Staford na Ceraku napao i izujedao devojku i mladica!

Will to Power

Domaćin
Poruka
3.877
Ova vest je stara nekih mesec dana, pokrenuo sam je iz razloga sto sam pre par dana prisustvovao sceni kada je Staford podivljao na svog vlasnika, zavrsilo se na kraju sve dobro bez vecih povreda po vlasnika..

Sto se tice ove vesti konkretno iz naslova, navodno se Staford otrgnuo sa povoca i napao drugog psa kojeg su setali decko i devojka da bi na kraju decka i devojku izujedao.

Mene interesuje sledece, na svakih par meseci desava se da ova rasa zavrsi na naslovnoj stranici iz razloga jer je nekog Staford napao, izujedao, prosle godine je Staford cak usmrtio jednu osobu. Sta je problem generalno sa ovom rasom jer u zadnje vreme se desavaju cesti napadi iskljucivo ove rase, Staford jeste agresivan pas ali opet nije u rangu sa Rotvajlerom, Cane Corso, Doga Argentino, Pit Bull.

Ne verujem u slucajnosti da se to bas tako namestilo u zadnje vreme, verujem da negde postoji problem sa ovom rasom pasa previse je slucajeva u zadnjih godinu da to mogu biti slucajnosti, da li je do dresure tih pasa, do njihovih vlasnika..itd.

ne znaju ljudi kako i gde cuvati psa
uzimaju u stan rase kojima treba prostor da trose energiju, ne setaju ih redovno, ne socijaliziraju ih od malena sa drugim zivotinjama i ljudima, ne provode sa njim dovoljno vremena ...

treba uvesti obavezno polaganje ispita za cuvanje psa i izdavati dozvole ko za upravljanje vozilom i treba odobrenje koju rasu moze da poseduje s ogledom na prostor u kome ce biti cuvan pas

Ne postoji opasna rasa, postoji samo opasan vlasnik!

Neki se zapitaju "Kako onda uvek napadne neki Staford, a ne neki Zlatni Retriver". pa upravo zbog vlasnika.
Karakter i profil ljudi koji imaju Staforda, se dijametralno razlikuje od karaktera i profila ljudi koji imaju Zlatnog Retrivera.
Taj isti pas, isti Staford, moze da se ponasa i ponasace se dijametralno suprotno pod nekim drugim vlasnikom, nego pod tim vlasnikom.

Kriviti psa je isto kao kriviti pistolj sto je upucao nekog.

Poslednja izmena:
Ova vest je stara nekih mesec dana, pokrenuo sam je iz razloga sto sam pre par dana prisustvovao sceni kada je Staford podivljao na svog vlasnika, zavrsilo se na kraju sve dobro bez vecih povreda po vlasnika..

Sto se tice ove vesti konkretno iz naslova, navodno se Staford otrgnuo sa povoca i napao drugog psa kojeg su setali decko i devojka da bi na kraju decka i devojku izujedao.

Mene interesuje sledece, na svakih par meseci desava se da ova rasa zavrsi na naslovnoj stranici iz razloga jer je nekog Staford napao, izujedao, prosle godine je Staford cak usmrtio jednu osobu. Sta je problem generalno sa ovom rasom jer u zadnje vreme se desavaju cesti napadi iskljucivo ove rase, Staford jeste agresivan pas ali opet nije u rangu sa Rotvajlerom, Cane Corso, Doga Argentino, Pit Bull.

Ne verujem u slucajnosti da se to bas tako namestilo u zadnje vreme, verujem da negde postoji problem sa ovom rasom pasa previse je slucajeva u zadnjih godinu da to mogu biti slucajnosti, da li je do dresure tih pasa, do njihovih vlasnika..itd.
necemo valjda po 100ti put da prezvakamo jedno te isyu temu? sve smo ustanovili na slicnim temama

Neki se zapitaju "Kako onda uvek napadne neki Staford, a ne neki Zlatni Retriver". pa upravo zbog vlasnika.
Karakter i profil ljudi koji imaju Staforda, se dijametralno razlikuje od karaktera i profila ljudi koji imaju Zlatnog Retrivera.
Taj isti pas, isti Staford, moze da se ponasa i ponasace se dijametralno suprotno pod nekim drugim vlasnikom, nego pod tim vlasnikom.

Nije baš isto. Pištolj nema ama baš nikakvu volju da odluči. Dok pas ima. Koliko je samo bilo istih priča "Ne znamo šta mu se desilo, uvek je bio dobar"

Vidis, slazem se, ali postoje i druge rase opasnijih i od Staforda, naveo sam ih gore. Temu sam otvorio bas iz tog razloga sto se u zadnje vreme desavaju incidenti u najvecem slucaju bas sa ovom rasom, negde svakako postoji problem.
Pre par dana sam prisustvovao sceni gde je Staford podivljao na svog vlasnika, to me je i potaklo da otvorim temu.

Бестидна лаж и клевета.

