stanovi i plate

Kako se boravak na terenu obracunava u ukupan fond radnih sati u mesecu?
Na primer: bio sam 10 dana na terenu i dobio dnevnice. U ostatku meseca sam imao jos 15 radnih dana po 8 sati (ukupno 120 sati). Mesec je imao 21 radni dan (168sati), tako da moj sef tvrdi da zbog terena imam manjak 48 radnih sati, i skida mi 6 slobodnih dana koje sam ranije zaradio, a kako bi nadoknadio pomenuti 'manjak' sati. Da li je ovo moguce!?
Da sam bio mesec dana na terenu, ni platu mi ne bi dao...

ma to je ta njihova preraspodela vremene pa te jebu sa manjkom a fakticki si svaki dan na poslu i ne moze nikako da si u manjku. i mi smo se jedva ubedili da rad subotom i nedeljom nije isto kao i obicnim danima. pogledaj samo listu koju ti je poslao u vrc ako je 168 sati onda je ok a to interno sabiranje neka okaci macku o rep. valjda ce i taj sindikat poceti skoro da radi. :dash: samo napred i ne dozvoli da te namagarce. :bye:

Izlazim ja na kraj s tim, nego me interesuju i iskustva drugih...
Stvarno, prodje 6 meseci... Pa sta cekamo sa sindikatom? Hajde da ga osnujemo! Da nece ministar mozda to da uradi umesto nas?

Svako ima mogucnost izbora! Ili ce biti 'prvi' na pomenuti nacin, ili ce biti prvi tako sto ce biti pravi i najbolji!
Oni 'prvi' su odabrani prema ustanovljenim kriterijumima, i nema sta da se bunimo-
imaju odlicnu sluzbenu ocenu (a moje poslednje dve su nepravosnazne jer sam se na obe zalio... i nikada resenje dobio :-) ) ,
'znaju' engleski (imaju STANAG1, nivo znanja za ovaj stepen je u nivou deteta koje je engleski naucilo iz crtanih filmova),
i imaju odlicnu ocenu iz fizicke osposobljenosti (fizicku proveru izvrsila apsolutno nepristrasna komisija na celu sa omiljenim k-dantom).
...nema da brinemo pored takvih 'prvih'!

Svako ima mogucnost izbora! Ili ce biti 'prvi' na pomenuti nacin, ili ce biti prvi tako sto ce biti pravi i najbolji!
Oni 'prvi' su odabrani prema ustanovljenim kriterijumima, i nema sta da se bunimo-
imaju odlicnu sluzbenu ocenu (a moje poslednje dve su nepravosnazne jer sam se na obe zalio... i nikada resenje dobio :-) ) ,
'znaju' engleski (imaju STANAG1, nivo znanja za ovaj stepen je u nivou deteta koje je engleski naucilo iz crtanih filmova),
i imaju odlicnu ocenu iz fizicke osposobljenosti (fizicku proveru izvrsila apsolutno nepristrasna komisija na celu sa omiljenim k-dantom).
...nema da brinemo pored takvih 'prvih'!

Zaboravio si njihovo iskustvo koje je vrlo vazno,znam bar petoricu koji su na kursu umesto obecane im penzije.NEKAD PRIZMA SADA KURS ZA PRVE PODOFICIRE!

Hahahaha, i ovo je dobro! Imace dobar 'pedigre' kad posle kursa odu u penziju, kad im buduci poslodavac procita da su bili PRVI PODOFICIRI!
Salu na stranu,ali negde procitah da se na taj kurs ide sa oko 10 godina sluzbe...

Elem...famozni krediti i jos famozniji UTS...
Zna li ko odgovor na sledece: Ako se neko drzne i uzme super povoljni tzv. vojni kredit, i pri tome mu ostane UTS, da li je UTS koji ostvaruje u tom trenutku stalan ili je promenljiva kategorija??? Npr. ako samac uzme kredit, u tom trenutku ima basnoslovnih 250 bodova, a posle par godina brak, porodica, deca...da li ce mu UTS skociti na 700-750 bodova iako je vec dobio kredit ili ostaje na 250???

Sve je prebukirano, guraju se u redu za kredu! Tako super-povoljnih kredita nigde nema! Ljudi se masovno odricu prava na besplatne vojne stanove, i kupuju ove na kredit sto moraju placati!

ko ima do 5 god. staza i platu naravno daleko manju od 100000, moze uzeti daleko povoljniji subvencionisan kredit preko bilo koje banke(ako mu finansista bude hteo,a nece, overiti jer je kredit vezan za stranu valutu)... i naravno- ostaje na listi za dodelu vojnog stana!!!

Da li neko zna koliko iznosi solidarna pomoc kod smrti roditelja pvl-a po novom pravilniku?

Clan 40.stav 3. Pravilnika o naknadi putnih i drugih troskova kaze da pripada naknada "u visini prosecne zarade po zaposlenom u RS na dan kada je nastao smrtni slucaj." Ovo se odnosi na slucaj ako roditelj nije ziveo u zajednickom domacinstvu sa PVL. Ukoliko je ziveo u zajednickom domacinstvu sa PVL i ukoliko je isto izdrzavano od strane PVL (sto se dokazuje ugovorom o dozivotnom izdrzavanju i potvrdom da roditelj nije imao prihoda) onda sleduje i naknada za pogrebne troskove i to neoporezovani iznos troskova (potrebno je pribaviti profakturu javnog komunalnog preduzeca iz mesta gde se vrsi pogreb).

Elem...famozni krediti i jos famozniji UTS...
Zna li ko odgovor na sledece: Ako se neko drzne i uzme super povoljni tzv. vojni kredit, i pri tome mu ostane UTS, da li je UTS koji ostvaruje u tom trenutku stalan ili je promenljiva kategorija??? Npr. ako samac uzme kredit, u tom trenutku ima basnoslovnih 250 bodova, a posle par godina brak, porodica, deca...da li ce mu UTS skociti na 700-750 bodova iako je vec dobio kredit ili ostaje na 250???

Uskladjivanje broja bodova za naknadu za zakup stana koja se uvecava za 10% u slucaju dobijanja kredita bez ikakvih prepreka tece normalno sto znaci da se broj bodova uvecava u zavisnosti od broja clanova zajednickog domacinstva i statusa bracnog druga (radi ili ne).

Izlazim ja na kraj s tim, nego me interesuju i iskustva drugih...
Stvarno, prodje 6 meseci... Pa sta cekamo sa sindikatom? Hajde da ga osnujemo! Da nece ministar mozda to da uradi umesto nas?

Treba "privoleti" ministra da potpise "Pravilnik o osnivanju i radu sindikata zaposlenih u MO". Bez njega se ne moze doneti Statut i registrovati sindikat.

@caki72, uskladjivanje ce biti u procentu povecanja prosecne zarade u Republici...
@coolzeero, zar ministar nije po sluzbenoj duznosti imao rok od 3 meseca (nakon proglasenja ZoVS) za donosenje tog i ostalih akata?

Poslednja izmena:

Back