Standard naseg drustva

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Tema nema veze sa novcem koliko sa standardom sta je nama kao ljudima zanimljivo.
Evo pogledamo TV, imamo emisije tipa Preljubnici, Trenutak Istine, Luda Kuca, Grand Show, Veliki Brat, koje zatupljuju ljude.
Sta se desilo sa ljudima, da je tako nesto, dobro, zanimljivo popularno a ne neke druge vrednosti?

Nazalost, opcija ugasi TV ako ti se ne svidja, jer mi smo drustvo van TV-a i neta koje upravo trazi takve stvari, tako da sta se to desilo sa nasim glavama?

Tema nema veze sa novcem koliko sa standardom sta je nama kao ljudima zanimljivo.
Evo pogledamo TV, imamo emisije tipa Preljubnici, Trenutak Istine, Luda Kuca, Grand Show, Veliki Brat, koje zatupljuju ljude.
Sta se desilo sa ljudima, da je tako nesto, dobro, zanimljivo popularno a ne neke druge vrednosti?

Nazalost, opcija ugasi TV ako ti se ne svidja, jer mi smo drustvo van TV-a i neta koje upravo trazi takve stvari, tako da sta se to desilo sa nasim glavama?

Meni nikada nisu bile privlacne takve emisije, eto zaboravio sam sinoc da prebacim na Happy da vidim taj najavljeni sex u ludoj kuci. Da li ga je bilo? :P

Moje je misljenje da takve emisije sluze da ljudima skrenu paznju sa njihovih problema, problema u stvarnom zivotu. Tako nas oni gore ogranicavaju i sprecavaju da izadjemo na ulice. U svakom slucaju ja televizor slabo gledam, tek poneki film ili seriju (svakako ne turske xD) i toliko. Imam 70 kanala a nemam sta da gledam. Zalosno.

EDIT:

Volim iQS, Discovery, N. Geographic i 24Kitchen :D

Готово да ни не палим ТВ. Оно што ми треба гледам на интернету, новине прелиставам у онлајн издању и то је то, шта ме интересује читам, шта не, заобиђем.

Evo i u stvarnom zivotu, znam tonu ljudi koji vole dobru "dramu" (trac) i uzivaju da prepricavaju to energicno, ali vremenom prepricavanje dosadi (tj. ne pruza vise takvo zadovoljstvo). Hajde da podignemo to na veci nivo, da gledamo sve te obljube, nezeljene trudnoce, i dramu na TV (barem takvih serija ima), a onda kada ni to nije dovoljno, hajde da gledamo druge ljude kao zamorce kako sve to rade uzivo.

S druge strane muzika i vecina zalopojki estradnih "umetnika" i "umetnica" koje mladi, a i oni malo stariji vide kao (moralni) uzor. To je drustvo u kojem mi zivimo, a zasto je ono tako ostaje pitanje? Da li nekada bilo bolje, tj. da li je postojao veci standard i iz kog razloga taj standard opada?

Back