Šta trenutno radiš 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zato sto ne postuje instituciju
zna se kako se ide na takva mesta, sirom sveta postoji dres kod za operu i balet pogotovo, stoka nevaspitana neka nauci to je barem lako ako ume da cita
nekad su vracali sa vrata....sada vise ne...
ako ja koja u ormanu imam dva komada odece da nije kezula ili sportska mogu da se iscimam da se upristojim jedan dan, onda ne vidim sta ima da se buni vecina zenske populacije koje imaju takvu odecu pun orman
to ne moraju da budu balske haljine pobogu....pantalone/suknja cipele i majica/kosulja, nemoj da se zezamo da je to smak sveta

a sta ako nemaju ni te dve kombinacije koje ti imas u ormanu, a imaju zelju da vide predstavu
jel zato sto imaju siromasan orman treba da budu kaznjeni i da imaju i siromasan duh?

kako zabice da ima pozitivne energije kad se ljudi bore da prezive svaki mesec..pa tako 25 godina

a sta ako nemaju ni te dve kombinacije koje ti imas u ormanu, a imaju zelju da vide predstavu
jel zato sto imaju siromasan orman treba da budu kaznjeni i da imaju i siromasan duh?

kako zabice da ima pozitivne energije kad se ljudi bore da prezive svaki mesec..pa tako 25 godina

i opet se vracamo na moje pitanje ko to ko ima soma dinara za predstvau nema leba da jede? ko to zivi sa iskljucenom vodom jer nema da je plati a ide u narodno na balet za soma dinara?
da li znas da su rasprodate predstave mesec dana u nappred, to je sigirno uradjeno do strane ljudi koji nemaju leba qq i lele :lol: ajde bre
drugo pitanje, da li i ako smanje cenu karte, da bi napravili pristupacnije za narod, to treba da znaci da mi ne treba da cenimo tu instituciju, da pokazemo barem malo postovanja i ne dodjemo u drec roze najkama sa federima?

i opet se vracamo na moje pitanje ko to ko ima soma dinara za predstvau nema leba da jede? ko to zivi sa iskljucenom vodom jer nema da je plati a ide u narodno na balet za soma dinara?
da li znas da su rasprodate predstave mesec dana u nappred, to je sigirno uradjeno do strane ljudi koji nemaju leba qq i lele :lol: ajde bre
drugo pitanje, da li i ako smanje cenu karte, da bi napravili pristupacnije za narod, to treba da znaci da mi ne treba da cenimo tu instituciju, da pokazemo barem malo postovanja i ne dodjemo u drec roze najkama sa federima?

po meni - znaci
iskreno, hebe mi se za stereotip
neka dodju i u roze, samo neka se kulturno uzdizu
ako ne idu kao kurave u suknjama do popka, roze najke mi ni najmanje ne smetaju

Ovo je juče moja mama primetila. Starija žena, živi u selu, ode do prodavnice i do banke da primi penziju, i uvek sreće iste ljude. Juče u varoši. čeka mene ispred banke, i kada sam izašla, ona mi kaže: "Kako smo bedni! Kako su ljudi loše obučeni, sve iznošeno, sve jadno, sačuvaj bože. I nema osmeha na licima ljudi, svako nosi neku muku."

jako je velika razlika u oblacenju nasih ljudi i napolju, strasno se oseca beda u izboru odece ovde, jeftini plasticni materijali, tuzno vrlo

no ovde je prica o konkretnom slucaju gde se nemam pare za hleba a kamo li za pantalone ali idem na fensi mesto ne uklapaju, ne ide siromasan u pozoriste
ide prosek pa na vise...pa nema mesta da se opravda nekultura

meni ni najmanje ne smeta sto vidjam ljude u farkama i patikama u pozoristu.ne vidim tu potrebu za teatralnoscu tipa ispostuj instituciju.ispostovacu time sto necu zvakati kokice ni semenke i time sto cu iskljuciti telefon pre predstave.sve ostalo je glumatanje
u novom sadu puno mladih ide u pozoriste i to je divno.

zasto siromasan covek ne bi trebao da ide u pozoriste? zato sto nema adekvatnu cipelu?

u kom to drustvo siromasan koji nema da plati racun, kupi hranu isl, ide u pozoriste uopste? kome je to prioritet u odnosu za hleba i krompira sutra???
sta sad cemo da glumimo ludilo lazni liberalizam, pa cemo da se bacamo forama pravda za gladne i siromasne....nemamo leba jedite kolaca fazoni, nemate da prezivite mesec ali idite u pozoriste gladni nema veze...ajde bre...pa gde ste kad treba da im se da, vidim red ispred crvenog krsta polomiste se, al udri na instituciju koja zasluzuje postovanje, nasli ste na cemu cete da terate inat, mos misliti nema svaka od vas, koje ste sad skocile da lazno moraliste, pun orman cipela sukanja haljina, jeste jadne buhu gladne ste nemate za leba....e ajde...

