Sta znaci biti Hriscanski vernik

" Prema rečima čorđevića, postojeći Zakon o crkvama i verskim zajednicama priznaje pet religijskih zajednica koje su tradicionalne, a one koje nisu priznate tim zakonom su diskriminisane. "U toj segmentaciji postoje dva modela zajednica. Prvo, male verske zajednice su diskriminisane od strane velikih verskih zajednica, crkava, koje njih pogrdno nazivaju sektama. Drugo, male verske zajednice su i na društvenom planu diskriminisane, jer zakon utvrđuje da su dozvoljeni hrišćanstvo, islam, budizam itd, ali ne i male verske zajednice. Sve to je nepravedno, jer je i hrišćanstvo nastalo iz male verske zajednice (dvanaest Isusovih sledbenika). Termin sekta se najčešće upotrebljava u pežorativnom smislu, kad velike verske zajednice i crkve odbacuju male verske zajednice", objašnjava čorđević."

Vernikom se ne moze nazvati onaj koji ne voli ljude - koji ih diskkriminise.

To nazivanje sektom tudje vere je oznaka loseg coveka.

Samo ko ima ljubavi u sebi je tolerantna osoba.

I Samo kod takvih prebiva vera.

Pravi VERNIK se ponasa i misli u skladu sa onim sto kaze Bozja rec Biblija..

Moram ovo da podvlacim jer mnogi ne znaju da je Bozja rec Biblija.

Ona je merilo moralne ispravnosti i VERE.

Jehovini Svedoci su poznati u svetu kao hriscani koji zive u skladu sa svojom VEROM.
Zive u skladu sa Bozjim moralnim principima.
Drze se izvornog hriscanstva'
Proucavaju Bibliju i primenjuju je.

I onda nas koji se drzimo nje napadaju kvazivernici :lol:

I Kome bi smetao moral nego nemoralnima.

A nemoralan covek nije vernik.

Vera podrazumeva srce puno ljubavi .
I Svetost.
Sto podrazumeva moralnu cistocu.

I Jednostavno je
hriscanstvo je sazeto u dve osnovne zapovesti:
Voleti Boga i ljude.

A voleti Boga znaci drzati njegove zapovesti.

Poslednja izmena:
" Prema rečima čorđevića, postojeći Zakon o crkvama i verskim zajednicama priznaje pet religijskih zajednica koje su tradicionalne, a one koje nisu priznate tim zakonom su diskriminisane. "U toj segmentaciji postoje dva modela zajednica. Prvo, male verske zajednice su diskriminisane od strane velikih verskih zajednica, crkava, koje njih pogrdno nazivaju sektama. Drugo, male verske zajednice su i na društvenom planu diskriminisane, jer zakon utvrđuje da su dozvoljeni hrišćanstvo, islam, budizam itd, ali ne i male verske zajednice. Sve to je nepravedno, jer je i hrišćanstvo nastalo iz male verske zajednice (dvanaest Isusovih sledbenika). Termin sekta se najčešće upotrebljava u pežorativnom smislu, kad velike verske zajednice i crkve odbacuju male verske zajednice", objašnjava čorđević."

Vernikom se ne moze nazvati onaj koji ne voli ljude - koji ih diskkriminise.

To nazivanje sektom tudje vere je oznaka loseg coveka.

Samo ko ima ljubavi u sebi je tolerantna osoba.

I Samo kod takvih prebiva vera.

Pravi VERNIK se ponasa i misli u skladu sa onim sto kaze Bozja rec Biblija..

Moram ovo da podvlacim jer mnogi n eznaj uda je Bozja rec Biblija.

Ona je merilo ispravnosti i VERE.

I onda nas koj ise drzimo nje napadaju kvazivernici :lol:

Sta znaci biti Hriscanski vernik ?

Da bi bio spasen covek mora da ispuni sve kriterijume vere.

Da prvo biude covek sazdan od vrlina, da izbegava sve oblike greha i zla.

I da vrsi Bozju volju.

- - - - - - - - - -

Sta znaci biti Hriscanski vernik ?

Imas u Bibliji sve to.

ovo iznad

i zna se kakav je bio Hrist.

takav treba biti covek savrsen, sa vrlinama bez trunke zla.
Hrist je uvek vrsio Bozju volju.
Bog je svet i ko veruje mora biti isto svet
Moralno cist
u mislima postupcima i u celokupnom zivotu.

I mora vrsiti Bozju volju a ne svoju.
A Bozja volja je u Bibliji.

