Sta znate o reformatorima??

Ma ajde.
Pravoslavni narod ne poznaja danas Bibliju a kamoli tad.
Plus tadasnja nepismenost.
Pomeni nam par imena koja su bitna u pravoslavlju u vezi sa Biblijulom.

OSIM TOGA STO SE TICE PREJEMSTVA.
Luter Jan Hus i drugi su Teolozi i svestenici koji su prejemstvo podelili dalje.

Tako da licencu imaju i protestanti.

Velike crkve su izgubile prejemstvo jer su pobili mnostvo ljudi koji su hteli da narodu odnesu Bibliju.

Poslednja izmena:
Ma ajde.
Pravoslavni narod ne poznaja danas Bibliju a kamoli tad.
Plus tadasnja nepismenost.
Pomeni nam par imena koja su bitna u pravoslavlju u vezi sa Biblijulom.

OSIM TOGA STO SE TICE PREJEMSTVA.
Luter Jan Hus i drugi su Teolozi i svestenici koji su prejemstvo podelili dalje.

Tako da licencu imaju i protestanti.

Velike crkve su izgubile prejemstvo jer su pobili mnostvo ljudi koji su hteli da narodu odnesu Bibliju.

Većina ne poznaje, kao što je ne poznaje ni većina naroda u protestantskim zemljama, ni u katoličkim zemljama, plus tadašnja nepismenost u protestantskim gradovima koji su pre ličili na kasabe čijim ulicama su tekle fekalije.

Par imena u pravoslavlju bitnih u vezi sa Biblijom? Nikad nisi čuo za Svete Oce?

Luter je ekskomuniciran i anatemisan od pape u buli " Damnatio et excommunicatio Martini Luteri", te je kao takav izopšten iz Crkve i time mu je oduzeto i prejemstvo i učešće u Svetim Tajnama, te saobrazno tome i svi članovi organizacija poteklih iz njegovog učenja.

Martin Luter je, nadalje, bio i vatreni antisemita što je pokazao u svom delu "Von den Juden und Ihren Lügen" (O Jevrejima i njihovi lažima) u kojem je pisao da su Jevreji "nizak, k.urvarski narod, nikako božiji narod, i sav njihov zakon je prljavština. Puni su đavoljeg izmeta u kojem se valjaju kao svinje, a njihove sinagoge su mesta zlog kurvarstva." U tom delu u poglavlju XI LUter predlaže da:

-se sinagoge i jevrejske škole spale do temelja
-se jevrejske kuće isto tako spale, a vlasnici Jevreji odvedu da žive u štalama
-se Jevrejima oduzmu religiozni spisi
-se rabinima zabrani da podučavaju i vrše službe, a da se pogube ako to ipak čine
-se Jevrejima zabrani da koriste ulice i puteve
-se Jevrejima oduzme svo bogatstvo i imovina
-se Jevreji odvedu na prisilan rad.

U avgustu 1536., Luterov zatitnik i mecena, princ John Frederick, zabranio je Jevrejima da se naseljavaju i posluju u njegovom kraljevstvu.Zbog Luterovog agitovanja, Jevreji su proterani iz Saksonije, a tokom 1540. iz još nekoliko nemačkih gradova.

Stoga nije ni čudo to su istoričari dokazali da je Luterov antisemitizam imao odučujući uticaj i velikim delom je odgovoran za formiranje antisemitizma u nemačkom narodu i kao takav odgovoran je i za nacističke antisemitske teze. Štaviše, ovo njegovo delo je deljeno na nacističkim mitinzima, a luksuzno izdanje je štampano i deljeno nacističkim glavešinama i SS oficirima.

Luterov antijevrejski pamflet, poglavlje XI:

http://jdstone.org/cr/files/martin_luther/onthejewsandtheirlies11.html

Kompletno delo:
http://jdstone.org/cr/pages/sss_mluther.html

1543_On_the_Jews_and_Their_Lies_by_Martin_Luther.jpg

Očigledno je da je jedini Luterov "doprinos" kroz istoriju bio antisemitizam, stvaranje nacizma i usitnjavanje hrišćanstva, kao i borba protiv hrišćanskih crkava.

1Jn 5:16 Ako ko vidi brata svog gde greši greh ne k smrti, neka moli, i daće mu život, onima koji greše ne k smrti. Ima greh k smrti: za taj ne govorim da moli.

