evropi.
Upravo je takva vrsta promovisanja kičeraja uticala i na pojavu Nostradamusa tokom 16. veka N.E. koji je istu iskoristio u svoje svrhe kako bi prehranio mnogočlanu porodicu.

Inače, ovo je pojava koja je prvi put opisana u Bibliji kada se pojavio sa oklopom na kom je bilo dvanaest kamenja različite boje

Improvizacija izgleda Aharona Tiberijskog
High_priest_breastpiece_of_judgment.jpg

And Aaron shall bear the names of the children of Israel in the breastplate of judgment upon his heart, when he goeth in unto the holy place

Ne znam kako se po pitanju ovoga osećaju ljudi koji su pristalice kamičaka, a oštri protivnici judaizma, hrišćanstva i islama.:lol:

Poslednja izmena:
Ne znam kako bih se osećala jer nisam protivnik ni hrišćanstva ni judaizma a ni kamičaka
Islam mi se ne dopada doduše-mada ga ni ne poznajem preterano
Nego kratak ti tekst mnogo:(
Može malo detaljnije:heart:

Poslednja izmena:
Podjednako u vreme pojavljivanja gluposti poput kamičaka u odnosu na astrologiju kao i tarota, pojavio se i ČAKRA SISTEM koji broji SEDAM TAČAKA, odnosno SEDAM ČAKRI u telu osobe i to baš u 16om veku (1577. godina)

Ovaj sistem nije pratio učenja joge, odnosno ono što je poznato u narodu kao TANTRA sistem, koji se bazira na PET tačaka čakre

a54be631c3f2525f84ffa16c45139b29.jpg

Ne, ovo je bio jedan raznobojan sistem ČAKRI nastao od strane PURNANANDA SWAMI

Nažalost, onakvi kakvi se pokazuju u svetu, tako im i funkcioniše sva duhovnost, a to je sve sa njihovim veoma aktivnim Blizancima

Poznato je da lažu, kradu, varaju kao i da imaju nenormalan stav prema kontroli saobraćaja.

traffic-in-india.jpg

Izgleda da im ne radi dobro čakrica :maca:

Veoma produhovljen narod

mob-police-beating-thief.jpg

Vezati, po predanju, pa istući prutićem dok svi gledaju kao u Koloseumu. To tako ide. :mrgreen:

I dalje mi pored svega toga neće biti jasno koliko su neki ljudi lakomisleni u prihvatanju svega što dolazi iz Indije kao da je Bogom dano. Takvi su po mom mišljenju daleko gori od kreacionista.

Poslednja izmena:
Ma daj ne zezaj!!!:p

Kad si ti dolazila, ja sam sve postrojila i svako je dobio svoj deo da spremi kao zaduženje...

I ove dve...

CAM00495.jpg

Paz samo da neko nije uradio!!!:zper:

Naravno, ja sam najviše, ali nekako je lakše kad je radna akcija pa svi pomažu.

Sledeći put ako ti je loše, sednemo u kuhinju i pričamo dok ja operem.
Ionako mi treba više fizičke aktivnosti...:malav:

- - - - - - - - - -

Sfy, evo nam dilbera
nećemo se svađati oko njega
malo ja malo ti:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Gde si ga našla???!!! :rotf::zcepanje::rotf::hahaha::rotf::zcepanje::rotf::hahaha::rotf::zcepanje::rotf:

a ne draga....
mislim, hvala na pomoći ali meni prija fizička aktivnost i rad sa vodom
a verujem da sam dovela sebe do ovog zbog nedostatka aktivnosti
juče sam sat i po noću šetala sa čoekom
nego bi mogle zajedno negde da prošetamo
na primer do bašte ''Maske'' gde ja redovno idem sa prijateljima

- - - - - - - - - -

Ma daj ne zezaj!!!:p

Kad si ti dolazila, ja sam sve postrojila i svako je dobio svoj deo da spremi kao zaduženje...

I ove dve...

Pogledajte prilog 436084
Gde si ga našla???!!! :rotf::zcepanje::rotf::hahaha::rotf::zcepanje::rotf::hahaha::rotf::zcepanje::rotf:
Ukazala mi se vizija:zcepanje::zurka::hahaha1::hahaha1::hahaha1:
a ove tvoje dve da ljubiš:heart:

Imam jedno tajno mesto u Banjičkoj šumi:heart:
kod potoka koji je rudiment nekadašnje reke po kojoj je ceo kraj dobio ime

Gde je Banjička šuma? To ako je negde daleko kad dođe raspust (onaj pravi od juna),
možemo nedeljom da vas pokupimo pa da idemo svi u šetnju i piknik...:D:heart:
Obožavam dan u prirodi... Samo ne volim Adu jer se osećam kao na ptičjem staništu (ona sumanuka buka i eho i svi jedni drugima na glavi...).:mrgreen:

