Šta trenutno radiš XX

Upravo čitam oglase za posao gde traže interventno obezbeđenje sa licencom za nošenje oružja i B kategorijom. A radno vreme je neodređeno, 180 radnih sati. To znači zovu te u gluvo doba dana i noći. A plata,po mom proračunu satnice od 457 dinara, je oko 75000.
Nisu normalni, pa ko će im sa takvim uslovima raditi ako ima sposobnosti ?
Verovatno je to prijavljen deo... Jer nocu ako radis ide veca dnevnica, kapiram da daju neki deo na ruke....

Veza za platu od 80k.
:roll:
Zemljo Srbijo.
Pa da al gledaj to ovako, udjes u sistem nisa, njima je tamo super (tj bilo pre ovih kobajagi sankcija) ko radi u nisu taj je zadovoljan, sve regularno ima, sve po zakonu... E sad od kad im satrap smesta ova sranja nije vise tako bajno kao pre
Tako da je dobra ulazna strategija da se udje u sistem rada nisa preko pumpe pa polako na gore

Pa kako tako malo za taj rizican posao hbt svojevrememo je privatno obezbedjenje bilo jako dobro placeno.... Ovo kad pratis pare onda si drzavna firma ili privatna?
Većina firmi jeste privatna, ali i oni gledaju da što više ućare na plate radnicima i ja sam isto bila iznenađena zslovima koje imaju.
Ne samo ovih što su pratnja nego i dnevno i noćno obezbeđenje, nema neke razlike.
Sad možda zavisi i od firmi i za koga rade, ali ovi što ih banke iznajmljuju pkate su im malo veće od proseka.
Verovatno je drugačije kad neka firma direkto nekog iznajmljuje kao obezbeđenje, bez agencije.

Većina firmi jeste privatna, ali i oni gledaju da što više ućare na plate radnicima i ja sam isto bila iznenađena zslovima koje imaju.
Ne samo ovih što su pratnja nego i dnevno i noćno obezbeđenje, nema neke razlike.
Sad možda zavisi i od firmi i za koga rade, ali ovi što ih banke iznajmljuju pkate su im malo veće od proseka.
Verovatno je drugačije kad neka firma direkto nekog iznajmljuje kao obezbeđenje, bez agencije.
Da ako je preko agencije to onda drpa maticna firma drpa i agencija, radniku corak ostane...
Ma....mi smo bili i ostali banana

Pa da al gledaj to ovako, udjes u sistem nisa, njima je tamo super (tj bilo pre ovih kobajagi sankcija) ko radi u nisu taj je zadovoljan, sve regularno ima, sve po zakonu... E sad od kad im satrap smesta ova sranja nije vise tako bajno kao pre
Tako da je dobra ulazna strategija da se udje u sistem rada nisa preko pumpe pa polako na gore
U mom selu ima NIS pumpa. Ne da niko nije napredovao u poslu, nego se menjaju kao na traci.

Muž danas bio na kontroli u Kamenici. Dr naelektrisan, neraspoložen da odgovara na moja pitanja, gleda u mm kao da ga vidi prvi put u životu, preko poslednjeg izveštaja samo preleće pogledom... Od svega što je rekao, mm je samo zapamtio metastaze na plućima... Ko će sada dočekati da izveštaj, sa rezultatima krvi, stigne na kućnu adresu.

Muž danas bio na kontroli u Kamenici. Dr naelektrisan, neraspoložen da odgovara na moja pitanja, gleda u mm kao da ga vidi prvi put u životu, preko poslednjeg izveštaja samo preleće pogledom... Od svega što je rekao, mm je samo zapamtio metastaze na plućima... Ko će sada dočekati da izveštaj, sa rezultatima krvi, stigne na kućnu adresu.
Kako se igraju sa ljudima i životima je za nevericu. Hvale tu Kamenicu samo tako a kad ono...ništa.
Mete su tu, da li je predložio neko rešenje? Šokirana sam.

