Ne znam sto se ovi nasi uopste petljaju oko tako malog kredita sa tim svim strancima.
Jedino ako je uslov da firme koje rade moraju da imaju neki stranjski sertifikat, a da se on dobija bas od banaka. Malo cudno mi to sve zvuci.
Elem, favele... Nije bas ljubazno samo ih isterati, mora da postoji neko drugo resenje. Cudi me i sva ta buka i zbrka oko tih nekih organizacija koje kao podrzavaju Rome. Gradonacelnik je cesto u sukobu sa takvim organizacijama. A spore se oko nekakvih prava i kojecega jos, nije mi bas sve jasno.
Nekakvo resenje, cak veoma dobro obzirom na nase mogucnosti, jesu ti kontejneri koji se postavljaju. Uporedjujuci njih, koji su bar cvrst krov nad glavom, sa onim nehigijenskim cudom u kome su ranije bili, to je deset kategorija bolje.
To sto je neko slagao Rome da ce dobiti zidani stambeni prostor - verujem da toga nema ni u Svajcarskoj. Pa po tome bih i ja mogao da trazim. Eto, nisam vlasnik nijednog stana pa nek mi poklone neki... Moze dvosoban, nisam mnogo zahtevan...
Ono sto grad uglavnom spominje i sa cim se prilicno slazem je da Romi moraju da budu uvedeni i neki red. Da rade legalno po firmama (i da se bave uglavnom onim cime su i do sada), da deca idu u skolu i slicno. Dok se ne opismene nema im napretka, i to ce svako razuman potvrditi.
Mozda je problem sto su oni od svih naroda ovde najmanje u sistemu. Ali, kako svi, tako ce i oni morati. Ne mogu da budu van sistema.