STADION

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tagoe (kako ga svi na svijetu zovu, osim pametnjakovića grobara koji kažu Tejgo) nije prodat, nego je bio na pozajmici u Partizanu!

Ne, ne grobaru, nisam se zeznuo... nema nikakve logike da na dresu piše Tagoe a da mi izgovaramo Tejgo... po pravilima kog jezika? :think:

Паметњаковићу, ево ти па читај.

Tagoe više ne postoji, tu je Tejgo

D. Nikolić | 02. 02. 2011. - 08:37h | Foto: FK Partizan | Komentara: 28
Rečenica “Prins Tagoe je novo pojačanje Partizana” nije tačna. Jer, prema tvrdnji ovog reprezentativca Gane, on se uopšte ne preziva tako.

“Pitali smo ga i on nam je rekao da se njegovo prezime čita Tejgo, a ne Tagoe”, rekao je generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/192204/Tagoe-vise-ne-postoji-tu-je-Tejgo

Poslednja izmena od moderatora:

Rečenica “Prins Tagoe je novo pojačanje Partizana” nije tačna. Jer, prema tvrdnji ovog reprezentativca Gane, on se uopšte ne preziva tako.

“Pitali smo ga i on nam je rekao da se njegovo prezime čita Tejgo, a ne Tagoe”, rekao je generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/192204/Tagoe-vise-ne-postoji-tu-je-Tejgo

Ti očigledno ne čitaš šta ja pišem! I npr. Washington se čita vošington na engleskom, ali mi izgovaramo Vašington...

A ti izgleda ne možeš da shvatiš da ne određuje Darko Grubor pravila srpskog jezika! :hahaha:

ma daj prijatelju, ko da je bitno
mada, mozda nismo bili zainteresovani za njega na kraju sezone, jer nismo znali kako se ispravno zove
ovako znamo kako se izgovara Scepovic i svi smo srecni zbog toga :D

Ti očigledno ne čitaš šta ja pišem! I npr. Washington se čita vošington na engleskom, ali mi izgovaramo Vašington...

A ti izgleda ne možeš da shvatiš da ne određuje Darko Grubor pravila srpskog jezika! :hahaha:

daj nam ta famozna pravila naseg jezika vezana za citanje stranih imena ili prestani da spamujes

@svarozic gresis totalno, covek ima svoje ime i prezime i ono glasi - Prins Tejgo

Da mu je na dresu bilo napisano ime na srpskom ne bi pisalo "Tagoe" vec "Tejgo", isto kao sada sto Dijari na dresu pise "Dijara" a ne "Diarra"

Isto kao sto englezi ne kazu "Novak Djokovik" vec "Novak Djokovic" jer mu tako glasi prezime

ma daj prijatelju, ko da je bitno
mada, mozda nismo bili zainteresovani za njega na kraju sezone, jer nismo znali kako se ispravno zove
ovako znamo kako se izgovara Scepovic i svi smo srecni zbog toga :D

Druže, naravno da je nebitno, ali znaš li zašto ja ovo pričam?!

Zato što me to izvrtanje imena neodoljivo podsjeća na Hrvate... na njihovo Murej umjesto Marej ili novi engleski prvoligaš iz Velsa, znaš kako hrvati izgovaraju ime kluba?

Druže, naravno da je nebitno, ali znaš li zašto ja ovo pričam?!

Zato što me to izvrtanje imena neodoljivo podsjeća na Hrvate... na njihovo Murej umjesto Marej ili novi engleski prvoligaš iz Velsa, znaš kako hrvati izgovaraju ime kluba?

Problem Hrvata nije što izgovaraju ovako ili onako nečije ime...već što ga i pišu u originalu u hrvatskim tekstovima...pa tako imaju nebulozne naslove tipa "Još jedan remi Chelseaja" ili "Igrači Swanseaja pobedili na Middlesbroughovom stadionu".

Koliko ja znam...Tejga su kad je došao u Srbiju pitali kako se pravilno izgovara njegovo ime i on je čovek rekao "Tejgo"...i mi ga tako zovemo jer valjda čovek zna kako se zove.

Propala načisto, gazda je zanemario dibidus :cmok2:

Gazda od tri vidi sto ...
vece.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back