Šta trenutno radiš 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto bre Affro kičma? Piješ nešto za bolove?

- - - - - - - - - -

Rovinj. Samo wknd.

Jutros iz cista mira samo sam osetila kao da me nesto bode negde u visini struka pa jos jednom...srce lupa da iskoci, mucnina straana, a bol do temena...jedva da malo nadjem mesto..popila sam paracetamol..ne znam ni smem li nesto drugo..jedva malo pipystilo oko 5 pa sad opet osecam...strasno :(

- - - - - - - - - -

Toliko te boli? :(
Mene kad boli kičma plaču svi oko mene. Kažu nepodnošljiv sam i kad sam zdrav :rumenko:

- - - - - - - - - -

Ljudi, uključio sam Novaka taman da vidim kako mu propade meč lopta. Onda sam oteran na brijanje, a kad sam se vratio uspeo sam da vidim kako deli autograme posle meča.
Definitivno ne smem da ga gledam

Grozno stanje..

Jesi li se ušinula?

Ne. Kako kad vecinom.lezim

- - - - - - - - - -

Jedem jaffa keks i pijem kafu. Pre toga sam dremala na ljuljašci.
Danas mi je definitivno dan za lenčarenje.

- - - - - - - - - -

Gotovo da nema osobe koja nema problema sa kičmom. To nam je sve od modernog života. :roll:

Uzas. Tesko meni samo mi je jos to falilo

Ne. Kako kad vecinom.lezim

Uzas. Tesko meni samo mi je jos to falilo

Ako ležiš na mekanom dušeku - nikakvo čudo, pogotovo što se inače malo krećeš.
Postoji jedna vežbica kojom možeš sama da se otkočiš, ako uklještenje nije preveliko:
Legneš na ledja, raširiš ruke, noge saviješ u kolenima pod pravim uglom. Obe noge treba da ostanu tako savijene u kolenima sve vreme vežbe.
Stopalo leve noge staviš na desno koleno. Sad obe noge u tom položaju pomeraš ulevo prema podu, polako i po mogućstvu opušteno, dok ti ramena i dalje ostaju na podu. Levo stopalo prebaciš preko desnog kolena tako da i težina leve noge gura desnu ka podu. Idealno je da kolena obe noge dodirnu pod, - retko ko to može da uspe, ne forsiraj nego idi koliko ti možeš. Dok si u tako uvrnutom položaju diši duboko i probaj da opustiš sve mišiće, pogotovo guze i ledja, minimum pola minuta. Ne pravi nagle pokrete.
Sve to ponoviš i na drugoj strani.
Nadam se da sam dovoljno razumljivo napisao:)

Postoji jedna vežbica kojom možeš sama da se otkočiš, ako uklještenje nije preveliko:
Legneš na ledja, raširiš ruke, noge saviješ u kolenima pod pravim uglom. Obe noge treba da ostanu tako savijene u kolenima sve vreme vežbe.
Stopalo leve noge staviš na desno koleno. Sad obe noge u tom položaju pomeraš ulevo prema podu, polako i po mogućstvu opušteno, dok ti ramena i dalje ostaju na podu. Levo stopalo prebaciš preko desnog kolena tako da i težina leve noge gura desnu ka podu. Idealno je da kolena obe noge dodirnu pod, - retko ko to može da uspe, ne forsiraj nego idi koliko ti možeš. Dok si u tako uvrnutom položaju diši duboko i probaj da opustiš sve mišiće, pogotovo guze i ledja, minimum pola minuta. Ne pravi nagle pokrete.

Da lezala sam na prostirci, tacno sam primetila da od kad je imam moja kicma nije kao pre, to je kad vidi zaba...sklonila sam je.
Pokusacu pa ako uspe dobro je. Razumela sam, hvala.

Сем једног колеге, не знам ни једну особу старију од 30 да нема некакав проблем са кичмом.

Пре пар месеци се и он укочио, чисто да се учлани у клуб.

Последица недовољно кретања, неправилног седења, што рече Алиса, чини ми се, модерног начина живота.

ja nista ne razumem...jel su noge u vazduhu?

- - - - - - - - - -

ja se okacim za ono u kupatilu predvidjeno za tri peskira i budem ili u cucnju ili u polu cucnju, zavisi koju sipku uhvatim. trudim se da se sto manje oslanjam na noge. i tako se razvucem.

- - - - - - - - - -

Сем једног колеге, не знам ни једну особу старију од 30 да нема некакав проблем са кичмом.

Последица недовољно кретања, неправилног седења, што рече Алиса, чини ми се, модерног начина живота.

ja bih bila ta osoba, da se nisam pivredila. jbt kad pomislim da sam bila za operaciju, a disk i ka i dalje funkcionalni. ali, ne vozim bajs, idem povremeno na namestanje i kad bas zaskripi mora terapija da smiri upalu..da ne bih se kljukala lekovima.

cudo priride :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

obavezno posle tusiranja se okacim na susilicu :lol: ili kada dodjem zagrejana kici, tad su svi spremni na saradnju misici, ligamenti, cak i disk :mrgreen:

ja nista ne razumem...jel su noge u vazduhu?