KONTEKST

1Jn 5:10 Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog.
1Jn 5:11 I ovo je svedočanstvo da nam je Bog dao život večni; i ovaj život večni u Sinu je Njegovom.
1Jn 5:12 Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.
1Jn 5:13 Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg.
1Jn 5:14 I ovo je sloboda koju imamo k Njemu da ako šta molimo po volji Njegovoj posluša nas.
1Jn 5:15 I kad znamo da nas sluša šta god molimo, znamo da će nam dati šta tražimo od Njega.
1Jn 5:16 Ako ko vidi brata svog gde greši greh ne k smrti, neka moli, i daće mu život, onima koji greše ne k smrti. Ima greh k smrti: za taj ne govorim da moli.
1Jn 5:17 Svaka je nepravda greh; i ima greh ne k smrti.
1Jn 5:18 Znamo da nijedan koji je rođen od Boga, ne greši, nego koji je rođen od Boga čuva se, i nečastivi ne dohvata se do njega.
1Jn 5:19 Znamo da smo od Boga i sav svet leži u zlu.
1Jn 5:20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.
1Jn 5:21 Dečice! Čuvajte se od neznaboštva. Amin.

Poslednja izmena:
Crkvenoslovenski, liturgijski jezik je za razliku od latinskog bio sasvim razumljiv i narodu, tako da je narod u pravoslavnim zemljama bio upoznat sa biblijom još od Ćirila i Metodija. Dakle Martin Luter je krajnje nebitan za pravoslavne zemlje.

Protestantske organizacije nisu Crkva. Od Crkve su otpali samom reformacijom i izgubili prejemstvo i svete tajne.Što dalje znači da protestantsko "krštenje" nije validno.

Nisi pravedan jer nipodastavas druge verske institucije...

To sto ti zivis u Srbiji,i kod nas je pravoslavna verosipovest u vecini... ne znaci da je tako u celom svetu! Koliko protestantskih crkava ima samo po Evropi !!??
I oni vise cene proucavanje iz Biblije,nego pravoslavci i katolici.... sto ja mogu da kazem sa odgovornoscu!

I casni su,ugledni i postovani ljudi u celom svetu...

A Martin Luter je preveo Bibliju na nemacki, da bi nemacki narod mogaoda cita!
A Vuk Karadzic je preveo tu Luterovu Bibliju na srpski!

Eto, pitanje je ,da nijebilo Martina Lutera- kako bi mi imali (i kada??) Bibliju na srpskom??

KONTEKST

1Jn 5:10 Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog.
1Jn 5:11 I ovo je svedočanstvo da nam je Bog dao život večni; i ovaj život večni u Sinu je Njegovom.
1Jn 5:12 Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.
1Jn 5:13 Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg.
1Jn 5:14 I ovo je sloboda koju imamo k Njemu da ako šta molimo po volji Njegovoj posluša nas.
1Jn 5:15 I kad znamo da nas sluša šta god molimo, znamo da će nam dati šta tražimo od Njega.
1Jn 5:17 Svaka je nepravda greh; i ima greh ne k smrti.
1Jn 5:18 Znamo da nijedan koji je rođen od Boga, ne greši, nego koji je rođen od Boga čuva se, i nečastivi ne dohvata se do njega.
1Jn 5:19 Znamo da smo od Boga i sav svet leži u zlu.
1Jn 5:20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.
1Jn 5:21 Dečice! Čuvajte se od neznaboštva. Amin.

I kakve veze ima ovo s činjenicom da je Luter bio antisemita i da je na njegovoj antisemitskoj politici i nacizam sagradio svoj antisemitizam, i samim tim je Luter posredno odgovoran i za Holokaust?

Martin Luter je, nadalje, bio i vatreni antisemita što je pokazao u svom delu "Von den Juden und Ihren Lügen" (O Jevrejima i njihovi lažima) u kojem je pisao da su Jevreji "nizak, k.urvarski narod, nikako božiji narod, i sav njihov zakon je prljavština. Puni su đavoljeg izmeta u kojem se valjaju kao svinje, a njihove sinagoge su mesta zlog kurvarstva." U tom delu u poglavlju XI LUter predlaže da:

-se sinagoge i jevrejske škole spale do temelja
-se jevrejske kuće isto tako spale, a vlasnici Jevreji odvedu da žive u štalama
-se Jevrejima oduzmu religiozni spisi
-se rabinima zabrani da podučavaju i vrše službe, a da se pogube ako to ipak čine
-se Jevrejima zabrani da koriste ulice i puteve
-se Jevrejima oduzme svo bogatstvo i imovina
-se Jevreji odvedu na prisilan rad.

