Stanje Demokratije u SNSovskoj Srbiji

Kakvo je stanje srpske demokratije?

• Nikad bolje

• Moze bolje

• Nit smrdi, nit' mirise

• Lose je, na nivou Miloseviceve SPS Srbije 90ih

• Katastrofalno je, menjaj sto pre

• U Srbiji demokratija nikada zazivela nije

• Demokratija, a sta je to?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
U Srbiji je na vlasti autoritarni režim kojoj demokratija čak i prestaje da bude deklarativna mantra kakva je bila na početku vladavine. Politički govor se zaoštrava, neistomišljenici su već odavno postali protivnici a u privrženijim režimskim medijima neprijatelji gde se ne biraju reči ( izdajnici lešinari, spodobe, kriminalci itd) . Ni opozicija nije blagorečiva ali njihov medijski prostor svodi se na net i par listova. Sloboda medija je od početka gušena, kritička misao obesmišljavana tako da sadašnji režim što se tiče unutrašnjih prepreka ima toliki manevarski prostor da može činiti šta god želi. Što se tiče spoljašnjih prepreka zapadnjaci neće imati nikakve primedbi sve dok režim bude ispunjavao njihove zahteve, onoga trenutka kad ne bude to činio ili kad sve bude ispunio setiće se kako isti režim i nije baš demokratičan, kako krši osnovna građanska , pederska i životinjska prava ....itd.

Potpisujem receno. :ok:

Ovim bolesnim govedima na vlasti Zapad je obecao gradjane Srbije na tacni, kao robove. I da se oni nece preterano buniti ako se cak i svaka smislena demokratija (koje uglavnom nije ni bilo na Balkanu, to su samo zamene teza za naivne) ukine, i promeni u Causeskuovu diktaturu.

Da rade prakticno sta hoce u Srbiji. Sve dok oni prate naredjenja iz Quantico-a, FHWA CIA i 24. Ulice (sve u i oko Washingtona DC) centara moci.

_nobody_

Pre dva sata ulazim ja u samisku. Kupujem litarski jogurt "Kravica" i jedan 50 grama snickers. ukupna suma 140 RSD..

Dolazim na kasu. Kasir otkuca 140 RSD, ja mu pruzam novcanicu od 1000 RSD. On me pita? Nemojte, komsija, nemam da vam vratim kusur. Ja cu: Da li ovde postoji Drzava? Postoji? Da li je ovaj apoen legitiman apoen za kupovinu? Meni ce kasir: nisam ja kriv. Ja cu: to znaci, ja sam kriv??? Dosao lik iz Obezbedjenja i gleda me podozrivo... Ja cu: molim vas, obavite transakciju! Nije moj problem sto drzava NE radi svoj posao kako treba! :mrgreen:

(a interesantno, u kladionici svi apoeni prolaze bez problema, cak i onaj od 5000 RSD, za kladjenje na tiket od 30 RSD)

Demokratija u Srbiji? Imaginaran pojam! :whistling:

_nobody_

Apropo dZemokraCije u Srbiji...

Juce sam pokusao da porazgovaram sa komsijom iz zgrade, operativcem BIA, koji, iako u peMziji, jos uvek radi za njih (moja procena). On je vrlo surovo odbio da prica sa mnom, rekavsi da se ja NE igram vatrom (posredno mi pretio BIAom). Dakle, upoznat je sa slucajem Raketlana! Nije me uplasio, shvatio je...
_______

Poenta cele price je da u Srbiji jako malo demokratije ima, mnogo vise straha, prinude... Sve spolja izgleda kao da je med i mleko, sto se volje slobodnih gradjana tice. U sustini je u pitanju pretnja, ucena, manipulacija, promena teza... "Brze i lake" pare su neodoljiv mamac za mnoge prljave igrace, i za mnoge ovce koje bi da se na brz nacin obogate laznim obecanjima. :manikir:

_nobody_

U piku je juce na demonstracijama bilo tacno 1584 demonstranata (u demonstrant). Kaze PrCednik Pederr. :hahaha:

Branimo Srbiju i demokratiju protiv fasiste Boska... Bosko Fasista misli da ce se prebijanjem zena (imaju oni patolosku potrebu da biju zene, i da im odredjuje sta ce one da rade)... :lol: :lol: :lol:

_nobody_

U Srbiji je previše demokracije.
To nije dobro :ljutko:

Izgubili ste, vi BIA, kontrolu nad stanjem u drzavi, Tolo... Situacija je vrlo komplikovana, i zaiebana. Ovo je anarhija, u kojoj same sluzbe nemaju homogen stav. Ima verovatno tri do cetiri pravca politickog kretanja, tri do cetiri frakcije u samoj BIA. Ne znam sta da ti odgovorim na sve ovo. Zaista... Iskren sam.