Gde je Banjička šuma? To ako je negde daleko kad dođe raspust (onaj pravi od juna),
možemo nedeljom da vas pokupimo pa da idemo svi u šetnju i piknik...:D:heart:
Obožavam dan u prirodi... Samo ne volim Adu jer se osećam kao na ptičjem staništu (ona sumanuka buka i eho i svi jedni drugima na glavi...).:mrgreen:

a ne volim ni ja milijarde ljudi oko sebe
na Adu idem noću:zcepanje:
Banjčka šuma se prostire od Zvezdinog stadiona do sportskog centra Banjica
nije daleko
i nema histerične mase
samo po neki džoger ili zaljubljeni par
ovde se možemo nas dve prošetati

evo sam upravo saznala da se sad zove Bajfordova šuma po Timoti Džonu

Посебну природну вредност „Бајфордове шуме“ чини богатство орнитофауне на основу чега је и проглашена Спомеником природе
Шума се налази на територији општине Вождовац између Булевара ослобођења, улица генерала Павла Јуришића Штурма и Црнотравске улице. Шума се простире поред Булевара ослобођења у дужини 2300м.
Површина заштићеног природног добра износи у данашњим границама 41ха , 58 ари и 50м².
У орографском смислу простор Бањичке шуме представља зараван, део ”Шумадијске греде” са правцем пружања север - југ, на надморској висини 122 - 178 метара. Геолошку подлогу шуме чине квартне наслаге леса, док се еруптивне стене појављују местимично.
Што се тиче хидрографских прилика шума припада сливу Саве. На јужној страни је извориште Бањичког потока који је у доњем делу тока спроведен у канализацију. Поток повремено плави део комплекса.
Некада давно, на овом простору налазила се шума која је искрчена да би се гајило поврће. До Другог светског рата ту је било војно стрелиште а читавом дужином протицао је Бањички поток који је извирао негде у предграђу Краљице Марије (Горњи Вождовац – простор од Вождовачке цркве до стамбеног насеља Бањица) и понирао иза главне Аутокоманде . После Првог светског рата војна команда је на овом месту изградила радионицу за поправку возила, па је по томе данашњи Трг ослобођења популарно назван Аутокоманда, и овај назив се у говору Београђана одржао до данас. Након рата добровољним акцијама од 1948. до 1950. године цео простор је пошумљен. Унет је садни материјал углавном меких лишћара (пајавац, топола, багрем, црни јасен,јавор).
Због велике изданачке снаге ових врста биљака, развио се густ склоп другог спрата вегетације, односно спрата жбуња и приземне флоре, што је допринело насељавању великог броја птица.
cmsImage9471.jpg
Дендрофлору првог спрата чине јавори: Acer pseudoplatanus, A.Platanoides,A.dasycarpum, A. negundo са учешћем од 57,20%, храст лужњак са учешћем од 18,70%, топола са учешћем од 7,20% и багрем са учешћем од 5,70%. Најчешће се јављају у чистим састојинама или међусобним комбинацијама.

Јасен-амерички, црни и бели учествује са 4,70% и гледичија са 1,60%. Они су пратеће врсте. Липа се јавља у појединачним целинама. Учешће осталих врста износи око 2%.
Други спрат се састоји од : глога, јавора, багрема, топола, граба, јасена, гледичије, ораха, зова, леска, пасије грожће... Други спрат чине нижа стабла, подраст и шибље. Приземну флору чине: бршљен, јагода, зелени кукурек, длакава љубичица, црвена детелина, власуље итд..
Флору маховина на простору „Бајфордове шуме“ чини 28 врста маховина.
Маховине својим присуством дају значајну улогу у одржавању екосистема и они су врло добри биоиндикатори загеђености воде и ваздуха.
Све ово је допринело да се ова шума прогласи за Природно добро- „Бајфордова шума“ и буде стављена је под заштиту као Споменик природе који је категорисан као значајно природно добро, за које је установљен режим заштите III степена и утврђене мере и услови заштите и коришћења.
Генерални план града Београда који је усвојен 2000. год. третира ”„Бајфордову шуму“” као заштићено природно добро и као таква је евидентирана на Карти трајних добара Београда. Природно добро припада „IV Category“ IUCN класификације. ( Класификација Светске уније за за заштиту природе).
cmsImage9d83.jpg
Посебну природну вредност чини богатство орнитофауне на основу чега је и проглашена Спомеником природе.

Специјалне заслуге за стављање под заштиту ове шуме има орнитолог и страствени посматрач птица Џон Тимоти Бајфорд који је у периоду од 1986. до 1989. Године интензивно проучавао и посматрао птице, предложио и значајно допринео заштити Бањичке шуме.
Фауну птица чине на основу положаја и вегетацијских карактеристика Бањичке шуме европско-континентални тип са са саставом у коме доминирају врсте птица карактеристичне за листопадне шуме.
Поред природних фактора који утичу на структуру и састав фауне птица битан утицај је имао и антропогени фактор jeр је Бајфордова шума релативно млада, вештачки подигнута састојина.
На самом подручију Споменика природе и његове најуже околине редовно се среће око 60 врста птица од чега су око 35 гнездарица. Од врста које су евидентиране у непосредној близини шуме тј. у отвореним и полуотвореним стаништима рудералног типа најчешће се срећу следеће врсте гнездарица: ветрушка, фазан, бела плиска, обична црвенрепка, грмуша....
Врсте гнездарица карактеристичне за урбана подручија и паркове: кобац, шумска сова, голуб гриваш, велики детлић, зелена жуна, црвендаћ, кос, славуј, велика,плава и сива сеница, креја, златна вуга, зеба.....
Врсте везане за влажна станишта уз Бањички поток су глувара и трстењак рогожар.
Карактеристике урбаних подручија су да пружају повољне услове за зимовање многих врста: јастреб, мишар, полојка, сива жуна, сеоски детлић, краљић, дрозд, сеница, пузић, зеба,...
Присуство птица у градском средишту има одређену вредност не само у погледу заштите биодиверзитета већ и у погледу научних и рекреативних функција.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back