U avgustu 1536., Luterov zatitnik i mecena, princ John Frederick, zabranio je Jevrejima da se naseljavaju i posluju u njegovom kraljevstvu.Zbog Luterovog agitovanja, Jevreji su proterani iz Saksonije, a tokom 1540. iz još nekoliko nemačkih gradova.

Stoga nije ni čudo to su istoričari dokazali da je Luterov antisemitizam imao odučujući uticaj i velikim delom je odgovoran za formiranje antisemitizma u nemačkom narodu i kao takav odgovoran je i za nacističke antisemitske teze. Štaviše, ovo njegovo delo je deljeno na nacističkim mitinzima, a luksuzno izdanje je štampano i deljeno nacističkim glavešinama i SS oficirima.

Luterov antijevrejski pamflet, poglavlje XI:

http://jdstone.org/cr/files/martin_l...eirlies11.html

Kompletno delo:
http://jdstone.org/cr/pages/sss_mluther.html

Poslednja izmena:
SMRTNI GREH - POHLEPA

Luk 16:13 Nikakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednog mrzeti, a drugog ljubiti, ili će jednog voleti a za drugog ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.
Luk 16:14 A ovo sve slušahu i fariseji, koji behu srebroljupci, i rugahu Mu se.
Luk 16:15 I reče im: Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vaša; jer šta je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom.

1Ti 6:10 Jer je koren svih zala srebroljublje kome neki predavši se zađoše od vere i na sebe navukoše muke velike.

KONTEKST

1Ti 6:3 Ako li ko drugačije uči, i ne pristaje na zdrave reči Gospoda našeg Isusa Hrista i na nauku pobožnu,
1Ti 6:4 Nadu se ne znajući ništa, nego bolujući od zapitkivanja i praznih prepiranja, oda šta postaje zavist, svađa, huljenje, zle misli,
1Ti 6:5 Zaludna prepiranja onakvih ljudi koji imaju um izopačen i nemaju istine, koji misle da je pobožnost trgovina. Kloni se takvih.
1Ti 6:6 Ali jeste velika trgovina pobožnost sa zadovoljstvom.
1Ti 6:7 Jer ništa ne donesosmo na ovaj svet, dakle ne možemo ništa ni odneti.
1Ti 6:8 A kad imamo hranu i odeću, ovim da budemo dovoljni.
1Ti 6:9 A koji hoće da se obogate oni upadaju u napasti i zamke, i u mnoge lude škodljive želje, koje potapaju čoveka u propast i pogibao.
1Ti 6:10 Jer je koren svih zala srebroljublje kome neki predavši se zađoše od vere i na sebe navukoše muke velike.
1Ti 6:11 A ti, o čoveče Božiji! Beži od ovog, a idi za pravdom, pobožnosti, verom, ljubavi, trpljenjem, krotosti.
1Ti 6:12 Bori se u dobroj borbi vere, muči se za večni život na koji si i pozvan, i priznao si dobro priznanje pred mnogim svedocima.
1Ti 6:13 Zapovedam ti pred Bogom koji sve oživljuje, i Hristom Isusom koji svedoči za vladanja Pontija Pilata dobro priznanje,
1Ti 6:14 Da držiš zapovest čistu i nezazornu do dolaska Gospoda našeg Isusa Hrista,
1Ti 6:15 Koji će u svoje vreme pokazati, Blaženi i jedini Silni Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima,
1Ti 6:16 Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, kog niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.
1Ti 6:17 Bogatima na ovom svetu zapovedaj da se ne ponose niti uzdaju u bogatstvo propadljivo, nego u Boga Živoga, koji nam sve daje izobilno za užitak;
1Ti 6:18 Neka dobro čine, neka se bogate u dobrim delima, neka budu podašni, zajednični,
1Ti 6:19 Sabirajući sebi temelj dobar za unapredak, da prime život večni.
1Ti 6:20 O Timotije! Sačuvaj što ti je predano, kloni se poganih, praznih razgovora i prepiranja lažno nazvanog razuma,
1Ti 6:21 Kojim se neki hvaleći otpadoše od vere. Blagodat s tobom. Amin.

