Sta trenutno radis 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol:

Nisi ni znala da te spremaju za forum :malav:

Moj tata je mislio da cu mozda medicinu... :lol:

Ма, какви, ја сам знала да ћу бити дипломирана језичара, али не за мртве језике, него гимназија, па терај...

Спремали су нас за све могуће профиле факултета :roll:

За колегу који ме исправља у репки поводом написаног "патер фамилиас":

:rotf:

263bbec66d658ba0d962dc655b429e9c14fe15afcd9e4598db25ef316d34b0f0.jpg

За колегу који ме исправља у репки поводом написаног "патер фамилиас":

Поштовани колега, уз дужно поштовање, некада сам у школи учила латински, случајно се сећам да Латини нису писали "фамилијас".

Ово Ваше фамилијас ми је мало зазвучало као фијока.

За сваки случај, ево и оригинала: pater familias

The pater familias, also written as paterfamilias (plural patres familias),[1] was the head of a Roman family.

In media res, sto bi rekli stanovnici Latinske Amerike.

Uz duzno postovanje, ne bih rekao da si latinski pisala na cirilici, ali neka i bude tako. Elem, srpski jezik koristi nesto sto se zove transkripcija i to je to.
Nas dvoje smo upotrebili dve reci na latinskom koje se koriste i u srpskom jeziku - media i familia. Da li ih tako izgovaramo i pisemo? Tesko.
I, opet dolazimo do transkripcije za razliku od Hrvata koji ne prevode strane reci. Evo, tvoj omiljeni predsednik Donald Trump je posetio New York i Los Angeles.

- - - - - - - - - -

milos davi gugutke ko po obicaju a
sto se upste obazirete na to
meni se jjebe kad mi posalje bonu sa ispravkom, isto koliko mi se jjbe i da li sam ispravno napsala ili ne
od pravilnog pisanja po forumu zivot mi zavisi :lol:

Mala, ti si se mnogo promangupirala otkad si se zaposlila...

I, cestitam ti na novom poslu. Iskreno se nadam da ce biti dobra kinta i da ces biti zadovoljna.

hvala :D

si vido, mangup hbt ko velika :lol:

pa brate davis gugutke sa tim ispravljanjem, to je cinjenica
hu bre giv a fak

Neka uce pravopis, nece nista da im fali.

Nisam hteo da prvi posao odmah komentarisem jer kad sam video koji su ti sve baksuzi cestitali znao sam da ce te izmalerisati. Kod ovog drugog su bili malo mirniji. Sad sam cekao da se sama javis pa da cestitam jer je proslo neko vreme i valjda je sve ok.
Od tvoje prve plate necu nista nego kupi sebi nesto slatko i uzivaj.

In media res, sto bi rekli stanovnici Latinske Amerike.

Uz duzno postovanje, ne bih rekao da si latinski pisala na cirilici, ali neka i bude tako. Elem, srpski jezik koristi nesto sto se zove transkripcija i to je to.
Nas dvoje smo upotrebili dve reci na latinskom koje se koriste i u srpskom jeziku - media i familia. Da li ih tako izgovaramo i pisemo? Tesko.
I, opet dolazimo do transkripcije za razliku od Hrvata koji ne prevode strane reci. Evo, tvoj omiljeni predsednik Donald Trump je posetio New York i Los Angeles.

- - - - - - - - - -

Mala, ti si se mnogo promangupirala otkad si se zaposlila...

I, cestitam ti na novom poslu. Iskreno se nadam da ce biti dobra kinta i da ces biti zadovoljna.

Па, сад, не знам баш да ли становници Латинске Америке тако кажу, али Латини јесу тако говорили.

Иначе, мени је рачунар подешен на ћирилицу као дифолт, тако да ме стварно мрзи да мењам, али мислим да смо се разумели.

И не бих ја баш латински по Вуку.

Ostalo mi je u secanju da je svojevremeno neki politicar (mislim americki) bio veoma iznenadjen da se u L. Americi govori spanski, a ne latinski jezik...

Elem, naravno da smo se razumeli i samo nemoj da izdvajas latinski i Vuka jer transkripcija vazi za SVE strane jezike. Francuzi svoju drzavu nazivaju Francuska, a Svedjani Svedska? Nece biti.

Ovo mi je upalo u oko kod jedne forumasice (necu kazati koje da ne bi opet popila vitamin C). Napisala je Whatsapp na engleskom i pitala da l je ispravno. Jeste na engleskom, ali ne i na srpskom.

Poslednja izmena:
Милоше, латински је мртав језик, не говори се више нигде, и ми нисмо Американци, сматрам да смо мало образованији од њих.

Нисам транскрибовала, само сам остала на ћириличном фонту, као што увек и радим.

Ostalo mi je u secanju da je svojevremeno neki politicar (mislim americki) bio veoma iznenadjen da se u L. Americi govori spanski, a ne latinski jezik...

džordž booš je reko u poseti latinskoj americi u obraćanju..da mu je jako žao što se nalazi u lat. americi, a ne govori latinski.. msm, to zna frabac na grani... ša je ko reko.... a naročito majmoonče booš ... ( :

e, baš je glupa ova promena vremena časovnička..

- - - - - - - - - -

a za forum plaćen Miloš :lol:

- - - - - - - - - -

@tema
pijem kafu, budna par sati, pile me nervira, slabo se topi :evil:

topljeno pile? toping od pileta..piletji pooding..

Zakazah sisanje za danas, vreme je da se skine ova metla, sve se razvlacim danima nikako, ne mogu vise da je trpim narasla hbt smeta mi.....
Jedva me ugurala u termin guzva je nedelja

A onda imam popodne snimanje i fotkanje u jednoj jakoj instituciji, malko sam se ussrala :pljus:

- - - - - - - - - -

Munjo kakva promena vremena casovnika? Hbt jel to bilo nocas :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back