openbox
Poznat
- Poruka
- 8.432
biti naivan, i predati svoj zivot na upravljanje drugomŠta po vama u današnje vreme znači biti rodoljub ili patriota ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
biti naivan, i predati svoj zivot na upravljanje drugomŠta po vama u današnje vreme znači biti rodoljub ili patriota ?
Све остало се слажем, али зашто не жврљати по ђачким клупама? А и овај наставак исте реченице је тако-тако.Kako se iskazuje ljubav prema državi?
1.Ne bacati đubre na ulici
2.Ne bacati kese i mrtve krave u reku Jadar a istovremeno glumiti ekologa
3.Obilaziti svoju zemlju
4.Ne žvrljati po đačkim klupama i ne šarati po javnim zidovima
5.Plaćati redovno porez i dažbine
6.Braniti svoju zemlju ako bude napadnuta
Koji smo to osvajacki rat vodili?I uvek cu se baviti time sto treba da se popravi, jer oni koji misle da smo bolji od Samaricana, da smo nebeski narod, da nismo vodili osvajacki rat i da smo uvek na bozijoj strani, njih je previse...
Све остало се слажем, али зашто не жврљати по ђачким клупама? А и овај наставак исте реченице је тако-тако.![]()
Ок, ти се можда зајебаваш.Ma zezanje brate.
S obzirom da je svako žvrljao po klupama (i ja sam) kao klinac pa da malo trolnem.
Patriotizan se previše shvata ozbiljno i često se pogrešno tumači.
Prvo, strana je reč..
drugo, apsolutno niko nije patriota u Srbiji jer da jeste, ne bi imali pune ulice đubreta.
Pa samo malo zajebavam.
Ок, ти се можда зајебаваш.
Али што се мене тиче, све ове остале тачке које си навео баш ЈЕСУ патриотизам.![]()
Kakve su ovo gluposti? Pa sve sto bi ti u savremenom dobu smatrao oslobadjanjem nekada je bilo osvojeno...Kako se sirila teritorija nego macem? Doduse neki su nam delovi poklonjeni na odredjene nacine, neki vladarima u miraz da ih koriste dok se njihova vlast ne zavrsi kako pravila nalazu, medjutim i to smo umeli da zadrzimo ne vratimo,vec da ga potom "branimo" ratom...Mislim ne govorim ja ovo kriveci nekoga, to su uobicajene stvari, ne treba ih skrivati...Koji smo to osvajacki rat vodili?
Онда добро. Мада шарања зидова има у распону од вандализма до озбиљног патриотизма, тако да не бих генарализовао.Pa jesu.
Baš zato sam ih i naveo.
Za žvrljanje klupe sam malo posolio a šaranje po zidovima ozbiljno mislim.
Volim sebe, ali kada osetim da sam gord, neobjektivan, da o sebi mislim ono sto niko drugi o meni ne misli, da gresim, onda se potrudim da sagledam stvari iz drugog ugla, da pobedim ono sto me cini takvim...Tako je i sa mojim narodom i drzavom, volim svoj narod i drzavu, ali kada uvidim ono sto vidim i kod sebe, podjednako reagujem...I uvek cu se baviti time sto treba da se popravi, jer oni koji misle da smo bolji od Samaricana, da smo nebeski narod, da nismo vodili osvajacki rat i da smo uvek na bozijoj strani, njih je previse...Oni su zahvatili ceo organizam...
Mislim i najveci zlotvori najvise voli sebe, kod njih je to neupitno, tako da imati tu obicnu ljubav prema drzavi takodje je veoma lako i ne znaci nista...Nema samoljublja, ako ne volis ono sa cime se identifikujes...
Tako da rodoljublje i patriotizam kakvog ga mi shvatamo i opisujemo je neizostavna stvar za svakoga ko se sa drzavom i narodom i dentifikuje...A ljudi se ovde mnogo vise identifikuju sa drustvom i drzavom nego sa Hristosom i hriscanstvom, ovo drugo prilagodjavaju ovom prvom...Ono prvo osecaju vise kao svoje...
A ako bih ja trebao da definisem sta je patriota ili rodoljub, ne bih nista menjao, neka ostane onako kako oni koji sebe zovu patriotima ili rodoljubima smatraju...Ne bih da se mesam, volim i svoje i tudje...Samo svoje vise savetuje, ukazujem na greske i grehe, prekoravam, opominjem, drugima to ne radim, druge pokusavam da razumem, postujem oprastam im ili im trazim oprost, zahvalan sam im za ono sto sam od njih naucio, pokusavam da ih ucinim boljim iskljucivo svojim primerom, trudim se da ih volim...
Koji smo to osvajački rat tačno vodili? Kada i gde?da nismo vodili osvajacki rat
Ko nam je šta “poklanjao”, ‘ajde reci?Kakve su ovo gluposti? Pa sve sto bi ti u savremenom dobu smatrao oslobadjanjem nekada je bilo osvojeno...Kako se sirila teritorija nego macem? Doduse neki su nam delovi poklonjeni na odredjene nacine, neki vladarima u miraz da ih koriste dok se njihova vlast ne zavrsi kako pravila nalazu, medjutim i to smo umeli da zadrzimo ne vratimo,vec da ga potom "branimo" ratom...Mislim ne govorim ja ovo kriveci nekoga, to su uobicajene stvari, ne treba ih skrivati...
