Sta znate o reformatorima??

IMA SAMO IH TI NEMAS I TO JE TO STO SAM HTEO DA DOKAZEM!!!

VISE NE TREBA...

Kakav si ti to?
Psovac...

Pa odakle crpim informacije ako ne iz tih izvora? jes ti blesav?:lol:

- - - - - - - - - -

Meni treba da kaze da li podrzava ubijanje hriscana u 12. i 13. veku od strane sveca "Crkve"- Svetog Save ??!!!

Naravno da ne podržavam.

Verovatno ni Luter nije napisao svoj atijevrejsi spis. Misliš da je validna informacija da je napisao?:lol:

S vama razgovarati isto kao sa jehovinim svedocima, nikakve razlike nema. Isti ste potpuno.

Hoces da prihvatim tvoje nevidljive dokaze?
A ti neces ni moje vidljive?
I onda znas nas da izjednacujes?

Ti podrzavas kao bajagi jevreja a na drugom mestu napdas njihova ucenja.

Podrzavas kao pravolsvce a boris se proziv njihovih ucenja.

Podrzavac gnosike i kao njihoiv si pop, a nema ni jednoga primera iz tvog pisanja koji pokazuje da je tako?

Iako su katolici neprijatlji svima ovim trima, nikad da cujemo jednu losu rec o njima ili napad na neko njiohovo ucenje?

TIPICNO ZA MASONE.

Gradim a rusim...

Gradim pa rusim...

Hoces da prihvatim tvoje nevidljive dokaze?
A ti neces ni moje vidljive?
I onda znas nas da izjednacujes?

Ti podrzavas kao bajagi jevreja a na drugom mestu napdas njihova ucenja.

Podrzavas kao pravolsvce a boris se proziv njihovih ucenja.

Podrzavac gnosike i kao njihoiv si pop, a nema ni jednoga primera iz tvog pisanja koji pokazuje da je tako?

Iako su katolici neprijatlji svima ovim trima, nikad da cujemo jednu losu rec o njima ili napad na neko njiohovo ucenje?

TIPICNO ZA MASONE.

Ne nerviraj se, počeo si da brljaviš.

Nikad nisam rekao lošu reč o Vatikanu? Kad je mormonka otvorila temu o svetoj stolici, rekao sam da joj se poserem na svetu stolicu, a danas sam rekao da bih malo stvari video radije od Vatikana u plamenu i ti i dalje lažeš ko pas da nikad ništa loše nisam rekao o Vatikanu?

Već sam rekao da ću uvek osuđivati sveštenike SPC koji nisu dostojni da to budu, a da ču SPC poštovati kao instituciju koja je sačuvala identitet srpskog naroda kroz napade islama, katolicizma i protestantizma na srpski narod. To u tvoj isprani mozak ne može da uđe.

...

1Sa 15:23 Jer je neposlušnost kao greh od čaranja, i nepokornost kao sujeverstvo i idolopoklonstvo. Odbacio si reč Gospodnju, zato je i On tebe odbacio...

Evo još nekih prevoda istog stiha:

1 Samuel 15:23

(Croatian ST (KS)) Nepokornost je kao grijeh čaranja, samovolja je kao zločin s idolima. Ti si odbacio riječ Jahvinu, zato je Jahve odbacio tebe da ne budeš više kralj!"

(ERV) Refusing to obey is as bad as the sin of sorcery. Being stubborn and doing what you want is like the sin of worshiping idols. You refused to obey the LORD'S command, so he now refuses to accept you as king."

(MKJV) For rebellion is as the sin of witchcraft, and stubbornness is as iniquity and idol-worship. Because you have rejected the Word of Jehovah, He has also rejected you from being king!

Ne nerviraj se, počeo si da brljaviš.

Nikad nisam rekao lošu reč o Vatikanu? Kad je mormonka otvorila temu o svetoj stolici, rekao sam da joj se poserem na svetu stolicu, a danas sam rekao da bih malo stvari video radije od Vatikana u plamenu i ti i dalje lažeš ko pas da nikad ništa loše nisam rekao o Vatikanu?

Već sam rekao da ću uvek osuđivati sveštenike SPC koji nisu dostojni da to budu, a da ču SPC poštovati kao instituciju koja je sačuvala identitet srpskog naroda kroz napade islama, katolicizma i protestantizma na srpski narod. To u tvoj isprani mozak ne može da uđe.

Hahaha, GLASNIK te vec nekoliko puta proglasio za masona, a lepo si coveku rekao da nisi.

Opet dokaz da klevece i laze. Kakav je on klevetnik ustvari.

САМО СВЕТО ПИСМО (SOLA SCRIPTURA)
Аутор: John Whiteford

Отац John Whiteford је бивши Назаренски пастор који се обратио у Православну веру непосредно по дипломирању на тему религије на Southern Nazarene University, Bethany, Oklahoma, USA. Први сусрет са Православљем је имао кроз своје учешће у локалном покрету спаса, који је такође укључивао и оца Anthony Nelson-a и неколико парохијана. Преко годину дана је трајало истраживање Светог Писма и раних хришћанских списа, а уз помоћ и стрпљење оца Anthony-ја и парохијана, Отац John је примљен у Свету Православну Цркву. Рукоположен је за свештеника и службује у St. Jonah of Manchuria Orthodox Church, Huston, Texas, USA.

Православно објашњење протестантског учења

http://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Сола_скриптура,_само_Свето_Писмо

Kakvo je to katarsko ucenje??

Iz koje religije to dolazi?