Poslednja izmena:
Nisi pravedan jer nipodastavas druge verske institucije...

To sto ti zivis u Srbiji,i kod nas je pravoslavna verosipovest u vecini... ne znaci da je tako u celom svetu! Koliko protestantskih crkava ima samo po Evropi !!??
I oni vise cene proucavanje iz Biblije,nego pravoslavci i katolici.... sto ja mogu da kazem sa odgovornoscu!

I casni su,ugledni i postovani ljudi u celom svetu...

A Martin Luter je preveo Bibliju na nemacki, da bi nemacki narod mogaoda cita!
A Vuk Karadzic je preveo tu Luterovu Bibliju na srpski!

Eto, pitanje je ,da nijebilo Martina Lutera- kako bi mi imali (i kada??) Bibliju na srpskom??

Nemaš ništa da kažeš o Luterovom propagiranju pljačkanja, ubijanja i proterivanja Jevreja?

Vuk u predgovoru svom prevodu kaže da je koristio više od 10 prevoda na evropske jezike, dok se najviše koristio prevodom na ruski Ruskog pravoslavnog biblijskog društva.. A i pre Vuka, bibliju je na srpski preveo Atanasije Stojković 1830.

Svako ko tvrdi da se koristi samo biblijom ili sam proučava bibliju, samim tim kaže da je van Crkve, a bez Crkve nema tumačenja, jer samo unutar ekklesia deluje Duh Sveti pomoću kojeg je jedino i moguće tumačenje biblije.

Nemaš ništa da kažeš o Luterovom propagiranju pljačkanja, ubijanja i proterivanja Jevreja?

Vuk u predgovoru svom prevodu kaže da je koristio više od 10 prevoda na evropske jezike, dok se najviše koristio prevodom na ruski Ruskog pravoslavnog biblijskog društva.. A i pre Vuka, bibliju je na srpski preveo Atanasije Stojković 1830.

Svako ko tvrdi da se koristi samo biblijom ili sam proučava bibliju, samim tim kaže da je van Crkve, a bez Crkve nema tumačenja, jer samo unutar ekklesia deluje Duh Sveti pomoću kojeg je jedino i moguće tumačenje biblije.

Sam si sebe ogranicio.... Pa neka ti sudbinu kroji "Crkva" , i njene vodje. Stavi svoje spasenje u njihove ruke... eto

Hrist oslobađa ženu uhvaćenu u preljubi

Joh 8:1 A Isus otide na goru maslinsku.
Joh 8:2 A ujutru opet dođe u crkvu, i sav narod iđaše k Njemu; i sedavši učaše ih.
Joh 8:3 A književnici i fariseji dovedoše k Njemu ženu uhvaćenu u preljubi, i postavivši je na sredu
Joh 8:4 Rekoše Mu: Učitelju! Ova je žena uhvaćena sad u preljubi;
Joh 8:5 A Mojsije nam u zakonu zapovedi da takve kamenjem ubijamo; a ti šta veliš?
Joh 8:6 Ovo, pak, rekoše kušajući Ga da bi Ga imali za šta okriviti. A Isus saže se dole i pisaše prstom po zemlji (ne gledajući na njih).
Joh 8:7 A kad Ga jednako pitahu, ispravi se i reče im: Koji je među vama bez greha neka najpre baci kamen na nju.
Joh 8:8 Pa se opet saže dole i pisaše po zemlji.
Joh 8:9 A kad oni to čuše, i pokarani budući od svoje savesti izlažahu jedan za drugim počevši od starešina do poslednjih; i osta Isus sam i žena stojeći na sredi.
Joh 8:10 A kad se Isus ispravi, i ne videvši ni jednog do samu ženu, reče joj: Ženo! Gde su oni što te tužahu? Nijedan te ne osudi?
Joh 8:11 A ona reče: Nijedan, Gospode! A Isus joj reče: Ni ja te ne osuđujem, idi, i odsele više ne greši.

