Šta trenutno radiš XX

Meni je prvo pala na pamet prenatrpanost poslom. Ali čoveče, radiš sa onkološkim pacijentima, moraš da budeš usresređen na to. Držiš nečiji život u rukama.
Ja ne znam, jer sam totalni laik, koliko to što je on mm vodio pod drugom dijagnozom može da utiče na lečenje. Ali potpuni laik ni ne razume to što piše na latinskom. Igrom slučaja je moj kancer bio taj bezopasniji, pa sam koliko toliko upućena u tematiku.
Nemam reči. Još uvek ne uspevam sve da procesuiram, uplašena sam, i sve vidim samo crno, i znam da nije meni najteže, da se ljudima dešavaju gore stvari. Ali meni je ovo sada kraj sveta.

Tebe trenutno ni ne treba da interesuju tuđe borbe, već samo vaša.
Nisi ti razmažena adolescentkinja kojoj se slomio nokat, sasvim je u redu da se osećaš loše, da budeš ljuta na ceo svet, tužna i zabrinuta, ne treba još i da osećaš krivicu zbog toga :zag:

Specifična situacija je sa onkološkim pacijentima. Terapije moraš da primaš u državnim ustanovama, ne možeš da izabereš privatnika. Kako da dođeš do drugog lekara, u ovom slučaju do druge institucije? A radiojod može da se primi samo na tri mesta u Srbiji. Da kažeš izabranom lekaru da nisi zadovoljan lečenjem? Tek su ti lekari po domovima zdravlja neupućeni i nezainteresovani. I da prosto neće da uputi negde drugde, jer ko sam ja da nešto smatram.
Mene je začudilo što je on priznao da je napravio grešku. Očekivala sam da će reći da to nije bitno, da on zna o čemu se radi, samo, eto, pogrešno je napisao. Porazilo me je to što on nema pojma da je to bio tumor u IV fazi, da je na početku lečenja pričao kako treba biti posebno oprezan jer je angioinvazivan, da mora detaljno da se prati... Juče - kao da nas vidi prvi put u životu.
A zar ne mozes da uzmes uput za kbc u bgu? Ne znam samo razmisljam na glas.... Znam da ne mozes privatno to je preskupo, moras drzavno.... Nego sam mislila ok taj je zajebao daj drugog, ima drugih onkoloskih klinika...

E ne moze bez stresa da ga hebes
Pale mi se sve lampice da moram da trazim dalje neki posao da ovo kod ovoga nece potrajati. Svaki dan mi se na spisak dodaje novi razlog.... Videcemo sta ce biti, mozda tripujem, ali imam osecaj da nece da valja.... A moj me insekt nikad ne vara :deda2:
Probni ti je mesec dana, plata će doći kakva god, šta te sprečava da tražiš bolje? Imaš vremena, a u najgorem slučaju prijaviš se na biro da nešto ipak kapne. Ne stresiraj se za džabe, opet ćeš se razboleti. Deo tih boleština otpada na psihosomatske probleme, to znaš i sama al ja moram da napišem. Bez panike.

ne treba još i da osećaš krivicu zbog toga
Izvini Lunjo, koristim ovaj deo tvog posta jer je najbitniji. Nadam se da će Domaćica pročitati.
Krivica i strah su deo procesa prihvatanja i moraju se sažvakati jer ometaju pozitivno razmišljanje.
Pustiš sva ta loša osećanja da te obuzmu, prihvatiš ih i ostaviš iza sebe.
Nastaviš dalje razumno i smireno, jer nema se vremena za gubljenje.
Tvoj muž je jak, nije iscrpljen lečenjem, ni za šta nije kasno.
Ono što ne znaš naučićeš vremenom kao i svi ostali u toj situaciji, ako nešto ne znaš i ne razumeš znaš gde ćeš da pitaš.
Imaš ovde osobu koja je pravi stručnjak, profesionalac, struka joj je takva da zna veoma mnogo i uvek je spremna da pomogne.
@Zadovoljna domacica