Vidiš da ne znaš o čemu pričaš. Dolazi uslovno rečeno iz hrišćanstva. Katari su smatrali da bilo kakva crkva i bilo kakvo sveštenstvo nisu potrebni, već da u svakom čoveku postoji iskra božanske svesti koju on može da oslobodi radom na sebi, i da je ovaj svet stvorilo zlo božanstvo Demiurg (ne Satana) kojeg obožavaju hrišćani u neznanju , da to zlo božanstvo drži čovečanstvo u duhovnom mraku i da je neophodno osloboditi se njegovog uticaja da bi se došlo do pravog i istinskog Boga.

Vidiš da ne znaš o čemu pričaš. Dolazi uslovno rečeno iz hrišćanstva. Katari su smatrali da bilo kakva crkva i bilo kakvo sveštenstvo nisu potrebni, već da u svakom čoveku postoji iskra božanske svesti koju on može da oslobodi radom na sebi, i da je ovaj svet stvorilo zlo božanstvo Demiurg (ne Satana) kojeg obožavaju hrišćani u neznanju , da to zlo božanstvo drži čovečanstvo u duhovnom mraku i da je neophodno osloboditi se njegovog uticaja da bi se došlo do pravog i istinskog Boga.

Po ovome mogu zakljuciti da su katari usko povezani sa gnosticizmom? :think:

Po ovome mogu zakljuciti da su katari usko povezani sa gnosticizmom? :think:

Da, njihova doktrina jeste gnosička. Isto kao i u gnosticizmu, sveštenstvo ima jedinu ulogu da prenese svete tajne i putem krštenja ubaci duhovno seme u čoveka, a na njemu je da to seme razvija ili ne.

»Изашао сејач да сеје. И док је сејао, нешто семена паде поред пута, и дођоше птице и позобаше га.
Друго паде на каменито тле, где није било много земље, и одмах исклија, јер земља није била дубока.
А кад је изашло сунце, изгоре и осуши се, јер није имало корена.
Треће семе паде у трње, а трње нарасте и угуши га.
Четврто семе паде на добро тле и даде плод — стострук, шездесетострук или тридесетострук.
Ко има уши, нека чује.«

Znaci, znala sam sta sam pricala..... ovo sam kopirala iz Wikipedia-e. Neverovatno kako je ovaj narod pre 11,12 vekova bio napredan.... Jel znas sta se desilo sa tim pokretom kasnije?

Неки аутори богумилство посматрају као реформску струју унутар византијског православља,[3] а неки их сматрају чак и претходницом велике реформације западне цркве.

Главни проблем са реконструкцијом богумилског учења је што скоро сви сачувани подаци долазе од њихових прогонитеља.

Основ богумилске етике је поштовање живота. Били су против убијања, не само људи већ свега што дише и што се креће – у исхрани су били вегетаријанци, а у политичким питањима пацифисти.[3] Поједини научници обичај сушења воћа у Босни, ради исхране преко зиме, сматрају остатком богомилске културе.[3] Богомилска етика одбацивала је сваку лаж, што се временом развило у одбојност према трговини „која нужно заводи на лаж, превару и кривоклетство“.[3] Такође су избегавали јавна звања и бављење политиком. Бавили су се углавном земљорадњом, занатима и уметношћу (познати су као добри скулптори). Сматрали су да свако треба живети од својих руку. Једнака срамота им је било милостињу давати или примати, тако да код њих није било просјачења.[3] Такође су презирали сваки присилан и сувишан рад, говорећи да се не ваља сувише трудити за земаљске ствари.[15]
Претпоставља се да је постотак писмености међу њима био изразито висок, односно да је „далеко надилазио тадашњи европејски ниво“.[3] Свако је охрабриван да чита Свето писмо, а не само свештенство, па су стога верници једни друге учили читању и писању.[3]

Da, njihova doktrina jeste gnosička. Isto kao i u gnosticizmu, sveštenstvo ima jedinu ulogu da prenese svete tajne i putem krštenja ubaci duhovno seme u čoveka, a na njemu je da to seme razvija ili ne.

»Изашао сејач да сеје. И док је сејао, нешто семена паде поред пута, и дођоше птице и позобаше га.
Друго паде на каменито тле, где није било много земље, и одмах исклија, јер земља није била дубока.
А кад је изашло сунце, изгоре и осуши се, јер није имало корена.
Треће семе паде у трње, а трње нарасте и угуши га.
Четврто семе паде на добро тле и даде плод — стострук, шездесетострук или тридесетострук.
Ко има уши, нека чује.«

Kao sto postoji teretana za telesno telo, tako postoji i za duhovno.

Pink.Pearl

Nikada Vam niko nije rekao da ne trebate da pričate sa zmijom?

Mislite da se može izdoditi nešto dobro kada pristajete da razgovate...

Gen 3:1 Ali zmija beše lukava mimo sve zveri poljske, koje stvori Gospod Bog; pa reče ženi: Je li istina da je Bog kazao da ne jedete sa svakog drveta u vrtu?
Gen 3:2 A žena reče zmiji: Mi jedemo rod sa svakog drveta u vrtu;
Gen 3:3 Samo rod s onog drveta usred vrta, kazao je Bog, ne jedite i ne dirajte u nj, da ne umrete.
Gen 3:4 A zmija reče ženi: Nećete vi umreti;
Gen 3:5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
Gen 3:6 I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo i da ga je milina gledati i da je drvo vrlo drago radi znanja, uzabra rod s njega i okusi, pa dade i mužu svom, te i on okusi.
Gen 3:7 Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače.

... ne razumem zašto moderne Eve prihvataju naivno razgovor a znaju koja sila stoji iza zmije.

To je žalostan izbor stvorenja...

NAIVNOST NIKOGA NE OPRAVDAVA

imali ste kao i Eva sva potrebna upozorenja!

Poslednja izmena:

Back