Ništa konkretno nije danas ni rekao. Bio je površan, nervozan, glupo bi bilo da kažem pijan, jer nije bio pijan, ali se tako ponašao. Sada je vrlo bitan taj nalaz krvi koji će pokazati šta se dešava sa tireoglobulinom. Ako je izrazito nizak, možemo malo da se opustimo. Na stranu to što ga godinu i po dana vodi kao najbezazleniji kancer štitne, a ne zaeban, sa još zaebanijom podvrstom. Kada sam ga pitala zašto u dijagnozi stoji taj, a ne ovaj koji je operisao, silno mi se izvinjavao. Do sada sam imala poverenja u njega, delovalo mi je da zna šta radi, ali više nisam tako sigurna.

Ne znam šta da kažem sem pogrešno lečenje. Užas.
Od srca želim da je hormon nizak i da se sve sredi terapijom.
To je što je, sad smireno videti šta, gde i kako dalje, što pre.
Previše je vremena prošlo.

Sve manje verujem lekarima. Moja štićenica je operisana pre dva dana, žuč, laparoskopski i zadržali je zbog terapije antibioticima. Između redova, sepsa...nije mi jasno kako to nisu videli iz krvi pre operacije, jer kažu da je žuč bila totalno zagnojena.
Verovatno nedostatak kadra i pretrpanost poslom.
Hirurg koji je operisao je u razgovoru rekao da ako znam nekog hirurga, da ga dovedem u bolnicu jer oni imaju manjak lekara pa eto pokušavaju na preporuku bilo koga da nađu.
Kao da traže čistačicu ili baba seru pa može na rekla-kazala.

Meni je prvo pala na pamet prenatrpanost poslom. Ali čoveče, radiš sa onkološkim pacijentima, moraš da budeš usresređen na to. Držiš nečiji život u rukama.
Ja ne znam, jer sam totalni laik, koliko to što je on mm vodio pod drugom dijagnozom može da utiče na lečenje. Ali potpuni laik ni ne razume to što piše na latinskom. Igrom slučaja je moj kancer bio taj bezopasniji, pa sam koliko toliko upućena u tematiku.
Nemam reči. Još uvek ne uspevam sve da procesuiram, uplašena sam, i sve vidim samo crno, i znam da nije meni najteže, da se ljudima dešavaju gore stvari. Ali meni je ovo sada kraj sveta.

Meni je prvo pala na pamet prenatrpanost poslom. Ali čoveče, radiš sa onkološkim pacijentima, moraš da budeš usresređen na to. Držiš nečiji život u rukama.
Ja ne znam, jer sam totalni laik, koliko to što je on mm vodio pod drugom dijagnozom može da utiče na lečenje. Ali potpuni laik ni ne razume to što piše na latinskom. Igrom slučaja je moj kancer bio taj bezopasniji, pa sam koliko toliko upućena u tematiku.
Nemam reči. Još uvek ne uspevam sve da procesuiram, uplašena sam, i sve vidim samo crno, i znam da nije meni najteže, da se ljudima dešavaju gore stvari. Ali meni je ovo sada kraj sveta.
To je normalan osecaj, to sto ti se desava jeste strasno.... Dan po dan polako daj sebi vremena da izadjes iz soka i da krenete u jacu borbu
Ne znam kako funkcionise sistem da promenite lekra sad, kad se taj pokazao kao nepouzdan...

