Sta trenutno radis 5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam tako jagode prala...pasirane :lol:
Гледе соли и воћа, ја насечем парчиће диње, мало обиберим и посолим буду сасвим ОК.
То му дође некако по француски, злобници би рекли да није ни чудо што се детонирају, али не треба кудити док се не проба, само се не претерује са сољу и бАјбером... а и диња је по агрономској класификацији поврћка, по ботаничкој је воћка као и парадајз, паприка, краставац и све оно од биља што развије плод из цвета, за лијандер нисам баш сигуран.:mrgreen:

Ebo ih Friskas sa teletinom i graskom,trecinu kesice je kategoricki odbio da primirise :lol:

jel problem u grasku? :lol:
ili ima neki zacin koji ne odgovara njegovom istancanom ukusu
35.gif

- - - - - - - - - -

Гледе соли и воћа, ја насечем парчиће диње, мало обиберим и посолим буду сасвим ОК.
То му дође некако по француски, злобници би рекли да није ни чудо што се детонирају, али не треба кудити док се не проба, само се не претерује са сољу и бАјбером... а и диња је по агрономској класификацији поврћка, по ботаничкој је воћка као и парадајз, паприка, краставац и све оно од биља што развије плод из цвета, за лијандер нисам баш сигуран.:mrgreen:

ma za dinju je poznato da se kombinuje sa slanim
pa ja bundevu posolim pobiberim i pospem korijander pa pecem sa mesom zajedno, mljac mljac

Prilozi

• 21.gif
    21.gif
    2,4 KB · Pregleda: 12
Ebo ih Friskas sa teletinom i graskom,trecinu kesice je kategoricki odbio da primirise :lol:
Нама кад се потрефи да су мачке гладне а нема ништа друго да им се да онда гирице само се откраве на оној црној плочи за одмрзавање, њих увек има у замрзивачу, чварке такође никад не одбијају као ни парчиће сланине, шунке им не дајемо јер је слана.

Imam dinju u frizideru idem da probam ako mi se nesto desi ti ces da odgovaras :lol:Ti i ona metla tamo sto jede bundeve :D

Moj od slanine samo kozicu jede,cvarke nece uopste.

Možete da im dajete ponekad, msm, ako morate, jer izlaze i sami nađu u prirodi ravnotežu. U kući se vidi kako vuku dupence, da prostite, posle slanine ili čvarka... imaju mnogo osetljive stomake..

Inače, naravno da obožavaju sve sosiće jer su slatki, kao nama sladoled, čokolada.. msm, vole, pa i ja nisam srca kamenog nego kupim često mački, a znam da nije zdravo..pa šta sad, kao da ja jedem sve po ps-u ;)

Moj od slanine samo kozicu jede,cvarke nece uopste.
Кожуру од сланине дам џукцима, наравно ради се о кожури од домаће сланине за коју су мачији зуби нејаки, кожура од шунке иде у пасуљ, чварке и меснате и масне, као и сланиницу једу да им уши кламћу... апетит!:super:

ma kaki proliv, moje jele sve nisu pitale sta je, nikad im nista nije bilo
nego stvar navike, kako naviknu da jedu ko mali tako im ostane posle pa ili birkaju il se prosseru :lol:

kad pomenuste cvarke, isla u lov na svez vruc francuski lebac i prodjem pored police pasteta sa cvarcima, e svasta cu da vidim
krsti se.gif

Nije to stvar navike što se mačaka tiče... pa sam Reginin mačak bira jer zna šta je dobro za njega.

Naravno da će izgladnela mačka da sve jede, osim hleba..
a moje macke bile izgladnele pa zato nisu birkale? aj bolan suti :lol:

da jeste stvar navike
meni se desavalo da lutilici dam nesto i nece da jede, a naravno da je gladna, nego nikad to nije dobila i ne zna sta je
imas macke koje zive samo na granulama i tim konzervama, kad joj das cevap nece da stavi u usta, vidjala sam
skoro mi se desilo da sam od cistog mlevenog mesa izvuka kuglicu da dam lokalnoj lutalici ovde i samo je pomirisao i nece, a onda sam par puta vidjala kako tamani granule koje mu neko ostavlja, ocigledno je naviko da dobija te jeftine granule i to oce da pojde, cisto meso odbio, skandal za maciji rod :lol:

jako je bitno kad je mace da se navikava na sve i svasta da jede, tu mnogi vlasnici grese navuku ih samo na kupovna ona cuda
naravno da ce imati i neki svoj razvijen ukus pa ce nesto voleti vise od drugog, ali ako se ko mace navikne da tamani svasta neces imati frke kad poraste

Deci treba zabava... a greota ih slati u vrtic... a energije bas kao oni nemamo... koliko se puta samo dohvate u toku dana... samo njare...

Za pohvaliti je da ih nisam istukla ni jednom!!! Upala sam u zen fazu!!! Ne dozvoljavam da me dotice. Hodam mirno i nosim psa sa sobom...

