stanovi i plate

ima li ko informaciju o novim koeficijentima i novom racunanju plata

Ja sam danas bio poslom u RC i pitao sam i za koeficijente i novo racunanje plata...pitao sam i za dezurstva. Za dezurstva mi niko od njih nije znao da odgovori. A ako oni ne znaju stvarno ne znam ko ce. Sto se tice plata...danas su mi ispricali toliko nebuloza kako se obracunava kako za PVL tako i za po novom "drzavne sluzbenike i namestenike" da meni na kraju nista nije bilo jasno...ali me bilo sramota da ponovo pitam jer su se ubili od objasnjavanja. Mnogo reci su u minuti izgovorili...ali na kraju mi je ostala totalna nejasnoca. Sticem utisak da ni oni sami zaista ne znaju kako ce sve to da izgleda....

Sledeci put kad ides na tako vazno mesto ukljuci diktafon na mobilnom i snimaj sve sto se prica.:)

Hahahahah, da znas da cu tako nesto da uradim. Da sam to uradio sad bih mogao da ponovo pustim sve i da razjasnim sve sto mi nije jasno (a iskreno nije nista) :D

Koliko ja vidim svi cemo mi da cekamo 6 februar i uplatu....mislim da ce biti mnogo iznenadjenja...i prijatnih i neprijatnih...iskreno se nadam da ce biti mnogo vise prijatnih 8)

Bash tako...
Do sada smo znali koliko nam je mala plata....Za 15-ak dana cemo saznati da li cemo se radovati toj "novoj" plati :D ili cemo shvatiti da smo se dzaba nadali :(
Samo se nadam da ovo nece biti jos jedna u nizu laznih obecanja kada su plate u pitanju.

P.S.
Danas saznah nesto zanimljivo...ali znaci to je totalna polu-informacija....u vezi je kredita za stanove. Secate se mozda da je prosle godine na nase trziste trebala da dodje City Group, ali je nasi nisu pustili na teritoriju Srbije. E ako se secate toga mozda je bolje da su je pustili...jer je City Group predhodnica City Banke koja je ako ne najjaca u svetu onda sigurno jedna od najjacih. E bas ta banka bi trebalo (ponavljam to je polu-informacija) da daje kredite zaposlenima u VS i MO za kupovinu stanova. Znaci...kad cujemo ili nacujemo da se otvara ili je u planu otvaranje City Bank....mozemo se nadati skorom resavanju nasih stambenih problema !!

A hoce li ta City-Bank da indeksira kredit u RSD ? Inace nece finansista da mi potpise! Ja bi' odavno, kao "kolege" iz MUP sto mogu, uzeo stambeni kredit, umesto gazdi da placam, ALI... ali ne moze u stranoj valuti! "Ne primas ti platu u devizama!",rece mi neki pametnjakovic.

Stvarno ne znam da li ce kredit biti indeksiran u RSD ali prvi put cujem da finansista nece da potpise nesto zato sto je indeksirano u stranoj valuti. Ja sam za svoje sluzbovanje imao 5 kredita koje sam vratio i sesti koji imam sada...i svi su bili indeksirani u evrima....A posto u VS i MO vazi pravilo "ili svi ili niko" ja mislim da bi morao malo da pritisnes i finansistu i sta jos mozes jer ako drugi mogu da uzmu takav kredit mozes i ti. Jer on/ona nema pravo da ti tako nesto ne potpise. Ti imas pravo na taj potpis, a ako ne zele da potpisu teraj dalje. Taj neko ima svog sefa i sef ima svog sefa....mozes da ostvaris to pravo apsolutno sam siguran !!!

Narode evo par pitanja pa ako neko ima odgovor nek odgovori.
Sta bi za onih 5 000 uz drugi deo sto neko rece da ce biti?
Oce li se i dalje placati dezurstvo?
Placa li se nocni dodatak kad si komandir straze?
Kolka je dnevnica kad ides na neki kurs u inostranstvo?
Unapred zahvalan vas neobavesteni stv:shock:

U 1.br. KoV finansisti ne potpisuju kredite indeksirane u stranoj valuti. Ja sam se ubio trazeci banku koja, pre svega daje kredit vojnim licima, a potom i onu koja indeksira u RSD (pod mnogo nepovoljnijim uslovima)...
Jako mi se zurilo da isterujem pravdu, ali svakako da hocu! Kad nas vec banke diskriminisu smatrajuci nas gradjanima drugog reda (Raiffeisen,Pro Credit...), onda bar necu dozvoliti da nam to radi neko od nasih kolega.

Za stvstojkovic-a
Danas sam bas procitao na papirima da se tih 5000 koje smo dobili pred kraj godine vodi kao "novcana nagrada", tako da tesko ima sanse da se novih 5000 o kojima smo svi pricali ili culi uplati. Sto se tice deturstva ni RC ne zna kako i da li ce se to obracunavati.

Elem, danas sam cuo jednu zanimljivost...ono sto sam pisao u jednom od proslih postova (o kompenzaciji duga prilikom kupovine stana) izgleda da ce se i ostvariti.
Kad dodje do kreditiranja tih stanova, vojska ce davati 1000 po godini staza (ne znam da li ce da racunaju beneficirani staz) za stan (tako ce kompenzovati dug) a banka ce dati ostatak para na kredit do vrednosti stana koji nas sleduje.
Znaci ako me recimo sleduje stan od 60 m2 sto je neka realna vrednost od 70,000 € a imam recimo 15 godina staza....vojska mi daje 15,000, a banka mi daje na kredu 55,000 €.....

