jel ti stvarno mislis da ovom psu sa slike nije potrebna dresura?
Dresura za sta?
Koji malamut ? Ja sam imala - divan pas , obožavao ljude
Ma uopste nije vazno, nije vazna rasa psa. Ne moze tako da se ima misljenje o psima...
Sve sam vec pisao i objasnio ovde
https://forum.krstarica.com/threads...jedao-devojku-i-mladica.1032549/post-51133852
Ako te zaista zanima, procitaj, a narocito ove citate i prepiske u slucaju Malamuta.
al unosi se psu , previše maše rukama i ponaša se nenormalno , nije ni čudo što ga je ujeo.
Ne unosi se, to je nacin na koji psi i inace "komuniciraju" izmedju sebe. Pokazivanje i iskazivanje dominacije.
Ovaj beli, runtavi, je uspostavio dominaciju, dominira nad drugima iako je fizicki manji i samim prilaskom mu se vec pokoravaju.
I to je problem sa ovim ovde koji ponavljaju "opasne rase".
Kod pasa je sve na mentalnom nivou, karakteru, ne gledaju na stvari kroz velicinu i snagu. Zapravo, nisu ni svesni svoje velicine i snage. U njihovom svetu to ne postoji. Tako je i moguce da se Doge, koje su kao pola konja, plase svega, pojma nema, nesvesna je svoje velicine i kolika je. Civave kevce i zalece se na Rota... Tako i oni Stafordi ne smeju ni da prodju pored male mace, jer maca je uspostavila dominaciju na mentalnom nivou, nema veze ni sto je macka, ni sto je mala, ni sto je na drugoj strani Staford...
Ne mase rukama, koristi ruke i prste sake kao "ugriz" zubima, jer nije pas i nema njusku i zube kao psi...
Koje je to nenormalno ponasanje? Kako pas jedno ponasanje dozivljava kao normalno, a drugo kao nenormalno?
Ujeo ga je ne zbog mahanja rukama i nenormalnog ponasanja, vec, u ovom konkretnom slucaju, zato sto su kamermani, nesvesno, okruzili psa, bili previse blizu, pas se osetio ugrozeno i uplaseno usled cega je usledio napad, i najvaznije, propustanje tog coveka da primeti jasne znake upozorenja i doslo je do ujeda, Zivotinja napada samo iz ugrozenosti, straha ili prezivljavanja.
Imas sve lepo analizirano
Analiza napada, propustanje uocavanja jasnih znakova.