- - - - - - - - - -

Zbog posla ostasmo kuci, a imali smo plan za izlet... i na kraju nista od posla... dzaba smo ostali kuci...

da jeste stvar navike
meni se desavalo da lutilici dam nesto i nece da jede, a naravno da je gladna, nego nikad to nije dobila i ne zna sta je
imas macke koje zive samo na granulama i tim konzervama, kad joj das cevap nece da stavi u usta, vidjala sam
skoro mi se desilo da sam od cistog mlevenog mesa izvuka kuglicu da dam lokalnoj lutalici ovde i samo je pomirisao i nece, a onda sam par puta vidjala kako tamani granule koje mu neko ostavlja, ocigledno je naviko da dobija te jeftine granule i to oce da pojde, cisto meso odbio, skandal za maciji rod :lol:

jako je bitno kad je mace da se navikava na sve i svasta da jede, tu mnogi vlasnici grese navuku ih samo na kupovna ona cuda
naravno da ce imati i neki svoj razvijen ukus pa ce nesto voleti vise od drugog, ali ako se ko mace navikne da tamani svasta neces imati frke kad poraste

Ni mačke ni psi nisu svaštojedi... to kao prvo i osnovno....preživljavanje je već druga stvar

To što ti pišeš, ja nikad nisam video...tako da, vidi, meni su bukvalno sve životinje koje sam imao živele maximalan vek, pa će biti da ja znam.

- - - - - - - - - -

Lutalica nije jela jer je imala miris koji joj nije odgovarao ili neće da jede iz ruke ili taj miris mesa miriše na nešto deseto...čuj, neće meso :)

joj munjice sladak si
pa naravno da nisi video, kad odgajis silne generacije macaka ko ja moci cemo da pricamo na istoj ravni o toj temi, do tad nema poente

Pa kapiram ja tebe, ti kad ideš u ZOO vrt bacaš tigrovima smoki, al neće je l? A tvoje mačke htele..
Mačke delimično pripitomljenje, jer mačke nisu 100% pripitomile, ove naše domaće, moraju da se prilagođavaju uslovima..
Nemaš ti toliko godina koliko sam ja mačaka othranio... :mazipsa:

Tigrica papigica mi je živela 18 godina, da ne pričam o dugovećnijim životinjicama..

Moze da joj prepisuje dve kutije, samo treba zarezati na njih, olosi

Afrojka nesto ona radi pogresno u ishrani kad i pored leka digne na 15. Moras pronjuskati gde gresi da to izbaci
Testo krompir pirinac sargarepa kukuruz grasak voce to su najcesce greske ljudi u tom stanju koji ne znaju sastav
Nadji sta joj dize toliko, njoj sve dize to stoji ali ne bi iso toliko da ne gresi negde

....moze ali neke nece, a ove sto hoce mama mora da plati samo mora da ima recept i onda njoj to ispadne puno para
da odvoji od te male penzije....e onda kad joj zafali lekova oni nece da pisu jer kao nije vreme...
..nekako se izdavanje lekova ne poklapa sa penzijom, pa je njoj mnogo od tog jednog dela da odvoji tu sumu, a do sledece
isplate recepti vise ne vaze....tako nekako mi je mama objasnila danas...

...a sad cujem da vise ne moze po novom od pre neki dan, moze samo jednom mesecno da se dobije terapija i cao...sve je nesto
izmenjeno i kompjuterizovano, navodno ce nam sad lekari opste prakse zakazivati preglede i kontrole kod specijaliste...e to me tek
zanima kako ce da izgleda.....
Afro...da ti ja kazem...
sve to moze da se resi,sa malo dobre volje
trazis da joj prepisu terapiju za dva meseca,onda joj daju tri kutije i to pokrije period
i ne mora da se kupuje
ona je hronicni bolesnik,ima pravo na prepisivanje dvomesecne terapije

tako sam ja tati uzimala lekove stalno
i nista nisam dokupljivala

sto se aparata za secer tice...u apotekama jako cesto imaju akcije da kad kupis veliko pakovanje tracica (50 kom) aparat dobijes dzabe
moj tata je koristio bayerov contour ts i pakovanje od 50 tracica je bilo oko 2500.00-2700.00 zavisi od apoteke.

....znam videla sam da ima puno opcija, ali je tu najveci problem njeno malo primanje, cela penzija joj je 16.106 dinara..tako da bas nije
u stiuaciji da to kupi, videcu nesto preko Prizme na par rata....jos kad to podelis na dva dela, prosto ne zna sta bi pre...a da ode moze
kad plati da je neko odveze ili da oni dodju kad su raspolozeni....

...ma muka ziva...eto tako.

da jeste stvar navike

Вискас је најгори.
Моја старије сестра је однела једно наше маче(заправо њена деца) тамо 90их, женкица, живела је 19 година, имали смо углавном дугоживеће маце, али нити једна није прегурала две банке.
Елем то маче је испочетка добијало вискас, али су сестри неке мачкарке рекле да мачке на тој храни помало шизну, тј постану немирне, агресивне и сл, а како се то почело манифестовати и код ове авлијанерке, а и код сијамке коју је већ имала, свакодневни клинч није изостајао, променила им је клопу.
Испочетка уопште нису јеле нове грануле, а доцније када су се навикле на нову клопу ако би на дно посудице ставила вискас, а преко тог уобичајене грануле обе мачке поизбацивале би све само да дођу до вискаса на дну посудице!
Кад би отишли на море оставили би нам обе мачке које ем што нити једном нису изашле из гараже, ем што им је требало више од недељу дана гладовања(преполове се!) док не би почеле да узимају чисто месо, домаћу пилетину, свињетину, овчетину...
Стоп вискасу!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back