Sta znate o reformatorima??

ma da..tolko je boziji narod kriv da samo izraelci odose na nebo..ne pise ni da su ni englezi ni turci nego izraelci bato..;)
I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;

Da li je apostol Jovan (po nacionalnosti Jevrejin) postao hrišćanin? Ili je ostao odan jevrejskim sveštenicima koji odbaciše Hrista?

Nije tačno da samo 144.000 dobijaju spasenje, tu je i veliko mnoštvo...

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
Rev 7:11 I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Rev 7:12 Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.
Rev 7:13 I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
Rev 7:14 I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.
Rev 7:15 Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.
Rev 7:16 Više neće ogladneti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
Rev 7:17 Jer Jagnje, koje je nasred prestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih.

Poslednja izmena:
Da li je apostol Jovan hrišćanin ili ne?

Nije tačno da samo 144.000 dobijaju spasenje, tu je i veliko mnoštvo...

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
Rev 7:11 I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Rev 7:12 Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.
Rev 7:13 I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
Rev 7:14 I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.
Rev 7:15 Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.
Rev 7:16 Više neće ogladneti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
Rev 7:17 Jer Jagnje, koje je nasred prestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih.

samo ti kazem na onu tvoju tvrdnju da su jevreji skroz gresni..pa nisu..od jednog postenog izraelca hriscanina do dan danas mozda se i nacija izrodila..moze da bude a ne mora..bog ne da svoj narod tako lako..:)

E2R (Easy To Read)
Rom 9:1 U nazočnosti Kristovoj govorim istinu - ne lažem - a moja savjest i Sveti Duh potvrđuju da je ovo što govorim istina.
Rom 9:2 Srce mi je ispunjeno silnom tugom i beskrajnom boli
Rom 9:3 zbog mojeg naroda, zbog moje židovske braće i sestara. Pristao bih biti zauvijek proklet - odsječen od Krista! - kad bi to njih moglo spasiti.
Rom 9:4 Oni su izabrani izraelski narod, izabrani da budu posebna Božja djeca. Bog im je objavio svoju slavu. Sklopio je s njima savez i dao im svoj Zakon. Imaju povlasticu da ga štuju i da primaju njegova divna obećanja.
Rom 9:5 Njihovi su preci bili veliki Božji ljudi, a i sam je Krist bio Židov po tjelesnom podrijetlu. A on je Bog koji vlada nad svime i dostojan je vječne slave! Amen.
Rom 9:6 Zar je Bog prekršio svoja obećanja Židovima? Nije. Jer su ta obećanja samo za one koji su uistinu Židovi. No nije svatko tko je rođen u židovskoj obitelji pravi Židov.

Poslednja izmena:
Prvi hrišćani su zaista bili Jevreji (po nacionalnosti)...

i oni su preneli RADOSNU VEST celom svetu, pa i nama Srbima.

Ali greh, bilo Luterov, Papin, moj, Vaš... ili Jevreja, Srba, Nemaca...

AKO GREH NIJE PRIZNAT I OSTAVLJEN...

NEMA OPROŠTENJA!
eto jevreji donesose lepu vest.. unuk.dete izraelca koji donosi lepu vest ce mu vise veruje nego tamo neki nemac i ameriikanac...logicno..:)

Nemam ja ništa protiv Jevreja...

ali kao što ste mogli da pročitate u Rimljanima 9:6 da su svi Jevreji (ili Nemci, Srbi, Amerikanci) zaista Božji ljudi, onda ne bi pisalo...

Rom 9:6 A nije moguće da reč Božija prođe: jer nisu svi Izrailjci koji su od Izrailja;

Na žalost, većina Jevreja je odbacila Hrista... a do nas je istina došla preko onih malobrojnih vernih ljudi koji su žrtvovali svoj život i to od ruku svojog naroda...

TO JE PRAVI IZRAEL!

Poslednja izmena:
Nemam ja ništa protiv Jevreja...

ali kao što ste mogli da pročitate u Rimljanima 9:6 da su zaista svi Jevreji (ili Nemci, Srbi, Amerikanci) zaista Božji ljudi, onda ne bi pisalo...

Rom 9:6 A nije moguće da reč Božija prođe: jer nisu svi Izrailjci koji su od Izrailja;
pa naravno..imamo kukolji i zito medju jevreje i medju srbe i engleze i indijance..
Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.....oma znaci jevreja koji su ovaki kako i pise u bibliji

Osudjivati Martina Lutera za antisemitizam je cisto neznanje i zatucano razmisljanje.

Odakle Luteru neke misli o Jevrejima?

Pa poneo ih je sa sobom od katolika i pape.

