- Poruka
- 131.987
naravno da jeste.I kaze tab da se ovo i do sada desavalo kod nas.![]()
ali se nije pricalo kao sad niti se obavestavalo kao sad.
da li znas da mi jos nismo dostigli neke vremenske istorijske ekstreme?
na primer najtopliji dan ikad u srbiji je izmeren 2007. godina i on je za samo pola stepena bio topliji od prethodnog najtoplijjeg dana koji je izmeren 1939.
sad kad bi danas bio najtopliji dan u istoriji rekli bi "promenila se klima" ovako nije bilo ranije a bilo je i pre vise od 100 godina i sad je samo toplije mozda za 1 stepen.
znas da su nekad ljudi peske isli preko dunava i save u beogradu jer su bili zaledjeni?
sad kad bi se to desilo rekli bi da je dosao armagedon, nema dalje, klima otisla u *****.
cuvena je prica i o svatovima koji su sa pocetka proslog veka stradali kad je led pukao a oni su isli preko save onim kolima sto ih vuku konji.
da ne kazemo da je to samo kod nas evo iz beca, ljudi se klizaju na dunavu i jos pise da je isto tako bilo i 30 godina ranije a i ova slika mi ne deluje sveza po kvalitetu tako da je i ovo bilo ranije.
https://www.portalanalitika.me/clanak/258366--zaledeni-dunav-u-becu-izmamio-ljubitelje-klizanja
istorijski minimum vode u savi je iz 1986 a dunavas iz 1983.kod beograda..ovako mozemo do sutra..nista se klima nije promenila, nista sad nije gore nego ranije samo sad se vise obraca paznja na to.