Sta trenutno radis 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Нама претекло од оних из дворишта, па сам јуче направила две тегле џема.

Нека се нађе за зиму.

Reče moja lepša polovina da će da pravi džem od malina. Ne sećam se dasam jeo, mooožda..pravila je od jagoda o.g. safršen je.... nešto za nas, nešto je poklonila ( :

Brao za žene i džemA i damo kiflu iz ljubafi :lol: :heart:

Reče moja lepša polovina da će da pravi džem od malina. Ne sećam se dasam jeo, mooožda..pravila je od jagoda o.g. safršen je.... nešto za nas, nešto je poklonila ( :

Brao za žene i džemA i damo kiflu iz ljubafi :lol: :heart:

Нисам ни ја јела, нити чула да неко прави, али то ми је било најбоље што сам могла да урадим од њих.

Не волим кад се стављају у замврзивач, сок ова мала не пије, али се са џемом одушевила.

Нисам ни ја јела, нити чула да неко прави, али то ми је било најбоље што сам могла да урадим од њих.

Не волим кад се стављају у замврзивач, сок ова мала не пије, али се са џемом одушевила.
Super :)
Preneću ženi da je ohrabrim, mada mislim da je ona već rešila da pravi.

Kako praviš od kupina? Zvuči kao nešto što bih ja volela ali uopšte mi nije palo na pamet do sada da napravim.

Pre kuvanja ih izgnjecim i propustim kroz veoma finu cedaljku zbog onih sitnih kostica, koje divlje kupine bas dosta imaju. Posle sve isto kao i za druge marmelade. Koristim gelirani secer. :)
Jednom sam koristila pitome kupine, imaju manje kostica, ali je ukus ni priblizno slican divljim kupinama. Ni mirisa nema. Bes nekako bezveze ispalo, pa ne preporucujem pitome.

ma ofinger je ždrao, još je mlad, ali dešava se. Možda usput i travu, moj zna da pase tako, kao i svi, pa bljuje,..prskaju travu pesticidima..kako gde..

Normalno, svi se zabrinemo. Na 4 meseca otprilike treba im davati tablete protiv parazita, eto, nema Lunje, pa će onda to preciznije i stručno. Važno da ne kašlje i bljuje zeleno retko, onda je žuč...a možda se i prehladio nešto.. Mada to se sredi. Biće to sve okej.

Lunjo, kerce mi je povracalo sinoc par puta. Uhvvatila sam ga da jede plasticni ofinger, strah me da mu nije zakrcilo crevca. Jel mogu nekako da znam?

Najbolje ćeš znati ako ga pratiš i vidiš da jede a potom i da... bureči :lol:
Znam da si se uplašila ali verovatno mu neće biti ništa, ali ozbiljno prati, ako nastavi da povraća, postane neveseo i počne da odbija klopu onda idite kod veta, nemojte čekati.

- - - - - - - - - -

Što se tiče trave - umeju da je jedu da bi olakšali sebi varenje, i kuce i mace, na taj način pokušavaju da olakšaju sebi.
I svakako, rekao je munja već, obavezno razglišćavanje svaka 3-4 meseca.

Najbolje ćeš znati ako ga pratiš i vidiš da jede a potom i da... bureči :lol:
Znam da si se uplašila ali verovatno mu neće biti ništa, ali ozbiljno prati, ako nastavi da povraća, postane neveseo i počne da odbija klopu onda idite kod veta, nemojte čekati.

- - - - - - - - - -

Što se tiče trave - umeju da je jedu da bi olakšali sebi varenje, i kuce i mace, na taj način pokušavaju da olakšaju sebi.
I svakako, rekao je munja već, obavezno razglišćavanje svaka 3-4 meseca.

Hvala, zvala sam i veta rekao da mu dam piletinu i pirinac i da vidim kako ce mu biti veceras. Jadan mali.

ma ofinger je ždrao, još je mlad, ali dešava se. Možda usput i travu, moj zna da pase tako, kao i svi, pa bljuje,..prskaju travu pesticidima..kako gde..

Normalno, svi se zabrinemo. Na 4 meseca otprilike treba im davati tablete protiv parazita, eto, nema Lunje, pa će onda to preciznije i stručno. Važno da ne kašlje i bljuje zeleno retko, onda je žuč...a možda se i prehladio nešto.. Mada to se sredi. Biće to sve okej.

Dajemo mu redovno tablete, stigne sms od veta da mu damo.

...:lol:

- - - - - - - - - -

...tako je jedna moja rodajak kad je prvi put dosla u Beograd bila sokirana koliko sveta ima uopste, pa ce "kud ovaj narod ovoliki ide i ide" ....posle je jedva pristala
da dodje sledeci put..:lol:

e da znas da sam i ja danas komentarisala kako puno naroda ima na ulicama...za razliku od mog sela...hahahahhaha
ko da niko nige ne radi....

e da znas da sam i ja danas komentarisala kako puno naroda ima na ulicama...za razliku od mog sela...hahahahhaha
ko da niko nige ne radi....

..pa jeste ali niko ne misli o tome koliko je ljudi od nekud doslo kao i vi danas...pa turisti, pa oni koji rade pa su izasli na pauzu..i tako, idu ljudi veliki grad....
...oni moji iz sela nece zivi da dodju, kazu umore se toliko samo od gledanja da im treba oporavak kad se vrate....

..pa jeste ali niko ne misli o tome koliko je ljudi od nekud doslo kao i vi danas...pa turisti, pa oni koji rade pa su izasli na pauzu..i tako, idu ljudi veliki grad....
...oni moji iz sela nece zivi da dodju, kazu umore se toliko samo od gledanja da im treba oporavak kad se vrate....

jao bilo danas nekoliko penzionerskih eksurzija...u pravu si....hahhahaha

boxgif523w46ldivnj9.gif

:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back