Šta trenutno radite? !

ajde ljubim te :cmok2:
eno ne predajem se, mada je Dača stvarno udario ofanzivno :rotf:
ali vadim argumente iz malog mozga :zcepanje:
..
tako je! za zadnji pasus...dobro roštiljanje i društvo, niko živi ne može da pokvari, pa čak ni prvomajska kiša :lol:

Srećan Uskrs Ripli :heart:, ako se ne uključiš da se još malo zezamo :lol:

Zemlja je losa ona sto je za pravljenje cigle
Trebalo bi sa strane doneti paar kubika, ko ce to doneti i nositi, mora se tegli jer nema put do moje baste vec stazica

Sve si u pravu al ne mogu evo opet idem kuci od bolova poslao me doktor :(

A ybmu....baš zeznuto :(
Žao mi je drugar, ne daj se...nadam se da ćeš ti to rešiti, makar u toj Švabiji imaju bolje dijagnostike, ako ništa drugo:zag:

- - - - - - - - - -

Tes,
ljubac još jedan:cmok:

ajde ljubim te :cmok2:
eno ne predajem se, mada je Dača stvarno udario ofanzivno :rotf:
ali vadim argumente iz malog mozga :zcepanje:
..
tako je! za zadnji pasus...dobro roštiljanje i društvo, niko živi ne može da pokvari, pa čak ni prvomajska kiša :lol:

Srećan Uskrs Ripli :heart:, ako se ne uključiš da se još malo zezamo :lol:

Ma bice ovde kvoruma cak i preko praznika, mi samci cemo na forum, a gde bi drugo inace. Jos ako zaista bude ruzno vreme ima da napunimo Krstu. :D

Prediksi-Villarreal-vs-Liverpool-29-April-2016-300x187.jpg

Aj pomozi Bože :

Draga Poetessa,

Želim ti srećan Uskrs i sve nalepse
Nadam se da sise potucala danas i poranila na Uranak.

Bicu danas kratak brine me opet moj drug Dacha, on poranio na Uranak, ganja neke koze :lol:

Šaljem ti tople pozdrave i lepe želje

@tema brinem za koze

Zemlja je losa ona sto je za pravljenje cigle
Trebalo bi sa strane doneti paar kubika, ko ce to doneti i nositi, mora se tegli jer nema put do moje baste vec stazica

Sve si u pravu al ne mogu evo opet idem kuci od bolova poslao me doktor :(

Gle dragi ...sve te razumem, ali ja bih ti savetovala da ipak pokušaš sa tim gredicama...Videla sam na onim fotkama da ti je do vrta baš baš stalo i znam koliko ti to znači,
makar sam ja teško ovisna od baštice, zemlje i cele te priče i ne bih mogla više da zamislim da me nešto osujeti u tome, zdravstveni problemi i sl...a saginjanje u bašti je popriličan "izazov"za one koji imaju problema sa kičmom...
Dakle, za takav tip sadnje uopšte ti nije potrebno nanošenje neke ogromne količine plodne crnice sa strane: bez problema čitav debeli sloj zemlje koja će ispunjavati gredicu može biti najgoreg mogućeg sastava baš iz tvog vrta , dakle ta tvoja "cigla" zemlja je takođe sasvim ok, jer je u biti najvažniji onaj tzv. površinski sloj od nekih dvadesetak centimetara koje možeš i kolicima dovući ili u dzakovima glistinjaka ili komposta. Dakle, taj poslednji sloj ćemo svakako dopuniti svake sezone sa svežim kompostom, gredice ne "oremo" tj. ne prekopavamo ih niti ašovom niti motikom, što se u ovom obliku sadnje podrazumeva i onda je njihova visina zaista stvar samo naših potreba , a uopšte kasnije ne utiče na kvalitet.
Evo samo jedan primer sa neta, kako to otprilike izgleda:

Pogledajte prilog 384908

I link gde je malo detaljnije opisan čitav proces formiranja ovakvih gredica te sadnja na taj način

http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/podignute-gredice

Šta je meni ovde interesantno je da recimo povrćeu ovim izdignutim gredicama retko ili gotovo nikako ne napadaju puževi,
a oni su nam poznati neprijatelji u vrtu (iako ih posle Tesinih fotki svi nešto više cenimo i volimo ipak...:lol:

Eto dragi moj...malo te utuših, ali ne zameri....meni je ova tematika valjda jedna od najmilijih (posle sexa, geopolitičkih i strateških tema i analiza:lol:

nabavljam novu epizodu game of thrones i razmišljam koliko sam u stvari smoren kada ostavljam postove na temi "šta trenutno radite" :lol:
Producenti kao da su tempirali oživljavanje Snow-ovo
tačno na Vaskrs:lol:

E, ali super je ova tema, šta fali...baš je nekako postala (uz Mozaik) jedan još skrovitiji kutak za nas koji povremeno dođemo i ne želimo da nas spopadaju kojekakvi smorovi i njihove smaračke teme, komentari, replike, izdrqavanja, snobizmi, arogancije i nedostatak humora i kolegijalnosti...dakle, pravo mesto za navratiti povremeno, popit kafu, proćaskati malo, poslati pisma i razglednice dalekim drugarima, familiji u tuđini i starim simpatijama:heart:...a super je i kad naiđu i neka nova lica,evo
i sa jajima su nam se neki pohvalili,
ma baš je ovde lepo:lol:

nije to ripley ni bila kritika teme, više onako generalno moj kritički osvrt na moje slobodno vreme i kako ga trošim a nije da nemam opcija...nebitno

Snežni vaskrse! Vaistinu vaskrse ! :lol:

čudan neki osećaj sada kada su "potrošene" pročitane knjige i ne znam više šta će biti....a i plašim se malo pošto je izmenjano sve živo da će debeli Martin knjige prilagoditi seriji kada već obrnuto nisu scenaristi uradili

Ali opet pored svih razočarenja u scenario, kao narkoman čekam ponedeljak i sledeću dozu....:D

pijem kafu i cekam pismo
a neki telegram
tipa, bludni daca pojeo ljubavinicu :rotf:

Dragi Leone,

Upravo mi je stigao Telegram (u vidu repke) u kojem mi drug Pica poručuje da je još uvek živ :rotf:
Jeste da je izmoren i da su se on i komšinica prvi put odistinski potucali :lol: msm. nemoj da se brineš, nije ono što misliš, ali može da bude :lol:
Zapravo našem drugu Pici, njegove prve komšije sa kojima je već podelio mnogo uzdisaja i srećnih svršetaka, pozvali su ga u goste i na roštilj za ove praznike :lol:
..
Više o tome kako je bilo u gostima, pisaću ti nakon što nahranim mačke :lol:

Pozdravljam te puno i molim te čuvaj se da se ne oklizneš u kadi :lol:
Videla sam tvoju sliku na Internetu, kako ležiš u kadi i neka senka vidi, a meni deluje kao da ti je daljinski od televizora upao u vodu :lol:

Do sledećeg pisanja, iskreno tvoja prijateljica poetessa :lol:
...
p.s. da, i molim te nemoj da prijavljuješ nadležnim organima da mi ne radi sanduče, poštara je Džeki ugrizao za Uskrs, znaš i gde :rotf:
pa dok on ne ozdravi, dopisivaćemo se na ovaj način :lol:

- - - - - - - - - -

Tesa, Perfi, Pico, Leone....i ostali dragi moji,
Hristos Voskrese...i neka vam radost donese:heart:

- - - - - - - - - -

Odoh sad da vidim šta ima novo: ))

Ripli :heart:....samo da ti se javim u letu :cao:...posle ću da pogledam ove tvoje gredice sa cvećem :lol:
...
Bože kako ja volim baštovanstvo i uređivanje :zaljubljena:

Back