STAR TREK the next generation

dude, to je tv serija, ako tražiš smisao života pređi na nešto ozbiljnije...

Sal:
jedini pravi ameri su indijanci, a njih nema u star treku...:)

ima, ima :)

200px-Chakotay.jpg

180px-Kolopak%2C_Tattoo.jpg

210px-Anthwara.jpg

Sal:

Ma kontam ja sta senoviti zeli da kaze....previse uvaljuju svoje globalne police force budalastine u jednu takvu lepu seriju...
Evo poredjenja..secate se onog priglupog rokija sto ide u sovjetski savez da istuce Ivana Dragu?

Elem, Ivan majstor dosao na svetu americku zemlju, nasao se u cudu od cirkuske predstave pre mec-a, izlupetao brata camugu do smrti i otisao...
Sada nastupa talijanski pastuv (emigrant, sirotinja sa svojim all american dream come true), ode u rusiju i prosipa tamo svoj spageti nacin zivota, kao on pomaze ruskom gejaku svojom snagom da okrene prevrnuta kola...neuki seljak ga onda gleda ko boga i konta da ameri i nisu toliko losi, mozda ima nesto u toj demokratiji..ali sve pod budnim okom KGB djavola.
Onda dolazi mec...slabiji, manji, neuhranjeniji i mnogo gluplji Roki pastuv nalupeta Ivana u srcu rusije...Zasto? Zato sto roki ima american heart, zato ga je dobio.Umesto da osveti svog brata nigera, da zada konacni i smrtonosni udarac Ivanu, on mu velikodusno prasta, na kraju ga grli, cmace i topi se od humanizma, a usput pali jadne i napacene sovjetske mase globalnim bratstvom.I sve to umotano u americku zastavu, kao kiki karamela.Fuj,Fuj,Fuj.

Sada se izvinjavam zbog blagog off topic skretanja, ali nisam mogao a da ne iznesem svoje poredjenje sa star trekom.
Human kind pici spejsom, prosipa jacima i starijima svoje fore umotane novom americkom demokratijom i prasta sve greske starijih civilizacija, pametnijih i namazanijim. A nevide svoje indijance u rezervatima...OOooo, my god...:):)

ne znam za vas ali taj san o demekratiji, američka vizija budućnosti ili šta god ne zvuči uopšte loše, jedini problem je što to uopšte nema veze sa sjedninejnim američkim državama kakve su danas. USA je zemlja koja vrši invaziju, bombarduje suverne zemlje bez nekog posebnog razloga, ima tajne zatvore širom sveta, 70% njegnih građana nema adekvatno zdravstveno osigurnanje... te dve stvari su iste kao recimo krstaški ratovi i učenja Hristova...

to što smo skeptični da takvo društvo može da funkiconiše je potpuno razumljivo, otprilike bi bilo isto kao kad bi nekom kmetu u rusiji koji je živeo pre hiljadu godina pokušali da objasnimo kako stoje stvari danas, da nema (uglavnom) noblesa, da postoje građanska i ljudska prava itd.... nepojmljivo. Neka promena u sisitemu vrednosti mora prvo da se desi...

Pa da, ali u star treku se provlaci neka vrsta fasizma....svi su glupi, ruzni i odvratni.Ako su i malo lepi, kao vulkanci recimo, onda su zatucani, bez emocija i imaju siljate usi.

A Klingonci su posebna prica. Divljacka rasa, ratoborna sa paganskim obicajima...a svaki klingonski warbird vesl moze da pojede enterprajsa u jednom zalogaju. Pa pobogu, ti divljaci imaju maskirni uredjaj, o kome federacijski brodovi samo sanjaju.

U prilog fasizmu u star treku ide i to da su americki (zemaljski) arijevci pokupili sve najlepse iz drugih rasa, i stvorili Mr Data-u, olicenje samog bozanstva...to im je valjda i idol i cilj, kao onda fireru, cista, inteligentna i bezgresna rasa sirom space-a....Stvarno mi idu na zivce vise...svi su glupi i ruzni, a federalci-ljudi su sve naj...a zadnji pristupili federaciji zahvaljujuci vulkancima.Na spajzu nema ni jedne ruzne ribe, nema karakterno losih ljudi i nema vutre, alkohola, psovanja i rokenrola. To samo kod brace Klingonaca - divljaka ima....Ma oni su meni naj:)

Ipak, u svom zaru i zanosu pljuvanja po politickoj ideologiji celog ST serijala nisam zaboravio da je to ipak samo serija (kao sto si napomenuo) koju zaista obozavam, kao i sve filmove ST-a....:)

И ја мислим да су Звездане стазе једна од најбољих серија које смо имали прилике да гледамо код нас.
Што се тиче првог филма, Војаџер који се у њему помиње је сателит лансиран седамдесетих додина прошлог века који јсе враћа ка земљи после неких две стотине година... Нема везе са серијалом Војаџер који је сниман деведестих година прошлог века...
И мене је тај филм купио једном за свагда.
А од серијала, такође сматрам да је TNG најбољи од свих до сада емитованих код нас.

