Šta Vedrana Rudan zamera novim majkama

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.366
281031_screenshot-2_ls.jpg


Vedrana Rudan o svom životu, majčinstvu, deci i unucima uvek govori realno i do koske ogoljeno, što joj daje pravo da priča i o tome kako vidi današnje majke:
"Meni to moderno majčinstvo toliko ide na živce. Taj feminizam koji nije uopšte feminizam. To je nekakva poza kojekavih influenserki koje misle da je trendi boriti se za ženska prava a pri tome pokazati i gole noge. Ja to osuđujem. Osuđujem i mlade majke koje svoju decu doživljavaju kao projekat ili kao izvor bogaćenja.

Te majke, nemajke toliko uništavaju privatnost svoje dece da bi sebe istakle, ali ja znam iz iskustva da je majčinstvo krvavi posao i da ti ne možeš okolo da se slikaš gole guzice i klepetat o majčinstvu i biti istovremeno i majka. To jedno drugo isključuje.

Dakle, ti možeš govoriti o majčinstvu da bi prodala neka kolica ili dudu, ali sigurno dve tri žene koje nemaju nikakva ljudska prava brinu o tom tvom nesrećnom detetu.
To je jedno licemerje. Žene su postale nekakve hodajuće reklame, naduvane i izobličene lutke i sve ono protiv čega sam se ja borila. Ali mislim da se tu više ništa ne može popraviti. Žene su prestale da budu osobe, a postale su igračke u rukama kapitala i muškarca."
link
 

Back
Top