A ovaj jeste, i to vrlo gorljivi, doduše sarajevski.Nisam patriota.
Lepo od tebe što konstatuješ činjenično stanje.Овде се не боримо против власти, већ за власт.
Ljudi, kako ste doziveli uopste toliko godina sa mislju da imamo teritoriju tako sto je nikada nismo osvojili? Neke smo osvojili, neke zauzeli pa branili macem...Koji smo to osvajački rat tačno vodili? Kada i gde?
Ili možda Konstantin Porfirogenit u svom De Administrando Imperio kaže da su se Srbi (i Hrvati) naselili na tada potpuno pustoj poznorimskoj/vizantijskoj teritoriji (posle prolazaka Gota, Huna i Avara) na poziv cara Iraklija?Ljudi, kako ste doziveli uopste toliko godina sa mislju da imamo teritoriju tako sto je nikada nismo osvojili? Neke smo osvojili, neke zauzeli pa branili macem...
ko si ti da sumnjaš u volju Božiju?Dakle, Mirko Cvetković je , svojevremeno, bio Bogom dan? Ili Hitler u švabiji nekada
Despot Stefan je od ugarskog kralja Zigmunda dobio Beograd, a dobio je i Macvu...Takodje i pocetkom 13 veka , kada je Vizantija porazena i povukla se sa prostora severne Srbije, to su drzali Madjari, 1284. godine ce oni to pokloniti kralju Dragutinu, ali kao porodicni posed, zato sto je zet ugarskog kralja...Ali u tom vremenu se tako radilo da je bilo pravilo da se te zemlje vrate ugarskom kralju nakon dragutinove smrti, date su samo da se njima upravlja za zivota...Ali kralj Milutin to nije ucinio, tada je postojala ambicija da napravimo granicu na Savi i Dunavu i zadrzimo Beograd i Macvu, Dragutinu sve to nije uspelo, Madjari su uspeli da vrate te teritorije, ali posle je kralj Dusan ponovo pokusao da zauzme Beograd i uspeo je...tad je sagradio utvrdenje, spojio sa starim vizantijskim...Ko nam je šta “poklanjao”, ‘ajde reci?
Nisam patriota.
Ne sumnjam. Bog nam dade Mirka Cvetkovića. I sve one političare od pre, koji izvršiše kriminalnu privatizaciju i ostaviše te bez posla i prihoda... Moralo je takoko si ti da sumnjaš u volju Božiju?
To pitanje se uopce ne postavlja, smatra se svog naroda, ne valjda tudjeg narodaKad kažeš patriota, uvek se postavlja pitanje kog naroda?
e vidišNe sumnjam. Bog nam dade Mirka Cvetkovića. I sve one političare od pre, koji izvršiše kriminalnu privatizaciju i ostaviše te bez posla i prihoda... Moralo je tako
To su nam Bogom dani političari priredili. Ko si ti da talasaš?e vidiš
za "žute rupe" u radnom stažu svi nešto ćuru ćutu
ni jajce na Skupštinu da bace?
Brozni, Zloba & Baba Jula, Zlobini podrepaši, dotični (žuti & Co), ovi sada, onda oni naredni, prosto milina.Ne sumnjam. Bog nam dade Mirka Cvetkovića. I sve one političare od pre, koji izvršiše kriminalnu privatizaciju i ostaviše te bez posla i prihoda... Moralo je tako
Ne, kao sto zive u austriji, australiji, svajcarskoj ...Misliš kao što Srbi lepo žive u Kninu, Sarajevu, Prištini?
Gastarbajter ≠ kompaktna, relativno brojna nacionalna zajednica koju oni brojniji percipiraju kao strano telo, čisto da se ne bi otišlo u malograđansku argumentaciju o Srbima koji vole nemački Mercedes - to je bila samo Đinđićeva predizborna demagogija.
Kako se sirila teritorija nego macem?
Recimo da ti zemlju proglase najčistijom na svetu, kao Sloveniju.“Dulce et decorum est pro patria mori” rekao je Horacije
(Slatko je i časno umreti za svoju zemlju.)
Od grčke reči patriotes (Patris –Πατρίς – očevina, domovina, zavičaj ) nastao je i pojam patriota kod nas koji predstavlja onog koji voli svoju zemlju i svoj narod.
U mnogim tekstovima se patriotizam izjednačava sa rodoljubljem. Tako se patriotizam ili rodoljublje definiše kao skup snažnih i iskrenih osećanja ljubavi, poštovanja i privrženosti prema svom narodu, državi, ali sa tim i celokupan etički prostor datog naroda:jezik, i pismo, nacionalna istorija posebno, kultura, tradicija i predanja, nacionalni simboli i tome slično.
Šta po vama u današnje vreme znači biti rodoljub ili patriota ?
I
Da li bi “slatko i časno umrli za svoju zemlju”, kako je rekao Horacije ?