Sta uraditi kad nam neki autoritet upropasti reputaciju?

Kako nastaviti dalje? Mislim da je jako tesko.
Povučeš se dok ne shvate, najbolje.
A shvati se sve, pre ili kasnije.
Štaviše, ako se boriš da dokažeš samo još više toneš, to ti je kao živo blato.
Nepravde na sve strane. Tvoje teme su baš teške, mislim teške u smislu da uglavnom sve što možeš da uradiš je čekanje, čekaj da ti lice više ne bude "baby", sad čekaj da ljudi otvore oči i da shvate da ti je neki autoritet smestio neku priču...jao.
Strpljenje, a budimo iskreni, strpljenje je gubljenje vremena mladim ljudima.
Šta da ti kažem, nadam se da ne pitaš za sebe nego onako.

Povučeš se dok ne shvate, najbolje.
A shvati se sve, pre ili kasnije.
Štaviše, ako se boriš da dokažeš samo još više toneš, to ti je kao živo blato.
Nepravde na sve strane. Tvoje teme su baš teške, mislim teške u smislu da uglavnom sve što možeš da uradiš je čekanje, čekaj da ti lice više ne bude "baby", sad čekaj da ljudi otvore oči i da shvate da ti je neki autoritet smestio neku priču...jao.
Strpljenje, a budimo iskreni, strpljenje je gubljenje vremena mladim ljudima.
Šta da ti kažem, nadam se da ne pitaš za sebe nego onako.
Naravno da pitam za sebe... jesam se povukla ali sta vredi? Bila sam popularna i voljena od svih, a onda mi je ta zena zivot, dobro, celo teenage doba, upropastila. Terala me da polazem, da se ispisem, pred svima me kaznjavala i predstavljala me kao glupu i jadnu osobu. I odjednom sam sasvim sama. Podrska od porodice - nikakva.

Da nema foruma nikad ne bih saznala koliko su ljudi glupi i razmazeni. Naravno mislim na osobe koje su me pljuvale na prethodnim temama. Ne daj boze nikom ovakvo okruzenje i tretman od ljudi.

Naravno da pitam za sebe... jesam se povukla ali sta vredi? Bila sam popularna i voljena od svih, a onda mi je ta zena zivot, dobro, celo teenage doba, upropastila. Terala me da polazem, da se ispisem, pred svima me kaznjavala i predstavljala me kao glupu i jadnu osobu. I odjednom sam sasvim sama. Podrska od porodice - nikakva.

Da nema foruma nikad ne bih saznala koliko su ljudi glupi i razmazeni. Naravno mislim na osobe koje su me pljuvale na prethodnim temama. Ne daj boze nikom ovakvo okruzenje i tretman od ljudi.
Malo trolanja ne skodi. Ne shvacaj previse ozbiljno forum. To ti je moj savjet :)

Sta se tice teme s godinama ces ojacat i samo se nadam da neces postat kao oni. Sa srecom.

Previdela sam komentar Antihejtera, da je borba živo blato. Stvarno jeste. I nije bitno ko je u pravu. Kad se autoritet uroti protiv tebe nema ti spasa. Zao mi je samo sto je nisam na vreme zajebala ispred svih. Toliko sam bila zbunjena i razvaljena psihicki. Ni sad nisam mnogo bolje.
Tako nešto. Brzo učiš o životu, prijatno me iznenadi kako ekspresno kapiraš. :ok:

Ako te je okruzenje odbacilo - to nije zato sto nemaju dobro misljenje o tebi nego zato sto se plase.
Tako da nemas za cim zaliti.
Ako si se povukla dosta je bilo povlacenja, vreme je da izadjes iz skrovista i osmislis svoj zivot, pocnes malo da citas i pronadjes za sebe neke principe kojih ces se drzati. Jednostavno da prestanes da glumis zrtvu.

Ako te je okruzenje odbacilo - to nije zato sto nemaju dobro misljenje o tebi nego zato sto se plase.
Tako da nemas za cim zaliti.
Ako si se povukla dosta je bilo povlacenja, vreme je da izadjes iz skrovista i osmislis svoj zivot, pocnes malo da citas i pronadjes za sebe neke principe kojih ces se drzati. Jednostavno da prestanes da glumis zrtvu.
I ja mislim tako, mada ne znam kako da 'izadjem iz skrovista'.
Ubr na sta mislis 'plase se'?