Probni ti je mesec dana, plata će doći kakva god, šta te sprečava da tražiš bolje? Imaš vremena, a u najgorem slučaju prijaviš se na biro da nešto ipak kapne. Ne stresiraj se za džabe, opet ćeš se razboleti. Deo tih boleština otpada na psihosomatske probleme, to znaš i sama al ja moram da napišem. Bez panike.
Ne mogu biro da dobijem nista jer sam sad prijavljena, on ako me sutne nema nista od biroa necu biti tehnoloski visak....jedino ako se desi da me sutne pa da ga zamolim da pise tehnoloski ako hoce....
Ma vise sve u k nemam mira hbt, treba mi stabilnost a ne da se zajebavam mesecima sa poslom...
Vodecemo, ali mi smrdi sve ovo

Ništa konkretno nije danas ni rekao. Bio je površan, nervozan, glupo bi bilo da kažem pijan, jer nije bio pijan, ali se tako ponašao. Sada je vrlo bitan taj nalaz krvi koji će pokazati šta se dešava sa tireoglobulinom. Ako je izrazito nizak, možemo malo da se opustimo. Na stranu to što ga godinu i po dana vodi kao najbezazleniji kancer štitne, a ne zaeban, sa još zaebanijom podvrstom. Kada sam ga pitala zašto u dijagnozi stoji taj, a ne ovaj koji je operisao, silno mi se izvinjavao. Do sada sam imala poverenja u njega, delovalo mi je da zna šta radi, ali više nisam tako sigurna.
Знам да ти није за утеху али без обзира да ли као дијагноза стоји папиларни или фоликуларни карцином, терапија је иста. Чак независно и од подтипа.
Лечи се тек кад да метастазе или се проширио на лимфне жлезде.
Док је осетљив на радиоактивни јод, лечи се тако. После се разматрају друге хемотерапије и зрачење појединачних мета промена.
Карцином штитне ж. и јесте један од најмање агресивних , осим ако му се не заломе одређене мутације које утичу на бржу прогресију болести.
Те мутације су нам, за сад, само од академског и прогностичког значаја.

У принципу, био је надрндан.
Изгубио је осећај, вероватно, за људе с том дијагнозом јер то гледа сваки дан. Али терапију, колико се сећам из налаза, погрешио није.

Сад полако, сачекајте налаз тиреоглобулина па даље на консултације.

Ne mogu biro da dobijem nista jer sam sad prijavljena, on ako me sutne nema nista od biroa necu biti tehnoloski visak....jedino ako se desi da me sutne pa da ga zamolim da pise tehnoloski ako hoce....
Ma vise sve u k nemam mira hbt, treba mi stabilnost a ne da se zajebavam mesecima sa poslom...
Vodecemo, ali mi smrdi sve ovo
Zamoli ga ako do toga dođe, njemu ne znači ništa. Jasno je meni da si na pundravcima al sačekaj malo sa nepoverenjem, strpljen spašen.

Zamoli ga ako do toga dođe, njemu ne znači ništa. Jasno je meni da si na pundravcima al sačekaj malo sa nepoverenjem, strpljen spašen.
А зар није по закону да ако се неко прогласи технолошким вишком на место на ком је радио не може нико да се запосли шест месеци?

А зар није по закону да ако се неко прогласи технолошким вишком на место на ком је радио не може нико да се запосли шест месеци?
Tačno, zato i zavisi od njega da li će pristati, a očito je da mu radnik treba, zeznuto za Metlu.
Može da primi nekoga honorarno mislim, povremen rad ili plaćeno volontiranje, to su mogućnosti za koje znam da postoje, kako ide sa doprinosima ne znam sigurno. Sve sam živo zaboravila od kad sam ponosni penzioner. ;)

@pura moca jesi grizo butke?
Evo me gde sam i šta ću.:per:
1000038983.jpg

Back