Ma kontam ja sta senoviti zeli da kaze....previse uvaljuju svoje globalne police force budalastine u jednu takvu lepu seriju...
Evo poredjenja..secate se onog priglupog rokija sto ide u sovjetski savez da istuce Ivana Dragu?

Elem, Ivan majstor dosao na svetu americku zemlju, nasao se u cudu od cirkuske predstave pre mec-a, izlupetao brata camugu do smrti i otisao...
Sada nastupa talijanski pastuv (emigrant, sirotinja sa svojim all american dream come true), ode u rusiju i prosipa tamo svoj spageti nacin zivota, kao on pomaze ruskom gejaku svojom snagom da okrene prevrnuta kola...neuki seljak ga onda gleda ko boga i konta da ameri i nisu toliko losi, mozda ima nesto u toj demokratiji..ali sve pod budnim okom KGB djavola.
Onda dolazi mec...slabiji, manji, neuhranjeniji i mnogo gluplji Roki pastuv nalupeta Ivana u srcu rusije...Zasto? Zato sto roki ima american heart, zato ga je dobio.Umesto da osveti svog brata nigera, da zada konacni i smrtonosni udarac Ivanu, on mu velikodusno prasta, na kraju ga grli, cmace i topi se od humanizma, a usput pali jadne i napacene sovjetske mase globalnim bratstvom.I sve to umotano u americku zastavu, kao kiki karamela.Fuj,Fuj,Fuj.

Sada se izvinjavam zbog blagog off topic skretanja, ali nisam mogao a da ne iznesem svoje poredjenje sa star trekom.
Human kind pici spejsom, prosipa jacima i starijima svoje fore umotane novom americkom demokratijom i prasta sve greske starijih civilizacija, pametnijih i namazanijim. A nevide svoje indijance u rezervatima...OOooo, my god...:):)

HAHAHAHAHAHAHAHA ti si kralj!!!!!!!!! Apsolutno tacno

Nego.... Nije to samo pojava u ST serijalima, nego u kompletnoj holivuskoj produkciji, i njihovoj viziji "show me the money" prosipanje ideala, sranja zasecereni happyend-ovi....
Procitao sam jednu recenziju za film Oldboy na IMDB-u, lik rece nesto u fazonu: "ne znam u cemu je poenta, ovaj film nemojte gledati, jako je dosadan i smarajuci sa totalno konfuznim krajem"
Sta vise ocekivati od glupog amerikanca koji ne zna da na zemlji postoji 5 kontinenata i sl. (a usput ovo je tacno, gledao sam neku anketu na tv-u koliko su ameri pametni, neverovatno kakvih je tu bisera bilo)

Imam jos sto sta da kazem ali drugi put, evo mi sefa...

Мислим да је у 3, јер се тада вратила Крашерка на брод, а Весли још није отишао. Та је исто одлична, и та ми је била језива. Има и она када од неспавања свима почињу да се привиђају неке глупости, ако знаш на коју мислим... заглавили су се у неком енергетском џепу из којег нису могли да изађу, а док су били у њему нико током спавања није улазио у REM-фазу кад се мозак највише одмара, па су сви били као на самрти и под халуцинацијама...

Да ли је овде била нека "пљувачка" тема о TNG-у? :P Да се причало о нелогичностима и стварима које нервирају у серији? Мене на пример живцира што од Дате (иначе мени у детињству омиљеног лика) пречесто праве бродску будалу... и читав низ нелогичности око њега... на пример, у стању је да говори неколико језика, учи, имитира акценте, у меморији има читава књижевна дела, а не може да изговори can't или aren't, јер му "програм не дозвољава да употребљава скраћенице"...

Уфф... :lol: ту тек треба укључити онај "suspension of disbelief"...

Не знам ко оно беше провалио за TNG, као, у стању су да човека раставе на елементарне честице и да га поново саставе, да материјализују јаја јапанских препелица и бифтек клингонског мамута, а нису у стању да излече јбну ћелавост... :lol: "To baldly go where no one has gone before..."

picardenterprise8sadq3.gif

Back