objavljuje sebe kao svetlost svetu i opravdava svoje učenje

Joh 8:12 Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života.
Joh 8:13 Tada Mu rekoše fariseji: Ti sam za sebe svedočiš: svedočanstvo tvoje nije istinito.
Joh 8:14 Isus odgovori i reče im: Ako ja svedočim sam za sebe istinito je svedočanstvo moje: jer znam otkuda dođoh i kuda idem; a vi ne znate otkuda dolazim i kuda idem.
Joh 8:15 Vi sudite po telu, ja ne sudim nikome.
Joh 8:16 I ako sudim ja, sud je moj prav: jer nisam sam, nego ja i Otac koji me posla.
Joh 8:17 A i u zakonu vašem stoji napisano da je svedočanstvo dvojice ljudi istinito.
Joh 8:18 Ja sam koji svedočim sam za sebe, i svedoči za mene Otac koji me posla.
Joh 8:19 Tada Mu govorahu: Gde je otac tvoj? Isus odgovori: Ni mene znate ni Oca mog; kad biste znali mene, znali biste i Oca mog.
Joh 8:20 Ove reči reče Isus kod hazne Božije kad učaše u crkvi; i niko Ga ne uhvati, jer još ne beše došao čas Njegov.
Joh 8:21 A Isus im opet reče: Ja idem, i tražićete me; i pomrećete u svom grehu; kud ja idem vi ne možete doći.
Joh 8:22 Tada rekoše Jevreji: Da se neće sam ubiti, što govori: Kud ja idem vi ne možete doći?
Joh 8:23 I reče im: Vi ste od nižih, ja sam od viših; vi ste od ovog sveta, ja nisam od ovog sveta.
Joh 8:24 Tako vam kazah da ćete pomreti u gresima svojim; jer ako ne uzverujete da sam ja, pomrećete u gresima svojim.
Joh 8:25 Tada Mu govorahu: Ko si ti? I reče im Isus: Početak, kako vam i kažem.
Joh 8:26 Mnogo imam za vas govoriti i suditi; ali Onaj koji me posla istinit je, i ja ono govorim svetu što čuh od Njega.
Joh 8:27 Ne razumeše, dakle, da im govoraše za Oca.
Joh 8:28 A Isus im reče: Kad podignete Sina čovečijeg, onda ćete doznati da sam ja, i da ništa sam od sebe ne činim; nego kako me nauči Otac moj onako govorim.
Joh 8:29 I Onaj koji me posla sa mnom je. Ne ostavi Otac mene samog; jer ja svagda činim šta je Njemu ugodno.
Joh 8:30 Kad ovo govoraše, mnogi Ga verovaše.

obećava slobodu onima koji veruju

Joh 8:31 Tada Isus govoraše onim Jevrejima koji Mu verovaše: Ako vi ostanete na mojoj besedi, zaista ćete biti učenici moji,
Joh 8:32 I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.

odgovara Jevrejima koji se uzdaju u srodstvo sa Avraamom

Joh 8:33 Odgovoriše i rekoše Mu: Mi smo seme Avraamovo, i nikome nismo robovali nikad; kako ti govoriš da ćemo se izbaviti?
Joh 8:34 Isus im odgovori: Zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini greh rob grehu.
Joh 8:35 A rob ne ostaje u kući vavek, sin ostaje vavek.
Joh 8:36 Ako vas, dakle, Sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni.
Joh 8:37 Znam da ste seme Avraamovo; ali gledate da me ubijete, jer moja beseda ne može u vas da stane.
Joh 8:38 Ja govorim šta videh od Oca svog; i vi tako činite šta videste od oca svog.
Joh 8:39 Odgovoriše i rekoše Mu: Otac je naš Avraam. Isus im reče: Kad biste vi bili deca Avraamova, činili biste dela Avraamova.
Joh 8:40 A sad gledate mene da ubijete, čoveka koji vam istinu kazah koju čuh od Boga: Tako Avraam nije činio.
Joh 8:41 Vi činite dela oca svog. Tada Mu rekoše: Mi nismo rođeni od kurvarstva: jednog Oca imamo, Boga.
Joh 8:42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga iziđoh i dođoh; jer ne dođoh sam od sebe, nego me On posla.
Joh 8:43 Zašto ne razumete govor moj? Jer ne možete reči moje da slušate.
Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Joh 8:45 A meni ne verujete, jer ja istinu govorim.
Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?
Joh 8:47 Ko je od Boga reči Božije sluša; zato vi ne slušate, jer niste od Boga.

