Stalna svadja u porodici

I jos nesto... Sta kog djavola visis u kuci? :dontunderstand: Uradi domaci za skolu i ucenje i posle toga izadji sa drustvom. Imas drustvo? Nemas? Ako je problem u drustvu, onda se za to mora otvoriti sasvim nova tema da se ne rasplinjavamo ovde, a sve ce ti izgledati resivo kad ti se na jedno mesto shtushti gomila raznolikog ljudskog iskustva iz koga mozes birati samo mudre primere koji su davali resenja.:)

Huuuh ... svaka cast na ovome,jedina si sagledala i izvukla poentu! Mozda si i u pravu kad kazes da histerisem previse i znam da te njihove svakodnevne ne bas male svadje nikako ne remete moje vreme za ucenje jer ja kad hocu da ucim mogu da odem i u park ili pored reke bilo gde samo da je tisina i da ja mogu da se koncentrisem.Nemogu da kazem da baba i deda nisu darezljivi prema meni,daju mi pozamasni mesecni dzeparac ali jedino sto mi ne da mira to je to njihovo neslaganje,svadje i triista drugih stvari.Sa njima se ne moze lepo razgovarati jer oni ne razumu ni sebe a kamoli drugoga!I Muci me ta nihova negativna energija koju oni svaki dan prenose na drugoga.Tetka mi je bila prosle godine na odmoru u srb.proveo sam vikend sa njenom porodicom bilo mi je savrseno,ali u jednom trenutku videvsi njih tako srecni slozni PRAVA PORODICA osecao sam se usamljeno jer nemam kome u mojoj porodici da ispricam ono sto me muci a i da im ispricam.... koju vajdu imam???
P.S A sto se tice supruga moje majke tj. mog ocuha covek je ok radi sezonski jedini problem je taj sto nema stalni posao i sto ima zloo od majke koja ne zeli da primi snajku u kuci a on covek nije zeleo da ostavi zenu iz tog razloga!

Poslednja izmena:
Koja su ti interesovanja?Sta volis da radis?Imas li neki hobi?Ono,volis li sport,automobile,motore,muziku....Da li znas cime bi voleo da se bavis kada postanes svoj covek?Ako si dobar djak,planiraj fakultet,upisi ga u Srbiji,daj prvu godinu,u medjuvremenu uci neki jezik,pa predaj dokumenta npr da nastavis studije u Austriji ili u Australiji.Osloni se na sebe,trudi se i idi ka svom cilju.
Ako te ne zanima visoko skolovanje,nauci neli zanat,ali ga nauci dobro,pa ako budes dobar i nadjes posao ovde,osamostalices se,ako ti se u Srbiji ne svidja,opet pokusaj preko,ali moras nesto znati raditi!
Na forumu ces tesko naci resenje porodicnih problema,i jedino te mozemo savetovati da se okrenes sebi,a porodicne krive Drine ispraviti ne mozes!
Priupitaj sebe koji ti je cilj u zivotu i drzi se njega!:ok:

Jao ljudi stvarno mi je potrebna strucna pomoc jer polako pocinjem da ludim.Zivim sa 9-oro ukucana od koji su pola skrenuli,najveci problem su moja baba i deda!Takodje imam i jako jako bezobraznog brata koji se stalno svadja sa ukucanima i govori najruznije reci i psovke a pritom se ozenio sam nepunih 18.god. i vec ima i cerkicu koja je pravi andjeo.Iako se on svadja sa babom i dedom oni ga max.podrzavaju u svemu daju mu novac sve mu dopustaju a on im umesto da taj novac koji mu daju (koji uopste nije mali) da sacuva za svoje dete on potrosi za jedno vece sa nekim isti kao on.Cak je moja baba pokusala vise puta samoubistvo zbog najmanje gluposti.Tu je i moja majka koja se preudala jos pre 5.god.zivimo u istoj kuci sa njenom cerko i njenim muzem ali baba i deda ih non-stop isteruju iz kuce sto je i u neku ruku normalno jer nije trebala da se uda za nekog coveka koji nema krov nad glavom.Sva sreca pa se moja tetka otkacila od njih i udala za milionera i otisla za Australiju ima savresen zivot o kojem je sanjala.Cujemo se kad - kad ispricam joj sve moje muke i obecala je da po zavrsetku srednje skole odvesti kod nje da zivim ali ja to cisto sumnjam,jer stvarno nikome nista ne verujem i ko kog mi je nesto obecao nikad nije ispunio.Svi mi govori dobar si ti decko uspeces u zivotu al kad mi najvise zatrebaju ono cvrc nikog nema.Tesko mi je stvarno,nemogu da podnesem svakog dana raspravku,svadju,bacanje stvari po kuci jer cu izgleda od stresa i plakanja poludeti ... ponekad cak pomislim i na samoubistvo jer ako se situacija u buduce ne smiri ne vidim drugog izlaza!:worth::worth::worth: Molim nekog da mi da neki savet! :sad2::sad2::sad2:

Au bas zaebato..vidi da zapalis za au

Zavrsi srednju i gledaj da se zaposlis. A onda lepo iznajmi sebi neki sobicak za pocetak... Ili pali kod te tetke... U svakom slucaju nemoj da ostajes u toj zajednici kada je situacija takva kakvom je opisujes...Ili ako ti skola dobro ide upisi neki faks koji te interesuje ili visu skolu jer ce te i to izvuci iz kuce....

Sad sam na raspustu... :))) Posto zivim u malom mestu nema bas neka omladina ali imam neku malu ekipu skojom izlazim predvece na kosarku,fudbal...bilo sta radimo.Jedini nacin da pobegnem i provedem vreme!

E to ti je sigurno otežavajuća okolnost što živiš u malom mestu, onda su i mogućnosti za popunjavanje vremena manje:( a i neprekidno si izožen očima okoline. Ono što treba da znaš je da niko na ovom svetu ne bira porodicu, dobijamo je rodjenjem:rumenko: i to je tako. Drugo, nisi jedini u sosu, mnogo mladih živi u teškim porodičnim situacijama:dash:. Dobro je kod tebe što prepoznaješ problem i imaš želju da se nosiš sa njim:klap:. Moj ti je savet- upiši neki fakultet kad dodje vreme za to, obavezno idi u studentski dom i te četiri godine okružen mladim pozitivnim ljudima udiši čist vazduh punim plućima:D :heart: :hahaha: :zurka: i polako se spremaj za samostalan život.

Uhhh .... Sve ja to mogu i fax da upisem i da ga zavrsim ma sve ... samo me jedno plasi da ne uspem u zivotu jer sve sto sam ikada planirao i sto mi je znacilo palo je u vodu.Mozda sam pomalo kriv jer nisam ulozio dovoljno truda u to ali kad zapocnem nesto i vidim da mi ne ide a znaci mi dosta nesto me ukoci i umori od borbe i jednostavno ne mogu.Najvise na svetu bih voleo da se zaposlim bilo koji posao bih radio nije mi to problem i sa minimalnom platom,samo da odem sto dalje gde me niko ne zna i da pocnem ispocetka :(

Uhhh .... Sve ja to mogu i fax da upisem i da ga zavrsim ma sve ... samo me jedno plasi da ne uspem u zivotu jer sve sto sam ikada planirao i sto mi je znacilo palo je u vodu.Mozda sam pomalo kriv jer nisam ulozio dovoljno truda u to ali kad zapocnem nesto i vidim da mi ne ide a znaci mi dosta nesto me ukoci i umori od borbe i jednostavno ne mogu.Najvise na svetu bih voleo da se zaposlim bilo koji posao bih radio nije mi to problem i sa minimalnom platom,samo da odem sto dalje gde me niko ne zna i da pocnem ispocetka :(

Joj ti kao da si preziveo Solunski front!
Ne drami,vec knjigu u sake,nadji curu,druzi se i ponas normalno za svoj uzrast!Tek te cekaju muke u zivoti,ovo do sad ti je bila samo priprema za samostalan zivot.
Mada citajuci tvoje postove provlaci mi se utisak da nas sve ovde zayebavas,neka neka,samo se ti zabavi.

