zvezdica034
Obećava
- Poruka
- 67
ima li igde toplog obroka i regresa, ili su nestali sa predhodnim zakonima?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

. Ja sam za povećanje čuo prvo od gazde pa onda od ministra...Pozdrav ljudi sve sto kazu da je povecanje vece od 5% nesto neverujem. Neznam ni sam zasto, mozda znate vi?
Znaci da rezimiram
Prvi deo plate je u petak prvog februara i to 60 posto od plate po starom jer jos nisu uradjena sva resenja. Ja trenutno radim resenja za svoju jedinicu i mora da se dostave do prvog februara da bi drugi deo plate primili po novom i to 40 posto.
Ono sto sam shvatio dok sam ovo radio ( i jos uvek radim) jeste da ce se barem u mojoj jedinici plate istih cinova i istih grupa razlikovati.
Znaci koeficijenat po cinu + koeficijenat po grupi puta dodati koeficijent za posebne uslove sluzbe u VS od 25% za svakog PVL
A L I ..........
Oficir koji je ocenjen ocenom odlican a na PG je najmanje dve godine neprekidno a u cinu najmanje 3 godine odredjuje mu se koeficijent prema polozaju koji predstavlja srednju vrednost koeficijenta prema polozaju propisanom za naredni polozaj neposredno visi od polozaja odredjenog formacijom.
Ako je lice imalo poslednju ocenu vrlo dobar a na PG proveo 4 godine neprekidno a u cinu najmanje 6 godina....ima isto pravo kao i ono sto sam napisao iznad.
Ukoliko je lice u toku propisanog perioda od dve odnosno cetiri godine bilo postavljeno na visi polozaj od polozaja na koji je postavljeno, to vreme se uracunava u propisani period potreban za odredjivanje viseg koeficijenta prema polozaju
PLUS......
Ako po pisanom naredjenu PVL radi i poslove koji nisu u opisu njegovog radnog mesta ima pravo na dodatak za dodato opterecenje....
Ako najmanje 10 radnih dana mesecno ima dodatno opterecenje 4% a ako menja i predpostavljenog 5%
Ako najmanje 20 radnih dana mesecno ima dodatno opterecenje 8% a ako menja i predpostavljenog 10%
Tako da tu ima svakakvih nekih dodataka i mogucnosti za platu....posebno za specificne sluzbe i poslove...
Eto toliko od mene...cekamo platu pa cemo videti sve![]()
U sustini mi je sve jasno.Danas sam nabavio pravilnik i moram priznati da je jako jednostavno izracunati platu po novom,samo da kazu kolika je osnovica.Saberes dva koeficijenta,na to dodas 25% i 0,4% po godini staza i sve to pomnozis sa osnovicom.To je OK,ali me interesuje gde se pominje topli obrok,UTS,prevoz i regres(na koji imamo pravo),i kako se i kada to isplacuje??? I jos jedna jako bitna stvar me zanima: kako neko moze isplatiti 60% po starom pa onda 40% po novom??? Gde je tu logika??? Hajde MOLIM NEKOG PAMETNOG da mi objasni kako je to moguce??? Pozdrav.
Prostom logikom dolazimo da nam je osnovica 20.479 din.,jer ako je plata razvodnika 21.380din. kako kaze "nas" ministar,onda je 21.380/1.044 (koeficijent razvodnika 0,87 + 20% na to sto nam daje tu cifru) = 20.479 din.!!? Samo ne znam kako se doslo do ove cifre??? To znaci da je prosek u privredi 27.305din.,a moze se lako naci na netu da je prosecna plata u decembru(necu pasti nikada na pricu da je osnovica odredjivana u decembru pa da su uzeli novembar,jer kako je moglo nesto biti radjeno u decembru kada je zakon stupio na snagu 01.01.2008.) 30.885 din. sto znaci da su samo razvodnika zakinuli za 2.802 din.Dokle bre vise???!