Šta znači biti single?

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
44.173
Danas kao da se podrazumevaju različite stvari
Nekome to znači da nije u klasičnoj vezi ili braku, živi sam/sama, ali se povremeno viđa sa nekim za sex. Da li je i to single? Ili kako bi to nazvali?

Da li pri upoznavanju treba reći ako neko pita da li si single to da zapravo imaš nekiga sa kim se sexaš ili je to privatna stvar?

Pa sad, udata nisi pomalo, ali status biti single nije baš jasno šta znači

Obično prvo neko kaže da je single, onda malo u razgovoru kad recimo žena kaže da je single ali se povremeno viđa sa nekim, muškarac kaže ok pa ni ja nisam bez sexa... 🙃

I šta onda? Nestane pozitivna atmosfera? Zapravo, pričaju dvoje koji i nisu baš sami?
Samo što ako to kažeš muškarac te ne gleda više kao samu, a sam želi da ima status single?

I ne nikada ne ulazim u vezu tako da partneru bilo šta u vezi mog prošlog sexualnog života pričam,i mrzim isto i sa muške strane...

Hm da, ali za muškarce kres šema obično nije samo u pauzi, već će je nastaviti i dok su sa tobom, ako je to neka prijateljica.
Mislim, obično tako bude. Ne znam za slučaj da ne bude tako... Ne kažem da nema

Hm da, ali za muškarce kres šema obično nije samo u pauzi, već će je nastaviti i dok su sa tobom, ako je to neka prijateljica.
Mislim, obično tako bude. Ne znam za slučaj da ne bude tako... Ne kažem da nema
Ja iskreno nisam tako nesto imala.Neko vreme mi traje kres šemica dok meni odgovara,iskreno malo sam mrzitelj muškaraca i ne vezujem se lako i brzo....Nije ni da imam često bilo šta od toga po nekad sam mesecima čak i bez kres šeme. Ali kad nadjem pravog batalim sve okolo

Poslednja izmena:
Ja iskreno nisam tako nesto imala.Neko vreme mi traje kres šemica dok meni odgovara,iskreno malo sam mrzitelj muškaraca i ne vezujem se lako i brzo....Nije ni da imam često bilo šta od toga po nekad sam mesecima čak i bez kres šeme. Ali kad nadjem pravog batali sve okolo

Da, tako je i kod mene. Kada počinje nešto novo što deluje dobro, sve drugo se odbacuje. Jer... Ne bi moglo ni da mi bude lepo ako nemam fokus.

Ako neko pri upoznavanju pita da li si single, to obično znači da razmišlja o vezi ili barem o nečemu ekskluzivnijem. U tom kontekstu, prećutati postojanje sex-kombinacije jeste suštinski obmanjujuće. Za većinu ljudi, imati nekoga sa kim se redovno viđaš zbog seksa ne znači biti single, čak i ako to nije "veza" u klasičnom smislu.

To da se neko smatra single iako ima sex-kombinaciju važi uglavnom za isti tip ljudi koji veze i ne doživljavaju kao bitnu kategoriju. Ali takvi ljudi po pravilu ne pitaju "da li si single", jer ih taj odgovor suštinski i ne zanima, zanima ih samo da li si dostupan za seks.

Ako neko pri upoznavanju pita da li si single, to obično znači da razmišlja o vezi ili barem o nečemu ekskluzivnijem. U tom kontekstu, prećutati postojanje sex-kombinacije jeste suštinski obmanjujuće. Za većinu ljudi, imati nekoga sa kim se redovno viđaš zbog seksa ne znači biti single, čak i ako to nije "veza" u klasičnom smislu.

To da se neko smatra single iako ima sex-kombinaciju važi uglavnom za isti tip ljudi koji veze i ne doživljavaju kao bitnu kategoriju. Ali takvi ljudi po pravilu ne pitaju "da li si single", jer ih taj odgovor suštinski i ne zanima, zanima ih samo da li si dostupan za seks.

Paaaaaa, svašta ima.
Muškarci umeju da i tu traže ekskluzivnost, a i žene. Recimo, kaže Slušaj, dok se krešeš sa mnom onda si sa mnom. Ako ti se neko drugi dopadne i hoćeš biti sa njim, ja ispadam. Ok? To sam čula par puta. Iako je u pitanju bio samo sex. I to moram reći kod vrlo iskusnih tipova. Tako odmah postavi stvar i ako to prekršiš nisi fer.