odgovara na optužbe, pokazujući autoritet i dostojanstvo

Joh 8:48 Tada odgovoriše Jevreji i rekoše Mu: Ne govorimo li mi pravo da si ti Samarjanin, i da je đavo u tebi.
Joh 8:49 Isus odgovori: U meni đavola nema, nego poštujem Oca svog; a vi mene sramotite.
Joh 8:50 A ja ne tražim slave svoje; ima koji traži i sudi.
Joh 8:51 Zaista, zaista vam kažem: ko održi reč moju neće videti smrt doveka.
Joh 8:52 Tada Mu rekoše Jevreji: Sad videsmo da je đavo u tebi: Avraam umre i proroci, a ti govoriš: Ko održi reč moju neće okusiti smrt doveka.
Joh 8:53 Eda li si ti veći od oca našeg Avraama, koji umre? I proroci pomreše: ko se ti sam gradiš?
Joh 8:54 Isus odgovori: Ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: Otac je moj koji me slavi, za kog vi govorite da je vaš Bog.
Joh 8:55 I ne poznajete Ga, a ja Ga znam; i ako kažem da Ga ne znam biću laža kao vi. Nego Ga znam, i reč Njegovu držim.
Joh 8:56 Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vide, i obradova se.
Joh 8:57 Tada Mu rekoše Jevreji: Još ti nema pedeset godina, i Avraama li si video?
Joh 8:58 A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.

i uklanja se od njihove okrutnosti

Joh 8:59 Tada uzeše kamenje da bace na Nj; a Isus se sakri, i izađe iz crkve prošavši između njih i otide tako.

Vole ljudi prevdu kao i naš Serpent Saint... pitam se samo zašto nisu bacili kamenje na ženu uhvaćenu u preljubi?

LICEMERI

Poslednja izmena:
Žalostan IZBOR nekadašnjeg Božjeg naroda...

Mat 11:18 Jer Jovan dođe, koji ni jede ni pije, a oni kažu: Đavo je u njemu.
Mat 11:19 Dođe Sin čovečiji, koji i jede i pije, a oni kažu: Gle čoveka izjelice i pijanice, druga carinicima i grešnicima. I opravdaše premudrost deca njena.

Isus Hrist

&

E2R (Easy To Read)
Mat 27:15 Bio je, međutim, običaj da rimski upravitelj svake godine o blagdanu Pashe pusti na slobodu jednoga židovskog zatvorenika kojega narod zatraži.
Mat 27:16 U to je vrijeme jedan od zatvorenika bio zloglasni Baraba.
Mat 27:17 Kad se mnoštvo okupilo da zatraži da se pusti jedan zatvorenik, Pilat ih upita: "Koga hoćete da vam pustim? Barabu ili Isusa kojega nazivaju Mesijom?"
Mat 27:18 Znao je, naime, da su ga predali sudu iz zavisti.

SMRTNI GREH = ZAVIST

Mat 27:19 Dok je Pilat sjedio na sudačkom stolcu, stigne mu poruka od njegove žene: "Okani se tog pravednika jer sam se noćas u snu namučila zbog njega!"
Mat 27:20 Svećenički poglavari i starješine, međutim, nagovore svjetinu da zatraži slobodu za Barabu, a smrt za Isusa.
Mat 27:21 Kad ih je zatim upravitelj upitao: "Koga od njih dvojice želite da vam pustim?" oni odgovore: "Barabu!"
Mat 27:22 "A što ću onda s Isusom kojega zovete Mesijom?" upita."Raspni ga!" poviču oni.
Mat 27:23 "Zbog čega? Kakvo je zlo učinio?" upita Pilat.Ali oni su samo još glasnije vikali: "Raspni ga!"
Mat 27:24Kad je Pilat vidio da ništa ne koristi i da metež postaje sve gori, uzme vodu i pred svjetinom opere ruke govoreći: "Ja sam nevin od krvi ovoga čovjeka! Vi ćete za nju snositi odgovornost!"
Mat 27:25 Nato sva svjetina poviče: "Neka njegova krv padne na nas i na našu djecu!"
Mat 27:26 Pilat im tada pusti Barabu, a Isusa dade izbičevati, pa raspeti.

