Razmisljam o ovom izuzetno interesantnom tekstu.
http://www.index.hr/black/clanak/dadin-kanocal-napustite-svako-dostojanstvo-vi-koji-ulazite/849952.aspx
H., nadam se da si imao priliku da cujes moj danasnji razgovor s roditeljima. Kao i da ces vrlo, vrlo pazljivo procitati ovaj tekst.
Naime, tekst je pregled mojih razgovora s roditeljima kod kuce i u njemu se uglavnom prezentiraju informacije iz tih razgovora uz poneki izuzetak koji je svojevoljno izmijenjen.
Prvi od tih izuzetaka je prica o kondukteru. Nisam pominjala konduktera, nego neke od mogucih sponzora svinjarija. Ali ranije sam pomenula da postoji jedna Clintonova fotografija na kojoj kao da glumi konduktera. Na fotografiji se jasno vidi koliko je kondukter "silno odusevljen" onim sto mu se prica. Koji dan nakon sto sam o tome pricala caletu, kondukter se razbolio.
Nisam pominjala T-Com, nego povodom Tele 2 - komentarisala sam kako mi je izuzetno zanimljiva nova reklama Tele 2 koja se pojavljuje na bankomatima Privredne banke - neka crna ovca uz koju ide parola "Uzmi i jare i pare." Pa mi je bilo bas interesantno tko je poruku uputio i kome je upucena (adresant i adresat).
Takodjer, sinoc sam se nesto smijala na racun komedija iz mog zivota, pa sam se tako prisjecala epizoda iz razgovora i ponasanja mojih roditelja prilikom posjeta Dusanke i Ljubana (odvojenih i zajednickih).
Povodom rastavljanja i sastavljanja mobitela - zanimalo bi me koji od sinova to nije znao do prije dva mjeseca. Davno mi je Zdenkec K. to rekao. Ne bi me narocito iznenadilo ni da je Sanaderov izvor bio isti. A i ja sam to prilicno davno rekla Sinisi. Pa bi bilo zaista interesantno saznati kako to da je do sina informacija dosla tek prije dva mjeseca?
Sto se tice izbora - glasam za Pupovca ili doticnu stranku. Ne skrivam to narocito, rekla sam i Ratku i Natasi, pa bi me zanimalo kako to glasam za krivog. Ili bi ovo bilo cimanje da na forumu javno napisem za koga glasam. Ili se radi o nekim sasvim drugim izborima. U svakom slucaju, pozadina mi se cini interesantnom.