- Poruka
- 63.764
Pa sta znaci kacija...to ni guglet ne moze da prevede![]()
Теби се мрави никада нису пентрали уз прозор

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa sta znaci kacija...to ni guglet ne moze da prevede![]()

Види је и ова![]()
mah, ja sam isla u skolu po starom programu
jedino me kajkavica podravska i medjimurska malo napate
cakavica manje
a vi mi dodjete ko neki jezicni stedljivci
al vlaski...bukvalno sam guglala prijevod za neku pjesmu

Pa vlaški je drugi jezik...
Угасиће ми се лап топ, морамо обоје на спавање, али ми јесмо језичке циције![]()
znam, i to romanski
al u drugim romanskim jezicima ponesto i skontam
ovdje bukvalno nista
- - - - - - - - - -
pa meni se to svidja + je duhovito
tj ima specifican duh
..pa to moze da se promeni, valjda znas...svaka je za trofaznu struju, meni radi kao da je monofazna....samo se promeni kabal i ona uticnica...cak mozda ni
kabal ne treba menjati to zna neko ko se bavi time...
Ајде, а како иначе да ради
Нашој једној чика мајстор нешто урадио, сад ради на монофазну.
У тој просторији немамо трофазну утичницу.
Prvo sam je rasklopio, preredjao cigle, ocistio da mi staklena vuna ne leti po radionici, promenio pola buksni, spremio za farbanje, ispravio one zice jer smo je ostetili kad smo je unosili, sve to lepo upakovao, pustio u rad...i gle divote, od ukupno tri, dva grejaca ne radeJa znam da od običnog može da postane trofazni pa verujem da može i suprotno...

Ко помиње акузатив и остале трице? Види сад
U čuvenom „priručniku za strance“ - „Vranjski bez muku u 25 lekcije“ - nalazi se i lekcija o padežima. U njoj Vranjanci apeluju na državu da „pristupi novoj izmeni pravopisa u duhu vranjskog jezika gde sve imenice imaju jedan padež, retko dva, a sasvim izuzetno tri“.
Nominativ - Toj si je Vranje, genitiv - Toj je razglednica od Vranje, dativ - Idem prema Vranje, akuzativ - Vidim Vranje, vokativ - Oj, Vranje, instrumental - S Vranje što još može da se poredi, i lokativ - Što još ima u Vranje.
U lekciji još piše da se isto menjaju i London i Pariz i Beograd, i da „tu nema razlika zbog goleminu i silinu“.
A da padeži stvarno mogu da unesu pometnju Vranjanci nude i praktičan primer. Jedan ovdašnji im je prepričavao nezgodu svog druga iz vojske, nekog Šumadinca. Piše žena Šumadincu, obaveštava ga da se porodila, da je dobro, i na kraju mu kaže: „Pozdravljam te s Branislavom“.
Jadničak je bio u dilemi da li je dobio ćerku ili sina, pa je morao da sačeka sledeće pismo da je razreši. A Vranjanac mu kaže: „Eto, vidiš kako je glupo s tija vaši padeži. Da je meni moja žena pisala rekla bi „pozdravljam te s Branislava ili pozdravljam te s Branislavu i odma’ bi ja bio načisto da l’ je muško il’ žensko“.

