stanovi i plate

Niko nije ni rekao da ce biti povecanje.I ako je neko i rekao,bilo je to stidljivo i ne ubedlljivo.Kad se sve "ukoeficijentuje" i pomnozi sa osnovom i okrene i obrne,bice isti Q...C.
Ovo je prilika da se ispravi greska koja je napravljena u proslom Zakonu.Ko nije tuzio za plate na gubitku je svaki dan.Ako sacekaju jos tri godine sa "resavanjem",svi koji nisu tuzili izvisice.Meni se sve cini kao da institucije kupuju vreme za drzavu koja bi da se izvuce.

cuo i ja za tih famoznih 30%...ali 30% u proseku...Malo bi glupo bilo da daju 30% meni st.vodniku na platu i onom muceniku ugovorcu na njegovu...o oficirima da ne govorimo,bruka...Potporucnik ima vecu platu nego zastavnik sa 30 godina staza?!

cuo i ja za tih famoznih 30%...ali 30% u proseku...Malo bi glupo bilo da daju 30% meni st.vodniku na platu i onom muceniku ugovorcu na njegovu...o oficirima da ne govorimo,bruka...Potporucnik ima vecu platu nego zastavnik sa 30 godina staza?!

Pa pazo ovako. Cale mi je nastavnik, sa visom skolom, i ima 35 godina staza! Sestra je isto nastavnik ali sa fakultetom i ima 3 godine staza! I sta mislis,ko ima vecu platu? Naravno oni sa fakultetom! Pa tako je svuda!
Sto se tice ovog povecanja, mislim da ce najvise povecati ugovorcima, sto bi i trebalo! Oni bar da dobiju koeficijenat 1 sto bi iznosilo oko 22 000 dinara da im bude plata!

prica se siri lepo po GS-u i u MO .... sve ovo sto ste napisali su BUVE :))))

videcete kad vam dodje obracun plate sa povecanjem po posebnom racunanju koeficijenta .... tako da od cina vodnika do cina kapetana nije neka velika razlika ....ali zato od cina ppuk, puk., gen.-maj. .... itd. ide znatno ....ali ponavljam znatno navise ;)

imam neproveren info da je potpisano da januarska ode gore za nesto preko 30% prosek.
rang ppk bi trebalo da bude /samo plata/ nesto ispod
70 000. naglasavam, info je neproveren

podatak ti je TACAN :wink:

Mnoge moje kolege podoficiri su u shoku :shock: ..... ali uvek sam pricao ono .... ko nam je kriv sto nismo isli na vojnu akademiju ..... jedino sto je sramota sto zastavnik ima manju platu od potporucnika ......... to je sramota i bruka . To ni u jednoj armiji nema .... pogledajte sta je narednik americke vojske ... OSNOVNI STUB VOJSKE ... a kod nas u rangu obicnog vojnika .

Pa jase nadam da ce kroz ove reforme podoficiri dobiti mesto koje im zaista pripada! Valjda je to sustina formiranja tog podoficirskog kora koji je tako bombasticno najavljivan!
Jel moze neko da mi kaze koliki je sada UTS za ozenjene bez dece?

HAHA, "podoficirski kor"!
treba u PS zabraniti da sve nas oslovljavaju sa "gospodine"! Gospodstvo neka nam daju platom i statusom u drustvu, a sam cin treba da bude titula! Gde ima da se u nekoj vojsci obraca sa:"Mister colonel..."?
Uvodjenje "gospodina" je bio trik da nam se zamazu oci kao da nesto vredimo,kao-neka budu "gospoda", pa ce cutati dok im krademo pare od njihovih plata...
Da imamo podoficirske skole kao nekada,razumeo bih postojanje tog "kora", a ne sada kad svaki ugovorac moze postati podoficir(drugacije i nece moci jer ce ukinuti vojne skole)...uporedite Titovog,diplomiranog pitomca,recimo SVS KoV, i bilo kojeg ugovorca iz vase jedinice koji ce sutra sacinjavati podoficirski kor!

Narode fazon za taj podoficirsi kor je u tome da i dalje podoficiri rade a oficiri ih samo kontrolisu.A sto se tice glavnog podoficira u jedinici i njega biraju oficiri i to po ko zna cemu a ne podoficiri sami medjusobno.Od mene toliko.:evil:

Narode fazon za taj podoficirsi kor je u tome da i dalje podoficiri rade a oficiri ih samo kontrolisu.A sto se tice glavnog podoficira u jedinici i njega biraju oficiri i to po ko zna cemu a ne podoficiri sami medjusobno.Od mene toliko.:evil:

Pa u pravu si, ali tako je u svim armijama! Zato i postoji ona izreka da je podoficir osnova vojske!
Sto se tice naziva tj obracanja sa gospodine, pa bilo bi glupo i da se obracamo samo po cinu! U stranim armijama se obracaju samo sa gospodine ili gospodjo!

odgovor za DespotStefan
Ja kao ozenjen bez dece imam UTS oko 13000 hiljada

Danas sam dobio informaciju da 17 januara Vlada na sednici odlucuje o povecanju januarske plate koju cemo dobiti u februaru naravno :)
Po toj informaciji najveca povecanja ce imati podoficiri.
Najmanja plata (znaci vojnik po ugovoru) ce biti oko 80% od prosecne plate u Srbiji, koja je ako se ne varam oko 26.000-27.000, sto znaci oko 22.000 ce biti najmanja plata. Onda nam samo ostaje da se nadamo koliko ce biti nase plate :grin:

Ah da .....za kraj....znaci ovo povecanje u januaru i jos jedno u avgustu.

Informacije bi trebalo da budu vrlo tacne jer dolaze sa jednog od najvisih mesta iz MO.

Kolega gresis .... bile su nagrade i po 50.000 :wink: ........ u GS-u je samo nekolicina podoficira i oficira dobila novcanu nagradu od 35.000 dinara ..... od kojih sam jedan ja .... a ove od 50.000 sam licno video kome su urucene .......za te cifre od 100.000 ne mogu da tvrdim ....jer ne radim u MO .

Ja radim u MO i znam da je bilo nagrada od 50,000 koje je licno ministar davao....ja licno nisam cuo za nagrade od 100,000 mada gde ima dima ima i vatre :twisted:

nista ne verujem ovim lazovima!kad god su pominjali neke velike cifre u medijima uvek su nas zeznuli!!!danas sutanovac najavljuje povecanje plata od 10% do 40%.

Koliko ja imam informaciju povecanje bi trabalo da se odradi po sledecem modelu....prvi deo povecanja u januaru, drugi u aprilu i treci u avgustu....ali je sutanovac odlucio da spoji januarsko i aprilsko povecanje da bi bilo vece tj. kako on kaze "udarno" povecanje. Tako da ostaje to neko vece povecanje u januaru i jedno u avgustu. Povecanje u januaru, kako se kalkulise bi trebalo biti oko 20 posto !

Doduse iako imam te informacije iz ministrovog najblizeg okruzenja, ja licno nista ne verujem dok mi ne legne uplata na racun, tek tad cu verovati sve vezano za povecanje....jbg...mnogo su puta zeznuli do sad....eh da....onih 5000 din koje smo dobili pred novu godinu....prica se da treba jos 5000 da nam uplate sad sa drugim delom decembarske plate....ajd zivi bili pa videli :D

Back