Pod plase se mislim prvenstveno da ne dodju u tvoju poziciju - toga se najvise plase. Jer nije lako a i ne zele da izgube naklonost koju navodno one imaju a ti nemas.
Kako izaci iz skrovista - hm treba samopouzdanja ali problem je sto je ono naruseno. Sad jedna opcija je da izadjes iz tog okruzenja i da potpuno negde drugde nadjes posao. A druga opcija je da i ti postanes drska i bezobrazna, na ponizenjem uzvracas ponizenjem, na grubu rec grubom recju i tako...kontriras dok se neko ne umori i pri tome ne pokazujes strah

Pod plase se mislim prvenstveno da ne dodju u tvoju poziciju - toga se najvise plase. Jer nije lako a i ne zele da izgube naklonost koju navodno one imaju a ti nemas.
Kako izaci iz skrovista - hm treba samopouzdanja ali problem je sto je ono naruseno. Sad jedna opcija je da izadjes iz tog okruzenja i da potpuno negde drugde nadjes posao. A druga opcija je da i ti postanes drska i bezobrazna, na ponizenjem uzvracas ponizenjem, na grubu rec grubom recju i tako...kontriras dok se neko ne umori i pri tome ne pokazujes strah
Definitivno se plase te pozicije... ne znam... ja sam nabedjena da sam ispod ostalih... ali bitna je svest. Za pocetak.
I da, plasljiva sam... i dobrica.... ne valja to...

Ne to su dobre osobine, zasto odmah ne valja. One su te koje to podcenjuju jer su zlobne i pakosne i prosto imaju potrebu da nekog ponize da bi svoj ego uzvisile. Tako da treba da postanes malo drska, i da prosto odgovaras na taj nacin iz pozicija osobe koja je pametnija. I da se naravno ponasas kao da te nista ne dotice. A znas kada te nece doticati - kada ne budes vise osecala potrebu da budes prihvacena, kada ti ne bude stalo da te cene i vole, kada jednostavno prestane da ti bude vazno sta drugi misli ... tako da moras poraditi na sebi. Sesti i resiti to sama sa sobom.
Nije ti potrebno nista od njih, tako da se ponasaj prema njima kao prema strancu koga vidis prvi put.

Daj, nemoj je strašiti. Devojka je student, nije neka koja živi na ulici i jede jednom dnevno pa da se plaše, siromaštva se svi najviše plaše kao da je smrtna zarazna bolest, ovde u pitanju nije to.

Drugo- savetuješ je da počne da se ponaša kao "ženturače sa pijace", koje uvrede, koja poniženja, još za kosu da se počupaju?!

Pandice, nikako to. Budi ponosna, makar sama hodala, hodaj dostojanstveno, uzdignute glave, šta čuješ neka "na jedno uvo uđe, na drugo izađe", što znači da ne lupaš glavu o tome šta pričaju.

Drugo- savetuješ je da počne da se ponaša kao "ženturače sa pijace", koje uvrede, koja poniženja, još za kosu da se počupaju?!
Ako tako zvuci ono sto sam napisala, onda je pogresno protumaceno. Nije mi namera da zvuci kao zenturaca. Nego jednostavno sa nekim ljudima nema druge opcije nego istom merom da se uzvrati. Jako je tesko nekome na koga se konstatno vrsi pritisak i taj neki buling da se iz toga uzdigne i izvuce. Tako da ovo su samo neke ideje kako bi mogla, a ona ce svakako pronaci svoj put i nacin.

Ne to su dobre osobine, zasto odmah ne valja. One su te koje to podcenjuju jer su zlobne i pakosne i prosto imaju potrebu da nekog ponize da bi svoj ego uzvisile.
Slažem se.
Tako da treba da postanes malo drska
Ne, mogu je napasti em čoporativno em ne daj bože fizički.
, i
Nije ti potrebno nista od njih, tako da se ponasaj prema njima kao prema strancu koga vidis prvi put.
E, to, sa ovim se slažem 100%.

