Šta vas je danas oduševilo?

Poluga je napravljena topljenjem zlata koje je ranije bilo kupljeno kao stomatološki materijal, ali je do danas ostao neiskorišćen, navodi se u detaljima oglasa.

Od 344,88 grama zlata koliko je ukupno teška poluga 274,24 grama je finoće 999,9 dok je ostatak finoće 797,51 (nešto više od 18 karata) o čemu postoji izveštaj Zlatare Majdanpek, u kojoj je zlato pretopljeno u polugu.
Interesantno...Ni čistoća nije mala

Konačno se ošišao...:)
554800_151287798375615_1979602035_n.jpg

Ja bih ovo najpre napisala na temi - šta vas je danas zbunilo, al' pošto te teme nema, ondaK ću ovde.
Krenem ja jutros sa bebaćkom u nabavku i ponesem 3 000 dindži ( ne, nisam ponela više, to je sav kućno-porodični kapital bio u tom trenutku, tj. nisam ni mogla da ponesem više ) Kupimo jaja za Uskrs, kupimo hleb, mleko i tako još neke potrepštine.
Malopre uzmem novčanik, rekoh, hajde da se presaberem, da vidim čime raspolažemo do plate... i imam šta da vidim - ja u novčaniku imam 3 250 dinara! :eek:
Odakle mi - nemam pojma!
Da li mi je ona bakuta dala jaja i vratila kusur, a u kusuru i moju hiljadarku, ili su to uradili u pekari, ili u onom diskontu mleka - ne znam. Da znam ko se zeznuo, išla bih da vratim, da ne pravim ljudima minus, pogotovo ako je to ona bakuta što prodaje jaja. Od nje stalno uzimam, tj. na svim tim mestima stalno pazarim. :think: Ne'm pojma.
Uglavnom, ja doneso' bakaluk i pare. Profitirala u kupovini :lol:

Back