Zavrsi srednju i gledaj da se zaposlis. A onda lepo iznajmi sebi neki sobicak za pocetak... Ili pali kod te tetke... U svakom slucaju nemoj da ostajes u toj zajednici kada je situacija takva kakvom je opisujes...Ili ako ti skola dobro ide upisi neki faks koji te interesuje ili visu skolu jer ce te i to izvuci iz kuce....

Kako to da izvede? Ako se zaposli sa srednjom, imaće nekih 200 evra platu. Još ako je iz nekog malog grada u unutrašnjosti, plate su još manje, kao i mogućnost zaposlenja. Kad od toga odbije kiriju za tu sobu, koliko će mu ostati za leb i mleko, da ne spominjem druge stvari? I ko mu garantuje da tu sobu neće iznajmiti kod neke još luđe porodice ili babe?
Moj je savet da trpi dok je u srednjoj školi, a da posle upiše fax, ode u studenjak i počne da gradi nov život. Nema lakih rešenja.

Kako to da izvede? Ako se zaposli sa srednjom, imaće nekih 200 evra platu. Još ako je iz nekog malog grada u unutrašnjosti, plate su još manje, kao i mogućnost zaposlenja. Kad od toga odbije kiriju za tu sobu, koliko će mu ostati za leb i mleko, da ne spominjem druge stvari? I ko mu garantuje da tu sobu neće iznajmiti kod neke još luđe porodice ili babe?
Moj je savet da trpi dok je u srednjoj školi, a da posle upiše fax, ode u studenjak i počne da gradi nov život. Nema lakih rešenja.

Pa ovo sto si opisala je situacija vecine mladih u Srbiji i vecine svih nas starijih dok smo bili njihovog godista. Jeste da nismo svi imali haos u kuci, ali sto se skolovanja i zaposlenja tice, te svadje kojima on prisustvuje nemaju ama bas nikakav konkretan uticaj na njegove buduce zivotne izbore osim sto ga cak mogu podstaci da se vise i bolje posveti sebi.

Zato mislim da ne treba da drami toliko, nego da se usredsredi malo na sebe i svoje ciljeve. Ako to ne moze, onda problem nije u porodicnim svadjama, nego je problem druge vrste tj. u njegovom eventualnom nedostatku interesovanja, nedostatku samopouzdanja i nestrpljenju.

Na zalost najbolje resenje je uvek i najteze resenje. Da se odvojis od porodice bi u svakom slucaju trebao, a s obzirom na situaciju kakva je, trebao bi sto pre. Ako imas znanja, volje i zelje da upises fakultet i da ga zavrsis, onda ti je to najprakticnija varijanta.

E sad, da li imas snage i koliko da se dalje boris, to je na tebi. Tebe je strefilo sve u najburnijem periodu tvog razvoja - adolescenciji - kada ne znas ni kako ces sa sobom, a kamo li sa drugima, a o tome da si jos uvek u fazi emocionalnog sazrevanja da ne pricam.

