Sta Vama znaci ljubav?

b3faded721b30137f5afaeb45ae12326.gif

ako jednom vidis mariju

ne pitaj zasto godine
prolaze u jednom danu
ne trazi moje osmehe
kad znas da necu biti tvoj

ako jednom vidis mariju
ti joj reci da je volim
ako jednom vidis mariju
ti joj kazi za moj bol

ne cekaj nocu satima
da vidis povratak moj
ne trazi da se vratim ja
kad znas, ne mogu biti tvoj

url

love is the arrow

so many miles it seems
nothing can come between, your life and mine
before the ink is dry
i feel just you and i, inside my mind

love is the arrow, fly straight and true
Into this deep and fallow hart
what am i to do
what am i to do

another world to spin
a distant tide come in, they always do
a mother holds the son
a lover waits alone, like me for you

love is the arrow, fly straight and true
Into this deep and fallow hart
what am i to do, what am i to do

into the highest cloud
before a word is spoken
beyond the slighest doubt
before the dream is woken

Ljubav je Ljubavi dovoljna...ona ne trazi nista za uzvrat...ona ne poseduje niti moze biti posedovana...
Ljubav ne procenjuje,ne meri,ne trazi nista za uzvracanje...Ljubav samo JESTE...
sve je Jedno poteklo iz Jednog Izvora...sve kapi na kraju jedno more tvore...jedno jedinstveno...more Ljubavi...zato,otvorite svoje srce i kapnite svojom kaljicom dushe u njega...i postanite to sto JESte...

O LJUBAVI I MRŽNJI

Andrić
Ono što je najlepše na iskrenoj i dubokoj ljubavi ,na kojoj je sve lepo,to je da u odnosu prema onome koga volimo ni jedna naša mana ne dolazi do izraza.Mnogo šta što je zlo u nama iščezava,a ono što je dobro utrostruči se.
Ani Vivanti
U ljubavi uvek treba opraštati ,ali naročiti treba zaboraviti da smo oprostili.
Art Bačvold
Ljubav je laka psihička bolest koja se uspešno leči brakom.
Bataj
Ljubav je samo krik pobune protiv praznine života.
Bertrand Rasel
Bojati se ljubavi znači bojati se života,a oni koji ga se boje već su tri puta mrtvi.
Dante
Ljubav ima dve pratilje-Dobrotu i Strpljivost.
De Tal
Ljubav je istorija života žene,a epizoda u životu muškarca.
Dučić
Ljubav je najveće nespokojstvo i nasilje nad sobom i drugima.
Dučić
U ljubavi se oseća više nego što treba,pati više nego što se misli,sanja više nego što se živi, i kaže i ono u šta ni sami ne verujemo.
Egziperi
Ljubav se ne isplati-što više daješ više si ostavio.
Gete
Ljubav se isprva naziva poverenjem.
Grosberger
Ljubav je onaj predivan dar da nekog sagledamo kakav on nije.
Igo
Čudna stvar-prvi znak istinske ljubavi u mladića je stidljivost,a u devojke smelost.
Ikbal Muhamed
Ljubav se nikada ne rađa u zloj duši.
Nušić
Prva ljubav je opasna samo kada je i poslednja.
Orson Vels
Platonska ljubav je kao i kurs skijanja na suvom.
Rable Francis
Ljubav mladića dolazi iz punog srca,a ljubav zrelog čoveka je često posledica punog stomaka.
Šiler Kad mrzim,oduzimam sebi nešto-kada volim postajem bogatiji za ono što jesam.
Vilijams Svi mi iskorišćavamo jedni druge i to nazivamo ljubavlju.Nemogućnost da se međusobno iskorišćavamo nazivamo-mržnjom.

