Šta trenutno razmišljaš ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
taj sloj mrtve koze oce sa unutrasnje strane dlana, to je drugo, al ona je mislila na onaj gornji sloj sake koji puca od spoljasnjih dejstva

Имала сам ја као дете грубу кожу надланице, грубу као ренде и онда ме отац одвео над лавабо и трљао насапуњаним пешкиром док се није појавила нежна кожа. :)

- - - - - - - - - -

Kod mene je sa unutrasnje strane, spolja je ok sasvim cudno i samo desna ruka.

Да није екцем? Имаш суву кожу и рагаде.

Имала сам ја као дете грубу кожу надланице, грубу као ренде и онда ме отац одвео над лавабо и трљао насапуњаним пешкиром док се није појавила нежна кожа. :)

- - - - - - - - - -

Да није екцем? Имаш суву кожу и рагаде.

Ne lici na ekcem po celom dlanu je... samo suva koza i puca.

Sta da radim s rukama , koza ispucala ocaj, ne pomazu nikakve kreme a non stop mazem :((

Mojoj deci tako preko zime ispuca koža na rukama.
Samo je ovo pomoglo. Ništa pantenol.
NIVEA-Repair-Care-SOS-Hand-Balsam.jpg

e pa bem ga sad si me zbunila...ja mislila ti mislis ovo spolja od vetra i hladnoce
znaci nemas mrtav sloj unutra, nego ispucao suv i iritiran?
isto pantenol moze da pomogne
al nadji uzrok da ne ponavljas

za onaj mrtav sloj naslage nije pantenol

Nema mrtvog sloja, samo unarnji deo dlana i ispucao, do krvi na dva mesta , zacelilo sada, ali jos suvo, mazem non stop nekom kremom ali nema vajde

Nema mrtvog sloja, samo unarnji deo dlana i ispucao, do krvi na dva mesta , zacelilo sada, ali jos suvo, mazem non stop nekom kremom ali nema vajde

vidi ako je ipak ekcem onda idu kortiko kreme da se to smiri, al to ne moze ovako preko foruma....ako ti ni posle pantenola ne bude bolje svrati kod dermatologa da vide....
nije nista strasno ni da je ekcem, mackas kortiko kremicu dve nedelje i gotovo, posle samo redovna nega kremicama

ima i ona vet mast zove se flogocid, ali malo malo pa je nema...ona je kombinacija lekovitih biljaka i ulja, lepo mirise na lavandu, i pomaze i ona kod ispucale iritirane koze, opekotina i sl

Poslednja izmena:
Sta da radim s rukama , koza ispucala ocaj, ne pomazu nikakve kreme a non stop mazem :((
Свињска маст(око 50грама, не милилитара) из три воде испрана + беланце од кокошијег јајета.
Добро измешај и нанеси на руке.
Можеш руке ставити у најлон врећице да не умажеш намештај.
Држиш колико можеш на рукама, али бар по' сата.
Ово је иначе и изврстан мелем за ране, опекотине и сл.

vidi ako je ipak ekcem onda idu koriko kreme da se to smiri, al to ne moze ovako preko foruma....ako ti ni posle pantenola ne bude bolje svrati kod dermatologa da vide....
nije nista strasno ni da je ekcem, mackas kortiko kremicu dve nedelje i gotovo, posle samo redovna nega kremicama

ima i ona vet mast zove se flogocid, ali malo malo pa je nema...ona je kombinacija lekovitih biljaka i ulja, lepo mirise na lavandu, i pomaze i ona kod ispucale iritirane koze, opekotina i sl

Probacu s pantenolom...pa videcemo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back