Kafić Šta trenutno radiš XIX

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad i mi citamo u firmi
Uopste ne kapiram kako niko cuo nije, ljudi to je kak udarac, jako se cuje i bum i kocenje, cula sam vise puta taj zvuk kod mene u centru pored sve buke okolne, ne mozes brate da ga ne cujes, posebno u praznoj mirnoj ulici
Procitah na tviteru da sy oni samo cuknuli dijete. Zato nije bilo krvi na putu, inace bi znali sta je. Necovjek izasao, udavio dijete i bacili je.
Kakve su ljudi zivotinje

Nacepise me sutra
Prvo pancevo velike zverke politicari dolaze u nis
A onda u tudji studio kod kolega, sama da radim reklamu za convers sa njihovom opremom, sto znaci parola snadji se dok pohvatam gde im sta visi :lol:
Njihov zmaj nije tu, moj zmaj nije tu, ergo daj metli sve da odradi

Na žalost majke (roditelji) prodaju svoju decu, kao što se i nesrećni slučajevi dešavaju.
Postoji slučaj, dosta star, radi se o jednoj od pobednica Paget takmičenja u SAD, vrlo popularna klinka. Radilo se o nesrećnom slučaju (bar je to tumačenje agenta FBI) koje su roditelji predstavili kao ubistvo - smislili su priču o provalniku. Niko nikad nije uspeo ništa da dokaže.
Zašto oni kao roditelji nisu pozvali hitnu, nego konstruisali razne teorije? Meni je to tek horor.
Да, као што и ова да бизарна лика вероватно не би била осуђена.
Јер деца, углавном, излете пред ауто кад је касно за реаговање.
Знам причу о једном озбиљном пословном човеку из Пазове који је згазио тако дете у улици јер је истрчало на пут.
Био је ослобођен на суду.
Али он није могао да се носи с тим и пресудио је сам себи.
Овој случај је потпуно шокантан.

To govedo ne staje, a ima potpuno odresene ruke da radi sta hoce bez ikakve odgovornosti jer je direktna podguzna musica velikog vodje
Ja ne smem ni da napisem kakve bih mu kazne prepisala, uhapsice me

Ovo je generalno problem - nadovezaću se na tvoj komentar o (ne)moralu novinara - može novinar da ima manje moralne vrednosti ili da ih nema uopšte, ali takve novinare onda sankcionišeš. Javno ga razapneš na Terazijama. Onada će sutra bar jedan od njih da stavi prst na čelo i da prvo malo razmisli pre nego što napiše tekst.
Nego svi pričaju šta hoće, a odgovornost nula.
Ima svako pravo na svoje mišljenje, analize i teorije, ali ako to ide u etar preko medija, to treba da bude u granicama profesionalnog i odgovornog izveštavanja.

Znam da svega ima na ovom svijetu,govorim o ovom konkretnom slučaju. Mnogo ljudi je pisalo da su je prodali,svašta izmisljali,bez trunke empatije. Strasno mi je to da nekog osudis a on preživljava najveću moguću bol.

Sve te teorije mogu da budu tačne, da li je to nama grozno ili ne, to je drugi par rukava.
Dokle god za novinare ne postoji sankcija i mogu da pišu šta im padne na pamet bez trunke odgovornosi, "običan" narod će biti još 1000 puta gori.

Ovo je generalno problem - nadovezaću se na tvoj komentar o (ne)moralu novinara - može novinar da ima manje moralne vrednosti ili da ih nema uopšte, ali takve novinare onda sankcionišeš. Javno ga razapneš na Terazijama. Onada će sutra bar jedan od njih da stavi prst na čelo i da prvo malo razmisli pre nego što napiše tekst.
Nego svi pričaju šta hoće, a odgovornost nula.
Ima svako pravo na svoje mišljenje, analize i teorije, ali ako to ide u etar preko medija, to treba da bude u granicama profesionalnog i odgovornog izveštavanja.
Nama je ova situacija od vrha vlasti pa na dole, i onda normalno da svi ostali imaju taj osiljeni stav "sta mi ko moze", i to je jako opasno. Nama politicari, sudije imaju taj stav, novinari, pa cak i deca i roditelji u skoli prema autoritetima - profesorima imaju taj drski stav, sto smo i videli prosle godine
Mislim da nase drustvo generalno nema jos svest o tome koliko je to opasna sredina koju kreiramo

Гашић чита о несрећи, желим да чујем, али све у мени вришти, не могу, не желим да знам.
Ионако детета више нема.
А нема ни оправдања, ни за кога.

Sve te teorije mogu da budu tačne, da li je to nama grozno ili ne, to je drugi par rukava.
Dokle god za novinare ne postoji sankcija i mogu da pišu šta im padne na pamet bez trunke odgovornosi, "običan" narod će biti još 1000 puta gori.
Nije to nekad moglo. Moja karijera novinara je započela 1990. Radila sam za novosadski Dnevnik i kanal 9.
Tada mi je vlasnik Kanala 9, pok. Nemanja, rekao da pravi novinar ima tri puta...zatvor, ludara ili 2 m ispod zemlje. Radili smo zajedno , a onda se, nakon par godina sapleo o pločnik, i udario glavom o bankinu, na mestu je bio mrtav (uz pomoć nekih ljudi).
Tada sam shvatila da je bio u pravu i batalila posao koji sam najviše volela.
Što bi se reklo, postojale su sankcije ,ali najčešće nezvanične, slučajne, i to nakon nekoliko upozorenja koje je dobio...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back