Sta trenutno radis 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То управо и раде ови код Кинеза које прозиваш.

Pa naravno da rade, od necega moraju da nahrane sebe i ukucane
I to je problem celog sistema
Drzava te dovede na nivo da ti radnik kod kineza kaze sta cu bolje i ovo nego nista, jer je realnost takva
Mozemo.mi da se busamo licnim principima kolko ocemo, ti kao radnik nikavu zastitu od drzave nemas
Pa se ti drzi principa kad ti edb posalje crvenu opomenu za iskljucenje struje i kad nemas dorucak da das detetu. Da vidis kako bi isla da radis i kod kineza u takvim situacijama

Ja sam radila sve to,metla je radila i kod kineza, i u str, i kod stranaca, i na pijaci, i frilens, butici, i drzala butik.... svasta nesto... Jer mene drzava kad stigne racun ne pita za samopostovanje i princip, no oce da ga platim

Problem je sto te drzava stavlja u polozaj da rintas za trijadu potpuno ponizen, tu te ne ponizava ni taj kinez, niti te kad si u str ponizava nas gazda, tu te drzava ponizava

pa pazi.. kad na kraju meseca dodju racuni..kad dodju da ti iseku struju jer je nisi platila..kad ne znas sta da jedes jer u dzepu nemas ni 10 dinara onda pocnes tako da razmisljas (pri ovome ne mislim na metlu da ne bude zabune nego govorim uopsteno)
moze da se ku.rci samo onaj ko ima..onaj ko nema cuti i radi jer zna da je i to vise nego nista.

Pa svi dobijamo racune na kraju meseca?

Drzava te dovede na nivo da ti radnik kod kineza kaze sta cu bolje i ovo nego nista, jer je realnost takva
Mozemo.mi da se busamo licnim principima kolko ocemo, ti kao radnik nikavu zastitu od drzave nemas
Pa se ti drzi principa kad ti edb posalje crvenu opomenu za iskljucenje struje i kad nemas dorucak da das detetu. Da vidis kako bi isla da radis i kod kineza u takvim situacijama

Ja sam radila sve to,metla je radila i kod kineza, i u str, i kod stranaca, i na pijaci, i frilens, butici, i drzala butik.... svasta nesto... Jer mene drzava kad stigne racun ne pita za samopostovanje i princip, no oce da ga platim

Problem je sto te drzava stavlja u polozaj da rintas za trijadu potpuno ponizen, tu te ne ponizava ni taj kinez, niti te kad si u str ponizava nas gazda, tu te drzava ponizava

А јеси тужила некад тог послодавца, кад одеш с посла рецимо, пошто новчана потраживања не застаревају 3 године?

pa pazi.. kad na kraju meseca dodju racuni..kad dodju da ti iseku struju jer je nisi platila..kad ne znas sta da jedes jer u dzepu nemas ni 10 dinara onda pocnes tako da razmisljas (pri ovome ne mislim na metlu da ne bude zabune nego govorim uopsteno)
moze da se ku.rci samo onaj ko ima..onaj ko nema cuti i radi jer zna da je i to vise nego nista.

:amen:
Upravo je to cela poenta moje price

Ponizavas sam sebe tim stavom. Prihvatas to kao da je normalno .

А јеси тужила некад тог послодавца, кад одеш с посла рецимо, пошто новчана потраживања не застаревају 3 године?

Da tuzis poslodavca za koga nemas dokaz da si radila?
Da li ti mislis da majka koja nema da kupi dorucak detetu misli na advokate i tuzbe, ili misli kako da sad odmah nadje pare i nahrani dete, pa trci ide zajm ili prodaje nesto iz kuce....
Nemojte ljudi, zajebite me tih bajki, nedo vam bog da dozivite u zivotu to sto ljudi koji rade kod kineza i sl olosa dozivljavaju pa moraju da idu da rade kod njih

i? od cega ces ga platiti ako ne radis?

sad ne zelim niti mozemo ulaziti u pricu oko poslova..strucnosti..truda i rada..poenta price koja se povela je da ljudi nisu uvek u mogucnosti da kazu "zahebi ovo..idem ja ako mi ne das ove uslove"
Meni je problem sto ljudi ne ocekuju uslove, imaju taj mentalitet roba.