Poslednja izmena:
Pravoslavni su svoje reformatore sve pobili...

Svi su ljudi grešnici (osim Hrista) i svi smo mi napravili grehe...

PROBLEM JE KADA GREŠNIK (BILO POJEDINAC ILI NAROD) ODBACUJE DA PRIZNA I DA SE POKAJE ZA SVE SVOJE GREHE

Evo kako je car David na kraju postupio...

Psa 51:1 Smiluj se na me, Bože, po milosti svojoj, i po velikoj dobroti svojoj očisti bezakonje moje.
Psa 51:2 Operi me dobro od bezakonja mog, i od greha mog očisti me.
Psa 51:3 Jer ja znam prestupe svoje, i greh je moj jednako preda mnom.
Psa 51:4 Samome Tebi zgreših, i na Tvoje oči zlo učinih, a Ti si pravedan u rečima svojim i čist u sudu svom.
Psa 51:5 Gle, u bezakonju rodih se, i u grehu zatrudne mati moja mnom.
Psa 51:6 Gle, istinu ljubiš u srcu, i iznutra javljaš mi mudrost.
Psa 51:7 Pokropi me isopom, i očistiću se; umij me, i biću belji od snega.
Psa 51:8 Daj mi da slušam radost i veselje, da se prenu kosti koje si potro.
Psa 51:9 Odvrati lice svoje od greha mojih, i sva bezakonja moja očisti.
Psa 51:10 Učini mi, Bože, čisto srce, i duh prav ponovi u meni.
Psa 51:11 Nemoj me odvrgnuti od lica svog, i Svetog Duha svog nemoj uzeti od mene.
Psa 51:12 Vrati mi radost spasenja svog, i duh vladalački neka me potkrepi.
Psa 51:13 Naučiću bezakonike putevima Tvojim, i grešnici k Tebi će se obratiti.
Psa 51:14 Izbavi me od krvi, Bože, Bože, Spasitelju moj, i jezik će moj glasiti pravdu Tvoju.
Psa 51:15 Gospode! Otvori usta moja, i ona će kazati hvalu Tvoju.
Psa 51:16 Jer žrtvu nećeš: ja bih je prineo; za žrtve paljenice ne mariš.
Psa 51:17 Žrtva je Bogu duh skrušen, srce skrušeno i poništeno ne odbacuješ, Bože.
Psa 51:18 Po dobroti svojoj, Gospode, čini dobro Sionu, podigni zidove jerusalimske.
Psa 51:19 Onda će Ti biti mile žrtve pravde, prinosi i žrtve paljenice; onda će metati na žrtvenik Tvoj teoce.

Ovo je primer jasnog, javnog priznanja i iskrenog kajanja i ostavljeno je zapisano za nauk svima nama!

Poslednja izmena:
prvo treba da nas podgovoris kao sto su svestenici podgovorili narod jevrejski da pogube isusa..u svakom slucaju ti koji podgovaras nosis greh i za isusa i za narod svoj sto si ga navuko na tanak led..e tako..
A glavari sveštenički i starešine nagovoriše narod da ištu Varavu, a Isusa da pogube..matej:)

Tako je.... Zato- "U se i u svoje kljuse" ..... a ne da nas drugi navode "na tana led"

Opet se vracam na 2. svets. rat- Sta bi bilo da je svaki Nemac razmislio za sebe i osetio se odgovoran za situaciju??
Ne bi se desio Holokaust :)

Jevreji su odbacili kao narod Isusa Hrista...

i zato na OČEVIMA I NJIHOVOJ DECI počiva ODGOVORNOST za odbacivanje svoga Boga - JHVH, sa kim su učinili zavet!
ma da..tolko je boziji narod kriv da samo izraelci odose na nebo..ne pise ni da su ni englezi ni turci nego izraelci bato..;)
I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;

Sta bi bilo da je svaki Nemac razmislio za sebe i osetio se odgovoran za situaciju??
Ne bi se desio Holokaust :)

Da! To ste dobro primetili...

većina (u svim narodima) NEMA HRABROSTI da ustane u odbranu istine i pravde!

Tu se vidi žalosna pobeda Sotone i ako se ljudi ne pokaju onda prolaze sa katastrofalnim posledicama!

To važi i za Jevreje, Nemce, Srbe...

Back