Jedna frakcija radi pod CIA kontrolom, ti zele da Jeremic i Djitler dodju na vlast. Druga frakcija komunicira sa FSBom. Ti podrzavaju Gospava Pedeva. Treca frakcija su Apis look alike. Drzavni teroristi, podrzavaju ultra desnu opciju Ljoticevca Boska Devetara...
_______

Tesko je zaista biti pametan u ovoj situaciji... Znas, kada ja razmisljam o sistemskim koncepcijama navodjenja vojnih dronova, to jeste jako kompleksno. Ovo sto gledamo, stanje u drzavi Srbiji, je barem 50x kompleksnije. :eek:

_nobody_

Dolazim jutros u samisku da kupim litarski kravica jogurt. Vreme: 7:05. Pa sam produzio do kioska, koji je ugradjen u objekat, Kada tamo... Zakljucano.

Znam da kiosk radi od 6:00 do 18:00. Rekoh, da pogledam... A ono, 7:10, radno vreme se promenilo nije. A nema nikoga. I sada, cekam ja 5 minuta, riba dolazi iznutra i krece da redja stvari po radnji. Ja joj pokazujem na zglob, time: 7:10, a ona ce: sta je? Ne radim, zar ne vidis? I moze mi se!
_______

Pitanje za sve: da li uopste postoji Drzava Srbija, i da li se bilo kakvi zakoni postuju u ovoj zemlji??? Mislim, neki loodaci pricaju ovde u Srbiji o nekoj super - duper tehnologiji, a ovamo ni najjednostavniji zakoni iz Kamenog Doba se NE postuju/NE rade?

I onda ce ljudi meni? Moramo verovati njima, drzavi?! Hello, is anybody home in your heads, people, paesans?! :zlud:

_nobody_

Evo jos jedne autorske teme iz mog pera: starca Foce od 100nu ljeta, starca _nobody_-a. :deda:

Dakle, citam ja sve i svasta na netu, na ovom forumu. Neki se deru, ova drzava je dostigla neverovatne razmere PRAVE IZISTINSKE demokratije. Nikada toliko demokratije u Srbiji bilo nije!

Neki kazu: Nit' riba, nit' meso. Nit' smrd, nit' mirise.

Neki kazu: Lose je. Gore nego za vreme SMrada. Treba krpariti, popravljati, pokusati uvesti vise demokratije.

Neki kazu: Diktatura SNSa. Ocajno je. Menjaj izborima, legalnim/dozvoljenim alatima!

Neki (moja malenkost _nobody_ medju njima) kazu: ovo je gore nego diktatura. Ovo lici na plisani f@sizam. Menjaj bilo kako (i ulicnim protestima, demonstracijama, ako je potrebno)!

Pa. posto ja, u sustini, jesam PRAVi demokrata, pa da vas, ucesnici u ovim politickim diskusijama, pitam: Sta je ISTINA, po vama (vi, pametniji, znate: ISTINA je jako relativan pojam).

Kakvo je stanje srpske demokratije?

I tetka anketka. A must JAVNA! Uocite to.

Samo iskreno, molim! :zelenko2:

_nobody_

Čim ti je SNS LOGO osvanuo istog dana na naslovnim stranama dnevnih novina (ono pred izbore),
valjda je i budali bilo jasno da će reč biti o diktaturi.

Prisetimo se koliko su bili glasni, agresivni i nerazumni jurišnici patriotskog bloka tamo 2007-me.
Sami su otvarali teme sa najrazličitinim naslovima, prečesto subjektivnim doživljajem nečega što su pročitali.
To je bilo dovoljno da se pokrene tema.

Danas, kad su neki od njih shvatili prevaru ili prosto napustili forum "neshvaćeni",
ovi preostali jurišnici patriotskog bloka danas ne dozvoljavaju nikom ništa da pisnu " ako nije iz apejera".
Nemaju muda da napišu šta misle ili uzmu levi nick da bi podržali bivšeg patriotu "da je ONO davno gotova stvar"

Da bi "ONO" bila davno gotova stvar potrebno je da sve novine na kioscima imaju jedan isti stranački logo na naslovnoj

55765388_1052779178265528_8440069701140217856_n.jpg

Back