Šta trenutno radiš 9

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bravo Kvinsi...bravo bravo...

i mi smo danas konaćno uzeli index...ponovo smo brucoši...na filozofskom,odsek istorija...
pravni nas zahebo,mamuimja i sve po spisku..pola života mi skratiše od prekjuče...
sreća te ovo moje pametno dete konkurisalo i na filiozofskom pa je uspeo...
sad da danem dušom od nerviranja...

Afro, mnogo mi je drago da si ok :cmok:
Moja drugarica iz školice za trudnice, inače moje godište, pre nekih dva meseca operisana, karcinom dojke, juče joj krenula hemio.
Teško podnosi, dete maleno, već su preturili mnogo preko svojih leđa, toliko mi je strašno i teško i mnogo se nadam da je to samo jedna prepreka koju će pobediti i ostaviti iza sebe da najzad mogu da uživaju u svojoj maloj porodici.

- - - - - - - - - -

Šta bi Gile?

Moja drugarica iz školice za trudnice, inače moje godište, pre nekih dva meseca operisana, karcinom dojke, juče joj krenula hemio.
Teško podnosi, dete maleno, već su preturili mnogo preko svojih leđa, toliko mi je strašno i teško i mnogo se nadam da je to samo jedna prepreka koju će pobediti i ostaviti iza sebe da najzad mogu da uživaju u svojoj maloj porodici.

- - - - - - - - - -

Šta bi Gile?

Hvala Lunjo :zag:

Ovo je strasno sta se desava, kao virus se sire karcinomi. Moja drugarica je pre 2 dana dobila dijagnozu, njoj je majka pre 12 godina preminula od istog, pa je u jos vecem strahu,
tek treba da se operise ili mozda prvo da je zrace i daju hemo, kako odluce ni ne znam detalje ne moze da prica od soka. Samo pre nekoliko dana je ona mene tesila i davala
savete kako da budem jaka :sad2: Prestrasno je sve ovo.

- - - - - - - - - -

Šta bi Gile?

Ček,bre, pa nema arapskog više..nešo sam propustio... Ne znam za istoriju, završio moj drug, eno ga radi sad pri Crkvi, tačnije manastiru i ima neki poslić tamo...nje grobar ( :

moonjo,on je filoloki napustio,duga priča...al nebitno...
položi ove godine ovde u ns na pravnom prijemni ali i na filozofskom...
i sve ok bilo...
na oba upao na budžet...i naravno da će izabrati jedan,ne može na oba,nije ni planirao,al ono aj nek se nađe..
i odemo u sredu na pravni na upis,uplatimo 7 hiljada za upis,popunimo sve papire i on ode tamo do katedre da mu lupe pečat,kaže ovaj,e pa ne možeš ti na budžet...moooooolim...????
kaže,pa ti si prošle godine upisao fakultet na budžet,ne može opet...
ali mi objasnimo da je on napustio,da je predao ovde papire i sve objasnio i niko mu ništa nije rekao...bla bla...kaže on,pa ovo je novi zakon od pre par nedelja bla bla donesen u skupštini,mi moramo da poštujemo,ti više nikad ne možeš da upišeš fakultet na budžet...o božeeeeeeeeeeeee,gluposti...
i bili kod šefa studentske,svašta sam mu izgovorila...
nazovemo filozofski,pitamo,kažu oni naravno da že upisati na budžet,nema veze što je bio prošle godine,pa položio je regularno prijemni...misliiiiiiiim...
dva faksa,udaraju guzom jedan o drugi,a dve različite politike...
sin nije hteo da plaćam 80 hiljada na pravnom,otišli danas i upisao se na istoriju na filozofskom....presrećan...
dva dana sam bila van sebe...
inače smo sreli na filozofskom i budućeg profesora koji će mu predavati najteži predmet Antičku istoriju,bio im vodič kad su putovali u Istambul,prepoznali su se i lepo se ispričali i zakazali viđenje u oktobru na predavnjima...
ko zna zašto je to sve tako ispalo...negde je u svemiru vrv zapisano...šta znam...

- - - - - - - - - -

Ići ću i kod zaštitnika građana, da pitam ko će da zaštiti dete belih zaposlenih Novosađana.

- - - - - - - - - -

Toliko sam popizdela da ću da krenem da im svima sve redom po svim spiskovima.

samo đonom,nikako drugačije draga moja...ja sam mnogo puta jedino na taj način izvojevala svoje...