cemu uopste ova rasprava....nepotrebna je, jer da je narodno pozoriste socijalna ustanova koja trazi dres kod onda bi mogli da vodimo polemike i bacamo se laznim moralom...posto je to sve samo ne ustanova koja potpomaze socijalne slucajeve zasto trosimo dugmice na tastaturi o tome?

cuj njih one brinu za gladne u narodnom pozoristu :rotf: cirkus ste
ako ocete da brinete za gladne izvolte ima nacina koliko ocete, da zelite nasle bi ih, ovo proseravanje oko pozorista i siromaha vam masi cilj da ispadnete dusebrizne

meni ni najmanje ne smeta sto vidjam ljude u farkama i patikama u pozoristu.ne vidim tu potrebu za teatralnoscu tipa ispostuj instituciju.ispostovacu time sto necu zvakati kokice ni semenke i time sto cu iskljuciti telefon pre predstave.sve ostalo je glumatanje
u novom sadu puno mladih ide u pozoriste i to je divno.

a kako se zove kad se neko uparadi u novu haljinu pa se slika i okaci na dvd? to nije teatralnost?
ali je strasno, boze prosto suze na oci tera, koliko nepravedno da se tako isto uparadi kad ides u neku instituciju? to je problem odjednom a? odjednom ste postale siromasne i gladne :lol:

kakve veze ima moje kacenje na dvvd sa oblacenjem za pozoriste?

- - - - - - - - - -

na kraju krajeva i ja se uparadim ko stari fijaker kad izlazim jer retko izlazim bilo gde.ali mi ni najmanje ne smeta sto devojka pored mene sedi u patikama i farmerkama i ne mislim sram je bilo stoka jedna,nije dovoljno kulturna da ispostuje dres kod

...pa to, lepo je primetila....na zalost vecina nas je takva....a to ne vidi samo onaj ko nece da vidi, ili ga "boli" da vidi ono sto je ocigledno, jer on ima i ne oseca ono sto je vecinu snaslo....

...a šta se konkrteno menja i ako vidi? Hoce li vecini biti bolje od toga?:dontunderstand:

na temu dress coda...postujem ga kad god mogu,jer se ja zbog toga osecam bolje,ali nemam nista protiv onih koji ga ne postuju dok god to ne prelazi granice neukusa.

Poslednja izmena:

A u tvojoj teretani nema dress codea?

Ako su siromasni jel to znaci da nemaju prava da vezbaju i imaju zdravo telo?

Sto ih ne pustis za dzabe da vezbaju?

Aj ne glumite leba vam.

- - - - - - - - - -

zasto siromasan covek ne bi trebao da ide u pozoriste? zato sto nema adekvatnu cipelu?

- - - - - - - - - -

odvojice od usta ali ce da ode u pozoriste i nahrani dusu

Aj zivota ne laprdaj, ko nema para za struju, vodu ili hleba sigurno nece ici da gleda operu :roll:

...sta zelis da ti odgovorim? sta ne razumes?

pa ti kazes..."na zalost vecina nas je takva....a to ne vidi samo onaj ko nece da vidi, ili ga "boli" da vidi ono sto je ocigledno, jer on ima i ne oseca ono sto je vecinu snaslo...."
Pa te ja pitam...sta ce to u zivotu te vecine da se promeni ako neko to vidi,hoce li vecini od toga biti bolje?
Ili napr...zasto je vazno da onaj koji ima oseca kako je vecini koja nema,ako se zavrsi samo na osecaju?

- - - - - - - - - -

A u tvojoj teretani nema dress codea?

Ako su siromasni jel to znaci da nemaju prava da vezbaju i imaju zdravo telo?

Sto ih ne pustis za dzabe da vezbaju?

Aj ne glumite leba vam.

- - - - - - - - - -

Aj zivota ne laprdaj, ko nema para za struju, vodu ili hleba sigurno nece ici da gleda operu :roll:

hoce,ako dobije besplatne karte.
i treba,bez obzira na dress kod.

pa ti kazes..."na zalost vecina nas je takva....a to ne vidi samo onaj ko nece da vidi, ili ga "boli" da vidi ono sto je ocigledno, jer on ima i ne oseca ono sto je vecinu snaslo...."
Pa te ja pitam...sta ce to u zivotu te vecine da se promeni ako neko to vidi,hoce li vecini od toga biti bolje?
Ili napr...zasto je vazno da onaj koji ima oseca kako je vecini koja nema,ako se zavrsi samo na osecaju?

