Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Па јест, али то је и перфект... мада би ,,прави" перфект био ВЕЧЕРАО!Свиђа ми се говор у пасиву.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па јест, али то је и перфект... мада би ,,прави" перфект био ВЕЧЕРАО!Свиђа ми се говор у пасиву.![]()
Па јест, али то је и перфект.
Небитно, инспирисала си ме за један Пауланер!Мало ми се замутило то око глаголских времена.
Па јест, али то је и перфект... мада би ,,прави" перфект био ВЕЧЕРАО!
Koliko se ja secam, pasiv u srpskom jeziku (ili trpno stanje) oznacava nesto nad cim je nesto vec uradjeno, I ne moze se nalaziti ni u kakvom drugom vremenu sem proslom. Sad, mozda sam ja nesto zaboravila, al ne verujem.
Пошто сам вечерао око пола десет, прошло је време без дилеме... чак се и римује!Koliko se ja secam, pasiv u srpskom jeziku (ili trpno stanje) oznacava nesto nad cim je nesto vec uradjeno, I ne moze se nalaziti ni u kakvom drugom vremenu sem proslom. Sad, mozda sam ja nesto zaboravila, al ne verujem.
Пошто сам вечерао око пола десет, прошло је време без дилеме... чак се и римује!

Nije, to je prosto perfekat.Немам појма, то као да је између презента и перфекта.

Пошто сам вечерао око пола десет, прошло је време без дилеме... чак се и римује!
Nije, to je prosto perfekat.
Ne secam se, mozda ima izuzetaka tipa "Film gledan u datom trenutku" ali mislim da se I to odnosi na perfekat.
Zaboravljam maternji jezik![]()
Забораве се граматичке дефиниције, али осећај за језик остаје.Ма ја сам знала све помажући деци за пријемни, како се све лако заборави, ужас.
obavestavam Elektriku da upravo zvacem Dalmatinski prsut![]()

Забораве се граматичке дефиниције, али осећај за језик остаје.
Имам неке колеге с факса у САД и оној субполарној вукоебини, једног чак и у Аустралији, када дођу за дан проговоре правилно!
Bas sam razmisljala za plivanje, 3 godine nisam plivala, zaboravi li se ono?

Ozbiljno, 2 leta sa slomljenom nogom I na rehabilitacijama, 1 leto trudna. 3 leta nisam plivalaНе зезај.![]()
Gde hoces
- - - - - - - - - -
Ako ces vec u kupovinu podrazumeva se da neces po jedne patike
da to kad zivis ovde pa napravis spisak, ovo je iznenadno i nemam vremena za planiranje
popizditis, krivo mi, htela da svrljam gradom, al ne smem da se zezam sa parama dok ne primim platu moram da brojim svaki dolar

Pa onda ne kukaj, stisni zube I pritrpi. Nisi ni prva ni poslednja.
Hebote, sta se ljutis, ovo je bilo u cilju podrske. Kukaj ako msilis da ce ti to pomogne. Ja sam mislila ti utehe trazis.kolega dao 9$ na paklu cigara, eno ga pusi da smiri zivc zbog broda a usput se nervira sto je dao tolike pare, i tako u krug
- - - - - - - - - -
izvinjavam se, sledeci put cu da trazim dozvolu od tebe kad mi se kuka na cenu necega
molila bih te da sledeci put kad zelis u rupi da se zalis na neku glupost prvo pitas mene za dozvolu
ybt ala przi ovo meksicko sunce
Odo na cas
)))