Poslednja izmena:
Znaci gubiti vreme i novac na nebitne stvari

to rade nevernici

- - - - - - - - - -

znaci pobedti greh i preci tu provaliju koja nas deli od vecnog zivota

da, ne zivetu u grehu nego u Bozjoj svetosti.
Biti svet nalik na Boga.

Samo takav covek moze dobiti vecni zivot

koji nam je Bog obecao.

Jovan 3:16

16 Jer Bog je toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Jovan 17:3

3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Jer je plata za greh smrt, aa dar koji Bog daje večni je život preko Hrista Isusa, Gospoda našega
. (Rimljanima 6:23)

Poslednja izmena:
Тачно и извацити сву паханштину од љубљења икона до ношења крста, слављења слава и својих рођандана, проглашавати паламуде за свеце и од њих правити идоле.

Da to je to, izvorno hriscanstvo nema veze sa svim time.

- - - - - - - - - -

Nevernici ne gube vreme na te stvari. Oni imaju pametnije.......npr igraju igrice ;)

jeste jako pametno utroseno vreme :neutral:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

hriscanstvo je sazeto u dve osnovne zapovesti:
Voleti Boga i ljude.

A voleti Boga znaci drzati njegove zapovesti.

(1. Jovanova 5:3) Jer voleti Boga znači držati zapovesti njegove, a zapovesti njegove nisu teške,

Ko dakle odbacuje te zapovesti, ne odbacuje čoveka, nego Boga,
koji vam je i Svetog Duha svoga dao. (1. Solunjanima 4:8)

Iz ovoga proizilazi da VERNIK ne moze biti onaj ko odbacuje Bozje zapovesti.
Bog takvog coveka odbacuje.

pisi sta hoces ko jos tebe cita :roll:

Izvorno hriscanstvo je po uzoru na Hrista iz prvog veka

i sve je zapisano u Bibliji.

Ko zeli da bude pravi VERNIK mora prvo da poznaje Bozju Rec - Bibliju.

Jehovini Svedoci su zato pravi VErnici jer se drze Biblijskog ucenja.
Tog izvornoh hriscanstva.

I to je cinjenica

Poslednja izmena:
pisi sta hoces ko jos tebe cita :roll:

Izvorno hriscanstvo je po uzoru na Hrista iz prvog veka

i sve je zapisano u Bibliji.

Ko zeli da bude pravi VERNIK mora prvo da poznaje Bozju Rec - Bibliju.

Jehovini Svedoci su zato pravi VErnici jer se drze Biblijskog ucenja.
Tog izvornoh hriscanstva.

I to je cinjenica

Nije tacno. :manikir: Nemas pojma. :cao:

Šta ima mene da čita kad nemam tetovaže: nisam tetovirani krmak.

Valjda čita šta napišem.

Opštepoznata je stvar da je Charles Taze Russell bio illuminat i da je sahranjen ispod piramide.

To onda nije ništa izvorno, jer je XIX vek.

Svako za sebe kaže da je pravi vernik. Zašto bih ja verovao JS a ne muslimanu, na primer?

Eto to su činjenice.

Postoje razni tipovi ljudi koji sebe, ili koje drugi gledaju, kao vernike.
Crkva ima svoje standarde, razna crkvena udruzenja svoju pricu, neuki ljudi sta im godi. :lol:

Koji bi po vama bio standard vernistva, odnosno koje kriterijume i uslove covek mora da ispuni da bi se mogo nazvati vernikom i da bi ga Isus primio u Carstvo nebesko? :D

-mala pomoc za temu: :lol:
http://www.vox-magazin.com/ukljucise/2-uncategorised/35-vera-u-boga-ne-zivim-ono-sto-kazem-da-jesam

"Poremećen sistem vrednosti, sve češći razvodi brakova i rizični oblici ponašanja navode nas da se zapitamo kako je moguće da nema korelacije tamo gde bi trebalo da je bude? Ko je onda pravi vernik? Da li mi to, zapravo, ne živimo ono što kažemo da jesmo?"
Sve sto se od vernika zahteva je bezgranicno verovanje u postojnje tog jevrejskog boga i njegovog vanbracnog sina. Naravno, zrtve su obavezne s tim sto u novija vremena niko ne daje zrtve paljenice, vec kes lovu. Za lovu se sve kupuje, i svest i moral i oprostaj grehova. Pogledaj samo ko su srpski svetitelji pa ce ti biti jasno sta se zahteva. Kapiras sta ti pricam?

Nije tacno. :manikir: Nemas pojma. :cao:

Šta ima mene da čita kad nemam tetovaže: nisam tetovirani krmak.

