STABLO DISPOZITORA

Pa prosto ga nema, jer nema nicega sto ide ka toj Veneri. Asc Strelac->Ju u Ovnu->Ma u Raku->Mo u Ribama, i to je to vraca se opet na Jupiter i kruze. Nemas ni neku planetu u Biku, Vagi koja bi odvela do te Venere. Prosto konacnog dispozitora nema.
Ali ova Venera ti dodje otprilike najvaznija u karti jer je jedina u sedistu i na Mc-u.

Nego koji konacni dispozitor biste razmatrali u mom slucaju? Da li Pluton u Skorpiji ili Saturn u Vodoliji?

Asc Lav->So u Skorpiji->Pluton u Skorpiji

ili

Asc Lav->So u Skorpiji->Ma u Raku->Mo u Jarcu->Sa u Vodoliji ?

Pogledaću malo kartu, ali meni je ovo interesantno. Ti meni daješ vajb Saturna u Vodoliji.

Ali opet zavisi u kompolju je taj Pluton, pa onda ipak daje arhetip tog polja...

Imaš dosta osobina one osobe sa retro Marsom u Raku. Isto ta blagost, nema konflikata... Ne ispoljavate agresiju tako... Možda ti malo više u rl, ali uglavnom fini ljudi.
I kod njega se oseti Vodolija, pa ste slični pomalo.

E, da, moguće da si prosto u takvom periodu pa se identifikuješ sa tim, ili zbog progresija kao kod mene.

Da, i Neptun mi u Strelcu u četvrtoj. I Vodolija u šestoj, a Uran u Strelcu na IC.

A dupli znaci (Sunce/Asc) uglavnom nemaju osobine SUnčevog znaka (osim ako nema stelijuma tu u tom znaku ili anlognoj kući...

Jer Sunce im pada u prvu ili dvanaestu, pa daje osobine Ovna ili Riba.

Da i njoj je bas Sunce na samom Asc kao tebi.
Ima ona svakako dosta osobina Device, ali onih stereotipnih u vidu sredjene kuce slabo. Nego svi koji su Devica na Asc-u uvek imaju razbacano sve u kuci zbog Strelca u 4. U Strelcu je Me u izgnonu, pa on ne haje za taj red na tipicni Devica nacin.

Sto se tice mene, imam ja dosta od tog Sa u Vodoliji(ali vise u domenu posla, u sestoj mi je Sa). Mislim da su me taj Mesec i Sa odveli na stranu nekih prirodnih nauka, sto bi trebalo da mi ne ide od ruke zbog Merkura u Strelcu.

A u progresijama mi je Devica na Asc-u odavno vec, a Merkur retrogradan u Strelcu. Tek za nekih deset godina cini mi se krece direktno. :lol:

I on ima Merkur u Strelcu i isto je u sferi prirodnih nauka. Nije bre taj Merkur loš. Naravno ja prvo gledam kuću. Njemu je u osmoj, istraživač... I dispozitor Marsa mu je Mesec u Strelcu isto u osmoj.

Kod tebe su konačni dipozitrori Saturn i Uran. Tog Marsa koji je već u jedanaestoj (Vodolija), je i samim tim a i preko Meseca, Saturn odneo u Vodoliju, u šestu (interesantno da si sada Asc Devica, eto, moralo je nekako da nađe način da se desi ta šesta), a Uran opet u konjukciji sa Neptunom u petoj. (Dosta Vodolije tu...)

Peta, deveta i dvanaesta su polja koja su jaka kod ljudi koji vole da se osame, i da se igraju (peta) (nauka je igra za odrasle ljude). Imaš ti tog Strelca (devete), Neptuna (dvanaeste) i pete (Lava) izmiksanog u svemu ovome.

Ti imaš i to Saturnovsko strpljenje, i smiren mars, i tu si u četvrtoj, znači iza zatvorenih vrata, i sediš i mozgaš (Merkur u četvrtoj u Strelcu i naglašena šesta)...

Ova peta daje inspiraciju, i Neptun/Mesec/Uran u petoj širinu uma...

Poslednja izmena:
Pa, život ti se ne vrti oko jedne stvari, nego si raznovrsna. S obzirom na Uran kao dispozitor Saturna u šestoj, to je ta fragmentacija, i objektivnost. Nešto kao slobodne aktivnosti, ne baš totalna anarhija s obzirom na Jarca. Dobro je tako, jer inače bi ti se ceo život vrteo oko struktuiranja te tvoje pete kuće, odgovornost po pitanju dece, hobija, ljubavi... Ovako nije sve toliko jednolično kako stelijum ume da bude.

Uran, tj. Vodolija, govori o traumama vezanim za pripadništvo nekoj grupi. Osoba ili beži od bilo kakvog povezivanja (na bilo kom nivou), ili očajnički traži svoje "stado", svoje "selo"... Nešto, svoje... Negde, gde pripada... Oseća se kao da nigde ne pripada, i nigde se ne uklapa, ili ne želi, jer ima neke traume vezane za to duboko u podsvesti. Svako povezivanje sa drugima oživljava ponovo te traume, i osoba zbog toga kreira haos, kako bi imala izgovor da pobegne ili ponovo preživi te traume, zašto? Kako bi nešto novo naučila, i ovaj put (neki novi put) možda drugačije postupila. To je jedini razlog zašto ulazimo u situacije koje su nam traumatične, ali ih ponavljamo po šablonu. Traume ponavljamo namerno, podsvesno, kako bismo ih konačno razrešili.

Tebi je u konjukciji sa Neptunom u petoj u Jarcu. Znači pitanja poverenja, idealizacije, obmana i samoobmana... Vezanih za kreativnost, ljubav, detinjstvo, igru, decu... Uživanje. I sve što simboliše petu. U Jarcu, pa je to nešto što želiš da staviš pod kontrolu (ali Neptun razvodnjava)... Želiš da struktuiraš nekako taj deo sebe. Da odrasteš. ALi ne možeš, jer te neke traume drže zarobljenu u detinjstvu (neka od simbolike pete), ili u nekim iluzijama vezanim za sve to... Bežiš od odgovornosti, jer ti je tu nešto traumatično. Odrastanje jeste traumatično... Ali kod tebe posebno naglašeno...

Back