pleuzq6.jpg

Velika je razlika između ljubavi i zaljubljenosti. Iako često ljubav ne kuca na vrata, iznenadi nas kad to ni najmanje ne očekujemo. Upravo je u tome čar, ne znamo ali priželjkujemo. Kad gubimo nadu, juri za nama i zarobljava nas.. Vrijedi i ona, da je ljubavni pogled duga priča. Kolko možemo pročitati iz nečijih očiju? Kolko nam nečije oči odaju o toj osobi? Oči.. ogledalo duše.. i više ništa nije potrebno reći. Ljubav je ta koja izaziva sjaj u nečijim očima, i upravo taj sjaj izraz je onoga što nam srce želi reći. Srce skriveno duboko u nama, srce koje osjeća, voli ali često ga i boli. No kad je u srcu plamen, neizbježno je i to da će neka iskra izletjeti i na usta.. nismo ni svjesni jačine ljubavi i svega što smo u stanju napraviti. I kad sebe volimo istinski, ne volimo samo sebe. Volimo i one koje bi morali mrziti a to jednostavno nismo u stanju. Volimo i shvaćamo sve oko sebe, ili se barem trudimo shvatiti i pomoći. Ljubav je zaista neobična, patimo li ili samo volimo, neizmjerna su čuda koja ona čini. Iako smo ponekad u "banani" i čini se da svijet propada i da ne volimo sebe, to nikad nije tako. Svatko tko se pronalazi u ovim riječima voli sebe prije svega, a još više od toga voli i druge. Kad volimo, smijemo se. Kad volimo, jaki smo. Kad volimo, nitko nam ništa ne može. Jer kad volimo, sretni smo i nepobjedivi. Kad ljubimo - ljubimo usprkos nečemu a ne zbog nečega. Ne vidimo nečije mane, dapače, upravo su nam te mane privlačne i slatke. Ne volimo nekoga zbog nečega što on ima ili dobiva, nego zbog toga što on jest. Volimo ga zbog njegova velikog srca. Zbog duše koja nije u stanju učiniti nekome nešto nažao.. Volimo ga jer je taj netko nama poseban, i nije bitno jel taj netko poseban i drugima. Najvažnije je ono što osjećamo mi a ne netko drugi. Kad je netko pozitivan i vjeruje u sebe i u druge onda to nešto i znači. Kad se netko smije i kad nema razloga za to, vjerojatno ipak postoji neki mali skriveni izvor tog smijeha.. Ili pa postoji nešto puno dublje, nešto što puno više znači. Ljubav je vatra.. da.. plamsa se i širi.. jača i razvija se.. Samo postoji jedan problem, nikad se ne zna hoće li ta vatra zagrijati naše srce ili zapaliti kuću ?!? Ljudi uspoređuju ljubav s ratom.. malo neobično.. ali ima nešto u tome.. Jer kao i rat, lako ju je započeti ali teško zaustaviti.

... 5 istina ...
1. "Upravo zato što je tako topao, OSMIJEH je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu."
2. "Kome se ljubav smije, taj poznaje samo ŠALU i RADOST."
3. "Ljubav kod muškaraca ulazi u OČI, a kroz UŠI u ženu."
4. "JEZIK LJUBAVI nalazi se u očima."
5. "U ljubavi i ratu sve JE dopušteno."

I za kraj, znate li razliku između zrele i nezrele ljubavi???
Nezrela ljubav kaže: volim te jer te trebam.
Zrela ljubav kaže: TREBAM TE JER TE VOLIM

6c2d5b2faac2379cb42a7941e2580715.gif

Njegovo ime
njegovo srce
osecati njegovu blizinu
osecati njegovim osecajima
mislima se doticati
pomesati sve nase boje
njegova ljubav koju mi nesebicno daje -on =ja =MI
Osecati to sto osecam i voleti ceo svet .... a na prvom mestu njega !

Zapevaj našu pesmu,
meni i tebi reeči poznate,
čekam te, na starom mestu,
tamo gdje LJUBAV POČINJE.

Zapevaj našu pesmu,
meni i tebi reči poznate,
čekam te, na starom mestu,
tamo gde LJUBAV POČINJE.

Ako nekoga volis
voli ga polako
jer sve sto ide brzo
ide naopako