stanovi i plate

Да ли је тачно да ће се ускоро плаћати дежурство, као и да ли је истина да ће накнада за дежурство бити у одређеном проценту плате, тј. да ће висина накнаде бити различита у односу на чин?

To u najmanmju ruku nije normalno... ranije su se sve te " aktivnosti" vezivale za dnevnicu... I plovidba se računarala kroz dnevnicu, ako je vikendom i praznikom - duplo (davno, davno, davno... )

nema sta da se prica, stigao instruktivni akt po jedinicama, tj iymena uredbe o platama i drugim naknadama.
znaci, za dezurstvo radnim danom, dnevna naknada je 6% od osnovne plate
-za vikend uvecana za 50%, tj 9% osnovne plate
-za drzavne praznike uvecana 100%, tj 12% osnovne plate
Logicno, nakon dezurstva vise ne sleduje slobodan dan
i Nije logicno-uredba vazi samo od 01.11. do 31.12.

nema sta da se prica, stigao instruktivni akt po jedinicama, tj iymena uredbe o platama i drugim naknadama.
znaci, za dezurstvo radnim danom, dnevna naknada je 6% od osnovne plate
-za vikend uvecana za 50%, tj 9% osnovne plate
-za drzavne praznike uvecana 100%, tj 12% osnovne plate
Logicno, nakon dezurstva vise ne sleduje slobodan dan
i Nije logicno-uredba vazi samo od 01.11. do 31.12.

Još kad bi personalci radili svoj posao pa informisali ljude o tome... to bi dobro bilo...

To u najmanmju ruku nije normalno... ranije su se sve te " aktivnosti" vezivale za dnevnicu... I plovidba se računarala kroz dnevnicu, ako je vikendom i praznikom - duplo (davno, davno, davno... )

Раније се у нормалној војци сви додаци рачунали у бодовима, осим минулог рада, који је био у проценту од основне плате.

Нажалост, имамо незасите официре, који предлажу овакве правилнике и накарадне уредбе, тако да ускоро можемо ошекивати и да УТС и одвојен живот буде у неком проценту плате.

Ко ј... подофицире....

Кад сам почео да радим заставник је имао висину плате између капетана I класе и мајора, а сада ....:evil:

Раније се у нормалној војци сви додаци рачунали у бодовима, осим минулог рада, који је био у проценту од основне плате.

Нажалост, имамо незасите официре, који предлажу овакве правилнике и накарадне уредбе, тако да ускоро можемо ошекивати и да УТС и одвојен живот буде у неком проценту плате.

Ко ј... подофицире....

Кад сам почео да радим заставник је имао висину плате између капетана I класе и мајора, а сада ....:evil:

Tu si u pravu!Bilo nekad i bilo je posteno, a sad...

pukli,propali,raspali se...mada ove reci podrzavam samo kada ih kazu oni koji rade u vojsci!!!
Shto se tice stanova u ovoj nam "firmi" mada ja vishe volim da kazem da smo mi "grupa gradjana koja sebe drsko naziva vojnicim licima" - ne zelim da vredjam nikoga, ali stan dobiti u ovoj firmi je neshto apstraktno i uopshe se nenadam istome...
shto se tice plate...jadno je da smo ove god.poslednji na listi povecanja plata...
takodje i ako bude to "povecanje" verujem da ce biti mizerija,ali taman toliko da nas malo ucutkaju...
takodje,sve ceshce sebi postavljam pitanje "vredi li za tu platu dati zivot,vredi li za te pare osedeti pre vremena,vredi li za te pare gubiti zivce i smrzavati se,vredi li za te pare cutati??
imam josh gomilu nabrajanja ali....nemam zivaca da pishem...
odgovor koji mi se sada i ovih meseci,godina mota po glavi je jedno energicno NE.
Dobijanje,tacnije neku svoju kupovinu stana vidim tako shto cu iskoristiti ove civilne shkole koje vijam i sa nekim malo normalnijim poslom kupiti stan.
Cinjenica je da u civilstvu je haos,ali ni u vojsci nije bolje,svi znamo da gubimo prava sve vishe za zdravstvo,svi znamo da se na nepotrebne stvari trohimo zbog necijeg uspeha ili mu tapshanja po ramenu...
Jedino shto me drzi u ovoj "firmi" je mogucnost da radim,nakupim sl.dane i odem negde da odmorim ili da spremam ispite...
mozda sam malo skrenuo sa teme,ali mislim da bi mogli malo da pishemo i dublje o problemima ovoj nam "firmi"...
do dushe,ne toliko duboko da bi nashkodili istoj vec samo da budemo realni...
mozda ce neko da me "bombarduje" zbog razmishljanja jer ima i onih koji u vosci rade mnogo duze od mene....(oni bi tek trebali da pishu) ....ali ovo je samo razmishlanje jednog pripadnika vojske koje niko nemora da uzme "zdravo za gotovo"
pozdrav svim kolegama i svima koji citaju ove teme!!!!

MILIJARDA ZA VOJNE STANOVE

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je juče da je Vlada obezbedila milijardu dinara za subvencionisanje stambenih kredita za pripadnike Vojske.
Na predavanju pitomcima i starešinama Vojne akademije o evropskim integracijama, Đelić je najavio da se prioritetno izdvajanje za potrebe oružanih snaga neće smanjivati, već povećavati.

danasnji KURIR!

Zivi bili,pa videli!Pozdrav za pripadnike Vojske.

MILIJARDA ZA VOJNE STANOVE

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je juče da je Vlada obezbedila milijardu dinara za subvencionisanje stambenih kredita za pripadnike Vojske.
Na predavanju pitomcima i starešinama Vojne akademije o evropskim integracijama, Đelić je najavio da se prioritetno izdvajanje za potrebe oružanih snaga neće smanjivati, već povećavati.

danasnji KURIR!

Zivi bili,pa videli!Pozdrav za pripadnike Vojske.

da,da,da,da....ah ovo mi deluje kao sastanak u mojoj jedinici...pun obecanja...
pitomcima i studentima na VA?????he he he pa moraju da ih stimulishu sa pricama..
shto taj ministar ne dodje malo do neke kasarne gde bi mu stareshine bez ikakve zabrane smele da postave pitanja a ne da samo aplaudiraju i da pomno slushaju (dremaju).
predavanje pitomcima o boljim danima ...kolege,jel se secate tih prica???

OD OBECANJA SE NE ZIVI.I DA NAM POVECAJU PLATU TIH 40% OPET CEMO IMATI MANJE NEGO ZDRAVSTVO,PROSVETA...

Evo malo i o platama:

RAST PLATA U 2008. DO NIVOA PLANIRANE INFLACIJE
Ministar finansija Mirko Cvetković izjavio je danas Tanjugu da će se Vlada Srbije držati principa da rast plata u 2008. godini može ići do nivoa planirane inflacije od šest posto.

Cvetković je naglasio da će oni koji su prošli lošije u ovoj, u 2008. godini moći da računaju na veće povećanje plata i to u okviru planiranih povećanja zarada korisnika budžeta, a oni koji su u ovoj godini imali veća povećanja zarada u narednoj će imati manje povećanje plata.

Ministar Cvetković je podsetio da je u 2007. godini pravosuđe prošlo najbolje, jer je imalo ukupno povećanje mase zarada za oko 46 posto, a Vojska Srbije je prošla najgore, jer je imala povećanje nešto ispod jedan posto.

Ministar finansija je najavio da će, na osnovu planiranog budžeta, u 2008. godini veća povećanja zarada imati oni korisnici budžeta koji su imali manje povećanje u prethodnoj godini i obrnuto.

Back