Jer Martin Luter se oslobodio mnogih papskih zabluda.
Nekih kao ovo o jevrejima nije.
Nemoguce je sve zablude prepoznati odjednom.
Reformacija treba vreme.

Katolicka crkva je progonila i ubijala jevreje kroz svoju istoriju i usadila mrznju prema njima u svojim svestenicima i vernicima.

Poslednja izmena:
Osudjivati Martina Lutera za antisemitizam je cisto neznanje i zatucano razmisljanje.

Odakle Luteru neke misli o Jevrejima?

Pa poneo ih je sa sobom od katolika i pape.

Jer Martin Luter se oslobodio mnogih papskih zabluda.
Nekih kao ovo o jevrejima nije.
Nemoguce je sve zablude prepoznati odjednom.
Reformacija treba vreme.

Katolicka crkva je progonila i ubijala jevreje kroz svoju istoriju i usadila mrznju prema njima u svojim svestenicima i vernicima.

Što nije te predrasude odbacio kao što je odbacio Crkvu, nego ih i zadržao i proširio i sam još širio mržnju prema Jevrejima?

A tebe, SDG, koji indirektno saopštavaš da su Jevreji i Srbi sami odgovorni za genocid počinjen nad njima, "jer su odbacili boga", nabijem te na ***** nereformisani.

Što nije te predrasude odbacio kao što je odbacio Crkvu, nego ih i zadržao i proširio i sam još širio mržnju prema Jevrejima?

A tebe, SDG, koji indirektno saopštavaš da su Jevreji i Srbi sami odgovorni za genocid počinjen nad njima, "jer su odbacili boga", nabijem te na ***** nereformisani.

Sram te bilo za psovku!

A niko nije rekao da je Martin Luter -Bog.
Ostaje nam samo da mu se zahvalimo sto je dao Bibliju narodu... i ostalu " Svetlost" koju nam je otkrio :)

Za sve ostalo, mi smo danas tu da uzmemo dobre stvari, i popravimo ono sto nije dobro :mrgreen:

Smisao zivota sa Hristom je u spremnosti za stalnu promenu i prihvatanja nove "Svetlosti" kada nam je otkrivena.....

Sto nije?

Pa mnogo toga nije ne samo to.
To su poceci reformacije.
Treba vremena prepoznati sve zablude da su zablude.
Osim toga Luter je po nekim informacijama Luzicki Srbin.
ETO TI SI GNOSTICKI POP PA NAJOBICNIJU PSOVKU NISI IDBACIO???

PROMENI PRVO SEBE...

Najgori su oni koji od drugih traze promene a sebe ne zele da menjaju...

Isus kaze takvima, vidite trun u oku drugih a balvan u svom ne.

Katolici su gonili i pobili mnostvo jevreja.
Ali tu ne smes da zucnes nista protiv njih?

Poslednja izmena:
Srpskom narodu nije dao Bibliju. Već sam ti objasnio ko je to učinio i kad.

Na zalost ne mogu sa sigurnosu da ti odgovorim,jer se jos nisam bavila, i verujem ti da je Vuk Karadzic napisao to u predgovoru...

Ali zasto se brines samo za Srbe? I meni su roditelji Srbi, pa mi je drago sto je M.L otvorio oci narodima (svakom ponaosob,koji je zeleo),i oslobodio ih zabluda
i lazi koje su im govorili njihovi "pastiri" -svestenici...

Antisemitizam je za osudjivanje,i to mu nije bilo dobro.... A za ostale stvari-treba da mu skines kapu ! :)

Sto nije?

Pa mnogo toga nije ne samo to.
To su poceci reformacije.
Treba vremena prepoznati sve zablude da su zablude.
Osim toga Luter je po nekim informacijama Luzicki Srbin.
ETO TI SI GNOSTICKI POP PA NAJOBICNIJU PSOVKU NISI IDBACIO???

PROMENI PRVO SEBE...

Najgori su oni koji od drugih traze promene a sebe ne zele da menjaju...

Isus kaze takvima, vidite trun u oku drugih a balvan u svom ne.

Katolici su gonili i pobili mnostvo jevreja.
Ali tu ne smes da zucnes nista protiv njih?

Ti psovku i progon, ubijanje i pljačkanje ljudi koje je zagovarao Luter stavljaš u isti koš? Smem i te kako. Eno tvoja koleginica Utah je otvorila temu o Svetoj Stolici, pa sam joj odgovorio sa "poserem ti se na svetu stolicu". Malo je stvari koje bih radije video od Vatikana u plamenu. Ali ekklesia je nešto drugo od Vatikana kao političko-religiozne sile koja je upropastila Srbe kroz istoriju, a delo upropaštavanja su dovršile protestantske države.