Ja ne znam odakle vam poverenje u lekare a imate toliko godina :lol:
A mozda je ta naivnost i dobra jer govori o manjku iskustva sa njima...
Ne, nego ćemo svi da završimo medicinu i da se sami lečimo.
Otišli smo kod njega po preporuci hirurga, koji je takođe delovao posvećeno. I ovaj je delovao u početku. Međutim, da li mu je u međuvremenu porastao broj pacijenata, da li mu tiketi ne prolaze na kladionici, da li se razvodi, ja ne znam, ali znam da je napravio propust.
Nemamo svi kapacitete da razumemo hemiju, biohemiju, hormone, proteine, čke materine... Za to su tu oni koji su se školovali.
Recimo, nisam znala da tireoglobulin proizvodi samo štitna žlezda, i da ko je operisao kancer štitne ne sme da ga ima u krvi. Njemu jeste tg rastao, ali je bio u okviru referentnih vrednosti, i ja sam to posmatrala kao normalno. I dr je puštao da raste, da bi ga u jednom trenutku ponovo poslao na radio jod. Ali je sve vreme čitao pogrešnu dijagnozu. Pogrešnu vrstu tumora. Da je od početka pisala dobra dijagnozu, možda bi ga ranije poslao na radiojod.
Šta sada? Da izmislim vremeplov, pa da se vratimo godinu i po dana unazad? Ili 35 godina, pa da upišem medicinu, bog da me vidi.
Kome da verujem, ako ne lekarima? Bogu, vraču, Manituu, u pasulj da gledam?

Ne, nego ćemo svi da završimo medicinu i da se sami lečimo.
Otišli smo kod njega po preporuci hirurga, koji je takođe delovao posvećeno. I ovaj je delovao u početku. Međutim, da li mu je u međuvremenu porastao broj pacijenata, da li mu tiketi ne prolaze na kladionici, da li se razvodi, ja ne znam, ali znam da je napravio propust.
Nemamo svi kapacitete da razumemo hemiju, biohemiju, hormone, proteine, čke materine... Za to su tu oni koji su se školovali.
Recimo, nisam znala da tireoglobulin proizvodi samo štitna žlezda, i da ko je operisao kancer štitne ne sme da ga ima u krvi. Njemu jeste tg rastao, ali je bio u okviru referentnih vrednosti, i ja sam to posmatrala kao normalno. I dr je puštao da raste, da bi ga u jednom trenutku ponovo poslao na radio jod. Ali je sve vreme čitao pogrešnu dijagnozu. Pogrešnu vrstu tumora. Da je od početka pisala dobra dijagnozu, možda bi ga ranije poslao na radiojod.
Šta sada? Da izmislim vremeplov, pa da se vratimo godinu i po dana unazad? Ili 35 godina, pa da upišem medicinu, bog da me vidi.
Kome da verujem, ako ne lekarima? Bogu, vraču, Manituu, u pasulj da gledam?
Nisi duzna da znas, oni koji se bave time jesu. Ali imati poverenje u jednu od nakorumpiranijih zanimamja u srbiji je meni licno previse naivno. Na zalost jako mnogo licnog iskustva imam sa lekarima i imacu ga tek.... Nista im ne verujem dok ne dokazu, uvek sumnjam i preispitujem jer su me dovoljno puta zajebali. Da ides kod lekara moras, da koristis lekove koje ti prepisu moras, ali uvek sa oprezom i dozom sumnje i kad god mozes proveris i trazis jos neko misljenje...

Specifična situacija je sa onkološkim pacijentima. Terapije moraš da primaš u državnim ustanovama, ne možeš da izabereš privatnika. Kako da dođeš do drugog lekara, u ovom slučaju do druge institucije? A radiojod može da se primi samo na tri mesta u Srbiji. Da kažeš izabranom lekaru da nisi zadovoljan lečenjem? Tek su ti lekari po domovima zdravlja neupućeni i nezainteresovani. I da prosto neće da uputi negde drugde, jer ko sam ja da nešto smatram.
Mene je začudilo što je on priznao da je napravio grešku. Očekivala sam da će reći da to nije bitno, da on zna o čemu se radi, samo, eto, pogrešno je napisao. Porazilo me je to što on nema pojma da je to bio tumor u IV fazi, da je na početku lečenja pričao kako treba biti posebno oprezan jer je angioinvazivan, da mora detaljno da se prati... Juče - kao da nas vidi prvi put u životu.

Back