Zato sto ne zelim da cela zgrada ima uvid u moje kretanje i ko mi dolazi i odlazi. To je narusavanje privatnosti. Pogotovo kamere po spratovima...znaci cela zgrada bi imala uvid ko mi dolazi i koliko ostaje, a to nemaju pravo. Hoce kemere na premotavanje sto znaci da ce doci kuci i premotavati ko je kad izlazio i ulazio i ko je imao goste. Ja se ne osecam bezbedno da me spijuniraju. otkud ja znam ko su ti ljudi...mozfa su ubice i ludaci, bilo je manijaka koji su prevodili bakice preko ulice i nosil im cegre, a krv im do kolena. Nije to bezbednost nego bolesna potreba klana koji se skupio da spijunira
- - - - - - - - - -
Sto bi iko morao iz zgrade da zna moje navike.
...mi nemamo te takve kamere imamo obican video nadzor da mozes da vidis ko ti zvoni i pitas zasto, pa ako neces da ga pustis jednostavno spustis slusalicu od
interfona...to je to...te kamere isto u nasem slucaju ne bi mogle da pokrivaju stanove ali bi bile dobre za sam ulaz zgrade, jer bi smo videli ko vecito baca pikavce i
ostavlja smece u ulazu da ga baci zena koja cisti zgradu, a nije placena da baca necije tudje smece...
...kod nas nije gerontologija, pre je kao neki studendtki dom, vise podstanara nego nas ostalih....
Prvo sam je rasklopio, preredjao cigle, ocistio da mi staklena vuna ne leti po radionici, promenio pola buksni, spremio za farbanje, ispravio one zice jer smo je ostetili kad smo je unosili, sve to lepo upakovao, pustio u rad...i gle divote, od ukupno tri, dva grejaca ne rade
Ja volim, volim utorak![]()
i nociva...sto bi oni znali ko je nocivao kod mene
Ovde je bas bilo reci o kamerama sa premotavanjem da gospoda kada dodju kuci mogu da izlistaju ko je kad ulazio i izlazio. Zato ja razmisljam o tome....skupljali su novac za jedno, a uradiki jos jednu stvar za koju nije bilo interesovanja. Pa da ne ispadne da skupljaju za krecenje a nikne kamera. Ja nemam interesovanje ni za kameru ko kod tebe trenutnu da vidis, jer nemam tv.
- - - - - - - - - -
Dolazim ja kuci a izasao debil iz prizemlja i zvera ka trecem spratu ka stanu sa kojim jedan sa treceg ima spor, a druzi se sa tim iz prizemlja.
- - - - - - - - - -
Jos one sto se krecu pa da bukvalno gledaju ljudima u stanove. To je bolest.
..svasta, to je preterivanje...kako samo to nekom pade na pamet, jedino ako nemate u zgradi neku firmu, a da ne znate to svi, i da to oni hoce zbog sebe da ugrade...sto nije nemoguce uopste....toliko ordinacija raznih po zgradama, onda je tu promet veliki, a ko zna sta i cime se bave...raspitaj se malo ako mozse u vezi toga...
Ја је касапим јер не волим мрак, а њој прија.
И сви срећни, сви задовољни.
Сем тебе.
Pa kako nije preterivanje....kazem je bolescina. Zabole me i da ima firma, nek stave kameru unutra u stan.
To moram da se raspitam, jer nije pominjan klasican video nadzor.
Ma ne mora uopste firma, nego bi oni da spijuniraju ljude i imaju uvid u sve. Skupilo se tu par stanova, al ima onih koji nisu dali novac za bravu, znaci ima jos sa mozgom u zgradi. I jos su pisali da svi moraju da ucestvuju u krecenju...ocu q. Ima da se pozovem na diskys herniju i da mi novac treba za lecenje.
- - - - - - - - - -
Nije nuzno krecenje.
- - - - - - - - - -
Osim toga ja nisam obavezna da otvorim vrata ni prvom komsiji, a u stan ni policija ne ulazi bez naloga.
...pa naravno da nisi obavezna, ni ja ne otvaram ako necu nikom...nisam rasopolozena za razgovore, ne zelim kontakt sa nekim osobama i vrlo brzo shvate
da zvone na pogresna vrata...to sto se komsiluka tice...
..sto se placanja tice obavezna si da placas samo odrzavanje zgrade, ciscenje, ostalo mislim da nisi, mi dajemo po 200 diara mesecno, s tim sto 150 ide zeni koja
to radi, a 50 u fond, pa od toga sta i za sta ima to se radi...niko ne trazi nista dodatno, a i da trazi sto se mene tice mogli bi da me zaobidju...
Ovde je ciscenje u okviru infostana izgleda. Tako je bilo i u prethodnoj zgradi. Znaci nema dodatnog placanja ciscenja.
- - - - - - - - - -
Traze po 200 dinara za taj fond....na godinu od svih stanov to bi bilo tacno da na ulaz nakace kameru. Racunala sam. I tacno je tako ispalo cena po stanu odjednom ili na sitno da skupljaju.

HvalaTrojo!!!
Pa kolko vatrometa da stavim?!![]()
![]()
Čestitam ti i sve najbolje i puno sreće i sve što se već želi i čestita![]()
- - - - - - - - - -
I prsten je divan
- - - - - - - - - -
I pričaj, kako je prošlo sve, kako je i gde to uradio? Je l neki značajan datum bio u pitanju ili jednostavno momenat?

Moram da prijavim prsten ovde
Pogledajte prilog 469328
Pogledajte prilog 469329
Na svadbu cete biti pozvani![]()

Moram da prijavim prsten ovde
Pogledajte prilog 469328
Pogledajte prilog 469329
Na svadbu cete biti pozvani![]()