- - - - - - - - - -

tebe bi bilo sramota da radiš kod kineza?

ajde covece otkaci se od mene vec jednom

Da tuzis poslodavca za koga nemas dokaz da si radila?
Da li ti mislis da majka koja nema da kupi dorucak detetu misli na advokate i tuzbe, ili misli kako da sad odmah nadje pare i nahrani dete, pa trci ide zajm ili prodaje nesto iz kuce....
Nemojte ljudi, zajebite me tih bajki, nedo vam bog da dozivite u zivotu to sto ljudi koji rade kod kineza i sl olosa dozivljavaju pa moraju da idu da rade kod njih

А ти си радила на црно све време?

Ја сам скапирала да причамо о неплаћеним празницима и годишњим одморима.

Kada ti pise na celu da nemas hleba da jedes, tako te i tretiraju.

S tim sto treba razlikovati ispravan stav kojim zastupas svoje interese od prenemaganja i hvatanja krivina. Ovo prvo poslodavac ume da prepozna i postuje.

Ne
Ne prihvatam da je normalno
Prihvatam takvu situaciju KAD MORAM ko nuzno zlo....to je momenatk oji ti ne kapiras... i razumem svakoga ko to prihvata kad mora
Ja ti zelim da nikad ne dodjes u takvu situaciju....

Izvini, tebi je menadzerka prodala nebulozu zasto te ne prijavljuju i ti si to progutala. Sva sreca da ti je sef izgleda covek od reci, inace bi radila 3 nedelje bespaltno jer retroaktivno prijavljivanje nije moguce.

А ти си радила на црно све време?

Ја сам скапирала да причамо о неплаћеним празницима и годишњим одморима.

Pricamo o svemu tome, prositrla se prica....

Nije ni bitno...ne mogu se objasnjavam, uskoro ce mi stanica,u busu sam

Ja vam svima zelim da u zivotu nikad ne dozivite da morate da pognete glavu, da morate da radite bez i jednog dana slobodnog, neprijvljeni bez i jesnog jedinog prava i sl...

Ja sam dozivela da mi posladavac zakljuca wc i ne da da idemo u wc, gubimo vreme jelte, kad je to uradio ja sam rekla dovidjenja i izasla.... a pet njih je ostalo i dalje da radi jer im kuci deca placu....o cemu mi dalje da pricamo... :lol:

Pricamo o svemu tome, prositrla se prica....

Nije ni bitno...ne mogu se objasnjavam, uskoro ce mi stanica,u busu sam

Ja vam svima zelim da u zivotu nikad ne dozivite da morate da pognete glavu, da morate da radite bez i jednog dana slobodnog, neprijvljeni bez i jesnog jedinog prava i sl...

Ja sam dozivela da mi posladavac zakljuca wc i ne da da idemo, gubimo vreme jelte, kad je to uradio ja sam rekla dovidje i izasla.... a pet njih je ostalo i dalje da radijer im kuci deca placu....o cemu mi dalje da pricamo... :lol:

У, бем ти живот и ову државу јадну...

Kada ti pise na celu da nemas hleba da jedes, tako te i tretiraju.
.

nema tu pisanja na celu..
prema zaposlenima se poslodavac ponasa kako bi se ponasao prema svima.

ako mu trebas drzace te pod tvojim uslovima..ako ima takvih kao ti na hiljade jednostavno ce ti reci..uzmi ili ostavi..

zato ja i sad...u cetrdesetim i dan danas ucim..kad dodjem kuci sa posla umesto da gledam tv ja nesto radim ili ucim...ali zato ja mogu da imam stav..ne moze to svako.i na kraju da ne ne lazemo i strucnost i tvoja vrednost to odlucuju.

metla je potpuno u pravu..budite zahvalni da mozete da imate takav stav jer mnogi ne mogu jer su osetili drugu stranu zivota.

Izvini, tebi je menadzerka prodala nebulozu zasto te ne prijavljuju i ti si to progutala. Sva sreca da ti je sef izgleda covek od reci, inace bi radila 3 nedelje bespaltno jer retroaktivno prijavljivanje nije moguce.

Ne bih radila beplatno pobogu, plata je prvog u mesecu,samo bih je dobila na ruke ne na raucn,kao jos neki koji nisu prijavljeni kod njega
Ne redz nego cu d mu kazem ej znas odoh ja ako ne prijavis sad odmah, jer ce dve nedelje u stazu da me jako ostete, a tebi cu da posaljem rcun za infostan
Mani me

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back