- - - - - - - - - -

...znas ti odlicno nemam zivaca da se raspravljam ni objasnjavam sta sam misila time sto sam rekla....ko shvati, shvatio je, ko nije njegov problem, mada
odlicno znam da ne shvata samo onaj ko se pravi blesav...eto tako...

kako ce onaj koji ima da zna kako je onome ko nema??? tesko da moze cak i osecaj da ima...moze da pretpostavi ili zamisli, ako se pomuci, ali nista dalje

eto,to sam i ja htela da pitam pa sam se zapetljala :lol:
i zasto uopste treba da zna,ako nije neko ko moze da utice da se to promeni? Hoce li se vecina zbog toga bolje osecati?

Mene srce zaboli kad vidim kako ljudi a narocito deca tesko zive...i na svoj nacin cesto pokusavam da pomognem koliko mogu. Ali znam ljude koji takve stvari ne zele da vide,kazu,tako im je lakse jer ne mogu da pomognu.Na kraju krajeva ne mozes pomoci svima.

...znas ti odlicno nemam zivaca da se raspravljam ni objasnjavam sta sam misila time sto sam rekla....ko shvati, shvatio je, ko nije njegov problem, mada
odlicno znam da ne shvata samo onaj ko se pravi blesav...eto tako...

ja uopste nisam mislila da treba da se raspravljamo,samo pitam.

evo konkretno...ti kazes da tesko zivis i da nemas za sve sto ti treba,deo si vecine...hoces li se bolje osecati ako znas da onaj ko ima zna kako je tebi ako se zavrsi samo na tome?

- - - - - - - - - -

Vidim sve prsti od poklanjanja namirnica siromasima o kartama za operu da ne pricamo :lol:

Aj da ne idemo toliko u patetiku, niko nije ni pominjao nekog ko nema za hleb.

Pocetna prica je bila o nekome ko ima para za kartu a ne obuce se kako treba.

eto,to sam i ja htela da pitam pa sam se zapetljala :lol:
i zasto uopste treba da zna,ako nije neko ko moze da utice da se to promeni? Hoce li se vecina zbog toga bolje osecati?

Mene srce zaboli kad vidim kako ljudi a narocito deca tesko zive...i na svoj nacin cesto pokusavam da pomognem koliko mogu. Ali znam ljude koji takve stvari ne zele da vide,kazu,tako im je lakse jer ne mogu da pomognu.Na kraju krajeva ne mozes pomoci svima.
ako cemo konkretno o novcu
da se razumemo klasne razlike su uvek postojale, postoje cak i na nivou copora kod drugih vrsta (ne ogledaju se u novcu no u drugim stvarima logicno, da ne crtamo) pa nema potrebe juriti neku ravnopravnost jer ona nije prirodna, koliko god ovo zvucalo grubo bioloska je cinjenica, nema jednakosti nigde u prirodi
naravno da je otpor onoga ko nema prema onome ko ima uvek postojao i bice zauvek
ali nema poente da sebe zamaramo nekim pitanjima zasto onaj milioner ne da sirotinji, pa zato sto je to poptuno prirodno, ni alfa muzjak u coporu ne da drugome svoj harem zenski :lol:
pa tako i ova nesrecna diskusija na kontu pozorista, nije pozoriste duzno da deli sirotinji karte za dz (ako oce oce ako nece ne mora), jer ni pozoristu niko ne daje glumce i opremu za dzaba....sve je to krug

imas dve mogucnosti, jedan je da sedis i gubis zivce pitajuci se zasto nam neko ne udeli....i imas drugu varijantu da se izborizis za sebe koliko mozes pa kako ti bude, dal ces biti milioner ili beskucnik pitanje je....

ja uopste nisam mislila da treba da se raspravljamo,samo pitam.

evo konkretno...ti kazes da tesko zivis i da nemas za sve sto ti treba,deo si vecine...hoces li se bolje osecati ako znas da onaj ko ima zna kako je tebi ako se zavrsi samo na tome?

..ama nisam mislila na tebe, Janka, Marka nego na one u vlasti koji treba da vide, a da se razumemo oni imaju, a oni su dosli iz naroda i mnogi bas iz redova onih koji nisu imali
pa ih snaslo da im se zivot promenio....i tako dalje....na to sam mislila...ne na pojedince iz naroda....eto jel sad jasnije...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back