Ribar
Poznat
- Poruka
- 9.164
Da li je cena proizvoda samo meni značajna?
Šta hoću da kažem?
Ako imam 22 dinara, može neko da mi nudi savršenu stvar za 23 - ne vredi! Neću da je kupim jer ne mogu da platim! Svako ubeđivanje prodavca da je stvar zaista savršena, ispitana i da su svi oko mene kupili, samo je uzajamna gnjavaža. Nemam 23 dinara i to je kraj svake priče!
Kada sam (poodavno) išao u Nemačku, najčešće sam kupovao alat. bio sam oduševljen što je svaka alatka istaknuta u izlogu imala jasno istaknutu cenu! Bilo je veoma lako da se odlučim da li da uopšte uđem u prodavnicu ili ne.
Više ne idem u Nemačku, kupujem ovde. Najčešće prvo pogledam na internetu.
Pogledam, vidim ono što mi treba, ima sve podatke osim cene!
Pa kako postavljači sajta misle da prodaju svoju robu? Poklanjaju?
Kada nađem podatke o ceni ima smisla da razgledam dalje. Ako cene nema - idem dalje!
Neisticanje cena posmatram kao neku vrstu prevare ili prevarantstva. Ako je sve pošteno zašto bi cena bila tajna?
Šta za vas znači cena nekog proizvoda i da li vam išta znači?
Možda ima kupaca kojima cena ne znači ništa ali ne verujem da ih ima mnogo.
U svakom slučaju, ja taj nisam!
Šta hoću da kažem?
Ako imam 22 dinara, može neko da mi nudi savršenu stvar za 23 - ne vredi! Neću da je kupim jer ne mogu da platim! Svako ubeđivanje prodavca da je stvar zaista savršena, ispitana i da su svi oko mene kupili, samo je uzajamna gnjavaža. Nemam 23 dinara i to je kraj svake priče!
Kada sam (poodavno) išao u Nemačku, najčešće sam kupovao alat. bio sam oduševljen što je svaka alatka istaknuta u izlogu imala jasno istaknutu cenu! Bilo je veoma lako da se odlučim da li da uopšte uđem u prodavnicu ili ne.
Više ne idem u Nemačku, kupujem ovde. Najčešće prvo pogledam na internetu.
Pogledam, vidim ono što mi treba, ima sve podatke osim cene!
Pa kako postavljači sajta misle da prodaju svoju robu? Poklanjaju?
Kada nađem podatke o ceni ima smisla da razgledam dalje. Ako cene nema - idem dalje!
Neisticanje cena posmatram kao neku vrstu prevare ili prevarantstva. Ako je sve pošteno zašto bi cena bila tajna?
Šta za vas znači cena nekog proizvoda i da li vam išta znači?
Možda ima kupaca kojima cena ne znači ništa ali ne verujem da ih ima mnogo.
U svakom slučaju, ja taj nisam!