Sta za vas znaci rec DRUG???

Drug aka prijatelj je osoba koja zna da ceni prave vrednosti u životu, bude uz mene u dobru i zlu, ubek objektivna, i iskrena. Koja se ne libi da mi bilo šta kaže u facu, ali koja bi dala ruku za mene, ukoliko je potrebno. Takav sam ja prijatelj, te tako od svojih pravih prijatelja očekujem makar toliko.

Ja jednu devojku zovem DRUG...ne znam zasto...nije zato sto smo dobri prijatelji vec zato sto je volim i ali ne mogu da budem sa njom to nam okolnosti ne dozvoljavaju...sve bih ucinio da ovu situaciju promenim ali sta ces kad neko nema srece onda...
shibby

Hehe.Odlicno je opisao.To sto jmarina ne shvata- to je njen problem.Poruka je odlicna.

Drug mi je neko kome mogu da verujem i da kazem sve tajne (al da ne kaze drugima); da nije previse dosadan i zahtevan; da me razume kad ne mogu nesto da uradim

mada ovakav ne postoji :(

Weruj mi da postoji.... Moj najbolji drug ide u Bg u sql,u pitanju je Vojna gimnazija, a o5 stignemo i da se widimo ,popricamo,da kazemo apsolutno swe jedan drugom bez ikakwog straha da ce to sto smo rekli jedno drugom procureti negde u drustwu...:heart::heart::heart::heart::heart:

drug- osoba pred kojom mozes da budes svoj
pred kojom nema glume i nema foliranja
osoba sa kojom se kapiras i kojoj ne moras nista da dokazujes
neko ko te ne procenjuje i ne ocenjuje na svakom koraku..
neko s kim mozes i da popijes pivo i odcutis dva sata bez neprijatne tisine da popusis buksnu i da odes na prepodnevnu kafu
po mojoj slobodnoj proceni, drug moze biti samo muskarac.

devojke se zamisli nazivaju drugarica, i moram da kazem da je pojam drugarice potpuno drugaciji od pojma druga u svim svojim elementima

drugarica je osoba sa kojom je sve pod znakom MORANJA
vi MORATE da se cujete svaki dan i ona MORA PRVA da sazna s kim si se i kako provela sinoc
vi MORATE barem jednom nedeljno da odete na kafu i ogovarate ostale drugarice
i apsolutno MORATE da budete u bolesno zavisnom odnosu na relaciji lljubav mrznja zavist
ti pred njom MORAS bar malo da se foliras jer je ona zensko i non stop te procenjuje i ocenjuje
i ti pre svega apsolutno MORAS da lecis njene komplekse na sebi i jos vise od toga MORAS OBAVEZNO BAR DVA PIT DNEVNO DA JOJ DOKAZUJES SVOJE PRIJATELJSTVO

i da ne zaboravim: na iskrenost odmah MORAS da zaboravis

Lepo pitanje. To je neko ko nece da se naljuti ako ga ispalis, obmanes, zaboravis da mu cestitas rodjendan, a mozes uvek da ga pozoves zbog nekog razloga, od toga da ga pitas da li zna nekoga ko izdaje stan, preko toga da upoznate njegovog druga sa tvojom drugaricom jer ona nema decka ni on devojku, i preko toga da izadjete zajedno u kafic, do toga da ti pozajmi pare.

Drug je osoba sa kojom sam bio ili jesam u prilici da razgovaram o dubljim, ličnijim stvarima, osoba pred kojom ne moram da se foliram, osoba sa kojom imam neki... Bliži kontakt nego sa ljudima koje poznajem i porazgovaram tu i tamo. Dakle, D. iz odeljenja, sa treninga, iz osnovne...
Najbolji prijatelj je već nešto sasvim drugo...

Drug je neko kome mogu sve da kazem, a da me ne osudjuje. Koji moze meni sve da kaze, a da ga ja ne osudjum. U svakom slucaju mozemo medjusobno da se kritikujemo jer je to jedini nacin iskrenosti. Drug je neko ko nema masku, ko ne trazi korist, a ko je uz tebe i u dobru i u zlu. :-)

Znaci da je to osoba muskog pola koja me posle odredjenog vremena nece muvati ili mi izjaviti ljubav... :)

Nista vise od toga. Tako se to izvodi. Drug je nista vise od toga ako te neko pita i tacka. I stvarno, sa nekim drugovima je tako, oni su ti kao braca. A sa nekima nije. Ali to ne priznajes ni za zivu glavu. Drug je kao brat. Nema poremecene percepcije. Vidis ono sto vidis. Ako izgleda kao da ti je drug onda ti je drug.

Back