86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Što ne piješ neke lekove protiv nesanice?
"Zavidim ljudima koje muci nesanica. Imaju vise vremena za citanje."
M. Kapor

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što ne piješ neke lekove protiv nesanice?

pa ćemo stariji i ja do jysk-a po neku komodu za njegov stan

Sad pijuckam 

Razmisljam sta sve treba za kampovanje i dal se lako postavlja onaj mali sator samo za spavanje? Jel zna neko?
- - - - - - - - - -
I koliko taj sator uopste kosta.![]()
Kuvam vodu. U proteklih 12 sati crko cajnik I mikrotalasna. Volim sto zivim
- - - - - - - - - -
Satore ja kupovala ovih dana, zavisi kakav ti treba. Mogu ti na pp posaljem linkove zajjeftinije varijante, ako ti treba.
- - - - - - - - - -
Za kampovanje meni treba suv leb I pola litra rakije.
+Zavisi gde ces da kampujes, koliko, sta da radis, daj jos neku info. Ja kontala da dete odvedem u sumu makar na 2 dana, al kako kontam, kontam da je nemoguce. Nebitno. Ja sam planinarila podosta u zivotu, daj nesto preciznije, napisacu ti linkove I sta da nosis.
...
i okupam se u termalnoj reci. Da platim izlet do jokularsona i viznju brodicem kroz glecer, treci dan jahanje islandskih konja i zlatni krug spojeno i ako mi avion leti nocu, a ja uvek takve trazim dolazak ranim jutarnjim, odlazak kasnim vecernjim, mogu na izlet do krisuvika, to je deo sa.sumporom
ali ja bih da lutam okolo sama i kruzna karta za jug je super. Al smestaj je nenormalno skup. U skogaru je 80 eura jedna noc
.
mozda.me nesto ipak pojede. 
Otpada sator za Island, al u yisku nisu skupe vrece za spavanje. Necu da spavam u divljinji, al nemam garanciju da se necu zagubim negde i zaglavim noc pod vedrom nebom. Na islandu inace nema divljih zivotinja, sem islandske lisice. Pojavi se i neki beli meda, al to uz obalu doplovi na santi leda. A ja ako se izgubim to je dalje od obale. Dakle nema.sta da.me pojede.
![]()
Nasla sam za septembar privatan smestaj 35 dolara noc, zajednicko kupatilo, privatna soba. To sam ofrlja.lupila datum, al cisto da vidim dal ima na izmaku sezone jeftiniji smestaj. Naravno u rejkjaviku....plan sa izletim sa lokalnim agencijama i odlazak u hveratdjerdi bez agencije bi bio 1000 evrica...al ja bih jod nesto.
- - - - - - - - - -
Ja inace nikad nisam isla po divljini sem na Rtnju.mozda.me nesto ipak pojede.
![]()

Ostavi rakiju![]()

ispadne jeftinije organizovano iz rejkjavika, al me nervira grupa
Nisam liznula ni kap alkohola. Ovo smisljam pri cistoj svesti i zdravoj pameti.
- - - - - - - - - -
Taj izlet u Jokulsarlon kosta 178 evrica. Al ja bih da idem sama u Saftafel i ostanem 3 noci. Jedan dan bih isla da se vozim brodicem, drugi dan do Laki kratera, a treci dan bih isla na hiking po gleceru, to organizovano. I iz reykjavika bih mogla u hverardjerdi i recimo u zapadne fjordove do vodopada glymur, al ja bih volela nekamo i da idem na heklu najaktivniji vulkan..a nemam auto, a organizovano je 300 evrica. A ne znam dal bi mi jedan dan bio dovoljan iz tog sela Hela. E i platila bih samo jahanje islandakih konja i zadnji dan krusivik.
- - - - - - - - - -
Izlet id 178 evrici ne obuhvata hodanje po gleceru i krater Laki.
Nikd ja necu otici na Island
- - - - - - - - - -
A njihovi autobusi staju kod atrakcija pored ring road. Mogla bih da vidim one voodpade i crnu plazu kod sela Vik. Al gde da nadjem jeftin smestaj Skaftafelu.ispadne jeftinije organizovano iz rejkjavika, al me nervira grupa
![]()
Oces ,oju vrecu, izdrzala AntarktikOtpada sator za Island, al u yisku nisu skupe vrece za spavanje. Necu da spavam u divljinji, al nemam garanciju da se necu zagubim negde i zaglavim noc pod vedrom nebom. Na islandu inace nema divljih zivotinja, sem islandske lisice. Pojavi se i neki beli meda, al to uz obalu doplovi na santi leda. A ja ako se izgubim to je dalje od obale. Dakle nema.sta da.me pojede.
![]()
Nasla sam za septembar privatan smestaj 35 dolara noc, zajednicko kupatilo, privatna soba. To sam ofrlja.lupila datum, al cisto da vidim dal ima na izmaku sezone jeftiniji smestaj. Naravno u rejkjaviku....plan sa izletim sa lokalnim agencijama i odlazak u hveratdjerdi bez agencije bi bio 1000 evrica...al ja bih jod nesto.
- - - - - - - - - -
Ja inace nikad nisam isla po divljini sem na Rtnju.mozda.me nesto ipak pojede.
![]()

