Star Trek, da li neko prati?

• Začetnik teme Začetnik teme Leka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
>>Bracko

Mnogo sam prgav! ;)

---------------------------

Nego evo malo trivijalnih informacija o Treku...

Recimo, jel ste znali da je klingonski jezik smislio Dzimi Duhan(Skoti) on je smislio
Klingonske reci za onaj film u kome se prvi put pojavljuju Klingoni ko Klingoni,
mislim da je to treci film. A posle je te reci preuzeo i usavrsio taj jezik
lingvista Mark Okland u ceo funkcionalan jezik, napisao je ceo recnik. Posle u seriji
su se koristili tim recnikom ili su kombinovali reci iz recnika i pravili neke nove.

Upavo kao sto mozete da primetite na svoj avatar sam stavio "Star Trek Tim"zelim ovim cinom da pozovem sve ljubitelje Star Trek serijala da na svoj avatar stave ovo obelezije da bi se mogli bolje sporazumeti . U startu odbijam da sam kopirao SF Team ovo je iskljucivo dobrotvorno .

Pazi kad uopste ne kapiram, sta je uopste "Star Trek Tim", ko tu ucestvuje, sta se igra, sta se radi? A jos manje kapiram kako ce mi to sto napisem preko svog avatara pomoci u boljem sporazumevanju??? Nemam pojma ni sta je SF Team a kamoli shvatam cemu ovo.

A ajde sve da zanemarim al jedno ne mogu, sto staviti avatar iz Mortal Combat-a a na njemu pise Star Treka Team zar nije lakse staviti neki ST avatar???

Srecan Bozic svima koji slave !! :) :) :)

Sa' ce planu ova kinder jaja....
Bas me zanima da li su ikad kao igrackice izasli likovi iz ST, ili brodici...

@sis
Nisam nikad cula za taj SF team, pojasni malo, i cime bi se bavio ST tim, neke igracke aktivnosti ili...? :) Ma, samo da budem u nekom team-u, pa makar skupljali pecurke :-D Salim se, verujem da je ozbiljna ideja u pitanju, mislim da od SF fanova nema ozbiljnijih sto se tice udruzivanja...

I ENT se (opet) blizi kraju...Mogli bismo vec da krenemo sa mailovima za Avalu, pa da na jesen vidimo kako to radi Pikard, kamo puste srece :-)

@bee
Sf Team je zamisljen kao udruzenje forumasa koji su ljubitelji sf , kod njih se ulazi tako sto treba da imas najvise odgovora u jednom periodu trajanja Sf kviza . Dok kod nas mozes slobodno se prikljuciti mi smo najtoleratnija druzina , nase aktivnosti bi bile vezane u okviru ST serijala . Da bi bila nas clan dovoljno je da odgledas jedan serijal ST u sta spada Enterprajz .

@ All

Hristos se rodi!!! :) SRECAN BOZIC!!!

Naravno to vazi za pravoslavne tj. one koji slave po julijanskom kalendaru.

Ostalima ako ih ima, pozdrav. :)

@ Bee

Ne ocajavaj, ima jos cela sezona Enterprajza ako se ne varam. A ko zna... Izgleda da su ovi iz Avale pametni. Mozda docekamo i ostale kapetane na nasoj TV.

sis:
@bee
Sf Team je zamisljen kao udruzenje forumasa koji su ljubitelji sf , kod njih se ulazi tako sto treba da imas najvise odgovora u jednom periodu trajanja Sf kviza . Dok kod nas mozes slobodno se prikljuciti mi smo najtoleratnija druzina , nase aktivnosti bi bile vezane u okviru ST serijala . Da bi bila nas clan dovoljno je da odgledas jedan serijal ST u sta spada Enterprajz .
greska
ne najvise, nego aktivan
pa niko ne moze da prevazidje Pikax po broju odgovora :lol:

ima li nekog da ih ne voli? :D

Srećan božić svima

fino što se dogovarate da unapredite temu, malo više aktivnosti jel, mada trenutno nemam baš vremena za to

ko je raspoložen, može da napiše mejl podrške tv avali i da im predloži da nastave da emituju zvezdane staze i posle enteprajza. Evo mejla info@tv-avala.com , pa neka bude malo zvaničnije sa potpisom :D

sis:
@bee

Odgledala sam skoro sve, osim pola TOS-a i po nekoliko epizoda iz ostalih, zbog cega mi je bas drago, da postoji jos neotkrivenog ST-a, jej :) Nego, nisam bas skapirala sta radi taj tim konkretno:)

@Bracko
Jos cela sezona ENT-a? Ja mislila da je ovo cetvrta; super onda...nesto neredovno gledam; sad su bile one epizode sa nazi-alienima, ne secam se sta sve ide posle.

@knez
Pisacu Avali, ali nesto mi se ne potpisuje...?.. :mrgreen:

Ma znam da nisu, ja to bez veze :grin: Bas me zanima sta si ti napisao? Ja cu se malo osvrnuti na glupi i nazadni RTS, podlost cista :smile:

Udala se T'Pol,...sta kazete na Tripovu "reakciju"? Bilo mi je interesantno ovo malo sto su prikazali od obreda vencanja, setih se Ahila i Nefertari :)

Meni je bas bilo zao Tripa. A mislim da je taman poceo da se svidja T'Polinoj mami. Skoro da je pozalila sto je ubedila T'Pol da se uda za Kosa.

I da, cuvena Denobulanska reakcija na opasnost (Lekin avatar). to je definitivno obelezilo ovu zadnju epizodu.

Bracko:
Jel knjiga na srpskom ili engleskom? Kakvi su utisci?

knjiga je maltene neotvorena bila, izdanje iz 1981. izdala tiskarna Ljubljana

radnja kao u prvom filmu samo , naravno, detaljnija. Pisao Dzin Rodenbery. imate na www.fantasticfiction.co.uk podatke o piscima i knjigama, udjite u series i tu cete naci podatke o star trek knjigama i kratak sadrzaj. Ovo sam kupio na ulici medju starim knigama, tako da nema vise :-(

@Goldengaidin

Imas ovde http://www.ex-astris-scientia.org klikni na TOS i pogledaj sadrzaje epizoda. Sve tri sezone su tu. I, naravno... ako imas 3 sezone onda znaci imas sve.

A imas i za ostale serijale + puno korisnih stvari... ;)

Nazalost na kraju Enterprajza su "ubili" mozda najboljeg glumca i lika u seriji Carlsa Takera. Stvarno steta, to ostavlja gorak ukus Enterprajzu. Moglo je bez toga ja mislim. Medjutim izgleda da su zavrsavali seriju i o mnogim stvarima nisu poveli racuna. Ipak je enterprajz zasluzio dostojanstveniji zavrsetak. Ali ajde da ne kvarim, onima koji jos nisu odgledali do kraja. :-(

Back