Pištolj nema ama baš nikakvu volju da odluči Dok pas ima.
"Volja" psa je prvo i pre svega da udovollji i usreci vlasnika, a ne da razmislja da li ce postupkom ostvarivanja toga povrediti druge.
Koliko je samo bilo istih priča "Ne znamo šta mu se desilo, uvek je bio dobar"
To sto neko moze to da kaze, ne znaci da je u pravu, niti da zna o cemu prica.
A najcesce znaci da je upravo on taj - opasan vlasnik.

Vidis, slazem se, ali postoje i druge rase opasnijih i od Staforda
Naravno, ja sam i rekao "opasne rase" a ne rasa Staford.
Temu sam otvorio bas iz tog razloga sto se u zadnje vreme desavaju incidenti u najvecem slucaju bas sa ovom rasom
Kao sto rekoh:

negde svakako postoji problem.
U vlasniku.

Poslednja izmena:
Sta je laz i kleveta?

Да је кер крив. Ево пре пар дана испред маркета, везан управо стафорд. Глава огромна, вилица јака, груди велике, лаик би рекао да поједе пун аутобус деце. Чучнем и за 10 секунди он је на леђима, мази се као мало маче. Предрасуде, као и за све остало у Србији. Људи још увек мисле да су геј људи заразни.

pa ustvari postoji,ovi psi su namenski pravljeni ovakvi.

Имам стафорде преко петнаест година, нема мирнијег пса ако знаш да га дресираш. Што су у штампи нон стоп? Зато што изгледају импозантно, и ништа више. Више ће кликова да привуче ако се стави наслов типа стафорд изуједао овог оног, него да ставе да је напао неки малтезер, чивава или јазавичар, а неупоредиво су склонији они да угризу. И џаба је људима причати да је пас оледало газде тј добијене дресуре, ништа више.

Да је кер крив. Ево пре пар дана испред маркета, везан управо стафорд. Глава огромна, вилица јака, груди велике, лаик би рекао да поједе пун аутобус деце. Чучнем и за 10 секунди он је на леђима, мази се као мало маче. Предрасуде, као и за све остало у Србији. Људи још увек мисле да су геј људи заразни.
I ja sam isto pre par godina odveo Staforda u boks koji je napao vlasnika iz razloga sto ga je ovaj tukao, nije znao sa psima, sin otisao u Ameriku i ostavio mu Staforda, na kraju su ga morali uspavati, mene taj pas nije napao i cak me poslusao da udje u boks.

Stvar je u tome da se u zadnje vreme desavaju incidenti i to u vecini slucajeva bas sa Stafordom zato sam i otvorio temu.

Drugar mi ima dva Dogo Argentino, po mom misljenju posle nekih rasa Mastifa najopasniji i najspremniji psi na svetu, nikad nijedan problem sa njima, ti psi su prosli strogu dresuru i ne postoji opcija da odbiju neku naredbu ili da urade nesto ovako.

I ja sam isto pre par godina odveo Staforda u boks koji je napao vlasnika iz razloga sto ga je ovaj tukao, nije znao sa psima, sin otisao u Ameriku i ostavio mu Staforda, na kraju su ga morali uspavati, mene taj pas nije napao i cak me poslusao da udje u boks.

Stvar je u tome da se u zadnje vreme desavaju incidenti i to u vecini slucajeva bas sa Stafordom zato sam i otvorio temu.

Drugar mi ima dva Dogo Argentino, po mom misljenju posle nekih rasa Mastifa najopasniji i najspremniji psi na svetu, nikad nijedan problem sa njima, ti psi su prosli strogu dresuru i ne postoji opcija da odbiju neku naredbu ili da urade nesto ovako.

То је поента. Често их узимају лабилне особе или без искуства , обзиром на њихове предиспозиције то је несрећа у најави.

Nisam cuo da je neka pudlica usmrtila coveka
Nemati fizicke predispozicije da nacinis vecu povredu je drugo.
To sto neka rasa ima, ne znaci da to koristi, radi ili razmislja o tome zato sto moze. Niti da je uopste svesna toga.
Da ne ulazim u strukturu mentaliteta vecine vlasnika tih pasa
Ne moras, ali onda nemoj ni da krivis rasu, pse i imas neka druga misljenja.

pa ustvari postoji,ovi psi su namenski pravljeni ovakvi.
Kao sto rekoh, to sto imaju fizicke predispozicije, ne znaci da su svesni toga, znaju to i da to i koriste.

Uvek ista priča- oni nisu umeli s psom. Otkud ti znaš da nisu umeli
To se odma vidi po ponasanju njihovog psa, njih samih i onoga sto govore.

I otkud znaš da se i tebi neće desiti da tvoj pas poludi.
Znam. Pas ne moze "da poludi".

Poslednja izmena:

Terijer je lovni pas, nije za stan i kratke šetnje po parkićima. Čak i nemački lovni nije za veća dvorišta, jer davi sve što dohvati. To im je uloga. A što se tiče napada, 50-50 dele krivicu, vlasnik-pas. Prvi je idiot jer drži lovnog psa , a pas po instiktu napada.

Back