Valjda čita šta napišem.

Opštepoznata je stvar da je Charles Taze Russell bio illuminat i da je sahranjen ispod piramide.

To onda nije ništa izvorno, jer je XIX vek.

Svako za sebe kaže da je pravi vernik. Zašto bih ja verovao JS a ne muslimanu, na primer?

Eto to su činjenice.

sa tobome je besmisleno pricati jer vrtis jedan tekst isti ovde na forumu godinama
tako da pogresno razmisljas

Ja pricam o VERI u Boga a ti o coveku iz ljudskog ugla.

i to zamracenog

Jeste izvorno hriscanstvo jer se to izvorno hircanstvo uci i primenjuje.
Ako uopste mozes shvatiti.

Niko te ne poziva da verujes ljudima niti da ih sledis.
Rasel je samo jedan od izucavaoca Biblije nije Bog.
A ko je on bio ti to ne znas, nisi ziveo sa njim i mrtav je odavno.
A ako te ispunjava da pises lazi o njemu pisi.

Vec Boga upoznaj pa mu veruj ako mozes.

Cinjenice su u Bibliji. Biblija je Bozja rec.

Treba verovati Bogu a ne slediti ljude.

a ti ne iznosis cinjenice nego kojekakve reci

- - - - - - - - - -

Sve sto se od vernika zahteva je bezgranicno verovanje u postojnje tog jevrejskog boga i njegovog vanbracnog sina. Naravno, zrtve su obavezne s tim sto u novija vremena niko ne daje zrtve paljenice, vec kes lovu. Za lovu se sve kupuje, i svest i moral i oprostaj grehova. Pogledaj samo ko su srpski svetitelji pa ce ti biti jasno sta se zahteva. Kapiras sta ti pricam?

Bog je jedan JHVH svih ljudi.
Ne postoji Jevrejski Bog.
Ako se Bog javio Mojsiju nije on Mojsijev Bog.

Bog se ne prisvaja.

On je jedan i sve je stvorio.
On je TVORAC svega sto postoji, celog univerzuma.

Kakve veze imaju spraski svetitelji sa Bogom?

- - - - - - - - - -

А зашто губиш време на вернике?

a ti?

Poslednja izmena:
sa tobome je besmisleno pricati jer vrtis jedan tekst isti ovde na forumu godinama
tako da pogresno razmisljas

Ja pricam o VERI u Boga a ti o coveku iz ljudskog ugla.

i to zamracenog

Jeste izvorno hriscanstvo jer se to izvorno hircanstvo uci i primenjuje.
Ako uopste mozes shvatiti.

Niko te ne poziva da verujes ljudima niti da ih sledis.
Rasel je samo jedan od izucavaoca Biblije nije Bog.
A ko je on bio ti to ne znas, nisi ziveo sa njim i mrtav je odavno.
A ako te ispunjava da pises lazi o njemu pisi.

Vec Boga upoznaj pa mu veruj ako mozes.

Cinjenice su u Bibliji. Biblija je Bozja rec.

Treba verovati Bogu a ne slediti ljude.

a ti ne iznosis cinjenice nego kojekakve reci

Ne piše se “sa tobome”, nego “sa tobom”, i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Sa mnom je “besmisleno pričati” zato što nisam hrišćčanin? Ok, prihvatam jedino ako je iz tog razloga. Nisam i neću niada biti. Ovde sam došao jer sam primetio nebulozu koja se zove “izvorno hrišćansko učenje”, a aludira se na versku zajednicu osnovanu u XIX veku. A osnovao ju je illuminat. Strašno. Zar nije mogao neko drugi da je osnuje, nego je morao baš illuminat? Šta vrtiš godinama? Kakav isti tekst? Zašto pogrešno razmišljaš? Zato što veruješ u gluposti i nebuloze iz knjige čiji autori nisu znali za pola kontinenata na našoj planeti. :rida:

Ti pričaš o veri u boga, jer nisi sigurna postoji li bog, a ja pričam o tome da znam da postoji bog. A čoveku koji je osnovao pomenutu versku zajednicu mogu samo da se rugam.

Očito je tvoj um zamračen, kao i um svih ljudi koji su jurišnici jedne jedine istine. Ja poznajem sve svetske religije.

Izvorno hrišćanstvo nastalo u XIX veku? :cepanje:
Ne znam šta ovo znači: “Ako uopste mozes shvatiti.” Ja sve shvatam, ali ne prihvatam nebuloze. Šta to tačno ne možeš shvatiti?

