Šta znači biti Mason?

Ja potpuno svesno obožavam Lucifera i tvrdim da to nema nikakve veze sa zlom, a u sebi imam zla koliko i dobra; hrišćanski satana i Lucifer nemaju nikakve veze. Uostalom u Bibliji se Lucifer ama baš nigde ne spominje, ni u pozitivnom niti u negativnom kontekstu.

Pominje se na jednom mestu, ali može da znači mnogo štošta, a može da ne znači ništa. Biblija je pisana za zatucane ljude onog doba, od strane manje zatucanih ljudi onog doba, i zato je toliko protivurečna i kontradiktorna.

Ne vidim čime sam te uvredio, samo sam rekao da zlo mora da postoji da bismo znali šta je dobro, kao i da tama mora da postoji - da bismo mogli videti svetlo. Ja ti upravo objasnih neke stvari.

Nisi mene ali to je nebitno tvoja priroda se ipak oslikava.A inace kad bih ti ja objasnio neke stvari, ako si zaista mason bojim se da bi se zaplakao i upitao sta to uradih.

Zornjaca, lucifer, onaj koji dolazi sa zorom, satana, delfabio, instofelix... sve je to isto, tj. simbolika je ista, najveci pali andjeo kojeg boli sto je zauvek proteran sa neba pa i ljude navodi na greh ne bili mu se pridruzili.

WEISHAUPT, ne znam koji stepen imas u masonstvu ali ja sam recimo citao da samo oni koji su na vrhu znaju da masoni zapravo sluzi Satani. Jesi li cuo za tu teoriju, kako je komentarises?

pa normalno,ne stvaraju se tajne organizacije radi dobra,stvar je jasna
imaju tajni cilj,a da je dobar obelodanili bi ga.A ovako drugima mogu da pricaju price za malu decu.

Ја бих волео да ми неко објасни шта је сврха масонерије, осим нечија жеља да буде тајанствен по сваку цену :)

Ај rotary клуб и сличне организације могу и да разумем - намештају послове једни другима, али ови... :)

Pa već si odgovorio sam sebi,misliš da ovi to ne rade samo mnogo pametnije od ROTARIJANACA.Niko ne zna ko je kome šta uradio i namestio,(pozitivno naravno).Pa zato su i braća.

"Свака масонска ложа је храм религије,а њена учења представљају верско упуство."
(Алберт Пајк,"Морал и догма",стр. 213)
Толко о томе да масонерија није релегија.Наравно да јесте.
Највећи ауторитет масонерије А.Пајк каже да јесте,а нас ће овде да убеђује мали Перица да није.Па,ми смо озбиљни људи.Можемо да мислимо својом главом и направимо избор да ли ћемо веровати икони масонерије и једном од највећих масона свих времена(Пајку) који објашњава суштину своје организациј,или малом Перици.
"Сунце је древни симбол животворне генеративне моћи Божанства."
"Обожавање Сунца постало је основ свих религија древног света."
"Сунце је хијероглифски извор истине, јер је извор Светлости."
"Сунце,његово Свевидеће око,налази се у нашим ложама."
(А.Пајк,"Морал и догма",стр.13 ,593,776,477)
Дакле,овде је недвосмислено назначено да је Сунце симбол "божанства".
Идемо даље...
"Сјајна звезда представља велику Централну Светлост ,коју су као Сунце,обожавали толики народи правог Бога коме се масони клањају."
(А.Пајк,Магнум опус,стр.7)
Овде видимо да је Сунце масонски "бог".Идемо даље...
"Озирис је сам симболизован као Сунце."
"Бог који је дуго познат као Адонај,је супарник Бала и Озириса".
(Пајк,Морал и догма,15,697)
Бал и Озирис(бог Сунца) су пагански "богови"(вавилонски и египатски).Адонај је име за библијског Бога,Творца,Господа.
Даље...
Луцифер,Светлоноша!Чудно и тајанствено име за духа Таме! ... Луцифер,Син јутра!Да ли он носи Светлост?Не сумњајте у то!"