Oces ,oju vrecu, izdrzala Antarktik
- - - - - - - - - -
+ja sam spavala po divljini
Moje vrece su pouzdane
Salu na stranu, nisu na prodaju, al ako ti zaista zatreba, pisi
ma nije problem vreca kupicu u yisku ili negde vec, al je problem sta da radim sa.koferom, ako ne nadjem hostel, a sva je prilika da ga necu naci. Plus moram negde da.punim fon. Al jednostavno preskupo je. A u tom Skaftafelu imaju kamp, al ja.kontam da je to za auta, a meni bi trebao hostel. A ja se bas nalozila da.obidjem jug i jugoistok na Islandu
Oces ,oju vrecu, izdrzala Antarktik
- - - - - - - - - -
+ja sam spavala po divljini
Moje vrece su pouzdane
Salu na stranu, nisu na prodaju, al ako ti zaista zatreba, pisi

ja sam prosle nedelje gledala sa cerom vrece
one letnje su smesne..20tak e
one za -5C su 80e
one idealne za 5C su 60e
jos dezen da iaberemo![]()
Ebem li ga na sta rade. Pola busa punilo telefon kod njega 

Imas da se kupe neki punjaci kojima ne treba struja, videla sam kod lika u busu kad sam se vracala iz belog svetaEbem li ga na sta rade. Pola busa punilo telefon kod njega
![]()
Ili bih mogla recimo da upaltim ti sobu u rejkjaviku koliko mi vec treba noci. Spakujem ranac odem Sakftafel sa vrecom..znaci koliko mogu da ponesem i tri noci prespavam u divljini..al ostaje problem punjenja fona. Prvi dan odem na glecer i voznju brodom, drugo dan odem.do Laki krater, treci na hodanje po gleceru. To sve autobusom koji krece od servis centra. Al gde tri dana da.punim fon.
- - - - - - - - - -
Meni bi za Island trebala ta od 80 evrica.
ako mislis da.me i dalje gledas na 4umu
Imas da se kupe neki punjaci kojima ne treba struja, videla sam kod lika u busu kad sam se vracala iz belog svetaEbem li ga na sta rade. Pola busa punilo telefon kod njega
![]()

I Regina nemoj da.mi dajes jos ludje idejeako mislis da.me i dalje gledas na 4umu
![]()

Ili bih mogla recimo da upaltim ti sobu u rejkjaviku koliko mi vec treba noci. Spakujem ranac odem Sakftafel sa vrecom..znaci koliko mogu da ponesem i tri noci prespavam u divljini..al ostaje problem punjenja fona. Prvi dan odem na glecer i voznju brodom, drugo dan odem.do Laki krater, treci na hodanje po gleceru. To sve autobusom koji krece od servis centra. Al gde tri dana da.punim fon.
- - - - - - - - - -
Meni bi za Island trebala ta od 80 evrica.