Na zalost ne mogu sa sigurnosu da ti odgovorim,jer se jos nisam bavila, i verujem ti da je Vuk Karadzic napisao to u predgovoru...

Ali zasto se brines samo za Srbe? I meni su roditelji Srbi, pa mi je drago sto je M.L otvorio oci narodima (svakom ponaosob,koji je zeleo),i oslobodio ih zabluda
i lazi koje su im govorili njihovi "pastiri" -svestenici...

Antisemitizam je za osudjivanje,i to mu nije bilo dobro.... A za ostale stvari-treba da mu skines kapu ! :)

Ne treba da mu skinem kapu. Kapu skidam kad pored mene prođe Alfa Romeo.
Brinem se za Srbe jer se i ostali narodi brinu samo o sebi, i Srbima nedostaje zdrava doza sebičnosti.
Kakve zablude je Luter eliminisao? Eto Glasnik kaže da je Amerika u početku, zato što je reformistička zemlja, bila blagoslovena, kao i Britanija. Bilo bi zanimljivo pitati šta o tome misli 20 000 000 mrtvih Indijanaca, kojima su protestantski doseljenici delili ćebad zaraženu tifusom, i istrebljivali ih uzduž i popreko Amerike, prethodno im oduzevši zemlju i zatvorivši ih u logore-rezervate u bezvodnim i besplodnim pustinjama.

Čak je i papa, klekavši u Izraelu, zamolio za oproštaj zbog politike katoličke crkve prema Jevrejima. Da li je to neki protestantski zvaničnik uradio? Jer nacistički zakoni protiv Jevreja doneseni u Nirnbergu, prepisani su, ali doslovno prepisani, iz Luterovog antijevrejskog dela.

http://siont.net/u-hristu/clanci/95-teza.php

Evo sta je sve Martin Luter popravio.. cak 95 tacaka!

Savetujem ti da se brines za svoje spasenje i spasenje svojih bliznjih..... Sa narodim i nacijama ce i onako biti kako Bog zeli, i kako nam je u svojim prorocanstvima otkrio :)

Razlika u ljudima koji su krenuli putem reformatora, i onih koji su ostali sa "Crkvom", je sto reformatori traze uvek dalje istinu, i popravljaju kada primete da nesto nije u redu....
Danasnji protestanti nisu Antisemiti, ni Antisrbi, ni Antiindijanci. :)

A "Crkva" je i dalje u srednjem veku, i trebaju joj ovih 95 teza....
A necu da pricam dalje sto vam nedaju da citate Bibliju da bi mogli i dalje da krse 2. zapovest..... to je vec druga tema

Aha. SVI reformisti traže istinu, a SVI koji su ostali u Crkvi je ne traže?

Čak je i papa, klekavši u Izraelu, zamolio za oproštaj zbog politike katoličke crkve prema Jevrejima. Da li je to neki protestantski zvaničnik uradio? Jer nacistički zakoni protiv Jevreja doneseni u Nirnbergu, prepisani su, ali doslovno prepisani, iz Luterovog antijevrejskog dela.

Ko nam ne da da čitamo Bibliju, šta pričaš ti?

Pa sta bi mi rekao pop da odem sada ucrkvu i kazem- A zasto mi imamo ikone , kada u 2. Zapovesti pise da to ne radimo??

Pitanje je zastoje papa krecao na kolenima.... ?
Prilicno sam sigurna da nijedna crkva danas,koja vuce svoje korene u reformaciji , nije antisemitski nastrojena....
I osudjuje takvo ponasanje Luterovo....

- - - - - - - - - -

Da je Luter bezgresan, mi bi ga slavili kao Boga...
ali postoje samo covek- mi ga velicamo jer je napravio razliku- na bolje :)

Znaci pobiju vas pa mole za oprostaj do sledeceg puta.

Protestanti uh nisu ubijali.

A luterove izjave su katolicke ne njegove.

I da su njegove to nema veze sa protestantima vec je njegov licni stav.

ETO PAPA SE IZVINIO I ZA LUTERA...

Poslednja izmena:
Pa sta bi mi rekao pop da odem sada ucrkvu i kazem- A zasto mi imamo ikone , kada u 2. Zapovesti pise da to ne radimo??

Rekao bi istinu, a to je da ikone nisu idoli, što je na ovom forumu milion puta detaljno objašnjeno.

- - - - - - - - - -

Znaci pobiju vas pa mole za oprostaj do sledeceg puta.

Protestanti uh nisu ubijali.

A luterove izjave su katolicke ne njegove.

I da su njegove to nema veze sa protestantima vec je njegov licni stav.

ETO PAPA SE IZVINIO I ZA LUTERA...

Protestanti su ubijali severnoameričke Indijance i Indijce.

Back