"Ђаво,пали Луцифер или Светлоноша..."
(Пајк,"Морал и догма",стр.321)
Сада је већ разјаснио ко је "светлоноша" и на кога се односи.Дакле,мисли на ПАЛОГ АНЂЕЛА-Луцифера,Сотону...док наш мали Перица масончич "свесно обожава" неког другог Луцифера...:dash:
Немојте се заварати.Сатанисти су научени да лажу и обмањују.Сатанизаму лаж служи као база за своје гадости.
Даље...
"Да,Луцифер је бог,а на несрећу и Адонај је такође бог ... Истинска и чиста филозофска религија је веровање у Луцифера који је једнак Адонају ... Али,Луцифер
бог светлости и бог доброте се бори за човечанство против Адонаја,Бога мрака и зла."
(из писма у којем сатаниста-масон Пајк даје инструкције за 23 светске ложе које је доспело у јавност)
Из овог дела његовог писма видимо да он даје јасна разграничења међу Луцифером и Богом(Адонајом) и тврди да се њихов масонски "бог" бори за човечанство против библијког Бога(Адонаја).
Даље...
"Када масон научи да је кључ ратника одговарајућа примена покретача живе моћи ,научио је тајну свог Заната.Узаврела енергија Луцифера налази се у његовим рукама и пре него што узмогне да крочи тамо или овамо,мора да докаже своју способност да правилно примењује ту енергију."
(Менли П.Хал,масон 33.степена,"Изгубљени кључеви слободне масонерије",стр.48)
Значи,масон је научио свој занат када научи да примењује Сотанину енергију.
"Мрак је,исто као и смрт,симбол иницијације.Управо због тога су све иницијације,у древна времена,одвијале ноћу.Мистерије су одувек биле ноћни обреди.Исти обичај преовлађује у масонерији."
(Алберт Макеј,масон 33.степена,"Симболика слободне масонерије",стр.157)
Човек објашњава да је масонима,као и свим сатанистима и древним паганима(онима који су обожавали Озириса,Бала,и др.),мрак симбол смрти.
"Кандидат се у свечаном присуству смрти заклиње да ће се супротстављати духовном деспотизму и политичкој тиранији.Предузима се симболичка радња да се одбаце сви покушаји било које цркве или државе,чији је циљ разбијање или умањивање човекове слободе или његово деградирањеа,тиме се он одвлачи од духовне моћи његовог избора".
(Хенри Клаусен,масон 33.степена,"Клаусенови коментари",стр.184)
Укратко,у присуству смрти сатаниста се заклиње да ће се борити за "људске слободе".Које људске слободе?Па,каже све које воде ка духовној моћи и његовом слободном избору.Видели смо ко је божанство масонерије и ко може да даје духовну моћ,а поред такве "моћи" можемо само да гледамо какве људи врше изборе по питању начина живота.Па,у том смислу посматрајте данашњи развој концепта политичког либералзма који има за идеју да шири слободно понашање људи да пралтично раде шта им је воља.Ово има за циљ да крши моралне законе.Рецимо,промоција и легализација проституције,тзв.лаких дрога,легализација истополних бракова и дозвола оваквима да усвајају децу и сл.Препознаћете причу малог Перице о том како покушава да релативизује категорије добра и зла.Перфидно,сатанистички.Дакле,у оквиру политичког либерализма,то су садашње вредности америчког и будуће вредности европског друштва у процесу глобализације.

И за крај...
"Није тачно када се каже да један човек,ма колико мали био,не сме бити жртвован другоме ... То је не само превара,већ се убраја у ред најопаснијих превара.Често један човек и многи људи морају,у уобичајеном смислу те речи,бити жртвовани због интереса већине."
(А.Пајк,"Морал и догма",стр.111)
Дакле,они врше жртвовања,као и стари народи у оквиру обожавања својих паганских "богова"(као што је Озирис),не ограничавајући се на то да ли је човек мали или велик.Ово може да се тумачи као алегорија,али ако прочитамо после тога реченицу где се каже да се жртвује и у уобичајеном смислу те речи,онда симболика и двосмисленост нестају.
Иако ја немам сумњу да они жртвују или су жртвовали људе у уобичајеном смислу те речи,данас је присуитан "суптилнији" и разорнији облик жртвовања свом "богу"-ратови,сиромаштво,глад,болести...А,то се може извести из оног дела где каже "један човек или многи људи".Апсолутно недвосмислено.

Дакле,масонерија је чист облик сатанизма.

Poslednja izmena:
Predlažem da uhvatimo jednog masona i dobro ga izanaliziramo. Bojim se da masoni žive u ljudskim glavama budući da je svaki čovek pomalo mason. Samo što su neki moćniji a drugi manje moćni. Ko to ne bi menjao svet kada bi stvarno mogao? Na sreću niko nije uspeo promeniti svet pa koliko nam se činilo mogućim. Sve "promene" su samo frizure. Prava i jedina promena se odvija u svakom od nas.

Ja potpuno svesno obožavam Lucifera i tvrdim da to nema nikakve veze sa zlom, a u sebi imam zla koliko i dobra; hrišćanski satana i Lucifer nemaju nikakve veze. Uostalom u Bibliji se Lucifer ama baš nigde ne spominje, ni u pozitivnom niti u negativnom kontekstu.

Хахаха, ово је добро. Не спомиње се кажеш. Па можда се само име луцифер и не помиње, али се помињу многа друга која се управо на њега односе и свугде где се помиње помиње се само и једино у негативном контексту. На крају крајева, како се отац лажи и може помињати другачије. Само име каже.

Back