Ma, prvo je socijalna radnica počela sa nekim pričama i izgovorima, ja joj lepo rekla da znam da živimo u Srbiji a ne u Norveškoj i da znam kakva je situacija i da mi je sve jasno ali da takođe znam i kako se stvari u Srbiji rešavaju i da ja hoću da se moj problem reši jer ih zato plaćamo.
I pitala sam je kad je to tačno Radosno detinjstvo postalo ustanova socijalnog a ne vaspitno-obrazovnog tipa.
U ponedeljak idem kod zaštitnika prava građana a u utorak, ako uspem, u upravu grada kod zaduženog za predškolske ustanove.
Rešila sam da istrajem, privatni vrtić nam svakako ne gine, ali ako im svaki dan makar malo zapeckam savest i izazovem nelagodnost od mene, za početak, dosta.

Dagišo...pa,, prošle godine nije važio taj zakon, a zakon ne može da važi retroaktivno.

Nemojte da gubite nadu ni za pravni. Idite u dekanat na pravnom. Probajte. I da vam vrate pare, lopovi jedni...( :

sa takvim startom izgubio je volju za pravni...nadobudno sve,štampao nam odmah neke njihove pravilnike,pa znate naši profesori su narodni poslanici,bla bla...znači msučilo nam se oboma...
još ja pitam,pa dobro ako i upiše prvu godinu na samofinansiranju on će imati prava da pređe na budžet,ako bude imao odrđeni broj bodova...ne ne ne ,neće on moći da pređe nikako na budžet,novi zakon...uzimanje para,breeeee...hebemimmater...
odmah smo naravno tražili povraćaj novca koji smo uplatili za upis i to će nam vratiti..
više me ne intersuju,a ni njega,...popizdeo je...
samo pravni i poljoprivresni u NS se vode tom politikom,ostali fakulteti ne...
koja smejurija...

Poljoprivredni u Bg je jedan od najtežih fakulteta. Uopšte nisu prelazili na Bolonju, klinci studiraju isto kao mi pre xx godina..al oni su izuzetak. Pravni je kita sada u Bg, nema odmah smerove.... NIje to sad ni važno, nego ga gurni da se bori. Neka dežura od jutra spred dekanata na Pravnom sa svim papirima, voda, sendviš, čeka da dođu....položio je prijemni. Šta je on radio prošle godine, nije bio ni njihov student, mogao je da radi u luna parku.. svašta.. prvi put se upisuje na Pravni..nema ša da pominje ništa gde je upisivao, samo potvrdu da je položio prijemni i da kaže dekanu index.

Ja bih probao.

Divno.
Odmori se, uzivaj, slikaj nam more... mozes i neka zgodna tela... :lol:

Cija? Mislis moje? :malav:

Hvala svima drugari :cmok2:
Nisam nista htela da pisem za master jer sam imala ispit kod najzaj.ebanije profesorke i bila ubedjena da cu se izblamirati i da mi rad nista ne valja. Kad ono, nahvali me zena, bi mi neprijatno, posebno nakon sto je jednu devojku pre mene isecirala ko zabu na biologiji i izvadila joj sve unutrasnje organe:malav:

Poljoprivredni u Bg je jedan od najtežih fakulteta. Uopšte nisu prelazili na Bolonju, klinci studiraju isto kao mi pre xx godina..al oni su izuzetak. Pravni je kita sada u Bg, nema odmah smerove.... NIje to sad ni važno, nego ga gurni da se bori. Neka dežura od jutra spred dekanata na Pravnom sa svim papirima, voda, sendviš, čeka da dođu....položio je prijemni. Šta je on radio prošle godine, nije bio ni njihov student, mogao je da radi u luna parku.. svašta.. prvi put se upisuje na Pravni..nema ša da pominje ništa gde je upisivao, samo potvrdu da je položio prijemni i da kaže dekanu index.

Ja bih probao.

pričam ti o fakultetima u Novom Sadu...nismo mi iz Beograda...

nije nam baš da gubimo vreme sedeći ispred pravnog...ionako je imao rezervnu varijantu koju isto tako voli,i koja je ispalo normalna...upisao je istoriju na filozofskom ovde u Novom Sadu...
neka im je na čast...

- - - - - - - - - -

Istorija je lepa, ali nije ništa lakša od recimo Pravnog, a mogućnosti za posao daleko veće..ybga, mora da bude i racionalan,
Ovaj moj drugar je još super prošao...

inače postoji mogućnost da se prebaci na pravni na drugoj godini..
nek on ovde krene samo pa ćemo se ganjati...

bravo Kvinsi...bravo bravo...

i mi smo danas konaćno uzeli index...ponovo smo brucoši...na filozofskom,odsek istorija...
pravni nas zahebo,mamuimja i sve po spisku..pola života mi skratiše od prekjuče...
sreća te ovo moje pametno dete konkurisalo i na filiozofskom pa je uspeo...
sad da danem dušom od nerviranja...

Moze da zavrsi fakultet i diplom pod misku, pa u beli svet.
Od cele generacije moje sestre 1 osoba radi u skoli, naravno preko stranke.
I jedan radi u biblioteci u Bosni, preko stranke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back