Jao ljudi stvarno mi je potrebna strucna pomoc jer polako pocinjem da ludim.Zivim sa 9-oro ukucana od koji su pola skrenuli,najveci problem su moja baba i deda!Takodje imam i jako jako bezobraznog brata koji se stalno svadja sa ukucanima i govori najruznije reci i psovke a pritom se ozenio sam nepunih 18.god. i vec ima i cerkicu koja je pravi andjeo.Iako se on svadja sa babom i dedom oni ga max.podrzavaju u svemu daju mu novac sve mu dopustaju a on im umesto da taj novac koji mu daju (koji uopste nije mali) da sacuva za svoje dete on potrosi za jedno vece sa nekim isti kao on.Cak je moja baba pokusala vise puta samoubistvo zbog najmanje gluposti.Tu je i moja majka koja se preudala jos pre 5.god.zivimo u istoj kuci sa njenom cerko i njenim muzem ali baba i deda ih non-stop isteruju iz kuce sto je i u neku ruku normalno jer nije trebala da se uda za nekog coveka koji nema krov nad glavom.Sva sreca pa se moja tetka otkacila od njih i udala za milionera i otisla za Australiju ima savresen zivot o kojem je sanjala.Cujemo se kad - kad ispricam joj sve moje muke i obecala je da po zavrsetku srednje skole odvesti kod nje da zivim ali ja to cisto sumnjam,jer stvarno nikome nista ne verujem i ko kog mi je nesto obecao nikad nije ispunio.Svi mi govori dobar si ti decko uspeces u zivotu al kad mi najvise zatrebaju ono cvrc nikog nema.Tesko mi je stvarno,nemogu da podnesem svakog dana raspravku,svadju,bacanje stvari po kuci jer cu izgleda od stresa i plakanja poludeti ... ponekad cak pomislim i na samoubistvo jer ako se situacija u buduce ne smiri ne vidim drugog izlaza!:worth::worth::worth: Molim nekog da mi da neki savet! :sad2::sad2::sad2:

SAVJET. IZDRŽI...dok ne nađeš posao i mogneš se maknuti odatle
Do tada...nađi prostor i vrijeme u kojem ćeš puniti baterije,,,
ja kad u nekom prostoru osjećam skori napad histerije...mijenjam prostor

Evo, donekle smo u sličnoj situaciji, mada je kod mene hiljadu puta gore, veruj mi...Dosta preteruješ... Najbolji nacin da prevazidjes to je:
1. bori se za sebe. nemoj da se povlačiš i da se pomiriš sa činjenicama. kad kazem to, mislim ako ti nesto ne dozvoljavaju ili ako ti nesto smeta. To moras da im kazes jer oni baš i ne obraćaju pažnju na tebe.
2. iz svađa se jednostavno iskljuci... kad se svadjaju idi u svoju sobi i stavi slusalice u usi i igraj neku zanimljivu igricu. zaboravi na njih.
3. misli o sebi, sta ces danas da radis... napravi sebi dosta obaveza i neces imati vremena zanjih.
4. štiti sebe maksimalno. gledaj na sebe, čuvaj svoje živce jer ce ti trebati...

P.S. Nije to nista strasno, preterao si... ;)

Odseli se! Počni sam da se snalaziš. Ne veruj što ti drugi pričaju, oni što mnogo obećavaju najmanje urade. Drži se, ne troši svoje zdravlje. Jeste mi glup savet, ali samo polako, bitno je da napraviš plan. Vidi da provodiš što manje vremena u kuci, probaj da radis negde preko leta, pošto ideš u školu.

Poslednja izmena:

Već si klonuo duhom a to ti ne valja, ako postaneš tako labilan, to će te tek koštati.

Zovi tetku, izjadaj joj se iskreno, sve joj ispricaj i zamoli je da ti pomogne
Sa srecom i da odes iz te porodice
Ako ona ipak ne uspe da te primi, cim zavrsis skolu trazi posao kakav god i nadji neku garsonjertu da zivis sam, za pocetak, i okruzi se samo ljudima koji te opustaju i koji su spremni da ti pomognu
Moras da se boris, iako je svet jedno nepravedno mesto, i to svi znamo, ali ti treba da budes svestan da si mnogo iznad svoje porodice i da mozes da uspes u zivotu i bez njih
Samo hrabro, prvo se krece od nekog losijeg posla, pa se nametnes sefu kao uzoran i posten radnik od poverenja, pa ces napredovati, neko cete preporuciti, i trazis bolje poslove
Bitno je da se sto pre osamostalis, i to zbog svog zdravlja!

SRECNO!

Prijavi se za legiju stranaca , da umres vojnickom smrcu . Ili za pare da umres . Ovako ako umres skroz bez veze , tvoj zivot nece imati nikakvog smisla .
Kreni da ucis , nadji sebi neku skromnu devojku, kuci samo idi da prespavas . Tako se to radi . Budale treba izbegavti na svakom koraku .

Back