Ako tako zvuci ono sto sam napisala, onda je pogresno protumaceno. Nije mi namera da zvuci kao zenturaca. Nego jednostavno sa nekim ljudima nema druge opcije nego istom merom da se uzvrati. Jako je tesko nekome na koga se konstatno vrsi pritisak i taj neki buling da se iz toga uzdigne i izvuce. Tako da ovo su samo neke ideje kako bi mogla, a ona ce svakako pronaci svoj put i nacin.
Hvala na ovim odgovorima, bas mi podizu svest i iscitavacu ih vise puta.

Malo mi je tesko da skapiram 'prestani da te ljudi vole', da prepoznam tu misao u sebi, verovatno je ono da treba da znam svoju vrednost i da se sa svima odnosim 1:1 a ne da verujem da postoje 'oni' bolji.

On sve pogrešno protumači,ne obraćaj pažnju na to ..

Pandice , moraš raditi na samopouzdanju ,
biti svoja i ne obraćati pažnju na druge .
Sama sebi si najbitnija..
Znam , teško je kada padneš , ne ide lako to podizanje sebe ,
ali moraš se potruditi .
Dugo traje , nije prijatno , ali isplati se ,veruj.

Vidis, ti se moras prilagodjavati. Ja sam u zivotu promenio 5 osnovnih skola, dve srednje............promenio 4 dugotrajna mesta boravka, mnoge firme, nekoliko drzava.....................sve to da bih optimirao zivot i bio zadovoljan. Trebas samo biti hrabra i shvatiti da radikalne odluke u zivotu donose ogromnu energiju, optimizam i elan i uspeces. Cudi me da si dozvolila toliko dugo da si svesna problema a da ga nisi resavala. ?
Ja sam u jednoj skoli bio dupla nula, sikaniran, ismejavan, ponizen, problem-dete sa veoma negativnim rezultatima u skoli.................u drugoj skoli sam bio ne najbolji u razredu, vec medju nekoliko najboljih u celoj skoli, postovan, omiljen u drustvu, kod profesora....................u jednoj skoli sam imao cak 11 keceva od 15 predmeta....cak i iz predmeta u kojima sam normalno blistao (matematika, fizika, hemija, geografija, istorija, slikanje....) da bih se spasao ponavljanja predjem u drugu skolu i tamo za samo dva meseca postignem apsolutni uspeh u svemu.
Shvati ovo kako zelis, dal hvalenje ili savet, ali kod mene je funkcionisalo. Razmisli o ovome sto sam pisao.

Vidis, ti se moras prilagodjavati. Ja sam u zivotu promenio 5 osnovnih skola, dve srednje............promenio 4 dugotrajna mesta boravka, mnoge firme, nekoliko drzava.....................sve to da bih optimirao zivot i bio zadovoljan. Trebas samo biti hrabra i shvatiti da radikalne odluke u zivotu donose ogromnu energiju, optimizam i elan i uspeces. Cudi me da si dozvolila toliko dugo da si svesna problema a da ga nisi resavala. ?
Ja sam u jednoj skoli bio dupla nula, sikaniran, ismejavan, ponizen, problem-dete sa veoma negativnim rezultatima u skoli.................u drugoj skoli sam bio ne najbolji u razredu, vec medju nekoliko najboljih u celoj skoli, postovan, omiljen u drustvu, kod profesora....................u jednoj skoli sam imao cak 11 keceva od 15 predmeta....cak i iz predmeta u kojima sam normalno blistao (matematika, fizika, hemija, geografija, istorija, slikanje....) da bih se spasao ponavljanja predjem u drugu skolu i tamo za samo dva meseca postignem apsolutni uspeh u svemu.
Shvati ovo kako zelis, dal hvalenje ili savet, ali kod mene je funkcionisalo. Razmisli o ovome sto sam pisao.
Nisam bila svesna problema do sad. Porodica me je nabedjivala da izmisljam. Kome da se obratim? U toj situaciji. Nisam se osecala dovoljno jako da preduzmem nesto a htela sam.

Nisam bila svesna problema do sad. Porodica me je nabedjivala da izmisljam. Kome da se obratim? U toj situaciji. Nisam se osecala dovoljno jako da preduzmem nesto a htela sam.
Niko ti ne moze zivot promeniti osim tebe. I ne uzdaj se cak ni u svoje najblize. Cesto grese.
Radikalne promene ce ti dati energije i volje za da uspes............i uspeces.

Back