Šta trenutno radiš XX

Да, ти што немају децу, а ни жену .
Обично их ухвати неки страх да ће им живот изгубити смисао.
Ако имају жену, углавном се не ложе.

Ako život nema smisao bez dece, onda stvarno​
:lol:

Lože se i ti sa ženama i decom ako ne nađu švalerku​

Odlepe tako kako stare, smore se u nekom trenutku pa prestanu.​

A imam brata (65. godište) koji je oženio neku Ukrajinku, 17 godina mlađu. Bili dve godine u braku i razveli se jer ona nije mogla da isprati njegovu energiju ludila i spisak stvari koje "mora" da proba u životu, među kojima je i ono letenje kao veverica bez padobrana.
Pa samo pitam, jesu li svi takvi ili ja imam "sreću" da sam okružena tom vrstom ?
Meni je to super !!!:heart:

Ako život nema smisao bez dece, onda stvarno​

Lože se i ti sa ženama i decom ako ne nađu švalerku​

Odlepe tako kako stare, smore se u nekom trenutku pa prestanu.​
Има али неки људи заиста имају ту дилему-има ли живот без деце смисла. Наравно, прође их, али се запитају.
Друштвено наметнуто очекивање па је ваљда и логично да многи упадну у дилему.

Nisu ni zene bolje kad ih opizdi kriza srednjih godina, vala naslikala sam se tih prepariranih ko iz mapet soua u 50im.... Muskarci krenu na bandzi i nadju svalerke a zene se pune botoxom i oce da budu mladje od cerke
Molim sv kravu da mene to zaobidje

Има али неки људи заиста имају ту дилему-има ли живот без деце смисла. Наравно, прође их, али се запитају.
Pitanje je koliko je drustveno a koliko uslovljeno biologijom....

Pitanje je koliko je drustveno a koliko uslovljeno biologijom....
Па ако неко не добије дете до 55 година, а онда се одједном сети, нема ту пуно смисла говорити о биологији, пре о страху од самоће или друштвено наметнутим нормама.
Колико је само људи који су добили децу само зато што то тако треба.
А онда од те деце направе емотивне инвалиде.

A imam brata (65. godište) koji je oženio neku Ukrajinku, 17 godina mlađu. Bili dve godine u braku i razveli se jer ona nije mogla da isprati njegovu energiju ludila i spisak stvari koje "mora" da proba u životu, među kojima je i ono letenje kao veverica bez padobrana.
Pa samo pitam, jesu li svi takvi ili ja imam "sreću" da sam okružena tom vrstom ?
Nisu sviim, ima puno lenjih i preplašenih i mlitavih. Tebi zapalo bolje, veruj mi.

Uopšte to nije društveno očekivanje, obična najosnovnija priroda. Sa dodatkom da bi svima bilo bolje da neki nisu ispunili taj zov prirode.

Па ако неко не добије дете до 55 година, а онда се одједном сети, нема ту пуно смисла говорити о биологији, пре о страху од самоће или друштвено наметнутим нормама.
Колико је само људи који су добили децу само зато што то тако треба.
А онда од те деце направе емотивне инвалиде.
Mozda je i strah od samoce uslovljen biologijom
Mislim nekako je taj strah prirodan i normalan pa ga bacam u kolonu biologija. Ne znam...
Samoca u starosti je mnogo gadna, a imanje dece te ne spasava od toga jer odu deca opet si sam. Jedino imanje partnera moze da te spasi, dok ne pandrkne...

Mozda je i strah od samoce uslovljen biologijom
Mislim nekako je taj strah prirodan i normalan pa ga bacam u kolonu biologija. Ne znam...
Samoca u starosti je mnogo gadna, a imanje dece te ne spasava od toga jer odu deca opet si sam. Jedino imanje partnera moze da te spasi, dok ne pandrkne...
Родити дете да не би био сам у старости је себичлук.
Да, оно што је човеку нужно, то је партнер тј. животни сапутник. И то је једина сигурица да ћеш можда успети да порадиш на себи, захваљујући огледању у тој особи преко пута.

Родити дете да не би био сам у старости је себичлук.
Да, оно што је човеку нужно, то је партнер тј. животни сапутник. И то је једина сигурица да ћеш можда успети да порадиш на себи, захваљујући огледању у тој особи преко пута.
Deca se ne rađaju iz tog razloga, to je totalno pogrešno. Jedino ispravno je čisto biočoški, održanje vrste. Kao kod svakog drugog živog bića.

Мислиш ако неко свесно одустане од потомства да с њим нешто није у реду?
Biološki, verovatno.
Danas se sve pravda pravima i slobodama, a to su kategorije koje priroda lako rešava. Sa nama ljudima je to sad drugačije. Skoro pa moda.
Opet, daleko je to od jednostranog gledanja, jer je svako od nas drugačiji. Komplikovano, ali opet kažem, po biologiji jeste neka greška, jer nju ne zanimaju naši razlozi.

Back