Šta vas nervira kod ljudi

a kad se zavrsila pandemija naprasno (cim je poceo rat u Ukrajini), puj pike ne vazi..
mada sam tacno znala ko ce od kolega biti vakser, mada bio je mali broj srecom..
Око мене било је 30% ваксера, 30% оних који нијесу хтјели да добију али се прикључили ваксерима (и нас заебали), и 30% нас који нијесмо хтјели по цијену живота.
Да, најприје су имали ковид па онда Украјину. Исто смеће.

То су такве бизарне ствари догађале се сваки дан да је то било тешко и повјеровати (а стварност). Како реко, више ме не чуди како су десетине милиона људи побијене у Совјетији. Не чуде ме ни зликовци који су убијали нити овце које су ишле саме на клање најмасовније што је било могуће. Сами на своје клање. Изгубио сам сваку вјеру у људе.

Nerviraju me grebatori. Daj cigaretu, zaboravio sam da kupim, može li jedna cigareta, odvikavam se, pa ne kupujem, vratiću ti...
Hajdemo na brzinsku kafu, sjednemo, popijemo i kada dođe konobar prave se ludi, ja platim.
Imaš ovo, daj ono, vratiće, samo dok...

Iskreno
kad sam bio tinejdzer
mnogo me nervirala dvolicnost
pa onda slatkorecivost pa ogovaranje itd
Sad me nist vise ne nervira
ali smeta mi i dalje mnogo toga kod ljudi
a najvise bez konkurencije
mentalitet copora ili stada u zavisnosti od okolnosti
to kolektivno napadanje nekoga jer tako svi rade onako bez upotrebe mozga
ili to beslovesno hodanje tudjim stopama u provaliju jer eto svi idu u nekom pravcu.

Da li je prostakluk nastao zbog mentaliteta ljudi, ili društvo ima veliki uticaj?
Previše je tu faktora uticalo, mislim.
Sklona sam da verujem u sve moguće teorije zavera po tom pitanju, počev od one da se primitivnim jedinkama lakše upravlja.
Ne znam kako drugačije sebi da objasnim da je normalno da su osobe koje nemaju nikakve moralne kompase danas osobe od "kredibiliteta".

Back