Ne pada mi na pamet da sledim ljude, naročito ne obrezane jadnike koji su jeli meso, mleko i jaja. Fuj. Ne bih ni došao na ovu temu, ja kao wiccan i paganin, da nisam video kakve se gluposti ovde pišu.

Rasel je samo jedan od iluminata, koji je poslat da osnuje neku versku zajednicu. Mnogo često koristiš reč bog i kršiš zapovest koja kaže ne pominji uzalud ime boga svoga. Kakav ti to odnos imaš sa bogom koji drugi nemaju. Očito nikakav. Ende.

Zna se sa spiska iluminata iz nekih loža, ali i po policijskoj arhivi, jer ga je policija jurila preko cele USa, zbog nekih krivičnih dela

Šta te ispunjava? Zašto pišeš laži o njemu. Opšte je poznata stvar da je sahranjen ispod masonske piramide...

https://www.google.rs/?gws_rd=cr,ssl&ei=m1sbWdbCL8qS6QSF-pfwDg#q=Charles+Taze+Russell+pyramid

Bog se može upoznati preko svih reloigija, ali i preko prirode. U boga veruje onaj ko nije sguran postoji li bog. Ja znam da bog postoji, zato ne verujem. To je viši nivo duhovnosti.

Činjenice su svuda oko nas a ne samo u jednoj knjizi, bilo kojoj, a naročito u Bibliji, čiji autori nisu znali za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik. Nijedna knjiga nije božja reč, naročito ne tako inferiorna kakva je Biblija.

Treba prihvatiti boga i božansku mudrost. Ljude izbegavati u najširem luku. Zašto slediš ljude?

Ja iznosim sve, a ti ništa. Ti ne iznosiš ništa, a naročito ne reči.

Od ove izvale da ja sledim ljude još nisam došao sebi. :cepanje: Valjam se od smeha. :hahaha: To je kao da si mi rekla da ja, koji sam vegetarijanac od 21-ve, vegan u zadnjih 10 godina, a imam 40+, jedem kobasice i salčame. :rotf: Nema šanse. Ja sam mizantrop (ne volim ljude) i ne sledim nikoga. Naprotiv, rugam mse svima.

Ti slediš ljude, i to najgore iz ove ekipe...

Šta mislite ko bi mogao biti pravi avatar (u hinduističkoj filozofiji manifestacija ili inkarnacija božanskog bića u više različitih oblika na Zemlji)? Ili su svi krivi?

Da razmotrimo malo...

Da bi neko doživeo prosvetljenje... morao bi biti neoskrnavljen, znači ne bi smeo biti obrezan i tome slično. Ali, takođe, ne bi smeo ni da se hrani protivprirodno... dakle ishrana bez mesa, mleka i jaja... jer duhovnost počinje sa prirodnom ishranom...

Što će reći... idemo redom...

Krišna... nije bio oskrnavljen (bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan). Nije jeo meso i jaja, ali je (sudeći prema Vedama) pio mleko i jeo mlečne proizvode. Da ne govorimo o tome da je vodio ratove i učestvovao u njima. I imao jako mnogo žena i dece.

Buda... nije bio oskrnavljen (bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan). Nije jeo meso, mleko i jaja. Nije učestvovao u ratovima. Nije imao decu.

Isus... bio je oskrnavljen (bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan). Jeo je meso (prema Bibliji), i to ribu i jagnjetinu, i pio mleko. Nije učestvovao u ratovima. Imao je decu, sa Marijom Magdalenom, ali to hrišćani ne žele da priznaju, pa su jevanđelja koja govore o tome izbacili iz Biblije.

Muhamed... bio je oskrnavljen (bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan). Jeo je meso kamile i ovce, pio kamilje mleko i jeo nojeva jaja. Vodio je ratove i učestvovao u njima. Imao je decu.

Ja nabrojah četvoricu najpoznatijih avatara. Vi dodajte još nekoga ako mislite da ovo nije dovoljno. Definitivno, niko od njih nije došao iz istog izvora, jer su propagirali različite ideje. I definitivno su, pretežno, kao i ostali ljudi njihovog doba, bili slabi... i zbog nekih slabosti nisu mogli doživeti prosvetljenje.

Od svih pobrojanih... ispade da je Buda najbolji. Verovatno i jeste. Namaste.

Jedino je Buda imao muda da se ne poistoveti sa bogom. Ostali su “bili bogovi”... ili “božji sinovi”... ili “božji proroci i poslanici”... tuga jedna... Prosvetljen čovek se ne busa u grudi da je prosvetljen. Namaste.