Nije kao da je sex neka usputna aktivnost, u pitanju je i zdravlje i neko ne želi mešanje itd. A nekome i ne može baš lepo da se digne i da uživa ako misli da je žena protočna.. kako ko.

Meni je single bas mnogo sire od nemam trenutno nikog ni za sta.
Mogu biti i u vezi i osecati se single i traziti nekog novog i bataliti staro onda ako skontam da se sa novim ne osecam single.
A mogu biti i samo platonski zaljubljena u nekog i ne osecati se single, dakle nikog novog ne traziti.
Znaci single mi je oznaka vise za emotivno stanje nego za formu neku.
Ne pitam ljude koje upoznam jesu li single ili nisu, sami kazu. Ali ja i ne upoznajem ljude radi veze.
Mogu biti i cvrsto single, doduse, onako ukorenjeno, ali bez ikakve zelje da to promenim. To mi onda dodje nedostupna.
Ili nedostupan. Dzaba sto je formalno single.

Paaaaaa, svašta ima.
Muškarci umeju da i tu traže ekskluzivnost, a i žene. Recimo, kaže Slušaj, dok se krešeš sa mnom onda si sa mnom. Ako ti se neko drugi dopadne i hoćeš biti sa njim, ja ispadam. Ok? To sam čula par puta. Iako je u pitanju bio samo sex. I to moram reći kod vrlo iskusnih tipova. Tako odmah postavi stvar i ako to prekršiš nisi fer.

Nije kao da je sex neka usputna aktivnost, u pitanju je i zdravlje i neko ne želi mešanje itd. A nekome i ne može baš lepo da se digne i da uživa ako misli da je žena protočna.. kako ko.

Može da bude bilo šta, zato je ovakve odnose teško generalizovati. Oni nisu baš mejnstrim obrazac, već pre neki alternativni - nestandardni oblik odnosa, pa se motivi ljudi dosta razlikuju od slučaja do slučaja.

Nekad je to prikrivena želja za odnosom, samo bez spremnosti da se to jasno imenuje.
Nekad je čista praktičnost: zdravlje, fokus, manje komplikacija.
A nekad je igra moći i kontrole, gde nekome prija dominacija, pa ćeš ti biti ekskluzivna a ja neću.

itd...

Može da bude bilo šta, zato je ovakve odnose teško generalizovati. Oni nisu baš mejnstrim obrazac, već pre neki alternativni - nestandardni oblik odnosa, pa se motivi ljudi dosta razlikuju od slučaja do slučaja.

Nekad je to prikrivena želja za odnosom, samo bez spremnosti da se to jasno imenuje.
Nekad je čista praktičnost: zdravlje, fokus, manje komplikacija.
A nekad je igra moći i kontrole, gde nekome prija dominacija, pa ćeš ti biti ekskluzivna a ja neću.

itd...

Nego, baš zbog tog šarenolikog opisa dešavaju se nesporazumi.
Što neki kažu, ranije je bilo držite se za ruke u vezi ste. Danas eto neko u braku a oseća se single. Tako da je taj termin ispao suvišan jer ništa ne znači ?

Nego, baš zbog tog šarenolikog opisa dešavaju se nesporazumi.
Što neki kažu, ranije je bilo držite se za ruke u vezi ste. Danas eto neko u braku a oseća se single. Tako da je taj termin ispao suvišan jer ništa ne znači ?
Ja sam se drzala za ruku I sa svojom kres šemicom skoro,I izlazili zajedno na svirke bili u javnosti nismo se krili...Bože moj,pa odrasli smo ljudi,oboje slobodni ali sa dogovorom da smo kres šemica i obe strane znaju na čemu su.

Viđam po instagramu mlade koji pričaju da su sluđeni sa tim i opredeljuju se da stvarno budu sami da ne bi bili zloupotrebljeni.

Jer... Ako se devojka viđa istovremeno sa više njih a on ne zna da li sa svima spava, onda nema želju ni da se veže. I obrnuto. Svako se čuva da se ne bi opekao

Back