- - - - - - - - - -

ja se okacim za ono u kupatilu predvidjeno za tri peskira i budem ili u cucnju ili u polu cucnju, zavisi koju sipku uhvatim. trudim se da se sto manje oslanjam na noge. i tako se razvucem.

- - - - - - - - - -

ja bih bila ta osoba, da se nisam pivredila. jbt kad pomislim da sam bila za operaciju, a disk i ka i dalje funkcionalni. ali, ne vozim bajs, idem povremeno na namestanje i kad bas zaskripi mora terapija da smiri upalu..da ne bih se kljukala lekovima.

cudo priride :zaljubljena:

Јеси чудо природе, али си и даље једна од оних који имају проблем са кичмом :lol:

Јеси чудо природе, али си и даље једна од оних који имају проблем са кичмом :lol:

naravno da imam, ali divim se samoj sebi kad pomislim da bi neko drugi na mom mestu pristao na operaciju sa diskom koji ulazi u kicmeni kanal, a ja radila sve suprotno od propisanog i uspela. nijedan kiroprakticar nece reci mirovanje, za razliku od neurohirurga. i spasilo me je to sto imam elasticnu kicmu, sto rece ovaj moj kiroprakticar imam dobru genetiku u tom smislu i mogu da se istezem.

- - - - - - - - - -

nije samo cudo prirode nego i brilliant mind :zaljubljena:

a ja sam od nih koje nemaju problem sa kicmom :flert:

i njaooo :cmok2:

naravno da imam, ali divim se samoj sebi kad pomislim da bi neko drugi na mom mestu pristao na operaciju sa diskom koji ulazi u kicmeni kanal, a ja radila sve suprotno od propisanog i uspela. nijedan kiroprakticar nece reci mirovanje, za razliku od neurohirurga. i spasilo me je to sto imam elasticnu kicmu, sto rece ovaj moj kiroprakticar imam dobru genetiku u tom smislu i mogu da se istezem.

- - - - - - - - - -

i njaooo :cmok2:

Искрено, дивила сам ти се на храбрости тада, у време кад си имала озбиљан проблем, вукла си намештај по стану, реновирала, лепила...

И у свом том лудилу изгледа да си успела да пршљен вратиш на место :lol:

- - - - - - - - - -

nije samo cudo prirode nego i brilliant mind :zaljubljena:

a ja sam od nih koje nemaju problem sa kicmom :flert:

Немој да ми набијаш комплексе, таман сам се утешила да сви имају проблем са кичмом :evil:

Ja nemam problem sa kičmom. :zkez:

Искрено, дивила сам ти се на храбрости тада, у време кад си имала озбиљан проблем, вукла си намештај по стану, реновирала, лепила...

- - - - - - - - - -

Немој да ми набијаш комплексе, таман сам се утешила да сви имају проблем са кичмом :evil:
ma mosh ti proci teorija al eto mora neko obitavati i van gausove krive :lol:

- - - - - - - - - -

ma vrati ga kiroprakticar, ali rad jaca lumbalne misice, oni drze kicmu, i cak se desi da kada se jako stegnu pomere nesto...ne pitaj me sta, skljocne nesto i disk se razdvoji od nerva. :zcepanje:

ma vrati ga kiroprakticar, ali rad jaca lumbalne misice, oni drze kicmu, i cak se desi da kada se jako stegnu pomere nesto...ne pitaj me sta, skljocne nesto i disk se razdvoji od nerva. :zcepanje:

Нека шкљоца, сестро, само да си ти нама добро :lol:

- - - - - - - - - -

Izvini. Pa što ne kažeš da ćutim? :tajna:

Што да ћутиш, шалим се ја са тобом и са Вилом, мени је драго кад је неко здрав, јја имам проблем са кичмом од 26. године...

Али стварно примећујем да и сви око мене имају неку врсту проблема, дискус, спондилозу, остеопорозу, страшно.

Само вас две цепајте и рушите ми теорију :lol:

Нека шкљоца, сестро, само да си ти нама добро :lol:

- - - - - - - - - -

Што да ћутиш, шалим се ја са тобом и са Вилом, мени је драго кад је неко здрав, јја имам проблем са кичмом од 26. године...

Али стварно примећујем да и сви око мене имају неку врсту проблема, дискус, спондилозу, остеопорозу, страшно.

Само вас две цепајте и рушите ми теорију :lol:

Pa ja izbegavam lekare, da odem, možda imam svašta. A pošto me ne boli, što se mene tiče, to je to, nemam problem. :lol:

Pa ja izbegavam lekare, da odem, možda imam svašta. A pošto me ne boli, što se mene tiče, to je to, nemam problem. :lol:

Кичма би ти јасно рекла да имаш проблем са њом.

Није то ни шећер, ни притисак, ово разваљује :(

Иначе, код лекара не идем ни ја.

Плашим се шта ће све открити ако кренем...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back