Ko god se obreže (jer smatra da je bog učinio grešku u anatomiji - pa se on drzne da je ispravi), i ko god jede meso, mleko i jaja - ne može doživeti prosvetljenje, pa samim tim ne može biti ni avatar. Konzumacijom mesa, ljudi koji ga konzumiraju unose u sebe strahove koje životinja nabija u meso u trenutku klanja. A strah je najprizemnija emocija. Sa strahom (gomilom strahova) nema prosvetljenja. I tačka. Dakle, ne radi se ni o kakvim ličnim željama i potrebama, već o prirodnom zakonu. Šta će bilo kom prosvetljenom pojedincu, koji ne konzumira meso, mleko i jaja, odnosno ne unosi u sebe strahove i bolesti poklanih životinja, bilo koji „božji sin“, „božji prorok“, ili bilo kakav „guru“ koji jede meso, mleko i jaja, a uz to je još i bogoborno, bogohulno i protivprirodno obrezan?

Poslednja izmena:
Postoje razni tipovi ljudi koji sebe, ili koje drugi gledaju, kao vernike.
Crkva ima svoje standarde, razna crkvena udruzenja svoju pricu, neuki ljudi sta im godi. :lol:

Pogledajte prilog 440624

Koji bi po vama bio standard vernistva, odnosno koje kriterijume i uslove covek mora da ispuni da bi se mogo nazvati vernikom i da bi ga Isus primio u Carstvo nebesko? :D

-mala pomoc za temu: :lol:
http://www.vox-magazin.com/ukljucise/2-uncategorised/35-vera-u-boga-ne-zivim-ono-sto-kazem-da-jesam

"Poremećen sistem vrednosti, sve češći razvodi brakova i rizični oblici ponašanja navode nas da se zapitamo kako je moguće da nema korelacije tamo gde bi trebalo da je bude? Ko je onda pravi vernik? Da li mi to, zapravo, ne živimo ono što kažemo da jesmo?"
Ljubav prema drugima. Ne samo prema ljudima, ljubav prema životinjama, biljkama. Ljubav koja se daje, to je i jedina prava ljubav....

odlican tekst http://www.vox-magazin.com/ukljucise/2-uncategorised/35-vera-u-boga-ne-zivim-ono-sto-kazem-da-jesam

- - - - - - - - - -

Arijana i njeni JS su maciji kasalj u odnosu na druge verske zajednice, a posebno u odnosu na pravoslavlje katolicizam i islam. Hohcu reci neuporedivo su korektniji i moralniji od ostalih hriscanskih i islamskih verskih zajednica. Nazalost, jednog dana, ako i kad postanu mocni, i oni ce se brzo izkvariti.

sto bi se iskvarili :)

Pravi vernici se ne kvare.

Hvala na tvojoj konstataciji za JS :)

- - - - - - - - - -

Ljubav prema drugima. Ne samo prema ljudima, ljubav prema životinjama, biljkama. Ljubav koja se daje, to je i jedina prava ljubav....
da ljubav

e super sad u duhu ljubavi pogledaj iznad post 42 od Zorana i vidi jel ista tu normalnog ima i sa gomilom uvreda

Poslednja izmena:
odlican tekst http://www.vox-magazin.com/ukljucise/2-uncategorised/35-vera-u-boga-ne-zivim-ono-sto-kazem-da-jesam

- - - - - - - - - -

sto bi se iskvarili :)

Pravi vernici se ne kvare.

Hvala na tvojoj konstataciji za JS :)

- - - - - - - - - -

da ljubav

e super sad u duhu ljubavi pogledaj iznad post 42 od Zorana i vidi jel ista tu normalnog ima i sa gomilom uvreda

Misliš da se bilo ko može natrati da voli pa makar i pod pretnjom. Ljubav se nemože uslovljvati ni sa čim.

Znaci gubiti vreme i novac na nebitne stvari

Da tako zaista mislis ,ne bi se motao svakodnevno po ovom forumu.
lazes samog sebe.

- - - - - - - - - -

to rade nevernici

- - - - - - - - - -

da, ne zivetu u grehu nego u Bozjoj svetosti.
Biti svet nalik na Boga.

Samo takav covek moze dobiti vecni zivot

koji nam je Bog obecao.

Jovan 3:16

16 Jer Bog je toliko voleo svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Jovan 17:3

3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Jer je plata za greh smrt, aa dar koji Bog daje večni je život preko Hrista Isusa, Gospoda našega
. (Rimljanima 6:23)

Zasto ne pise stvorenoga, nego rodjenoga?I to pise JEDINOG RODJENOG?
Govori li ti to sta?

Back