Ovo je samo nacrt...da li ce se usvojiti i koliko ce se mozda menjati....nemam pojima...niti verujem da iko zna...ali zasada je ovo neka "realna" prica

pozdrav kolege

Narode evo nekolko zvanicnih informacija(sa informisanja iz vrha)
Zasad nema povisice a ni drugacijeg racunanja plate jer to je jos uvek nacrt koji nije usvojen.
U ovoj godini bice kredita za stanove i samo se tako mozemo stambeno obezbediti.
Vise se neplaca dezurstvo.
E sad se pojedite od muke zajedo samnom.:cry:

Narode evo nekolko zvanicnih informacija(sa informisanja iz vrha)
Zasad nema povisice a ni drugacijeg racunanja plate jer to je jos uvek nacrt koji nije usvojen.
U ovoj godini bice kredita za stanove i samo se tako mozemo stambeno obezbediti.
Vise se neplaca dezurstvo.
E sad se pojedite od muke zajedo samnom.:cry:

Sto volimo te informacije sa vrha. Neznam samo dali je taj vrh na Kopaoniku ili Kilimandzaru. Pa ako su zvanicne informacije reci bar gde je i sta bilo da se ne jedemo od muke zabadava!

Sto je babi milo to joj se i snilo,lepo su rekli da je to jos uvek predlog a dobro znate da danas nemogu obracunati platu za januar zato se ne zavaravajte.
Neminovno je da ce se plata povecati al to treba sve da legne do avgusta 2008.god.
Sledeci put RADE012 PONESI DIKTAFON

Sad je Sutanovac bio u prilogu povodom Dana novinskog centra"Odbrana" u Beogradskoj hronici.Rekao je da ce biti povecanje plata u februaru,a da se nada da ce se i tiraz povecati za toliko posto.

Sad je Sutanovac bio u prilogu povodom Dana novinskog centra"Odbrana" u Beogradskoj hronici.Rekao je da ce biti povecanje plata u februaru,a da se nada da ce se i tiraz povecati za toliko posto.

Ja bejah danas tamo sa Sutanovcem...rekao je da ce biti povecanje sad sa primanjima u februaru ali nije rekao nista odredjeno....Elem cuo sam da ce ta uplata sa famoznim povecanjem da kasni...jer nece stici da obracunaju. Ali sa druge strane cuo sam od jednog kapetana iz MO da ce njegova plata da bude veca oko 4000-5000 hiljada....to je recimo 10-12% ?????
Mislim da se to kosi sa svim najavama povecanja koja su bila najavljivana....mada me iskreno nista ne cudi !!!

Inace ta informisanja "sa vrha" su toliko netacna i filtrirana da to nije normalno.
Mnogo se vise i tacnije moze cuti od nekog zIk-a koji je kod nekog generala ili nekog iz obezbedjenja vaznijih licnosti u MO.

Ja bejah danas tamo sa Sutanovcem...rekao je da ce biti povecanje sad sa primanjima u februaru ali nije rekao nista odredjeno....Elem cuo sam da ce ta uplata sa famoznim povecanjem da kasni...jer nece stici da obracunaju. Ali sa druge strane cuo sam od jednog kapetana iz MO da ce njegova plata da bude veca oko 4000-5000 hiljada....to je recimo 10-12% ?????
Mislim da se to kosi sa svim najavama povecanja koja su bila najavljivana....mada me iskreno nista ne cudi !!!

Inace ta informisanja "sa vrha" su toliko netacna i filtrirana da to nije normalno.
Mnogo se vise i tacnije moze cuti od nekog zIk-a koji je kod nekog generala ili nekog iz obezbedjenja vaznijih licnosti u MO.

U pravu si,samo sto je danas malo zik-ova u VS.Oni sada uglavnom fizikalisu kod privatnika da bi se prehranili

Naravno da je informacija jedna od onih iz sfere "nagadjanja" ali ovo sto sam malopre cuo,je mozda i najrealnije,a to je da povisice uopste i nece biti.Samo ce momci "ucariti" posto je odluceno da i ono dobijaju UTS u istom iznosu kao i onaj koji je ozenjen.Toliko! Nadam se da je ovo dezinformacija,ali gde ima dima ima i vatre.Pozdrav.

Za sve zainteresovane clanove foruma informacija. Uplata ce biti 01.februara i to 60% plate obarcunato po novim koeficijentima. 40% plate je 15.02.
Sto se obracuna plate po novom tice najvise su dobili vojnici po ugovoru i oficiri od cina pukovnika i vise ostalima je plata veca za 3000-4000 dinara u zavisnosti od cina i staza posto novi obracun sadrzi samo cetiri stavke: koeficijent po cinu, koeficijent po grupi, 0.4% po godini efektivnog staza i linearno po 25% vojnog dodatka za sve sem za specijalce koji imaju veci vojni dodatak. Premestaj se vise ne racuna (ionako nisam znao sta da radim sa svojih 6 premestaja i 60000 dinara koje sam primao po tom osnovu)

Back